събота, 18 февруари 2017 г.

Crest Pro Health Extra Whitening Power - паста за зъби

       Crest са американска марка продукти за дентална грижа, известни с избелващите си ленти. Някои от вас знаят и за техните пасти вероятно, но са слабо разпространени в търговската мрежа и затова не са особено популярни. Предлагат се обаче в сайта www.white-bg.com, които са и официален вносител за България.
        Екипа им се свърза с мен в началото на годината и ме попита дали бих желала да ми изпратят някакъв от техните продукти, но аз съм с чувствителни венци и реших да проуча първо. Знам че съдържат пероксид, затова не посмях да поискам от лентите. А и от водите им за уста. Разгледах пастите им и се посъветвах с тях. Попитах за съдържанието на флуорида и дали няма да предизвика раздразнение, след което ми препоръчаха и изпратиха тази паста + още една sensitive. Втората все още не съм отворила и ще ви я покажа в бъдеще.


       Crest Pro-Health е единствената паста за зъби с печат от Американската стоматологична асоциация (ADA) за всички ползи / в областта на превенцията на устаната кухина, плака и контрол над гингивит, контрол на чувствителността, намаляване на лошия дъх, и избелване. Справя се и с премахване на зъбен камък. Според Американската стоматологична асоциация , относно действията на избелващата паста Crest Pro-Health, „констатира, че продуктът е ефективен при предотвратяване и намаляване на кариесите, гингивит и плака над венеца и лош дъх, за облекчаване на чувствителността в иначе нормалните зъби, и да се избелват зъбите чрез премахване на повърхностни петна, когато се използва по предназначение.“

       Състав: Активна съставка: Stannous Fluoride 0.454% (0.16% W/V Fluoride Ion).Допълнителни съставки: Glycerin, Hydrated Silica, Sodium Hexametaphosphate, Propylene Glycol, Peg-6, Water, Zinc Lactate, Trisodium Phosphate, Flavor, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Gluconate, Carrageenan, Sodium Saccharin, Xanthan Gum, Mica, Titanium Dioxide, Blue 1.


        Пастата пристига запечатана в картонена кутия, а самата тубичка с предпазно фолио. Капачката се затваря с щракване. Тубичката се огъва лесно и мачка, но това е типично за пастите изобщо. Има свеж и лек ментов вкус, много приятен при това. Без да пари като водите на Листерин, но след измиване усещането е страхотно. Чисти зъби, без лютене.
         Формулата й се оказа съвсем различна от всички пасти за зъби, които съм ползвала през живота си. Представлява гъст гел с много фини микроексфолииращи частички. Да, точно като скраб е, но супер фин и който се разтваря почти веднага с леко намокряне и като започнете да движите четката си. В началото се усеща като леко пукане в устата, но е много готино. Пени се бързо и лесно. Сферите се разтварят и почистват наистина перфектно зъбите. Още при първото измиване, буквално са две идеи и видимо по-бели. Сякаш сте направили едноседмичен курс с някакви ленти. А при прокарване с език са супер гладки и като полиране. Толкова чисти, зъбите ми са били след почистване на зъбен камък или с електрическата четка.
 

        През първите 3-4 дни ми беше леко силна Crest Extra Whitening Power и имах слаб дискомфорт откъм венците. Пареше няколко секунди и пощипваше. Притесних се, но всъщност след това отшумя. Също както беше с електрическата ми четка. Сега ми е перфектна и не мога да се нагледам на белите си зъби след всяко измиване. Това е първата паста, от която виждам такъв ефект. Не само откъм избелване, но и чистота на зъбите.

        Нужно ми е малко количество. Това което съм сложила на четката на снимките, така че опаковката ще стигне за поне 2-3 месеца според мен. След като я приключа мисля да направя кратка пауза и да продължа с другата.


         Пастата е намалена на 12 лв в момента, има богат избор и със сигурност ще си намерите подходяща - останалите.


