събота, 6 декември 2014 г.

p2 Aufgebrezelt Lipstick & Gloss Duo

    Любимото ми ярко червено /доматено/ червило е на Essence от лимитираната коледна колекция Home Sweet Home и се чудех дали когато свърши ще намеря подобно. Същият човек, който ме сдоби с него, ме изненада  с p2 "020 Almgeflüster" това лято. Още като го видях си спомних за Essence Red-y to Relax и не съм сгрешила.




    Същата текстура и макар да не съм ги сравнявала едно до друго, е и същият ярък красив червен цвят. Нанася се меко, но не подчертава недостатъци /сухи участъци/ и не се събира в гънките. Издържа ми нормалните 3 часа с малко ядене. Има лек блясък и не се разтича. Освен това върви в комплект с глос, който не лепне и е с фини блестящи частички. Мисля, че нямам други изисквания за едно такова червило и за моите нужди, p2 Almgeflüster е идеално.




     Не изсушава устните и е комфортно за носене. С молив в същия цвят, както комбинирах и аз, изглежда още по-хубаво и контура с него е перфектен.
     Не знам защо все още p2 не са стъпили на нашият пазар. Много добра козметика от този клас са и със сигурност ще се купуват. Асортимента им е интересен, цените са достъпни...



    Цената му е 2-3 евро. Ако пътувате до Германия или Австрия (мисля че и там се продава марката), непременно хвърлете едно око на стеалажа им. Обожавам червилата "Pure Colour".

   
    И нещо, което не е съвсем по темата, но станахме "жертва" на дъждовете, домът ни е жестоко наводнен и не знам кога и дали ще имам сили скоро да пиша. Най-малкото, което искам е съжаление, но сметнах за нужно да спомена причината за бъдещото ми отсъствие от блог пространството. Все още съм в шок и се опитвам да стоя на крак, психиката ми е срината и едва пиша тези редове..... Постът беше подготвен преди случилото се и го пускам, защото не искам да пиша отделен за това.

     Желая Ви една прекрасна Коледа! Бъдете здрави, щастливи и обичани!

сряда, 3 декември 2014 г.

Maybelline Fit me concealer

    Едва ли не сте чували за коректора Fit me на Maybelline, хвален и ползван от доста блогърки продукт. Фдт от серията също. Известен с високата си покривност и подходящ за момичета, които имат силно изразени тъмни кръгове.
     Когато не успях да си намеря любимият Bourjois Touch Healthy Mix под формата на писалка и вече от месеци никъде не виждам между другото (явно са го спрели), трябваше да потърся друг вариант. Единственият, за който бях чела добри отзиви и покривен, беше Fit me. Нямах време да мисля, защото не мога да излизам и да плаша хората от моето недоспиване, затова го грабнах и се надявах да задоволи нуждите ми.
    Цената за дрогерийна козметика не е ниска, 15 лв струва, но пък е много икономичен и ще ви стигне сигурно за година поне ежедневно използване, а на мен лично дори доста повече. Ползвам и писалката на Essence паралелно.


    Тук се предлагат 3 цвята или бяха 2, не помня вече с точност, но аз взех 15 - той е за бяла и средно светла кожа (най-светлия за нашия пазар), другите са жълти и по-тъмни. Аз търся изсветляване и "отваряне" на погледа, по тази причина се спрях на  него.


    Опаковката е като на повечето глосове, с апликатор гъбичка и намирам за удобен. Нанасям на 2-3 места в околоочната зона по малко и с помоща на Zoeva 142 Concealer Brush преливам до пълно сливане. Наистина ви е нужно много малко количество, защото иначе се натрупва и събира бързо, а ефекта след това не е никак приятен. Аз лично имах известен проблем докато свикна. Дори го бях отписала и не ползвах. След 2 часа ми подчертаваше гънките и се събираше, а понякога съм навън от сутрин до вечер и нямам време да коригирам, особено когато съм по задачи. Хванах му "цаката" и започнах да го харесвам. Слагам мъничко и ако видя, че не е достатъчно, повторно, но прекаля ли, отдалеч личи претрупаното количество коректор, стои някак мазен и завършека е пудрен, неестествен.
     Скрива ми перфектно тъмните кръгове, на снимките ми с гримове винаги съм с него, иначе положението не е никак розово. Моите не са за пренебрегване и ги има постоянно, т.е. доста видими и ако вие нямате такива, а при умора и безсъние се появяват, потърсете нещо по-леко.


