петък, 24 юли 2015 г.

Colourful Flowers

    Розово, бяло и синьо е много приятна комбинация и създава такова лятно настроение, че ако харесвате цветни дрехи или принтове с цветя, няма как да не ви допадне. Под кожата ми беше влезнала рокля на цветя. Навих си и я открих миналият месец в любимия ми магазин City Boy City Girl в Стара Загора. Шарена, свежарска и макар да не е точно това, което си представях, открих добра алтернатива и заситих глада си за тази година. Исках по-плътна, качествена материя и с още по-наситени цветове, но никога не е късно да открия и такава. :)



     Съчетах я със сините си платформи, макар да я виждам с по-нежен сандал и първият път да я носих с такъв. Мисля че не е строг модел и дори с нисък не би стояла лошо.


    За грима използвах любимият ярък руж, за който вчера ви разказах - Milani Baked Bella Rosa. А червилото ми е - Maybelline 904 Vivid Rose. Него забравих да снимам, остана в чантата ми и се сетих след като прибрах всичко.





                   Лака е China Glaze Ahoy - разкошна малина с шимър.
   



четвъртък, 23 юли 2015 г.

Milani Baked Blushes - Coralina, Dolce Pink, Bella Rosa

      Едни от най-коментираните, харесвани и купувани ружове през последните 3-4 години от дрогерийните марки, са тези на Milani Baked Blush. Едва ли някоя блогърка не е чувала за тях и има защо. Цветовете им са много хубави, пигментирани са, стоят красиво и цената им е добра. Освен това са и толкова икономични, че сигурно ще ми стигнат доживот. Розовия особено го изтезавам по няколко пъти на седмица и сякаш няма намерение да свършва. Струват около $ 10. Моите съм поръчвала от cherryculture, когато все още се продаваха там, а последният ми нов Dolce Pink от ибей. Скоро обаче видях, че се предлагат и в техния европейски сайт, от който смятам да се поръчам на по-късен етап от сенките Bella Eyes Gel и от матовите ружове Rose Powder Blush.


      Опаковката на Milani Baked Blush не е луксозна и особено ефектна, но не изглежда зле и дори след 2-3 години употреба, не е паднало златното покритие на някой от трите. Почти не остават и пръстови отпечатъци, затварят се стабилно и не съм имала проблем досега.
      Имат огледало и четка, но аз съм ги забравила направо, нямам навик да ползвам тези екстри към продуктите обикновено. За пътуване обаче, може и да вършат работа, ако сте си забравили тези аксесоари или за бърза корекция на грима в движение.    


      Пристигат запечатани в целофан с надпис, така че да го имате предвид, ако поръчвате.


     Dolce Pink е много красив розов цвят, с едри блестящи частици. Почти са брокатени, но не стои евтино и прекалено лъскаво. Определено за онези от вас, които предпочитат матовите или с лек като воал блясък ружове, тези ще им са "силни". Силно пигментирани са и доста блестящи. Аз лично не слагам хайлайтър, когато нося Dolce Pink. Недостатъка му е, че се разпрашва и трябва да сте внимателни. Ползвам го с мека скосена четка, 126 Zoeva, пробвах и с Елфската ми от бамбуковата серия, но става на петна и не стои добре и равно. Трайността му е средна. Нанасям в 7,30 сутрин и към 15-16 ч. следобяда е избледнял и изчезнал на места. Ако носех фдт като Revlon ColorStay, може би ще залепне по-добре, но и така не ме дразни. Розовия му нюанс е супер свежарски и придава младежки вид. В опаковката изглежда светъл, но на кожа повярвайте ми не е или поне на моята бяла кожа е по-ярък и хубав. Показвала съм гримове, на които съм с него. Светкавицата измива от наситеността, но мисля че пак се вижда. Напр. тук



     Coralina е прекрасен мандаринен цвят. Ако харесвате прасковени ружове, съм почти сигурна, че ще се влюбите в този. Отново е с едри блестящи частички, избледнява през деня и се разпрашва малко, но в рамките на нормалното. Стои страхотно и с грим в кафявата гама и коралови устни, и с pin-up. И той на кожа е по-ярък, но камерата ми не го хваща добре. И все пак, в една от последните ми публикации за грим бях с него. Представете си го 2 пъти по-наситен. И пак, още веднъж.
     Не напразно го показах в пост с летни любимци миналата година.