        И като съм показала четката на Sensodyne, да кажа и за нея няколко думи. Техни пасти не съм ползвала, но я купих с едно мини пролетта и наскоро отворих. Тази четка, се оказа най-добрата, от всички пробвани за мен. Успява да достигне навсякъде, а влакната и са достатъчно меки и щадящи венците. Освен това наистина почиства чудесно. А който има чувствителни зъби и търси специално за такива, вероятно знае че фините влакна обикновено не могат да измият чак толкова хубаво. Напр. прехвалените Elgidium. Тази в комбинация с пастата на Crest, се оказа перфектната!


          Останах очарована от пастата, а и от четката за зъби, и препоръчвам ако си търсите ефективен избелващ и почистващ зъбите продукт. Действат безотказно.


петък, 17 февруари 2017 г.

Yves Rocher Comme Une Evidence L'Eau de Parfum

        Има аромати, които те грабват от първия досег. И не знаеш как, с какво, но вече не можеш без тях. Остри, но в същото време земни. Блестящи, стилни и класически. За жената с вкус, елегантен стил и характер. Такъв е Comme Une Evidence. Силен, дълбок, но и мек. С добро сърце.


        Парфюмът е различен от повечето цветни предложения на пазара. Композицията му е много добре подбрана и интересна. Ревена в комбинация с цветята дава острота и сух, чист земен дух. Носи ми онова усещане, което и Чистия тюркоаз на Ралф Лорън. Силата на камъка, го прави обаятелен и здравостъпил на земята. Дъбовият мъх тук придава тази черта. И не се лъжете по нежнорозовият цвят. Тук няма малини и захар! Точно както една жена може да ви заблуди с миловидното си излъчване, така го прави и Comme Une Evidence.


        Започва остро и зелено. Ревена ми напомня много на люляк, но не типичния пролетен цвят, а луксозен екстракт. Мощен и студен. Виолетовите листа са прекрасно допълнение, защото го правят зелен и хладен. Като ранно лятно утро в гората, в което дъбовият мъх стига до небцето ви. До половин час омеква и се появяват нежни и чувствени бели цветя. Онези звънливи и прекрасни момини сълзи, от които не можеш да откъснеш очи. И клонките им дори те примамват!


        Мускуса прави аромата чист, но завършека му не е типичния сапунен. На лукс и "чиста чувственост" ухае. На стилната и жена с невероятен усет. Не му отиват джинси и къси поли, нито пък кецове. На този парфюм му стоят добре високи обувки, изчистени рокли, елегантни ризи и скъпи бижута. Comme Une Evidence ще говори вместо вас. Не ви трябват думи, а погледи. С него ще се чувствате уверена и смела. Мъжете ще ви търсят, а не вие тях.
         Точно както за Chanel No.5 казват, че му стоят добре годините и трябва да пораснете, за да го носите, посегнете и към Comme Une Evidence L'Eau de Parfum около и над 25-те си. Той не е за детските сърца. Търси жени и силна мъжка ръка!
          Не слагайте по-луксозните парфюмни предложения на Yves Rocher под един знаменател с тоалетните им води от Les Plaisir Nature и коледните лимитки. Те са със съвсем друго качество - трайност, развитие и композиция. Ако сте пробвали от тях, не си правете заключения. Тествайте парфюмите им. Съвсем на друго ниво са! При мен издържат почти целият работен ден и постоянно получавам комплименти. Comme Une Evidence намирам за близък до Vert Delice. Бих го препоръчала като бюджетен заместител. В малки парфюмерии и Елитис се продава. Има и някакви допирни точки с Estee Lauder Pleasures, както и Guerlain Idylle EDP, но не бих си позволила да правя повече сравнения.


