събота, 13 януари 2018 г.

Avon Mark Big & Style Volume Mascara

         Не бях от експериментаторите със спирали доскоро, но последните 2 години получих няколко за обем и трябваше да ги пробвам. Принципно харесвам силиконовите четки и ме беше страх да купувам с други, но да си призная има доста добри попадения сред тях. Сигурно чак сега съм открила топлата вода, обаче когато съм доволна от някой продукт и не ми се рискува. Avon-ски спирали съм ползвала 3-4 и не бях очарована. Затова и бях приготвила Mark Big & Style Volume за подарък тази Коледа. Нещо ме бутна и си казах "ще я отворя и сложа веднъж, сигурно няма да е моята". Но тя толкова ми хареса, че веднага реших да си я оставя.


         Четката й за мен е от класическите и както виждате на места полепва повече туш, който е хубаво да махнете, за да не ви се струпа на миглите и да се чудите как да разпределите. Не се цапам обаче, защото не изважда прекалено много като цяло и туша е с идеалната гъстота. Прилича на крем, което го прави да изглежда естествено и да не тежи.




        Без да очаквам нещо, спиралата ми даде всичко от което имам нужда и търся. Извива, удължава, разделя и придава лек обем. Не се размазва или рони, сваля се лесно с гел и след това с мицеларна вода. Кой с каквото си сваля стандартно грима на очите.




         Ползвам я трета седмица и съм изненадана, че беше перфектна още с отварянето. Не е от онези, на които има трябват 10 дни, за да се разработят. Ако имате среднодълги естествени мигли или имате нужда от леко подчертаване, мисля че би ви паснала. Цената е около 10 лв при намаление.


     * Продукта ми е предоставен от марката.

петък, 12 януари 2018 г.

Морковен кейк с глазура от крема сирене

     Човек винаги ще намери повод да си приготви вкусен десерт, но пък когато наистина има празник, е неизбежно на трапезата да се пропусне сладко изкушение. Все пак един живот живеем и нека да е както ни е кеф. :)


      Последната година експериментирам доста и винаги си избирам различни от класическите рецепти. Не само за десерти, но и за основните ястия. Правих шоколадова торта за рождения ми ден, а за Коледа с домашен крем. Имах гости за 7-ми януари, когато съм именичка и реших да приготвя нещо по-семпло. Не исках сложни за изпълнение рецепти и с много продукти, затова се спрях на морковения кейк, който приятелка ми препоръча още преди Великден. Тя ми донесе да го опитам, но под формата на мъфини и се влюбих. Имаме домашни моркови, та везната още повече се наклони. Поисках рецептата, и ето я в изпълнение:


         Ако харесвате класическия кекс и чизйкейк или сладкарски крем с крема сирене, мисля че и този сладкиш би ви допаднал. Кексов блат с фини парченца моркови в комбинация с пухкава глазура от крема сирене, масло и пудра захар.... ммм, перфектния завършек на вашия семеен празник. А защо да не го приготвите и през уикенда, когато семейството си позволява глезотии? Пропуснете палачинките за закуска и хапнете от този домашен десерт. Дори без глазурата, би бил чудесен.


          Дори да не давате на децата си много сладко, морковения сладкиш можете спокойно да сервирате с по-малко пудра захар в глазурата. Кексовата платка е много лека и наподобява като вкус на курабийки. Мога да кажа че се усеща с неутрален вкус и захарта е едва загатната.

                   Да не Ви губя времето, а да споделя рецептата и начина на приготвяне.

           4 средно големи моркова (аз си настъргах 250 гр, исках повече)
           260 гр. брашно (около 1 ч.ч. и 1/2)
           300 гр. захар
           1 ванилия
           4 яйца
           200 мл олио или 1 ч.ч.
           1 бакпулвер
           щипка сол

           За глазурата:
           около 200 гр. пудра захар
           250 гр. крема сирене
           1 п. масло (125 гр.)
           1/4 лимонов сок

          Настъргваме морковите на фино ренде. Разбиваме яйцата, захарта и ванилия с миксер на висока скорост до побеляване (минимум 5 мин.). Прибавяме олиото и морковите. След това и сухите съставки. Пече се около 45 минути в загрята на 180 гр. фурна в тава, застлана с хартия за печене. Аз ползвах откопчаваща се форма. Моята фурна е силна и беше готов за 25 минути!


          За глазурата разбиваме крема сиренето с пудрата захар и разтопеното или размекнато на стайна температура масло. Капваме от лимоновия сок, ако нямате може и пакетче лимонова захар. Намазваме охладения кейк и поръсваме с натрошени ядки пожелание. Аз ползвах пресни лешници, орехи и няколко стафиди за цвят. С украсата може да се развихрите. Напр. да направите мини морковчета от фондан или да настържете пресен морков.


          Моя кейк не стана толкова сочен колкото исках, но явно при меренете на мазнината съм сложила с 30-40 мл по-малко. Следващия път ще знам да напълня чашата догоре. Не беше и сух, защото глазурата е достатъчно маслена и пухкава.


         Ядките можете да сложите и в тестото, зависи как и дали обичате. Аз исках да се усещат стабилно и затова не ги наситних.


        Много държах да изглежда неглиже, като селски и точно домашен. В това му е чара! Който държи на външния вид, разбира се, да го украси както желае. Според мен с тези пропорции можете да сглобите и торта. Само ще трябва да се снабдите с тройно количество крема сирене за глазурата. Разрязвате блата, напоявате леко ако държите да е по-сочен и воала!




         Да Ви е сладко и ароматно!