     Bella Rosa е с по-различна текстура от останалите ружове Baked. Тя излезна по-късно заедно с Delizioso Pink. Те са като пудра, фино смлени и още по-пигментирани. Не са напълно матови, но на лицето не се забелязва блясък. Bella Rosa е супер наситен розов цвят. С един лек допир на четката вземате достатъчно количество за едната си буза и трябва да сте много внимателни, защото ще се направите на клоун или матрьошка в противен случай. И този цвят е супер свежарски. Жена на близо 50 год., която не се гримира ме е питала с какъв руж съм. Този не изчезва/изпадва, а залепва за кожата и няма мърдане. И да избледнее, то не личи.


     На моя монитор се виждат текстурите и на трите ружа добре, Dolce Pink се разпрашва най-много.



    Ако имате нужда от нов руж или пък са ви любопитни, не се колебайте да ги пробвате. Много са хубави. Аз лично макар да имам сигурно около 20 броя, тези ги ползвам почти всеки ден. Понякога забравям за другите и посягам само към тези. :)

сряда, 22 юли 2015 г.

Oriflame Divine Idol EDP

    В текущата брошура на Oriflame вече се предлага новият парфюм Divine Idol. А ако познавате класиката Divine, която е сред най-продаваните аромати на марката, то и този би ви представлявал интерес. Флакона е същият, но облечен в бяло. Количеството е 50 мл и струва 27,90 лв.

 
    Divine Idol е дървесен, цветно-шипров. Базата му е от бели цветя, златен ирис и бял божур. В състава са включени още мандарина, червени боровинки, амбър и чувствен мускус.
    Аромата е подобен на първообраза Divine, но амбъра му придава една подобна на ванилена, леко сладникава и мека нотка. Прави го "топъл" и в същото време е подходящ за топлите месеци. Няма онази сладост, която клони със вкусна, сладкарска, а съвсем умерена и приятна. Женствен и чувствен е подписа му, не ангажира и според мен лесно би се харесал на непретенциозните. Не си го представям със спортно облекло, ако това може да е някакъв ориентир за вас. Шиприте аз лично не ги усещам, а цитрусите са само в първите минути и след това изчезват. На кожа остава базата, а именно белия божур и амбъра.


   Достатъчно открояващ се е, но не е супер шлейфов и подходящ за любителите на наистина сладките или силни парфюми. Ако си падате по Jadore, The One, мисля че и този би ви допаднал. Трайността му не е голяма, но в топлото при мен лично никой парфюм не се задържа дълго. Divine Idol усещам около 5 часа, което е много добре за 30 + градуса. След баня дори остава лек мирис на китката.
    Чета коментари на рускини и те също казват, че не го усещат като шипров аромат, а като цветен-гурме, но не е лепкав. Балансиранo сладък. Класическия Divine за моя нос е кремест и по-чист аромат. Ухае много готино на сандалово дърво, виолетка, бамбук и мускус.


     Когато захладнее времето, вероятно ще се държи по-добре откъм издръжливост и ако не харесвате как стои амбрата през лятото (аз лично сладникави миризми не ги тача особено), тогава може би ще ви се стори подходящ. На мен и сега ми допада, но предпочитам да го нося през хладните месеци. В студеното такива аромати стоят и се открояват повече сякаш и ми доставят по-голямо удоволствие, особено като духа вятър.

вторник, 21 юли 2015 г.

Wycon Baked Eye Shadow Wet and Dry 100

     Wycon, в случай че ви е убягнало, е нова марка италиански козметика за нашия пазар, която наскоро отвори първия си магазин в Сердика. Сравняват я с Кико и понеже имам лакове и не малко неща от декоративната им козметика, подкрепям това твърдение.




     Wycon имат голямо разнообразие, както от продукти, така и от цветове. Не съм ходила лично, но от снимките на няколко български блогърки, магазина им изглежда страхотен, цветен и с удоволствие ще го посетя при някое ходене до столицата. Исках да пробвам сенки, руж и от пясъчните лакове, но в крайна сметка се спрях само на едни от печените сенки. Само от тях избрах интересен цвят, какъвто мисля че нямам. Dusty Cushion изглеждат чудно също, обаче ме притеснява факта да не изсъхнат след време. Пигментираността им е феноменална и вероятно ще са доста икономични, това и ме спря. Лаковете пък бяха все в цветове, каквито имам и реших да се въздържа за момента.