         Флакон от 50 мл Comme Une Evidence L'Eau de Parfum струва 49,90 лв, a 100 мл - 73,30 лв. Наличен е в Ивис, bonjour.bg, магазините на марката, аптеки Ремедиум, а също и в Елитис (видях комплект от 50 мл + душ гел и мляко за тяло по 200 мл за 59,90 в подаръчна кутия). Страхотен подарък за 8 март и любимата ви жена!
        Има няколко вида Evidence, от които можете да избирате. Аромата му е сериозен и си струва пробата. Но е особен и задължително тествайте на кожа в случай че не сте от хората, които  познават дали ще е техният от пирамидата.

четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Oriflame Tender Care Protecting Balm

       Нежна грижа е един от бестселърите на Орифлейм. Разкрасяващия балсам се продава успешно още от далечната 1980 г, и е номер 1 продукт за суха и груба кожа на ръцете, устните, петите, колената и кожичките на ноктите. Представлява комбинация от хидратиращи съставки, пчелен восък и витамин Е. Толкова ефективна е, че не е променяна от самото начало.

 PETROLATUM, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PARAFFINUM LIQUIDUM, CERA ALBA, PARAFFIN, ACETYLATED LANOLIN, CETYL ALCOHOL, PARFUM, TOCOPHERYL ACETATE, GLYCERYL CAPRYLATE

      • Пчелният восък: е естествен восък, който предпазва и подхранва кожата.
  • Витамин E: действа антиоксидантно и предпазва кожата от ефекта на свободните радикали.
  • Комбинация от овлажняващи съставки: намалява изсушаването на кожата и ускорява естествените възстановителни процеси.


       Оригиналната и първа Нежна грижа, е в бледорозова кутийка с жълтеникав цвят и по спомен без аромат. През последните години обаче, излезнаха още няколко вида освен тези с роза и касис. Ухаят на по-готино от класическата, но състава е същия. Имаше с кокос, шоколад, карамел, ванилия, органичен мед, канела и череша. В момента на промоция е с касиса и класическата - струват по 3,90 лв.


        По Коледа пускат сетове и тази година имаше този с ванилия, карамел, кокос и череша. Струваше около 20 лв, ако не греша.


         Балсамът всъщност представлява вазелин. Прилича като консистенция на свещите на Sezmar Love, които ви показах наскоро - твърдо масло. Мазен е и оставя слой, затова аз предпочитам да го нанасям вечер преди лягане. Именно затова успешно подхранва и защитава.
    

        През изминалата седмица имаше дни, в които свърших доста работа, вкл. домакинска и ръцете ми бяха ужасно напукани. Не ги бях виждала такива от години. Разбирайте, можехте да прочетете всяка гънка на кожата ми. Бели, груби, опъваха и на места имах участъци буквално като шкурка. По сгъвките пък сякаш ми се бяха образували лишеи, като нацепена стоеше кожата. Възглавничките на пръстите ме боляха. Никой крем не ми помагаше. Мажех непрекъснато, а той си отиваше за минута. Не знаех какво да сложа и тогава си спомних за малките кутийки Tender Care, които си стояха в шкафа. Ако не бяха те, с какво щях да спасявам положението не знам.


     Само едно намазване преди сън, обилно и заедно с кожичките, на сутринта сякаш имах нови ръце. Не можах да ги позная. Нямаше и следа от сухата и болезнена кожа. Дланите, кожичките и горната страна на китките, бяха меки и гладки. А този с касис само как ухае! Божествено - на сочни и сладки тъмни горски плодчета. Сякаш е нещо за хапване.



       Балсама с роза има нежен цветен аромат. Ако искате с по-лек и неутрален мирис, това е.


        Освен върху ръцете си, обичам да ползвам Нежна грижа върху лактите и като балсам за устни. Подходящ е и за колената. Прави пухкави, супер меки и хидратирани устните. Сутрин червилото се плъзга като масло върху тях!
        Единствения недостатък за мен е малката опаковка. Много е неудобно да бъркаш с пръсти и ноктите ти да се пълнят. Но пък ефекта му е страхотен и му прощавам.