     В заключение ще кажа, че харесвам Fit me и съм доволна от ефекта му. Справя се отлично и скрива идеално тъмните кръгове под очите, само трябва да уцелите правилното количество за себе си. Икономичен е и оправдава високата си цена. Снимка със и без коректор нямам готова, но ефекта напр. е като със и без спирала при последния ми пост за Realash. Такава разлика има.

вторник, 2 декември 2014 г.

Коледен маникюр













            Използвани лакове и стикери:
            Oriflame The One Xmas Edition "Red Argent" (добро копие на Zoya Reva)
            Orly Au Champagne
            China Glaze White Cap (на кутрето на дясната ръка, *с камъчето)
            Avon Gel Finish Top Coat


          Коледните стикери са от китайски магазин Панда. Камъчетата от лимитираната колекция на Essence Girls Just Wanna Have Fun.



         Red Argent е много красив шимър със златисти частици. Първият слой е доста прозрачен и изглежда като ефект, но на вторият е перфектен. На снимките съм го нанесла на толкова и не мисля че има нужда от трети, освен ако не искате по-дълбок цвят. Блести страхотно! Чудесен е за празниците.




понеделник, 1 декември 2014 г.

Zoeva Eye Brushes

    Здравейте.

    Едни от най-коментираните, бюджетни и купувани четки през последната година след Real Techniques, за мен са тези на Zoeva. Почти няма блогърка, която да не ги е чувала или пробвала. Миналото лято започнаха да излизат сравнения с тези на MAC, Sigma, Real Techniques и други марки от висок клас. Техните цени с изключение на Real T. обаче са солени и моя милост реши да се довери на немците. Започнах да поръчвам по 5-6 и в момента (не съм ги броила честно казано), съм събрала около 20-25. Много четох, сравнявах и избирах, затова нито една не съм разменила или продала. Добре обмислях за какво ще ползвам и изобщо ще ми влезне ли в употреба.
    Година по-късно мисля, че е време да споделя моето мнение, защото съм ползвала повечето многократно, прани са и мога да кажа коя четка заслужава да бъда притежавана, освен ако не сте затрупани и не ползвате сенки. Избрах да разделя публикациите на 2 - първата да е за тези за очи, а втората - за лице.
   


   1. Smoky Shader 234 или познатата ви "плоска" четка за сенки - ползвам я за нанасяне на основния цвят на подвижния клепач. Прана безброй пъти, не си е загубила формата или косми. Мекичка е и не дразни окото. Полепват добре сенките и освен, ако не са много ронливи, не падат на бузите. Обмислям да си взема още една, но имам доста за това предназначение и по тази причина не съм си купила втора.



   2. Pencil 230 - четка тип "молив". Също ежедневно използвана и грим без нея не помня дали съм правила. За мен е мулфтифункционална четка - слагам тъмният цвят в ъгълчето/сгъвката, леко опушвам, нанасям сенки като очна линия, оформям и съединявам сенките от долните мигли с тези в ъгълчето. Мекичка и лесна за употреба е. Четка мечта с 2 думи! Прала съм я година, нито косми са падали, нито се е променила формата й. Заслужава си всяка стотинка.


  3. Soft Definer 227 - съвсем наскоро направих сравнение на тази с четката 200 на Кико, но и сега да кажа, че също като горните 2 я ползвам при всеки грим за преливката в сгъвката. Справя се чудесно без никакви проблеми. Идеалният размер е, мисля че не е нужно да казвам за почистването и губенето на косми. Може да са паднали от тази 1-2, но не си спомням. Имам втора, само че Luxe Soft Definer. За нея ви споделих че има малка разлика във формата, но очаквам и още една 227 Soft Definer. Това говори колко съм доволна.



