събота, 4 юли 2015 г.

Stani Chef's Body Peeling Pineapple Yoghurt

     След като вече имам достатъчно опит с ексфолиантите на Рефан, не очаквах да бъда впечатлена от други и че може да има по-добри от тях. Случайно се сдобих с ананасовия от серията Stani Chef's на Козметика Христина, поръчах го абсолютно на сляпо на колежка и уцелих в десятката. По-плътен е от Рефанските, не се утаява изобщо и изглежда като току що изваден от фризер сладолед. :)


     Аромата му също е страхотен - ухае на ананасов сладолед, т.е. наистина се усеща йогурта. Напомня ми на сладоледа Рафи ананас. Няма нищо общо с онзи вкус на натуралните сокове, които бият леко на вкиснало. Има лек тръпчив вкус, колкото да убиете баналното "сладко", но ананаса си е достоверен. Няма химична нотка.



     Текстурата му е като кристална (с морски соли е), много плътна, но се загребва съвсем нормално и лесно от кутийката. Няма и проблеми при разнасяне по кожата. Достатъчно груб е, за да ексфолира добре и в същото време да не жули. :)


   

      Кожата ми след него е бебешко мека. Ползвам го последните седмици и около лактите където ми се белеше буквално, сега е гладко и няма онези бели следи от сухота. Не изсушава изобщо, така че ако ви мързи да нанасяте лосион, можете да го пропуснете. Не оставя и мазен филм. За мен е перфектния скраб.


     Ето и съставките:




     Закупих го за 8 лв и за мен лично си струва всяка стотинка. С удоволствие ще пробвам и някой от другите им видове. Нарочно пропуснах миналият месец да мина през магазина, в който ги продават, защото знаех какво ще се случи. А имам 5 нови скраба и не ми е нужен още един в момента. :)

петък, 3 юли 2015 г.

Kiko Sun Bronzing Blush 103 Mariachi Pink

      Всяко лято Кико пускат по 2 летни колекции поне, от които едната е типично лятна с красиви бронзиращи пудри, ружове, хайлайтъри или като този руж 3 в 1. Миналата година имаше почти същите, но в малко по-различни опаковки. Моят е от лято 2013 г. Още щом го видях, го поисках и след допитване до приятелка в чужбина, избрах този цвят - 103 Mariachi Pink, в който присъства розово. Той стоял най-красиво, не сгреших като я послушах.




    103 Mariachi Pink съдържа 3 продукта в едно - бронзър /контуриращ продукт/, светъл руж и розовата част за мен лично е хайлайтър. Текстурата му е копринена, много мека и изключително удобна за работа. Има съвсем леко разпрашване и то само розовото, което е типично за такъв тип продукти. Първо вземам със скосена пухкава четка за руж като тази от бронзъра и нанасям на скулата, за да оформя контура, а след това от останалите 2 цвята.
     Пробвала съм и други подобни "много в едно" продукти, но това е най-доброто за момента. Без да стана на петна и да стои някак неопределен цвета.


     Нанасях и със Zoeva 109 Face Paint и със скосената бамбукова на Елф, която е по-жилава и не изпитах грам затруденение с никоя. За минута мога да бъда готова с тази част от грима си, ако не държа на перфектна визия. Става много нежно и красиво. Никакво усилие не е нужно, защото е супер лесно нанасянето. Няма начин да се направите на клоун - да се появят черти и т.н. Можете да напластите, ако искате по-ясно изразени и подчертани скули. Но с едно топване на четката се получава нежно като полъх.
     Бронзъра е топъл кафяв цвят с фини частички, не стои жълто дори на бяла кожа като моята, макар и да изглежда с такъв подтон. Светлия цвят го ползвам заедно както писах с розовия, за да прелея и придам лек нюанс на изпъкналата част на бузките. Хайлайта е плътен и от "мазните". Блести страхотно.



         Суоча направих без база и с леко допиране на пръстите. Пигментираността е чудна!


        Аромата му също е приказен - още с отварянето и на метър от лицето ви се размирисва силно на ванилови бисквитки. Идва ти да го изядеш! Трайността му е на ниво - издържа ми цял ден, дори в жегите когато и лицето ми се поти, пипам се постоянно и съм забравила за грим в такива моменти.


       Много е трудно да се снимат такива продукти върху лице или аз не мога да намеря подходяща светлина. Надявам се като придобия по-добра камера, да не изпитвам такива трудности. На телефона ми всичко изглежда идеално, но монитора ми не показва толкова хубаво цветовете. Та, представете си ги идея по-наситени и по-красиви. Направих доста снимки, надявам се да добиете представа от някоя.




        Цената му беше около 15 евро редовната, а при намаленията стигна до 8 евро, когато го и взех. Имам и още една бройка, любим ми е!

