събота, 12 юли 2014 г.

Essie Turquoise & Caicos

    Първият ми лак на марката и един от любимите тюркоази (за мен по скоро мента). Голямо беше желанието да се сдобия с него. Преди 4 год. нямаше на никоя марка бюджетни такива, а не мен тогава 17 лв за лак ми се струваха безобразно много. Сдобих се с него благодарение на много мила и отзивчива съфорумка. И така бавно, но славно продължи да нараства колекцията ми. Днес направо ме е срам да кажа като ме питат колко лака имам. Но като съм лакомия... :)
    "Turquoise & Caicos" е от лятната колекция Resort 2010. В нея има още 3 пастелни цвята - розово (Splash of Grenadine), синя лавандула (Lapis of Luxury) и бежово (Playa Del Platinum). Аз имам всички, защото мерака да събера цялата беше голям. Естествено най-носен е именно Turquoise & Caicos. Ако ме следите редовно ще знаете какво "изпитвам" към тази гама. ;)


     Няма да се очудите за формулата и проблемите ми с нея. Всеки път пиша как от всички марки, най-мразя тази. Всичко що е минало през ръцете ми, ме е изнервяло. Черти, необходими 3 слоя и задължително балони. Общо взето кофти тръпка, ако реша да слагам Essie. Тук също не е по-различно.



    Справих се с 2 слоя при може би четвърто лакиране с него, но на места прозира и ако сте свикнали маникюра ви да е перфектен, няма да си спестите трети. Балони имаше и само топ лака ме спасява, иначе нямаше да задържа нито този, нито който и да било Essie. Ако не бях толкова загубена и да държа нещо само заради цвета, досега да съм ги разкарала.




   Много спокоен и винтидж ментов цвят е. Не сте ли свикнали на ярки, този ще е много подходящ да започнете да носите такива. Мисля, че по всяко време на годината бих го носила, защото не е натрапчив. Странно при тези ми размисли в момента, но винаги посягам към него през лятото. Зимата съм свикнала да нося тъмни и червени лакове като цяло.


    Трайността беше ден този път. Не помня предните колко е била, но сега на един нокът се обели на цяла люспа и по-късно на друг. Дали причината е в това, че взех по-продължително време душ не знам. И без това ми омръзна, исках нещо по-цветно и го смених.
    2 слоя за 10 минути не успяха да изсъхнат и си сложих Poshe, понеже се налагаше да излезна. При допир с нокът, ставаше черта.
     Ако решите да си купувате мента/тюркоаз от професионалните марки, ви съветвам да погледнете Zoya или Orly. Много по-качествени са за мен. Но знам, че има и момичета, при които Еси издържат и се нанасят без проблем.
     Този все още се намира, само че пълната цена за България от 17 лв не бих платила никога вече. В ибей го има и излиза 12,50 лв при един от топ селърите - цък

петък, 11 юли 2014 г.

Празни опаковки от банята (част втора)

     Преди няколко дни ви показах една част от изразходваните продукти за последния месец и днес продължавам с другите. Почти всичко е с едно и също предназначение, причината ще разберете по надолу.

    От доста месеци насам ми се върти в главата да направя публикация само с продукти за зъби, защото ми е "болна тема", но не знам дали би имало интерес. Затова засега реших да включа в такъв тип публикация, изразходваните такива.
     1. Вода за уста Dontodent Med Care - марка на ДМ, взех първо мини за проба и ми хареса. Купих си голямата опаковка, както виждате и от снимката. Ползвам я в момента и съм доволна. Ще продължавам да я купувам, като бих пробвала и някои от другите им води. Тази е с плодово-ментов вкус. Хем не дразни и не е парлива, хем не е и прекалено сладка. Балансирана и приятна за употреба. С 10 мл се джубури 30 секунди, още докато са изминали 10-15 усещате как зъбите ви започват да скърцат от чистота. Мисля, че струваше около 4 лв. Малката е около 1 лв и някакви стотинки. Има ги до касата.
    2. Шампоан Тео Бебе - втора или трета опаковка купувам от него, ползвам го за измиване на четките ми за грим. Доволна съм, прави хубава и мека пяна. Изчиства ги добре. Единствено тези за фдт искат повече почистване и обикновено повтарям с течен сапун. Аромата е лек и приятен. С екстракт от лайка е. Цената - не повече от 2 лв.
    3. Тоалетни трици Седеф на Христина - трета опаковка ми е това, страхотен продукт за почистване на лице. Особено подходящи за суха кожа през зимата. Аз ги ползвам през цялата година. Няма изсушаване и раздразнения, аромата е много приятен (за някои момичета силен). Ексфолиират добре, но като ежедневен скраб. По-нежен е към кожата и ако търсите добър пилинг, то няма да ви хареса. С мазна кожа ли сте, може да ви е слаб. Цената им за 290 гр е 2,30 лв, но някъде в големите градове е двойна. В момента ползвам и оризовите, те са с малко по-груби частици и аромата е по-различен. Важното е, че си вършат работата. Имам и отделна публикация за тях.
   4. Bilka Dent Expert "Paradont Protect" - любимата ми паста за зъби през последните 2 год. Купих я на майтап след попадане на няколко добри отзива в непознат форум и се оказа перфектната за моите кървящи и много чувствителни венци. Осезаемо и видимо (веднага след измиване) стяга. Сутрин се налага да тичате до банята при събуждане, защото почти не можете да размърдате уста. Вкуса не е парлив като при повечето, а някак неутрален. Ако харесвате ментовите пасти, тази може да не ви хареса. Цена - не съм я купувала за повече от 3 лв.
      Ползвах и водата за уста, но е много лютива и едва изтравам 30 секунди с нея.