  4. Classic Liner 316 - колкото и спънати в ръцете да сте, мисля че с тази четка няма да ви е трудно да си сложите гел-очната линия. Космите са идеално гладки (не можах да се сетя за по-подходяща дума) и с лекота прави линиите. Тя е за онези от вас, които искат по-плътна очна линия, а не като косъм тънка, но все пак може да се направи и по-фина. Има си предпазно капаче, което обаче прави вакуум направо, вчера няколко минути съм се борила да я отворя за снимката. Нямам проблем с почистването й, ползвам падчето на Ебелин за нея. Нея не я ползвам всеки ден, защото напоследък слагам черен молив, но препоръчвам с 2 ръце. Много добра е!
   5. Fine Liner 315 - наклонената четка за фина очна линия е толкова добра, колкото е 316, като по формата и името ще познаете за какво е. Прави по-тънки черти и за някой може да е по-удобна поради чупката в металната част. И тя ми е много удобна и нямам никакви забележки към нея. 


   6. Concealer Brush 142 - това май е най-използваната ми четка. Не всеки ден слагам сенки, а с тъмни кръгове, т.е. без коректор се случва да излезна много рядко. Откакто я имам не помня какво е да ползвам пръсти. Толкова бързо и добре го прелива, че се чудя какво съм правила без нея допреди да я взема. Космите са синтетични, но много приятни към нежната кожа. Освен това сякаш изобщо не полепва коректора по нея, дори след като съм слагала 4-5 пъти е като току що почистена да не кажа. Ползвам я 10-15 дни и може би тогава вече си проличава малко. Знаете как плоските четки веднага след употреба трябва да се мият, но с тази не е така. Нито формата се е променила, нито косми са падали. Май имам нужда от още една за всеки случай. :)
  


  7. Detail Shader 237 - тази мъничка плоска четка е предназначена за полагане на сенки на подвижния клепач, които са по-ярки или блестящи и трябва да се нанасят много внимателно и в малко количество. Аз лично не съм я ползвала много, понеже не правя толкова прецизни и екстравагантни гримове, но четката е хубава и ако имате малка площ на клепача (от миглите до веждата), също би била подходяща.


   8. Smudger 226 - с голям мерак я взех, но както и горната не ползвам много. Принципно я исках, за да нанасям тъмни сенки между очната линия и миглите, защото не винаги успявам да нанеса достатъчно плътно очната линия или молива и остава едно "празно" пространство, което понякога се вижда на снимки, но обикновено все бързам и тази стъпка я пропускам. Миналата седмица се наложи обаче да ползвам по-разпрашващи се сенки и 226 се "притече на помощ". Бях си изцапала почти всички налични плоски четки и тази ме спаси. Косъмчетата и както виждате са сбити и по-гъвкави, затова сенките успяват да залепнат добре и да не изпадат по  бузите. Също много сполучлива - стегната, не е изгубила форма или косми.




   9. Crease 228 - на мен ми идва прекалено голяма за очите, но я пробвах вече за хайлайтър и се справя много добре. Вземам 2 пъти от кутийката и ми е напълно достатъчно. Естествено за лице като цяло изглежда мъничка, но толкова блестящи продукти е добре да се нанасят по-пестеливо, за да не заприличате на коледна елха. Също е подходяща за контуриране на носа, но мисля че нямам крив или голям нос и не ми е нужна за него. Може да изглежда разперена на снимките, но на живо си е нормална, космите не са нито много меки, нито твърди и на мен ми върши добра работа.



    10. Petit Eye Blender - перфектната четка за нанасяне на цвят в сгъвката и за разпрашващи се сенки. Трябва да сте супер саката или да сте взели супер много продукт, за да посипете бузите си. Днес отново я пробвах и всичко от четката остава по клепача, точно като Smudger. Сбита е и косъмчетата са перфектни. И в блендирането се справя отлично. Една от любимите ми е. Не е загубила форма и не дразни кожата на окото (мека е).

