петък, 19 декември 2014 г.

CND Vinylux - Modern Folklore Collection

      Здравейте!

      Започвам бавно да се връщам към нормалното ежедневие и за начало реших да ви покажа няколко лака и маникюра, с които можете да посрещнете Коледа или Нова Година.
   
     От доста време не съм си купувала нови професионални лакове, нищо не ми хващаше окото, а и да си призная съм се поспряла. Колекцията ми набъбна значително и в един момент реших, че е време да се огранича. Пък и никой цвят от бъдещите колекции не ме накара да го поискам. Съвсем случайно спечелих giveaway на Светлана от http://svetlanabeauty.blogspot.com/ и получих цялата есенна колекция Modern Folklore на CND.



     Погледнато отстрани, като човек, притежаващ много и минали през ръцете ми стотици различни лакове, цветовете ги има и в други колекции. Повечето са стандартни и могат да се намерят дори при марки като Голдън Роуз, Перфект и Флормар. Ще ви споделя кое на мен ми направи впечатление и с кое превъзхождат CND като цяло ниския клас.
    Modern Folklore Collection Vinylux съдържа 6 лака, топ лак Weekly Top Coat + някакъв Scrub, но в момента не откривам какъв точно беше. Светлана да се включва. :)

    Crimson Sash е красив тъмночервен шимър, покрива на 2 слоя. Класически цвят, който направи впечатление на мои приятелки веднага щом се видяхме и попитаха какъв е. Аз лично си падам по ярки и по-блестящи нюанси, но напоследък посягам към по-тъмни и с този направих сефтето на Modern Folklore. Виненочервеното винаги е имало фенки и се е харесвало. А есента и зимата са идеалните сезони за него.



    Използвах и топ лака от колекцията Weekly Top Coat, с който маникюра ми изглеждаше така на 5-я ден. Забележки имах и на първия при връхчетата, разбира се тях само аз си ги виждам, но съм перфекционист и всеки дефект при маникюра го виждам. На повечето жени обикновено им трябва лупа, за да го забележат


    Indigo Frock е един от любимците ми от колекцията, които още с първо слагане харесах неимоверно, макар първоначално да го мислех за скучен. :) Много богат индигов цвят е, маже се като масло буквално и на два слоя е перфектен. Може и на един по-тънък, но за хубав завършек според мен варианта е с два нормални. Безброй маникюри ми дойдоха на ума с този красавец и го носих три пъти в рамките на 10 дни. Макар обикновен на пръв поглед крем, до ден днешен не помня от евтините марки да съм срещала такъв, та и от скъпите или ако има, да е с толкова добри качества.




    Естествено не пропуснах да нанеса и Nfu-oh 39 за ефект на средните и безименните пръсти, с който още повече му се радвах и отнесох комплименти.
 


        На следващите снимките ще видите резултата и от другите комбинации, които направих с Indigo Frock.
    Rose Brocade е малиновочервено желе. За някои от вас може да мине и за крем, ако сте с дълга плочка и нямате нужда от израстнала част, но при мен има и прозира, затова го слагам към желетата. Може с два, аз обаче си слагам три слоя. Въпреки, че е буквално под път и над път срещан цвят, е хубав и въобще не смятам за излишен във всяка колекция. Дори моята огромна го приюти с удоволствие. И той се маже като масло. На първата снимка е при смрачаване, затова изглежда доста различно от описаното, гледайте по-светлите.


    Сребърният цвят тук е  Catrice Luxury Lacquers Million Brilliance 01 It's Showtime, за който вече имам публикация.




    Тук се вижда най-добре и този маникюр ми стана любим, на живо аз го харесах много и да не кажа, че изглеждаше като направен в салон. Може би заради френча.


    Снежинките/звездички или на каквото ви приличат, направих с Locket Love. 





    Locket Love е звездата в Modern Folklore Collection. Най-много той ми направи впечатление в началото и вероятно има защо. Днес се лакирах преди да излезна и в момента, в който бе забелязан от по-възрастна дама веднага ми взе ръката да огледа, попита кой е направил маникюра. Последва същата реакция и от колежката й. Изобщо не очаквах точно Locket Love да се хареса на тези жени, но е факт.



