събота, 16 април 2016 г.

четвъртък, 14 април 2016 г.

Balea Waschgel mit Fruchtsaure Mishcaut

       Не бях ползвала продукт за лицe на Balea до момента, освен мицеларната вода последните месеци и маска в саше преди години. Почти ги бях забравила. Отзивите за околоочните им и някои кремове за лице са добри, но аз лично не съм купувала от тях. От около 2 месеца обаче ползвам почистващия им гел с плодови киселини, който има фини ексфолииращи частички и съм много доволна. Обожавам да го ползвам след събуждане!
 

         Опаковката му е съвсем обикновена, но продукта в нея е много приятен и ухаещ супер свежо и леко цитрусово. Не очаквайте силно присъствие на лайм, аромата е нежен и ненатрапчив, но действа ободряващо. Консистенцията е гъста гелообразна, но не стандартната, а наподобява суфле. Някак въздушна и мека е. Частичките са мънички и не се виждат, а се усещат само при разнасяне по лицето. Правят чудесен лек ексфоолиращ ефект и изобщо не дразнят. Разпенва се малко.



        Обичам да го ползвам сутрин, за да свалям нощната си грижа и гелът се справя идеално с тази задача. Хем сваля и подготвя за дневния крем, хем почиства идея повече от обикновен гел. Аромата му е отпускащ и освежаващ. Лицето става много меко и гладко на допир. Меката формула с екстракт от женско биле успокоява кожата, а пантенола предпазва от изсушаване.


       За нормална към суха кожа е страхотен бюджетен почистващ продукт. Макар че се води за комбинирана, аз лично не го смятам за особено подходящ за такава. Не е достатъчно силен, за да се пребори със себума. Лицето ми не е било сухо никога след измиване. Дори мога да не нанеса крем. Намирам го за щадящ, затова за тези от вас с бързоомазняващи се кожи, вероятно няма да е достатъчен или поне през лятото. Дори аз обичам по-силни и освежаващи продукти като Garnier Pure Active тогава. Но за студените месеци е супер. И е много икономичен освен това. Нужни са ми 2-3 капки, с които масажирам лицето. Количеството на снимките, е повече от предостатъчно за едно измиване. С половината на това е ок.
       Струва около 4 лв и си заслужава пробата, ако търсите освежаващ почистващ гел на добра цена. Върши си работата и ще ви стигне за доста време. Към него има пилинг маска и гел. И трите продукта са веган.

сряда, 13 април 2016 г.

Flormar Prime'n Lips PL05 Sugar Pink

         В дрогерии Лили от края на март са налични новите червила на Flormar Prime'n Lips и понеже целият месец са на цена 9,69 лв, си взех едно за проба. Редовната е 11,99 лв. В сайта на марката, струват по 22,90 лири. Харесах много и 07 номер, така че смятам да си купя и него. Всички са страхотни според мен и има за всеки вкус. Предлагат се 10 цвята на нашия пазар (от 24) цък - 2 нюда, едно светлошоколадово, 2 червени, малинено, 2 корала, фуксията и мауви розовото (07 Lady in Sunset).


         Опаковката не е от евтините, изглежда красива и някак луксозна. Среднотежка е гилзата. Пластмасова е, но доста стабилна и в ръката се усеща, че е по-качествена от тази на другите червила на марката. Опаковано е в картонена кутийка, точно като от по-високия клас. А и сивата лъскава повърхност би се захабила бързо, ако не е предпазена по някакъв начин.
          Малко съжалявам че не взех директно No. 7, защото се оказа че моите фуксии са близки до Sugar Pink, но това не е толкова цикламено и ярко. Много свеж цвят е. Хем има лек намек към барбенско, хем не е онова розово, което ми навява  неособено добри мисли от разни селфита на мацки с тен и огромни устни. :)


          Prime'n Lips са дълготрайни и хидратиращи. Съдържат кокосово масло и масло Monoi de Tahiti. Формулата им е като масло, но не се усещат мазно върху устните, а пастелно без да лепне, да се разтича извън контура и да се впива във всяка бръчица. Точно моя цвят, може би не стои абсолютно перфектно, но са му нужни няколко минути да се "нагоди" според състоянието на устните и изглежда много добре. Има лек блясък, който не се забелязва почти. Аромата им е на ванилови бисквитки. За мен тези червила на Essence, имат същия сладък вкус, но не се тревожете за интензитета - след нанасяне не се усеща.


       Много са комфортни за носене, не стоят тежко, но все пак се усещат върху устните и приличат по-скоро на гъст балсам. (Тестерите бяха чисто нови и пробвах половината. Всички бяха със същата готина консистенция и хубави, наситени цветове.) Тук съм с PL06, ако не съм склерозирала. Изглеждаше ми малинено в магазина, но навън като излезнах ми се струва, че е червено по-скоро.