    11. Petit Crease - още една любима и почти при всяко гримиране използване четка. От същият косъм като 227 и 234 е направена, мекичка е, идеална за преливки на цветове по целия клепач. Виждате, че е зелена на места, но я бях изпрала и оставила върху шарена салфетка и от пигмента на шарките явно се оцвети (не успя да се изпере). Прана е многократно, единствено тази може би леко е променила формата си, но честно казано не помня като нова дали е била много по-различна. Качествата и са същите, така че за мен си остава идеална.



    12. Luxe Soft Definer 227 - единствената мисля, която вече не се предлага. Пишейки поста за сравнение с Кико забелязах, че не е стандартната 227 и днес се уверих в разликата. Тази е с по-жилав и твърд косъм, не че дращи окото и предизвиква дискомфорт, но просто не върши работата на обикновената 227. Не може да прелива или поне аз днес не успях да си довърша грима, затова посегнах към Soft Definer. Ползвам я за първи път, така че в бъдеще ще си редактирам публикацията с мнението ми за нея. Не я препоръчвам поне засега.


    За да не пиша по отделно, макар че споменах, направих 2 снимки - тази е с често и почти ежедневно използваните от мен четки (изключвайки Luxe Soft Definer 227)

,

    а тези с по-рядко (ако слагах всеки ден очна линия, двете в средата щяха да са на горната)


      Прощавайте, че четките са мръсни, но обикновено ги пера вечерно време и сутрин ги "нападам", така че не могат да останат чисти. :)
      Като обобщение бих казала - много добри четки, които си заслужават парите и ги връщат дори. Откакто ги имам + тези за лице, не ползвам почти други. Коренна разлика забелязват всички около мен в гримовете ми и получавам комплименти. Отделно идват познати за повод да ги гримирам, което за мен е показателно, че колкото и да умееш, нямаш ли добри материали под ръка, в случая четки, не можеш да постигнеш максимален ефект. Ако си търсите наистина хубави бюджетни четки, препоръчвам да разгледате какво предлагат Zoeva.
Цените в момента са с около 2 (за очи) до 4 евро (за лице) по-високи от тези, на които аз започнах да купувам, но пак са доста по-евтини от MAC, Sigma, Nars и прочие. В някои четки има промяна откъм косъм, напр. на пръв поглед виждам Smudger, но не мисля че качеството ще е по-ниско. Все пак марките работят и се усъвършенстват. Имат и страхотни палитри сенки, ружове, червила, пигменти.... а и щях да забравя - прекрасни моливи за очи, които се плъзгат като масло по клепача и стоят до сваляне. Доставката е 9 евро и пристигат с куриер до дома ви, но за начало можете да се комбинирате с някоя приятелка, ако не правите стабилна поръчка, която да оправдае тази сума. :)

неделя, 30 ноември 2014 г.

Какво изразходих през ноември

     Изобщо не усетих кога дойде и кога си отиде ноември, но е факт. Натрупаха се доста празни опаковки и този месец, които вече изхвърлих и се старая с пълна сила да изразходвам нови! Ето ги и поредните empties :)

   1. Dontodent Med Care Extra Schutz - вода за уста с плодов вкус (мирише подобно на малини). Почиства и освежава. Бях си в взела мини и след това купих тази опаковка. Имам нова вече, но от ментовата. Струва ми се, че тя ми допада повече заради още по-освежаващия и леко "парлив" ефект след употреба. Цената и е около 3 лв. Бих си взела отново, но зелената.
    2. Peony Nature of Agiva Nature Soft Body Scrub - ексфолиант за тяло с екстракт от божур за кадифено мека кожа. Пише, че е и за лице на опаковката. Мисля, че веднъж и за там го ползвах, не беше груб и кожата се чувстваше добре. На мен освен на божур ми ухаеше и на роза. Много приятен и добре почистващ скраб, който не изсушава. Частиците му са от кайсиеви ядки и бяха средногруби, останах доволна и бих си купила пак някога или пък варианта с маслина. Минусът е, че трябва добре да изполивате банята, защото частиците остават по плочките. :D Имам отделен пост за него. Струва около 4 лв в Елитис.
    3. Ebelin Nagellack-entferner - любимият ми лакочистител от години. Всеки път ви го хваля, затова няма какво повече да кажа.