     Наситен златистосребрист металик, шимър е всъщност, но заради покривността и ефекта, който дава, може да мине за метален. :) Много блестящ празничен лак и за това време от годината, със сигурност всяка дама се нуждае от такъв. Аз го харесвам повече в комбинация с червено като Rose Brocade или декорация върху лилаво като Plum Paisley, може би със зелено и кралско синичко също би стоял добре. Самостоятелно ми идва скучен, защото декември е месеца за експериментиране и обичам да има от всичко по много. :D




   Като ще е гарга - да е рошава. Ако не бяха толкова дебели резенчетата щях да накича и на още 1-2 нокътя, но ще ми закачат и останах само с това.


    Ето го и в комбинация с червеният крем, много коледно се получи:


    Plum Paisley е отново наситен тъмнолилав, сливов цвят. Шимър е, но ситен. Отдалеч погледнат може и да го помислите за крем. Декорацията не стана както исках, затова префасонирах в друга, накрая и тя не се получи заради дебелата четка. Показвам я само, защото много добре си пасват с Locket Love.







    Fine Vermillion е есенно тъмно тиквено оранжево, шимър и стои като сатенен финиша му. Покрива на 2 слоя. При отваряне може да остави впечатление за нанасяне на черти, но няма такива. Признавам, че не си падам много по подобни цветове. От години не мога да намеря онова оранжево, което да ми пасне и с прасковеното имам същия проблем. Е, всъщност за щастие съм открила няколко, с които се харесвам, но точно тиквено все още не. Не е лош и следващата есен ще си го нося. Като гледам с каква скорост ми се мени вкуса, е много вероятно и той да ми стане любим. :)
    На по-възрастни дами със сигурност ще им пасне повече.
   



     Weekly Top Coat не е лош топ лак, но съхне по-бавно от любимия ми Poshe Dry Fast Top Coat. Трябват ми 30 минути, за да не се наранява лака след като съм го нанесла. Не е рядък и тънък като евтините топове, средно между тях и Poshe/Seche е. При мен лично, ако не взема нужното количество с четката за съответния нокът, се получава нещо като свличане и "остъргване". Има го и при Poshe това, вероятно заради гъстотата. Дава хубав блясък иначе, въпреки че не е стъклен.



     Обобщавам кои са плюсовете и какво дават за мен CND Vinylux Modern Folklore.

     - удобна четка, с която овала става от раз;
     - страхотна консистенция, нанасят се като масло;
     - покривни са, напълно достатъчни 2 слоя като само Rose Brocade аз харесвам повече на 3;
     - не оцветяват плочката (всички са със богат пигмент, а аз не ползвам база последните седмици и макар тъмни, нито един не ми боядиса ноктите, което не се забелязва при бюджетните марки), което ще рече че:
     - щадят ноктите и
     - са подходящи за преливки с гъбичка и печати (много голям плюс, знаете скоро ми правиха преливки и видяхме зор, почти никой от избраните не ставаше, но тези са идеални);
     - класически нюанси, подходящи за студените месеци и празниците;
     - възможни са много комбинации с тях

     Като недостатъци бих посочила:

     - не съхнат много бързо
     - нямат достатъчно блясък сами с изключение на двата крема и искат плътен слой топ лак

     Като неутрално качество отбелязвам трайността. В зависимост от това дали съм сложила Weekly Top Coat или Poshe Dry Fast Top Coat, издържат от 1 до 5 дни. Знаете, че е индивидуално и ако при мен един лак стои 3 дни, при вас може да издържи 7 и обратното. Зависи от много фактори.
     Напоследък забелязвам жени, които казват "купувам си 5-6 лака и карам 2 сезона с тях, следващата година други". Е, на такива с ръка на сърцето мога да препоръчам всички. Има идеалните класически, есенни, зимни (вкл. коледни/празнични) нюанси и комбинациите, които могат да се направят с тях, са много. Стига да ви се занимава и да имате въображение. Колекцията е добър вариант и за подарък. В една красива кутия, мисля че всяка дама би се зарадвала. А ако нямате достатъчно, защо да не си я подарите и на себе си? Коледа е, какво по-подходящо време и оправдание ви е нужно да се наградите? :)


     Голямо благодаря на Светлана за възможността да си поиграя с нови съкровища и да задоволя лаковия си "глад". Определено съм имала нужда от разнообразие. ;)


    Вече ви споменах веднъж, но времето изтича - в момента има коледен гив, а аз съм изкушена от красивия хайлайтър. Червилото също е много мой цвят и след вчерашното ревю може би ще се включа. Голям карък съм по принцип и дълго се чудих дали изобщо да участвам, никога не печеля, но утре имам хубав повод и ще се разпиша. Ако сте късметлии, се пробвайте. :)