понеделник, 9 май 2016 г.

Flormar Prime'n Lips PL07 Lady in Sunset

      В края на месец март, се появиха нови червила от Флормар на нашия пазар. И наскоро ви показах едно от тях. Тук можете да го видите, ако сте пропуснали. Освен него обаче и първо всъщност, харесах точно No. 07, който ще ви покажа днес. Миналият месец бяха намалени на 9,69 лв в Лили от редовна цена 11,99 лв по спомен. Макар висока за марка като Флормар на пръв поглед, според мен заради хубавата опаковка и качеството на продукта, си заслужават! Могат да се мерят с много по-скъпи червила.
 


      Lady in Sunset е много интересен пастелен розов цвят. Не е ярък, но не и убит. Според мен може да се носи през цялата година и с почти всякаква гама на очите или поне от по-носимите и неутрални тонове. Било то кафяво, зелено, лилаво или розово. Особено подходящо обаче го намирам за пролетта и есента, когато не ви се носят ярки или пък тъмни, убити цветове.



       Формулата му е същата като на другото. Мека, пастелна и плътна в същото време. Ухае на ванилови бисквитки без да има химична нотка. Не се разтича, но е възможно леко да подчертае недостатъци без да изглежда кофти. Нужно е малко време да се "нагоди" според състоянието на устните ви. Финиша е средно между класическо червило и кадифен към матов.



        Трайността и при този цвят е много добра. С малко ядене на някакъв плод или нещо по-леко, издържа спокойно от 8 до 13 часа. След като се изтрие, не усещам сухота. Кожата на устните ми е мека и гладка.




                          Лице - Rimmel Wake me up Foundation, Guerlain Meteorites "Mythic"
                                            Очи - Too Faced Chocolate Bon Bons
                                             Руж - Milani Baked "Dolce Pink"
                          Спирала - Revlon Super Length, Lancome Hypnose Pret-a-porter





                 
                                         
                                            Too Faced Semi-sweet Chocolate Bar


неделя, 8 май 2016 г.

Kiko Colour Sphere Eyeshadow 03, 31, 41

      Лимитираните колекции на Кико винаги са представлявали интерес за мен що се отнася до ружове, бронзиращи пудри, червила и лакове. По незнайно каква причина обаче, никога не съм си купувала сенки. Може би причината е в повтарящите се цветове и че имам достатъчно. Но от тези в редовния асортимент имам любими и това са Colour Sphere. Страхотни нюанси с разкошни блестящи частици в тях.


       Печени са, но това не е в минус за тях. Не са сухи и да стоят добре само с мокра четка, а напротив. Формулата е мека и на единият цвят (03) дори маслена. Много лесно се взема с четка и залепват на клепача над база за секунди. Нямам представа дали всички цветове от тази серия са с такова качество, знаете как понякога има огромна разлика от един до друг. Тези мога да препоръчам с 2 ръце. Имам ги от няколко години и ползвам с огромно удоволствие винаги, като ми се приносят. Освен това лесно се преливат и крайния резултат е наслада за окото.



       03 номер е разкошно златно, което не е бяло злато, но не е и прекалено жълто. За мен е идеално за всеки ден, за вечер и за специални поводи. Мога да го нося на подвижния клепач и в основата на окото. То е с най-меката текстура и най-пигментирани от трите.




        31 номер е първият цвят от Colour Sphere в колекцията ми. Взех го, защото кафявото е най-използвано от мен и отива на всеки и всичко кажи речи. Има фини златисти частички в него. Блести разкошно на всякаква светлина. Мога да опуша с него, да го ползвам като преливащ цвят на подвижния клепач или да нанеса изцяло него, като в сгъвката наблегна на някакъв мат в сходен нюанс. Под долните мигли също е идеален за опушване. Стои разкошно по всякакъв начин общо взето.
 


        Лилавото ми е любима гама и никога не ми е достатъчно само едно, а това галактическо и приказно като нощно небе, не можах да пропусна. То е номер 41 и е най-слабо откъм пигмент . Без база не може, но нанесете ли такава, разкрива красотата си. Нося го в сгъвката и най-вече в средата на клепача. Добре е да се полага с потупващи движения, за да залепне възможно повече цвят и да е по-наситен. Въпреки това, много го харесвам и препоръчвам да погледнете, ако обичате този цвят.



      Разпрашват се и затова е добре първо да гримирате очите си, след което да преминете към лицето. В противен случай, в зоната за коректор, ще има безброй шимър частички и ще се наложи да почиствате.


       Трайността им с база е почти цял ден. Аз съм с паднал клепач и сух, затова понякога се налага да нанасям околоочен крем в зоната и след няколко часа носене ми се събират леко, но не е фатално. Това се случва с всякакви сенки всъщност и Colour Sphere не са единствените. Ако съм ползвала гел обаче, който попива моментално и не оставя никакъв филм, ги свалям вечер със съвсем малки наченки на събиране и това се вижда само в огледалото като махна очилата. Суочовете са правени без и със матовата маза на Zoeva.



        Colour Sphere Mat & Pearl Eyeshadow 211, са ми подарък от приятелка и са много готин зелено цвят. В интерес на истината нямам такъв. Стоят чудесно на сини очи, а на кафеви и зелени сигурно ще са още по-красиви. Матовата част е подходяща за сгъвката и преливка. Пигментацията е добра, на суоча е без база. Не е суха и лесно се отнема от нея. От друга страна, блестящата е добре да се нанася в основата на окото (около кладенчето) като хайлайт. Не че не става и за подвижния клепач, но се събира и не е достатъчно мека формулата й, за да залепне. Прилича на пресован, леко сух пигмент. Доста едри са частичките й, затова се и разпрашва. Не са лоши сенки, но не бих препоръчала без проба на място или ако не намирате подобен цвят при друга марка. Може би ги спират от продажба, защото само 211 са налични.





         Кико имат още една серия Colour Sphere Duo и тя е с 2 блестящи цвята. Цък за инфо.

         Цената на единичните Colour Sphere е 5,90 евро. Кико често правят намаления и аз лично пазарувам от тях тогава. Не че тези не си заслужават, но щом може да се вземат по-евтино, не бих платила пълната сума. Имат избор от цветове - цък.

         Имам 5-6 цвята от стандартните единички сенки, но от тях съм най-недоволна в интерес на истината. Само 2 стават и те са отново в кафяво. Напр. тази - 134 номер. Другите не струват. Много голям мерак имах към Water Eyeshadow и добре че взех само 213 Dark Slate Green. Разкошен цвят и финиш, комплименти получавам винаги като ги нося, но всеки път след час ми се събират и не съм единствената. Тук съм ви говорила за тях. Не мога да ги препоръчам в никакъв случай. Останалите 2 са ми в бурканчета и кремообразни като очна линия, които нося по такъв начин. Те са от лимитки, но всяка година и понякога по 2 пъти пускат подобни. Трайни са и стоят чудесно като акцент или очна линия. Сега са налични тези. Имам и едни мус в зелено, които обожавам. Тук можете да си ги припомните.      
   
          Общо взето, марката има добри сенки, но и много несполучливи. Всеки цвят е сам за себе си. Едни са страхотни, други не струват и 1 евро. Ако живеете в чужбина или имате познати, на които да поръчате, най-добри за мен са единичките Colour Sphere и давам палец нагоре за тях. Ето и 2 грима, в които съм ползвала трите единични цвята.








           Отвътре навън: Kiko Colour Sphere 03, 31, Golden Rose Mono Matte 213, Loreal Color Riche Mono 206 за преливка . Устни - Avon Perfect Kiss Caressing Coral.