петък, 3 август 2018 г.

Уикенд в Истанбул

               Обещах да споделя за поредното пътуване и второ до Истанбул, макар и с 2 месеца закъснение, съм готова. Необятен град е. Има толкова много история и красиви места, че ако сте от онези, които са привлечени от магията му, никога няма да ви стигат няколко дни годишно да сте там. При всяко ходене ще имате какво да откривате и ще намирате причина да се връщате. Аз ходих веднъж преди 4 години и макар да видях основните забележителности, тази вече бях жадна и отново реших да посетя, като този път се справих сама с помощ от съфорумки и не съжалявам. Удобството да обикаляш сам без да се съобразяваш с никой и да притичваш след цяла група, е несравнимо. И определено може да се види града през друго око. Някак усещаш атмосферата и живота на местните. Впускаш се в приключение сякаш. Да се луташ по уличките между пазарите и малките заведения, да хапнеш вкусен симит и сладолед, вкусен сандвич с прясна риба на моста Галата и да се подсладиш с баклава или кюнефе. Прясно изцедения фреш от нар им е чуден! Само удобни обувки и здрави крака да имате. :)


                                                            Джамията Сюлеймание

              Аз съм доволна, защото си изпълних програмата, като единствено в неделя преди да се приберем ме ядосаха от ТА. Да не знаят, че по време на Байрама работното време е съкратено и да те спрат час и половина пред мола. След това да решат да компенсират с открития Margi outlet в Одрин с 10 магазина на кръст, за мен беше недопустимо. Не мога да приема, че агенцията не знае за двата големи мюсюлмански празника, при все че са нещо регулярно. Пиша огромен минус на Запрянов Травъл затова! Но да се върнем към приятните мигове.

Лазурно лято с Avon

            Лазурният цвят винаги ми е бил любим, особено сега през лятото. Обожавам да го нося като акцент в грима, маникюра, аксесоари и в облеклото. Но не мога да скрия и любовта си към ароматите с морски привкус и привличащи погледа флакони. Освен тях обаче, не отказвам и глезотийки за тяло с такава тематика. Какъвто е и новият скраб на Avon от Гръцката спа серия с екстракт от водорасли и морска сол.

            
              Greek Seas Smoothing Body Polisher ухае доста подобно, да не кажа почти идентично на серията Минерали от мъртво море и е супер освежаващ. Има и лека препратка към маслиновия. Текстурата му има захарни частици и сякаш от водорасли. Освен че прави пилинг, почиства много добре. Не изсушава и е невероятно ободряващ, ако го използвате сутрин или след дълъг работен ден.

четвъртък, 2 август 2018 г.

Punch and lemonade geometric nails

           За поредна година през юли носих един от любимите ми летни неони, а именно Pink Punch на Models Own. Много пъти съм ви говорила за него и колко красив е, затова няма да се впускам в повече обяснения. Комбинирах го с жълтия пясък на Perfect и стикери от Born Pretty Store. Това ми е най-готиния маникюр това лято.



Arko Nem Incir Greyfurt kremi - кремове за тяло и ръце

               Arko Nem е турска бюджетна марка, която от около година виждам да се предлага и тук в Елитис. Само кремовете за ръце, но вероятно някъде зареждат и останалите им продукти. В съседката ни я има по складовете, а и в дрогерии като Top Shop, Gratis, Watsons. Моя комплект закупих от първата верига през 2014 за 15 или 20 лири! Срамувам се, че толкова време отлежа, но имам големи запаси, че чак тази стигнах до него. Да живеят консервантите, не е мръднал. А аромата му ме плени от първата употреба.


            Ухае превъзходно!!! Ако има нежен райски аромат с дъх на лято - това е! Перфектната комбинация от узрял, сладък и сочен грейпфрут с нотки на свежи смокини. В първите секунди, когато отворите кутията и нанесете на кожа, се усеща червения плод. Но не онези цитруси, от които ти изтръпва езика. Тук са други - млечни, като пухкав крем брюле и в същото време освежаващи.

сряда, 1 август 2018 г.

Нови придобивки за лято 2018

            Една от най-четените публикации в блога е за нови придобивки, но е и най-трудоемка за писане. Аз никога не мога да се организирам, когато съм събрала няколко нещица и винаги постовете ми стават километрични. Простете ми за това и скролвайте бързичко, ако нямате достатъчно свободно време. Опитвам се да бъда кратка, обаче ми се ще да кажа и по няколко думи за всеки продукт, дреха или аксесоар. Та, имайте търпение. :)


              Както знаете, показвам винаги голямо разнообразие от покупки. И днес няма да е по-различно. Ще видите козметика, парфюми, дрехи, аксесоари и обувки. Мислех да ви покажа какво си купих от Египетския пазар в Истанбул, но това ще оставя за отделен пост в раздел пътувания. :)

вторник, 31 юли 2018 г.

Penthouse Pet Passionate EDP

           Спомням си времето, когато бях малка и баба приготвяше торти с пухкав бял крем за празниците и рождения си ден. Печеше ванилови блатове винаги, биеше сметаната със захар и аз се въртях около нея да облизвам и опитвам с пръстче от приставките на миксера. Почти винаги правеше бяла с лимонови блатове и украсяваше с шоколади пръчици. Днес моя вкус е друг, но любовта ми към сладкишите остана и дори е по-силна. Не правя често, но когато имам възможност - винаги с дни чета рецепти и се чудя коя да подхвана. Давам всичко от себе си и с радвам, когато близките ми го оценят. А аромата на ванилия и какао, който се разнася след като сместа започне да се изпича, е несравнимо чувство и заради което си струва да изцапам половината кухненска посуда. :)
            Днес дами, отново ще си говорим за аромати, но не на сладкиши. А за едно случайно мое откритие. "Passionate" е производство на Palm Beach Beaute, американска фирма. Не съм се интересувала много, но разбрах че съществуват от близо 10 години и се занимават с парфюми. Базата им се намира във Флорида. Всичко е под лиценз и имат няколко марки. Penthouse е една от тях. Аз попаднах на този красив флакон, разглеждайки сайта parfimo.bg за оригинални парфюми и си го избрах за проба. Изчетох всеки отзив, който намерих и не съжалявам.


           Не напразно започнах тази публикация с едно скрито мое хоби, а именно приготвянето на сладки изкушения. Passionate е не по-малко такова. Но нека ви кажа кое ме спечели в него. Първоначално го поисках основно заради красивия и кокетен флакон.

понеделник, 30 юли 2018 г.

Jovan Island Musk - Musk Oil EDP

            Island Musk е аромат на плаж, на слънчевите летни дни и топли нощи. Напомня ви на златния пясък, морето и лазурно сините небеса. На безлюден остров и безвремие. Когато всичко е спряло и лежиш под палмови листа с цвете в косите, а морския бриз гали кожата ти....


              В тази бутилка няма да откриете типичния летен парфюм с тиаре, франджипани и кокос или пък солена вода. Ухае на лято, но доста нежно и кремообразно. Представете си плажно масло с леки нотки на цитруси, примесено с бели цветя, праскови, сандалово дърво и муск. Спокоен и отпускащ е. Нищо натрапчиво, изкуствено и тежко няма в него. Перфектната комбинация от цветни, освежаващи, плодови и дървесни акорди. Но не за градски условия, а за ваканцият.