       Мултифункционален продукт е Нежна грижа, който може да ви спести доста място. А и малката опаковка ще свърши по-бързо, без риск да се развали. Компактния й размер е чудесен и за път. Цената при намаление е между 5 и 8 лв обикновено. Количеството е 15 мл. Дали си заслужава парите - според мен определено! Ако предпочитате продукти с изчистен състав, балсама вероятно ще ви се стори другата крайност заради парафина и петрола.

сряда, 15 февруари 2017 г.

p2 Mystic Whisper Blush 020 sensual mauve

       Лимитираната есенна колекция на p2 Mystic Whisper грабна вниманието ми веднага щом я видях. Особено пожелах един лак (заради капачката) и този руж от нея. Много съм щастлива, че ме сдобиха с тях. И тъй като ви показах маникюра тук, е време да видите и разкошния руж "Sensual mauve".


         Не е лъжа, че принта е основния виновник за това ми притежание. Обожавам подобни винтидж шарки. А разкошния блясък и по-различен цвят, съвсем подсилиха желанието ми.
         Принта, както вероятно се досещате, падна още при първата употреба и допир на четката. Беше разкошен дуохромен и бледорозов, с удоволствие бих си купила такъв цвят хайлайтър. Стигна обаче само за едно гримиране. Отдолу е чист и без частици - бордо. Но пък щампите се запазиха. Доста добре печен е, не се разпрашва и по тази причина не можете да загребете много, да изглеждате като клоун. Икономичен ми изглежда, защото съм го ползвала около 10 пъти и не помръдва количеството.



        Напластявам по 3-4 слоя с четката и въпреки това, бузките придобиват вишнев нюанс (светло бордо). Финиша е полуматов, стои като воал. Което пък го прави страхотен както за ежедневен, така и за вечерен грим с тъмни устни.


         Не избледнява и не става на петна. Издържа ми цял ден. Подходящ е за доста гримове - носих го с нюд на очите, с лилаво, сиво, зелено, бледорозови нюанси, тъмни и светли устни (бордо, ярка малина, пепел от рози) и винаги стоеше добре. Универсален зимен цвят, който се откроява от класическите розови и прасковени.


        Очаквах да е по-пигментиран ружа и подобен на The Balm Instain "Pinstripe", но всъщност с тази му по-печена формула и лека наситеност, съм още по-доволна и се радвам, че го имам.



        Нанесен по-леко е едва забележим, на снимки почти не се вижда.


вторник, 14 февруари 2017 г.

Честит Свети Валентин!









                                                       Гримът от днес:


 Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow Palette
Golden Rose Dipliner Black
Maybelline Lash Sensational Mascara
Milani Baked Blush "Bella Rosa"
Kiko Intense Lavish Lipstick 05 Heavy Cherry
Bourjois Healthy Gel Serum Foundation "Vanilla"




понеделник, 13 февруари 2017 г.

Oriflame La Praline hand cream + soap bar

      Oriflame и тази година не изневериха на традицията си да пуснат крем и сапун за ръце по случай любовният празник. Избрали са за аромат пралина, а и за име. Ухаят наистина много леко шоколадово, на мек лешников бонбон. Не е типичния какаов или шоколадов мирис, а ненатрапчив и деликатен. Като на фин млечен шоколад.


         Опаковките са типично Валентински - в бледорозово със сърчица.





        Сапуна не съм отворила, но и аз като цяло не ползвам този тип продукти. Крема за ръце е с доста лека и водниста консистенция. Виждате как се плъзга по кожата и филма след него. Попива за секунди и само омекотява малко. Подхранване и хидратация не усещам. А аромата се задържа за кратко, така че ако заради него купувате - имайте го впредвид.



       За поредна година се убеждавам че лимитките по тези празници, са сладурски само на външен вид. Качеството им не е на ниво и май ще спра да експериментирам с тях.