    В началото пък ви става супер студено и имате чувството, че зъбите ви замръзват. Вероятно е много полезна, но не знам дали скоро бих се върнала към нея отново. Цената й беше 4 лв.
    Всички изпробвани до момента Лакалут, Елгидиуми и прочие не вършат никаква работа при мен. Плащам 7-8 лв и никакво стягане. Изхабих сигурно 3-4 опаковки само от Elgidium, но не. Четките им за зъби да не кажа, че и те не струват. На Dontodent ползвам 2ра или 3та за чувствителни зъби и не я сменям. Плюс това е 2-2,50 лв. Тези на Elgidium са по 6-7 лв. Цяла година се зорих да ги харесам и накрая се отказах да плащам само заради марката.
   5. Colgate Whitening - стандартна паста за зъби, нито ми стяга, нито освежава хубаво. Чудя се какво съм харесвала на марката и на Аквафреш преди години. Майка ми ги ползва, но при моите парадонтозни проблеми, ефекта е нулев. Имах Sensitive, Sensitive Whitening, Sensitive Pro-relief и куп други от скъпите им серии. За Sensitive Pro-relief си казах хайде да я взема след рекламите и освен, че свърши за месец до 40 дни макс, не оказа никакво влияние върху венците ми. А беше и почти на двойна цена от Билка.
   6. Pearl Drops Beauty Sleep - избелващ серум за зъби. Ето и описанието от производителя:  "Първият серум за зъби и венци, който действа, докато спите. Спомага за избелването на зъбите, подхранва венците и ги предпазва от негативното въздействие на времето." 
    Честно казано не видях ефект от него, понякога прекъсвах употребата му, но не мога да кажа, че направи нещо или че изобщо върши някаква работа. Четох разни ревюта в чужди блогове и за другите серуми на марката, взех от любопитство. Няма да повторя обаче. При мен поне няма видимо избелване или аз не го забелязвам. Нито пуша, нито пия кафе. Цена - 6,50 лв.
   7. Astera Paradont Sensitive - провокирана от добрите качества на българската марка Билка, гледайки я дълго време по рафтовете, не пропуснах да купя и опитам поредната паста за чувствителни зъби и венци. Върши работа, стяга, но не колкото любимата ми Билка. Вкуса и е сладникав и това не ми хареса. Не обичам нищо с такъв аромат и вкус, затова може би не бих я купила отново. Сутрин имам много неприятен и гаден вкус при събуждане, дори да не мога да си отворя очите, тичам да се измия и отново лягам. Остана ми още малко от нея, приключвам я и отварям новата кутия на "моята паста". :)
Цената на Астера е ~ 3 лв.

    Има ли такива от Вас с проблеми като моите и как се справяте с чувствителните зъби и кървенето на венците? Аз бих казала, че вече мнооого рядко виждам кръв при миене и то е ако реша сериозно да натискам с четката и да измия наистина добре. Преди при всяка "процедура" не се разминавах. Сега овладях положението и съм доволна.

четвъртък, 10 юли 2014 г.

China Glaze Thistle Do Nicely

       Ето че най-сетне дойде реда на хваления Thistle do Nicely от пролетната колекция "City Flourish" на амерканската марка China Glaze. Бих го нарекла вторият Flip Flop Fantasty. Има защо да е възхваляван толкова и се радвам, че не се отказах от покупката му заради наличието на доста други. Дори мога да кажа, че е по-хубав от Джапанката.


     Честно казано вече рядко се впечатлявам от лак като се има предвид огромната ми колекция и опит през годините. Този обаче си заслужава, ако обичате неоните. Thistle Do Nicely е много ярък розов неон с коралов подтон. И на маникюр, и педикюр е като светофар. Супер готино стои и със сигурност ще отнесете много комплименти с него.



       Като недостатък бих посочила единствено формулата му. Типично за всички неони, завършека му е матов и нанасянето кофти. А като се добави и жегата в момента, ви е ясно че без балони или поне аз не се разминавам. Добре, че има бързосъхнещи топове като Poshe & Seche Vite. Те придават страхотен блясък и всички балончета, черти от неравномерното нанасяне изчезват. Забравяте за нервите по време на апликация и се радвате на тази красота. Тук е добре да спомена, че е крем. При бюджетните марки неон и крем е мисия невъзможна, да не кажа освен няколкото Флормара от стандарната серия, други аз до момента не съм виждала (и едно зелено неоново Габрини). Повечето са тип желета.


