събота, 3 май 2014 г.

Golden Rose Selective Morning Rose /френски маникюр/

        На 26.04 се жени много моя добра приятелка от детството. Бях със синя рокля, типично за мен, но избрах да бъда с класическия френски маникюр. Наскоро си взех подходящ за него цвят и ето един прекрасен повод да го сложа. Преди 2 дни ви показах един страхотен неутрален нюанс от тази серия на турската марка Голдън Роуз, а днес ще видите този нежен бледорозов крем/желе. И той е също толкова качествен като предшественика си, покриващ на 2 слоя отново и стоящ супер сладко. Лакирах се сутринта на 26 и свалих лака с много малки забележки на 30.04 понеже бялата лента беше ужасно захабена и оцветена. Но блясъка на Morning Rose остана почти непроменен, разбира се с Poshe Dry Fast Top Coat отгоре.
     Чакам с нетърпение да си изпробвам новите пясъци на Кико и мисля да направя сандвич с някой готин глитър, подозирам че Розата е много подходяща за което.


    Виждате как леко прозира израстналата част, но аз и така го харесвам. При все че не съм фен на този "ефект". Ако търсите по-добро покритие, третия слой мисля би ви го осигурил.


     На снимки не успях да уловя, но на живо наистина розовия цвят е страхотен. Аз, която почти не нося тази гама, се влюбих!


 
    Дълго се чудех дали да сложа златна лентичка, заради златния ми пръстен, колан и част от клъча, но реших да оставя така. Оказа се, че бутониерките са със сребърна лентичка и щеше да дойде прекалено. Ако знаех, щях да поръчам да ми я направят със златна. ;-)
    Ето го и с топ лак вече:





    За 2,50 хич не се чудете, а грабете. ;)

Kiko Cupcake 648

    Ако четете форум Бг-мама и по-точно лаковата тема вероятно вече знаете за новата пясъчна мания и по-точно колекцията, от която са Kiko Cupcake. Дълго време се чудех кои да взема и първо грабнах 3 броя, защото не знаех дали ще ги харесам достатъчно, но в момента чакам още толкова. Оказаха се много сладурски и трайни. Стоят супер готино! Преди няколко дни сложих Ананаса, 648 номер и съм с него вече 5ти ден. Днес е доста ожулен и с липсващи парченца, но се наложи да пера нови дрехи на ръка, а и ми омръзна, така че ще го сменям с някой от другите.
Въпреки това, смятам че е доста траен. Някои от ноктите ми се нацепени и именно тях се наложи да прелакирам 2 пъти. На останалите беше бетон. Покрива и на един слой, затова и го оставих на толкова, но след два дни реших да сложа още един за по-наситен цвят.






     Съхнат бързо и до 10 минути вече можете да си вършите работата.
     Ето го и на 2 слоя:



    Редовната им цена е 4,90 евро, но наскоро когато поръчах втората тройка - 2,90 евро. Заслужават си и ако имате възможност си вземете от тях. Е, естествено ако сте фенове на пясъчния маникюр. ;)


четвъртък, 1 май 2014 г.

Golden Rose Selective 11 Creme Brulee

      Лаковете "Selective" са от доста време на пазара, но цветово не ме изкуши никой и ги подминах, забравих почти. Бяха ми направили впечатление единствено Крем Брюлето и Сутрешната роза. Имах нужда от подобни цветове. Серията е без 3-те обичайни вредни съставки и обещава лесно /удобно/ нанасяне заради широката си четка. Наскоро във форума отново се повдигна въпроса за телесен крем и вече не издържах на "напрежението". Похвалиха го, казах си трябва да е мой! Оказа се, че в близката парфюмерия няма нито един лак от тази колекция. А помня пълния стелаж. Намерих ги в друга, но точно този и 9 номер, които исках - липсваха. Но в последствие се сдобих с тях и много се радвам.


 
    Определено не съжалявам, защото освен много красиви и нежни нюд цветове, са и трайни. Нанася се много лесно Creme Brulee, но иска 3 слоя за плътно покритие, ако не успеете на 2 да се справите. Стои много много естествено и готино, ако сте с къси нокти и искате нещо по-незабележимо и нежно, то трябва да го имате.


     Не стои като блажна боя, леката прозрачност му придава тази семплост и "луксозност" дори. Свалих го на 3 дни без почти грам забележка.



    С бяла кожа с жълт подтон съм, но мисля че ми стои много добре. Ако все още сте в търсене на перфектния нюд или ви трябва неутрален цвят за офис облекло, отидете на някой от щандовете на марката. ;)





Graduation

    С наближаването на летните месеци все повече ми се носят ярки цветове. Времето обаче за жалост в момента е много депресиращо и не ме подтиква да ги сложа с кеф - постоянно вали и е мрачно, а и студено....носим зимните якета и дълги ръкави. Чудя се кога ли ще мога да се радвам на неонов маникюр?
     На 17.04 ми беше абсолвентския бал и избрах да бъда с известния корал Омара на Опи, т.к. сметнах за подходящ цвят за роклята. Избрах и червило в същия нюанс. Паснаха си чудесно с Avon Perfect Kiss Caressing Coral. Не съжалявам за избора, донесоха ми много настроение в ужасното време тогава.
 