           Неочаквано сериозна трайност показаха тези червила. Такъв тип финиши обикновено издържат до 3-4 часа. При мен нанесено в 8 сутринта, с лека закуска и обяд без да пазя (забравям че съм с червило), чак вечерта в 17 часа го нямаше. В другите дни не беше толкова трайно, но при всички случаи, от 8 до 12,30 с пиене на вода и лека втора закуска, издържа спокойно. Ще се повторя, обаче дори след мазна храна не се разтича. В зависимост от температурите, може да остане лека линия във вътрешната страна на долната устна (цвета на червилото да се струпа), но нея само аз я видях на огледалото и това се случи само веднъж. Не образува онази досадна бяла и лигава линия. Устните ми след носене са меки и гладки. Бих казала, че действа като грижа Prime n'lips. Вероятно заради маслата в тях.


       За мен тази серия се оказа много сполучлива и макар високата цена за марка като Flormar, бих си взела още няколко. Аромата, формулата, начинът по който се нанасят и финиша им, трайността и опаковката дори, са чудесни и ви препоръчвам да ги погледнете. Ако разбира се имате нужда от ново червило и харесвате продукти за устни с гореизброените качества.


   Maybelline Vivids 902 Fushchia, Rimmel Kate Moss 20, Flormar PL 05, Oriflame Fashionista Pink




Маникюр - Avon Gel Finish "Limoncello", Orly Fancy Fushchia


 
           Избрах да комбинирам със силиконовия молив на Impala No.19 , който е в почти същия готин розов цвят (за очи е).
           Rimmel Wake me up
           Guerlain Meteorites Mythic
           Revlon Super Length
           Milani Dolce Pink Blush
          The Body Shop Bronzing Powder 03
           Essence Fantasia Highlighter



                 С молив Avon SuperShock "Savage":


        Много доволна останах от червилото и след втората седмица, дори бих казала че не съжалявам за покупката на точно този цвят. Но и други ще взема. Ако имате сухи устни и ви е трудно да намерите покривни продукти, които да не изсушават допълнително и да защитават, определено си струват.




вторник, 12 април 2016 г.

Bourjois Effet Lumiere Trio Eyeshadow

        Effet Lumiere направо могат да минат за "ретро". Имам ги от ученическите години, което си е близо 10 год.и са едни от първите ми сенки, но ги харесвам много и понеже са в отлично състояние, все още си ги пазя и ползвам. Имат сантиментална стойност за мен. Не мога да кажа, че качеството е чудесно предвид разнообразието на пазара последните години, но с база за грим си ми издържат цял ден. Цветовете им са идеалните за ежедневен грим или ако искате да изпъкнат устните ви като заложите на тъмни или ярки червила. Не че нямам безброй кафеви сенки, но точно такива не съм открила в колекцията си. :)



         Кутийките са мънички и много симпатични. Затварят/отварят се с копченцето отпред и то доста стабилно. Затова и не съм имала проблем като съм ги взимала при пътувания.



         На снимките едва ли ще си проличи, но съм ги издълбала леко от употреба, което си е цяло чудо предвид наличните в сходна гама бройки. Текстурата им не е от най-финосмлените, но с база не искат напластяване, защото са сравнително добре пигментирани. На снимките по долу съм направила суочовете с матовата база на Zoeva. Без база не съм ги пробвала, но съм убедена, че няма да залепне достатъчно цвят за клепача. Затова и няма как да прекаля с тях, особено с по-светлата тройка Les naturels. Почти не се разпрашват. С база издържат цял ден, като е възможно леко да се съберат или избледнеят в зависимост от температурите навън или колко сте активни през деня.


        Най-тъмният цвят от Les Naturels е най-непигментирания, затова го ползвам за преливки и надграждам с по-наситен кафяв. Останалите са направени с леко докоснат пръст. Меки са и много лесно се взема от тях.


         Вече не могат да се намерят, защото ги спряха от производство, но и от отзивите за другите им сенки, не съм изявила желание да се снабдявам с каквито и да е. Цените на единичките им са високи според мен за качеството, така че си останах с тези 2 мини тройки. Не помня точно за колко съм ги купувала, но беше от порядъка на 15-16 лв.

            Ето и няколко любими грима, правени с тях. Този е с 53 Les Naturels. В сгъвката за опушване съм ползвала и Golden Rose 213.








              Само с 53 Les Naturels.



                   41 "Les Bruns Culvres" - тези стоят разкошно с кобалтово син молив през лятото, особено ако имате лек тен.




          Тези снимки пазя от 2 години, затова и качеството е кофти. Нямах хубава камера тогава, но ми хареса как се получи и ги запазих.