   4. Avon Planet Spa Thailand Lotus Flower luxuriously body souffle - ужас! Това е най-гадният продукт за тяло, който съм имала. Не хидратира, не подхранва, не омекотява и остава противни бели следи по дрехите ми, ако не е попило напълно, а след баня съм все едно варосана. Маската за лице харесвам, но това чудо не! Не препоръчвам заради хубавият му аромат само. Изразходих го с голям зор, от месеци го мъча.
  5. Impression Hydra Energy - балсам за мазни корени и сухи краища. Още един "измъчен" продукт, който размотавам от средата на януари. Никога не бях ползвала балсам за коса през живота си и не исках да хвърлям пари на вятъра. Вярно, че е 2 лв, но пък никакъв ефект не видях от него. Пробвах го с т.нар. "обратно измиване" и пак нищо. Зимата имах чувството, че косата ми се наелектризира от него. Мирише сходно на продуктите с маслина и аромата му се задържа и след баня. Чудя се как толкова хора от едно време го ползват и купуват.  


    Не знам дали ползвате ароматизатори за стая, но напоследък покрай свещите си заредих моята машинка и за седмица този пълнител замина. Миришеше ми много сходно с Calvin Klein Beauty. Вече си взех нов, но на Air Wick този. И той е с доста силен аромат на пролетни цветя, на чисто.
    1. Freeman Clay Mask Chocolate & Strawberry Face Mask - обожавам тази маска! Почиства, освежава, изравнява тена, омекотява и не изсушава кожата. Аромата и е прекрасен. Най-любимата ми маска за лице! Страшно икономична е. Не успях да изразходя и половината тубичка за половин година. Изпратих на съфорумка преди няколко дни да я пробва, защото срока изтича след 2 месеца, а не искам да я хвърлям. Когато посвърша наличните пак ще си взема от нея. Цената и е около 8-9 лв, но за това количество и качествата си е направо без пари. Купувам я от Елитис, там е най-заредено и има 5-6 вида.
   2. Garnier Daily Purifiyng Pads - безполезен продукт. Купих ги преди доста години още като излезнаха и от време на време при къпане почиствах лицето с тях, но са подходящи сякаш за мазна кожа заради салициловата киселина. Леко лютяха в близост до очите. Изхвърлям ги, защото не ми вършат работа и срока им отдавна изтече. Само ми заемат място. Струваха 10 лв.
   3. Avon Cherry Ice Exfoliating Scrub- ексфолиант за стъпала с аромат на череша. Нищо интересно, освен приятен аромат. Частиците са фини и става за ежедневна употреба, но при груба кожа няма да има никакъв ефект.


   4. Avon Cherry Ice Cooling Foot Spray - освежаващ спрей за стъпала с аромат на череша. Общо взето безполезни продукт, които са каприз. Освежават и охлаждат, леко ароматизират. Не мисля, че са ми нужни, но ги купувам. Тази серия я взех и това лято, но ако бях започнала по-рано наличните едва ли щях да ги купя.
   5. Avon Lavender Foot Soak - разтвор за накисване на стъпалата с лавандула. Отново глезотия отколкото необходим продукт. Вечер преди лягане, докато стоя на компютъра си накисвам стъпалата в него в гореща вода. Мирише освен на лавандула, леко и на мъжки парфюм. Имам още 2 разтвора от други серии, но мисля че и с обикновен душ гел ефекта ще е същия. Леко се навдига мъртва кожа от петите, ако има такива, но това е от горещата вода май.