    I eat mainly lobster има шимър, ситен, но все пак се вижда. Покрива на 2 слоя и съхне бързо. Топ лака е задължителен, защото иначе за няколко часа вече ще е доста ожулен. Не че с топ мога да изкарам повече от 2 дни без забележки, но така и красивия шимър изпъква повече. Ако сте фенове на коралите, то този би ви харесал. Няма обаче да кажа, че е задължителен за притежаване, защото не е нещо особено и невиждано. За 20 лв можете да купите няколко готини летни цвята.


сряда, 30 април 2014 г.

Придобивки март-април

    Здравейте :)

    Причината за отсъствието ми я знаете вече, затова няма да пиша отново подобни излияния. Днес навреме се сетих, че трябва да покажа новите придобивки за последните 2 месеца, които изминаха много бързо и ще си спазя обещанието. Накупих доста нещица през тях и днес пускам пост с всичко накуп. Неотдавна ви споменах, че започвам да процедирам по този начин с новостите. През няколко дни да показвам на порции не върви, сметнах така за по-интересно. :)
    Първо отново козметичните, а след това гардеробните. Дано не повторя нещо от предния път, че събирам в една папка снимките.

    Повечето са ми поръчки от Avon & Oriflame, май този начин на пазаруване ми е най-удобен, но ако има как да избегна гледането на каталозите със сигурност ще огранича "запасяването", което хич няма да е зле като се има напредвид как с ужасна скорост се увеличават. :(



                            Тези обеци се оказаха страхотни и мисля да взема и колието към тях;

 
                                                   Revlon Cherries in the snow - прекрасно червило!


                                             Пясъците от последната серия на Кико са жестоки!




                               чантата трябва да е в другата част, но не ми се снимаше отново :)


     Парфюмчето е копие на Gucci Guilty (W60). Купувайки си панталон, много харесах как ухае продавачката и я попитах. Е, оригиналния го бях запомнила като бабешки аромат незнайно защо, но на този не му устоях. Напомня ми на Жадор. Покрай него и Рефанската тема се сдобих с ексфолиант за тяло на марката - от доста дълго време исках да пробвам някой техен, а и 10 мл от Табак Ванил взех. Съфорумка го беше похвалила като сполучлив и траен, подходящ за зимата. Не познавам оригинала, но този ми допадна.
    Маслото Velnea трябваше да е на горната снимка, но свърши отдавна и си чака ред за ревю, а общата съм я изтрила явно (помня само че го показах с лосиона на Балеа, спрей-лосион с кокос и този на Ив  Роше на фейсбук страницата преди месец-два). Кутията изхвърлих при пренасянето, че съм се напълнила, но ето го самостоятелно. :)


     Въобще не очаквах да са толкова, отново съм прекалила. :(
     И гардеробните не са никак малко, направо ме е срам от себе си напоследък.
     Най-голямото ми желание е някога да имам оригиналната чанта на Шанел от този тип, но 5000 $ не са ми по джоба и се сдобих с тази добра реплика, която не е никак лоша. Кожата и изработката ми допадат, удобна е и струваше само 32,50 лв.

     Стои добре и с токчета, и с пантофки, и с кецове. Нося я и по трите начина.
     Една от другите най-копирани в момента чанти е Celine Paris. Нейната цена макар и по-ниска, отново не е никак малка и когато открих тази добра реплика за 35 лв, за секунда не се поколебах да я взема. Също толкова носена и удобно като Шанелката. Доста голяма и побира много. За мои приятелки купих чисто черна и черна с цвят шампанско. Останаха предоволни. Дори се замислям и аз за още една. :)


      Шалчето е новичко, купих го спонтанно - оказа се идеално за чантата и за 2,50 хич не му мислих. Взех го веднага. А миналата седмица отново по същия начин съзрях ментов и не се стърпях. Много пролетен и мой!


     Ето я и другата желана разцветка в комбинация с актуалния модел поли, много й се чудих заради "нескромния" цвят, но в крайна сметка изобщо не съжалих. :)



Панталона и тренча също са нови, но ги нямам снимани по отделно.




                       Цвета е тюркоазен, много хубав; реално на долната снимка излезна какъвто е в действителност. Пасна си чудно с роклята, клъча и обувките, които купих за абсолвентския. :)


                                  Тъй като ми подариха страхотни ментови прашки (тях ги нямам обаче снимани, много са сладурски - на бели точки), трябваше да им намеря подходяща горна част и в момента, в който я видях - я грабнах! Любим цвят ми е.


             
      Имах нужда от златен колан за светлосинята рокля, по-долу съм с един, който взех от колежка за снимките, но трябваше да си купя и понеже нищо не намерих по магазините, се задоволих за момента с този синджир от ХМ. Свърши ми работа за един повод.

                                            Ето колко сладурско стоят пръстенчетата:


                                                           Новите ми очила и пижамка :)


                                              2 блузки, на кораловата реалния цвят е на втората снимка; имаше в същия цвят като ментовия сутиен и май ще взема и от нея. ;0




             Не мислех, че бриджитка ще ми стои добре, но се оказа обратното и не ги свалям в момента.

                                                          И един подобен в черно:



                           Скорта е от sheinside, дойде много бързо и материята е супер!


 



    Последното е албум, не знам доколко се брои за придобивка, но ми хареса корицата и реших да го покажа. Скоро ще го запълня, натрупаха се много хубави поводи и дори няма да събера всички снимки. :)
   Леле, от почти 2 часа дооправям поста. Май това е общо взето и да съм пропуснала нещо, то е дребно.