сряда, 8 април 2015 г.

Kiko Real Glare 03 nail lacquer

     Доста се чудих дали имам нужда от този пясък, защото ми прилича на Zoya Liberty, но цвета му се оказа по-зелен и финиша е по-различен. Има брокатени частици, които го правят идея по-грапав и някак "плътен". Не съжалявам, че го взех, определено не са еднакви двата.
     Също като 06 се нанася лесно, но трябва да нанасяте тънки слоеве, за да не се натрупа. Знаете, ако сте ползвали пясъци колко дебело става и се бели бързо, пада на парчета. Текстурата му обаче е лесна за употреба и четката удобна. Никакви проблеми с оформяне на овала.





     Цвета е тюркоазенозелен, русалков. Много е хубав! Блестящ, но не циганее. Според мен е подходящ и за студените, и за топлите месеци. И на ръка с тен мисля ще стои прекрасно.




    Съхне бързо - след 10 мин. си лягам и нямам поражения на сутринта.



    Не е особено траен, на третия ден започна да ми пада на малки парченца, но на мен и толкова ми е достатъчно. Доволна съм от качеството му.

вторник, 7 април 2015 г.

Avon Planet Spa Indulgence Chocolate Truffle Body Souffle

     От суфлето с лотус от Спа серията не останах никак доволна, писах за него колко бях разочарована. Това с шоколадов трюфел и африканско масло от шеа ми застояваше и преди да е свършила зимата, го извадих да го оползотворя. Изненада ме приятно с леката си и в същото време достатъчно хидратираща и подхранваща текстура. Водят я суфле. На пипане е някак "влажна" и така се усеща разнесена по кожата. Не оставя мазен филм, но след намазване чувството е успокояващо и много готино. Имах притеснения за цвета, понеже бях чела, че цапа дрехите. Дали защото го ползвам почти само вечер след душ преди лягане, но не съм забелязала такова нещо. Нито по пижамите ми, нито по панталони или клинове, а аз нося почти само черни.


     Има златист цвят и ако сте много бели, може да ви направи ефект целуната от слънцето. Няма нищо общо с бронзантите. Препоръчително е добре да разнесете и да не оставяте струпано количество, защото като изсъхне остава мъничко като петънце. Абсорбира се за секунди.


    След къпане, ако не сте ползвали гъба има вероятност след изсъхване, по кожата да са останали малко бели следи. В сравнение обаче със суфлето с лотуса, са много по-малко и поносими. Почти не ми правят впечатление. Не ви е нужно много количество, аз вземам 2-3 пъти от кутията и ми е достатъчно за цялото тяло.
     Кутията му е стабилна и се затваря доста плътно. Суфлето пристига запечатано със здрав хартиен предпазен "капак", който не се отваря с леко издърпване, така че при разнасяне според мен не би следвало да ви изцапа багажа.


     Аромата му е вкусен - имала съм продукт с такъв, но не можах да се сетя кой точно е. Обаче ми мирише на шоколадова вафла с лешников крем. Не е прекалено натрапчив, така че не излизате ли веднага след употреба, вероятността да се смеси с парфюма ви е много малка. Не е натрапчив определено, а със съвсем нормален интензитет.


       Утаената течност е може би, защото моето престоя 10 дни в студена вода, но понеже беше запечатано, няма никакви признаци да е развалено. Излях я и си го ползвам. Има срок над година, консистенцията е ок и не виждам проблем.


       Цената в текущата брошура е 10,90 лв, но е доста висока. Аз изчаквам намаления, когато има оферта 2 продукта за 12,90 или 13,90 лв.

понеделник, 6 април 2015 г.

Palmolive Milk & Cherry Blossom Shower Gel

      По принцип рядко пиша за душ гелове в самостоятелни публикации, защото няма какво толкова да се каже за такъв продукт, но този толкова ме впечатли, че бързам да ви го покажа. Аромата на Calming Pleasure (моя е от италиански внос явно, затова надписите са други) е великолепен - на черешов цвят, веднага ми напомня на онези огромни обсипани дръвчета "японска череша" (вишна или още сакура). Няма нищо общо с плодовия черешов на Фрутини напр.


Плътен и богат, но не се разнася из цялата баня или поне според моя нос стои близо до кожата. Освен на черешов цвят, страшно ми напомня едновремешните бонбони виолетка, все едно съм лапнала такъв. Като парфюмен е почти.


      Води се душ гел, но за мен лично си е душ крем. Текстурата му е кремообразна бяла/бледорозова. Пени се нормално и измива добре кожата без да я пресушава.


                Състава:

        Общо взето си е като обикновен измиващ продукт за тяло, но аромата ме грабна и исках да споделя. Сега разбрах и защо има толкова положителни мнения за душ геловете на марката. Искам да пробвам и с меда и млякото, а и ексфолииращия Thermal Spa.

неделя, 5 април 2015 г.

Крушунските водопади

    Крушунска бигорна каскада или Крушунски водопад е водопада в Северна България, близо до село Крушуна, община Летница. Недалеч от гр. Ловеч, в източна посока, се намира красивото и живописно село. Един вид сокол, наречен Крушун, е дал името на малкото планинско селце. Разположено на Деветашкото плато, то се намира на границата на Стара планина и Дунавската равнина.... сякаш кацнало на последните планински възвишения с открита панорама към течащата на север р. Осъм. Това, което прави село Крушуна привлекателно за много туристи, са изключителните природни забележителности в този девствен и красив преходно планински край...



    Водопадът е известен със своята живописност. Образуван е от множество карстови тераси.



                 * Крушунският водопад е най-високият травертин в България.

   Има пътека, която води до пещерата, от която извира водопада. В района има още 2 по-малки водопада, едният от които се казва Малката Маара.






     В близост има и още няколко пещери - Урушка Маара, Горник и Деветашка пещера.
    Девствена дива природа, чиста и непокътната от цивилизацията - това е мястото на Крушунските водопади. За да стигнете до тях, минавате по една чудно красива еко пътека с множество дървени мостчета и стълби. Наоколо ви обгръща гъста растителност, през която трудно се вижда дори пенливата река Маарата, покрай която криволичи пътеката.
Навлизайки навътре в планината, изведнъж пред очите ви се разкрива невероятната картина на уникалните Крушунски водопади. Цяла водна феерия от прагове, басейни, водоскоци, редуващи се докъдето погледа стига...