      Baked Eye Shadow Wet & Dry 100 са в светъл люляков цвят. На клепача ми стоят по скоро светлорозови към бежово. Много пигментирани са, "мазни" и блестящи. Дори без база са страшно плътни и залепват добре. Ронят се съвсем малко, дори при мен почти не се забелязва - ползвам ги с мека четка. Могат да се ползват и с мокър апликатор за още по-голяма наситеност. Аз лично не бих ги пробвала така, защото и със сух клепача ми е като полиран с тях и приятелка днес го потвърди. Ако се нанесат с мокър, сигурно ще наподобят фолио. :)




     Вдясно са над NYX HD Eyeshadow Base, а в ляво без. Взела съм от сенките с лек допир на пръста. Аз лично не виждам разлика, но на окото дори и да има, едва ли ще е голяма. Може би с база, цвета изпъква идея повече.




      Относно трайността - носих ги 2 дни подред в тези 33 + градусови жеги над базата на NYX и издържаха без никакъв проблем. Днес дори беше ужасно топло и цялото ми лице стана мокро в един момент, но грима на очите ми не помръдна. Гримирах се в 7-7,30 сутринта и в 17,30 като се прибрах ги свалих. Имаше наченки на събиране в средата на подвижния клепач, но то се забелязваше само от близо и с вглеждане.
      Цената им беше 11,90 лв. Ето и състава:

понеделник, 20 юли 2015 г.

MAC Extra Dimension Eye shadow "Rich Core"

    От този месец, Extra Dimension Eye Shadow се предлагат вече и в нашите магазини на MAC, затова реших да ви споделя какво мисля за цвета "Rich Core", който си взех зимата. Исках да им дам шанс и да съм ги ползвала поне няколко пъти, преди да пиша подробно.
    Extra Dimension Eye Shadow са сенки хибрид, които са гладки и меки като кремообразни и се нанасят като такива, а финиша им е като на обикновени пресовани. Това описание успях да преведа от официалния сайт на марката. Прощавайте, ако някъде не е точно, за справка вижте линка. :)
     За мен лично са като обикновени сенки. Да, меки са наистина и като копринени, но ако пробвате Wjcon Baked Wet & Dry ще разберете за какво става дума - те са наистина като масло. Не знам дали става ясно от кутийката, но на суоча мисля добре личи финиша им. Взема се много лесно от тях и с по-твърда, и с мека четка. Няма никакво разпрашване. Добре залепват за клепача с база. Пигментираността им е добра, въпреки това може да се желае и още за този клас. Аз вземам по 2-3 пъти с четката и тогава съм доволна от ефекта. Може би не загребвам достатъчно, знам ли.



       Цвета "Rich Core" е супер интересен. В началото докато ги избирах от снимките в нета бях категорична, че е бордо, но когато пристигнаха видях, че имат и розово в тях. Нямат онзи червен подтон, какъвто съм виждала при други мои сянки в подобни нюанси. По-меки са. На суоча може и да изглеждат тъмни, студени и леко към кафеникаво, но на око в двата ми грима ще разберете всъщност колко приятен цвят са. Подходящи са и за дневен грим. Стоят чудно и с хамелеоново зелено, освен опушени с кафяв мат.


     Опаковката им е лека, отваря се с бързо и няма вероятност да си счупите нокът.



      Имат красив принт, но мен лично не ме изкушава да го пазя и ще си ги ползвам.



       Вече съм ги ползвала 4-5 пъти с базата NYX HD Eyeshadow Base и съм нямала проблем по отношение трайността. Днес например ги нанесох в 7 часа и в 18 ч. ги свалих без да са мръднали. Но при мазни клепачи не знам дали биха издържали толкова.


     Цената им в българските магазини не знам колко точно е, но предполагам около 40 лв. Доволна съм от тях, красиви сенки са. По мое мнение обаче, не си заслужават пълната цена. Ако прибавите още 40 лв можете да си вземете някоя от Шоколадовите палитри. Ще ви излезне много по-изгодно и ще си правите различни гримове.
      Ето и 2 грима с тях. При първият мисля, че бях опушила с GR Mono Matte 210.



      И от днес - от основата към сгъвката: бели перлени сенки в основата, Wjcon Baked Wet & Dry 100, MAC Rich Core + Smoky Wishes (Zoeva Smoky Palette) и малко Real light в основата до миглите.