        Нанесох 2 слоя, като с първия трябва да сте внимателни. Аз ползвам Avon Mineral Fix за основа по принцип, но заради тези неони ще се наложи да я сменя и да се сдобия с нещо от типа на ridge filler-ите. Понеже е прекалено лъскав като база Минерал Фикса, ако повторите на място, което сте минали веднъж - лака се свлича от горната част. Като цяло за мен няма нужда от трети слой, защото толкова свети, че дори да прозира на някое място едва ли ще го забележите.


       Препоръчвам като лакирате едната ръка или поне 3 пръста, да затворите и разклатите шишенцето. Аз го направих след като свърших с първата ръка, понеже започна да се сгъстява и ми беше трудно вече.


         Claire's Surfer Chick е също готин лак за декорация към неони. И той обаче изисква известна доза умения и нерви. Базата е рядка и трябва да си ловите частичките. За 2 пръста не е голяма драма, но ако искате да лакирате и двете си ръце, трябва да се въоражите с търпение.


    Трайността знаете е строго индивидуална. На мен показалците ми се цепят от известно време и затова винаги първо там ми се очуква ъгълчето в единия край. На останалите пръсти обаче нямах проблеми. Свалих го на 2 дни без поражения, понеже блясъка му се беше помътнил. Аз ползвам доста ръцете си през деня и няма как да остане перфектен маникюра.



     Взех лака от www.transdesign.com / www.naissupplies.us за 10 лв. Трансдизайн при мен от доста време не зарежда, затова не знам дали може да се направи поръчка от там, но от втория сайт няма никакъв проблем. Поръчват се по 9 лака и от двата сайта. Едни и същи хора ги поддържат, доколкото знам. Доставката на 1 брой излиза 3,20 $ по спомен. Пиша това, защото често получавам запитвания откъде съм взела. Но помолете да ви отбележат ниска стойност на пакета или подарък, защото ще отидете на митница иначе.
 

     Харесвате ли неони, тогава не се колебайте. Грабвайте го - страхотен е. На снимките не е толкова хубав, колкото наживо. А от бюджетните марки, вижте Gabrini Neon N015. Има по-голяма прозрачност на 2 слоя и определено не е толкова ярък като Чайната, но пък се нанася лесно и има хубав блясък. В съотношение цена - качество, е идеален.






сряда, 9 юли 2014 г.

Грим на деня

     Публикация No. 400 .... времето минава доста бързо. :)

     Миналата седмица всъщност правих грима, обект на днешната публикация, но не успях да го пусна тогава. Показах ви 2 снимки във фейсбук страницата на блога. Мисля, че се получи добре и издържа, докато не го свалих. В тези жеги, грим да стои 15 часа си е цяло постижение. Естествено следобяд се напудрих отново и червилото подновявах, но това са съвсем нормални неща.



     За очите използвах:
            Kiko Eyeshadow 101
            NYX Ultra Pearl Mania "Jade"
            Kiko Eyeshadow 175 (Golden Rose Matte 213)
            Avon 24k Gold Eyeliner  "Golden Brown"
            Oriflame GG Supreme Length Mascara "Black"


      Червило:  Avon Perfect Kiss "Caressing Coral"

       Лошото е, че не помня ружа какъв беше. Мисля, че слагах от Milani Baked Coralina, но малко.

вторник, 8 юли 2014 г.

The Black will never go out of style

     Не знам как се пречупих да пробвам полите, модерни за този сезон - тип балон, и да ги харесам, но моята макар да не я одобрявам особено заради простата материя и нескопосани райета (направих грешката да поръчам от olx.bg, защото не ми се даваха 50 лв в реален магазин), напоследък ми е много удобна и смятам да си потърся нещо подобно едноцветно. За жегите ми е идеална. Обикновено досега съм я носила само с черни блузи, но с бяла също стои добре. Въпрос на предпочитание и вкус.


 
    Исках да сложа златните пръстени и колие, които си взех от ХМ последно, но така съм ги прибрала пак, че все едно съм ги скрила. Не успях да ги намеря и затова избрах едни нежни обеци със светлосиничко камъче, понеже сложих такъв цвят молив във вътрешния ъгъл на окото.

     Чантата и сандалите нямах много време да ги мисля. Гледах да имат по нещо общо откъм цвят поне. Улиците ни в момента заради ремонтни дейности са в ужасно състояние и платформите са за предпочитане, иначе целите ми крака стават в прах.






      Гримът е доста блед отново, заложих на златно, розово и светлокафяво за очите. Червилото е светла диня, на снимките май хич не се забелязва... но е на Catrice 210 Pincadilly Circus. Който го има или го е виждал, би се сетил за реалния цвят.




     Лакът е новата ми неонова любов China Glaze Thistle Do Nicely. Само да придобия мнение относно трайността и ще ви го покажа. ;) 


Oriflame GG Mineral Therapy Foundation Light ivory