   1. L'Occitane Verbena Shampoo, Shower Gel & Body Lotion - доколкото разбрах тези минита (заедно с балсам за коса и сапун, аз имам и сапуна) ги има в стаите в някои български хотели. Мариетка беше говорила за тях. Миришат свежо на лимон, душ гела особено ухае на лимонов кекс, но без ванилията. :) Шампоана само на лимон според моя нос, а лосиона е с аромат на желирани бонбонки по-скоро. Не бяха лоши като продукти, но не ме впечатлиха. Шампоана измиваше косата като нормален шампоан, душ гела си е най-обикновен, а лосиона става за топлите месеци. Стигат за 4-5 ползвания, което е ок за често пътуващи. Материала на опаковките обаче е доста твърд и ми беше трудно при стискане да изкарам продукт. Дори на шампоана както виждате му се счупи част от капачката и остана в отвора, затова ги изхвърлям. Не могат да се отварят, ако мислите че можете да ги ползвате след това.




  2. Avon Mineral Fix - доста ползвах този заздравител за нокти преди, но от месеци съм го спряла. Имам 2 нови опаковки, не знам обаче кога ще ги започна. Минах на Eveline 8-in-1.
  3. Palmers Cocoa Butter Formula with Vitamin E - този лосион с какао си има отделен пост. Щях да го давам на приятелка да пробва, но така и не стигна до нея. Затова реших да го доизмажа, но той е толкова гъст, че се наложи да разрежа опаковката. Мирише много силно на какао. Хидратира, обаче за мен недостатъчно. Макар и плътната текстура, се разнася лесно. Не е лош и има доста фенове, но не мисля че ще си купя голяма опаковка.


   4. Четката за коса от почти година се каня да я хвърлям и днес я засилих с голям кеф към коша, защото най-накрая се сетих да я включа в поста. Имам няколко четки и все търся перфектната. Купувам и след първото ползване, прибирам. Гъстата ми и дълга коса, често се заплита и не знам вече каква трябва да е, за да ми върши работа. Изразходих и поредна опаковка от почистващите тампони на Agiva. Отворих Ебелинските вече, не са лоши и те.
   5. Farmona Tutti Frutti Cinnamon Body Butter - маслото за тяло с канела не ме впечатли. Гъстичко е и макар да изглежда на топчета, се топи и нанася много лесно. От години искам да пробвам нещо на марката, обаче май няма да взема. Аромата му на канела не е особено траен.
   
 
   6. The Body Shop Vitamin E Moisture Cream - доста лек и воднист, прилича ми на серум, който е подходящ за под крема. Хидратира добре, но за голям студ няма да е достатъчен. Мирише подобно на синята Нивеа, като е по-нежен аромата. Май не бих си го купила в пълен размер.
   7. Oriflame True Perfection Perfecting Day Moisturiser & Renewing Night Care - дневен и нощен крем от новата серия за 25+. Едва за 2 пъти ми стигна всяка мостра и не успях да разбера почти нищо. Все пак - струват ми се недостатъчно хидратиращи и за тази възраст са прекалено леки. Не бих си ги купила и тях.
   8. Oriflame Pure Nature Pear & Nectarine Eye Gel - освежава и охлажда, хидратация от такъв продукт не очаквам, освен моментна. Ако ще се гримирам със сенки обаче, ползвам само гелове. От околоочните кремове сенките ми се събират. Имам нов такъв.
   9. Amethyst Lalique EDP - приятен и наситен свеж аромат. Много ми прилича на Нилските градини на Hermes, като липсва солената нотка. Доста осезаемо се усеща, но се радвам, че го тествах няколко дни. Прекалено бързо ми омръзват парфюмите и отливките за няколко разносвания са ми напълно достатъчни. Големите флакони ги забравям и не ползвам.
   10. Colgate Maximum Cavity Protection No Sugar Acid Neutralizer - беше подарък в сп. Грация през октомври. Нищо особено, паста като паста. Има лек ментов вкус, за измиването аз съм много капризна и ми се налага да ползвам друга паста след нея. Трябва ми доста търкане, за да усетя наистина чисти зъбите си. Тук можете да прочетете повече за нея.