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Нови придобивки

      Съвсем леко се отклоних от правия път този месец... нямах време да снимам останалите некозметични придобивки, но и по-добре, че там попрекалих. Та ето с каква козметика се сдобих през изминалия месец. :)



         Stardust Teal Glitter вече ви показах, другият е Polished Plum.





     Нямам търпение да тествам ексфолиантите на Rosa Impex. Изглеждат и ухаят разкошно!





     Очаквам и още една малка пратчица скоро, затова ще има още един пост в близките седмица-два. :)

сряда, 1 юли 2015 г.

Avon Stardust Teal Glitter

    Stardust е серията пясъчни лакове, които Avon пуснаха преди около -/+ година. Сега вече се предлагат в стандартните правоъгълни плоски шишенца и с името Mineral Crush, в каквато е и червения - показах ви го тук. Няма голямо разнообразие от цветове, но пък има от всяка гама и най-търсените, носени. Все ще си изберете някой, ако не сте затрупани с количества като моите. Цената им при намаление е 5-6 лв.
    Аз успях от офертите за представители да си взема 2 цвята, които исках преди напълно да са изчезнали. Избрах прекрасния тюркоазен и тъмнолилав. Днес ще ви покажа Teal Glitter.
    Разкошен цвят за лятото е - русалков. :)



    Шишенцето му е направено като имитация на диамант или подобен камък, но за съхранение старите са по-практични. Четката му е широка - лесна за правене на овал. Текстурата му е гъста, като на повечето пясъци и се борави бързо с нея. Никакви проблеми нямах. Съхне бързо и пясъчния ефект е добър. Не е груб, не дращи и закача по дрехите.


     Цвета е прекрасен тюркоаз. С милион светлозлатисти блестящи частички, които на слънце са като диаманти.
     Трайността е индивидуална, но при мен издържа 3 дни и връхчетата бяха износени тогава. С нормални следи от миене и всекидневни задължения общо взето.



     Имах базата Ultra Stay & Gel Shine на Catrice под него, но след сваляне плочката ми беше леко оцветена. След като си измих ръцете, се изчисти. Малко надира, което е нормална за глитъроподобни финиши. С по-фина пила се заглажда без проблем.



     В комбинация с гривна от естествени камъни и висулка с морска тематика, стои чудно.


вторник, 30 юни 2015 г.

Празни опаковки май, юни

     Отново се събраха доста тубички и побързах да снимам, докато не съм ги засилила към кошчето. Предният месец имах много малко, затова реших да отложа поста за този и ето колко успях да приключа. Напоследък ограничих сякаш покупката на кремове, душ гелове и прочие, старая се да изразходвам наличните натрупани.



      Водата за уста последните 2 месеца не я пропускам, заради освежаващото действие, което ми дава. Останах много доволна от Листерин, затова си купих пак такава и то цял литър. Успях да пробвам и цитрусовата, но тя е по-слаба от розовата. Вкуса и е идея по-мек. Тези на Билка и Донтодент не са лоши, може би по нататък бих повторила, но в момента искам по-силни и ще пробвам други. Пастата за зъби на Билка също знаете я ползвам от години и редовно поддържам. Отворих нова тубичка вече.


     Лакочистителя на Ebelin за цветни лакове е любимият ми. Имам 3 опаковки от него в запас.
    Дезодоранта на B.U. in Action water lily extract миришеше много хубаво, но просто не ми вършеше никаква работа почти. С него и без, ако е по-топло се потя. Ароматизаторите на Air Wick са ми любими също. Това е третият, който си купувам и вече имам нов. Един ми стига за 2 месеца, миришат страхотно и не са прекалено скъпи. 


    Avon Foot Works Lavender Foot Soak е разтвор за накисване на стъпалата с аромат на лавандула. Трябва да успокои уморените ходила, но според мен всеки такъв продукт би свършил същата работа. Мирише много леко и не усещам кой знае какво като действие.



       Крема от миналогодишната коледна серия на Ейвън изразходвам чак сега. Много ми допадна. Мирише много освежаващо, на балсам и лимон сякаш. Идеален ми беше за след тренировка, успокоява сякаш. Хидратираше достатъчно, като не беше тежък и не оставяше филм. Обаче количеството бе огромно, 400 мл и ми поомръзна.
    Скраба на Рефан с пъпеш и кайсия вече го похвалих. Разкошен аромат, действие.... ще продължавам да си купувам от ексфолиантите на марката. Трябва да пробвам и останалите видове. :)


    Маската от Swedish Spa Purifying на Орифлейм ми е любима и макар аромата да ми идва тежък и странен, дори на моменти леко гаден, пак ще си я взема. Прилича на глинените, но не изсушава, а напротив. Стои някак мазна, но хидратира кожата и ако имам пъпки, които започват да зарастват, излизам от банята с коричка. Не знам какво има в нея, за да успее за 15 минути да заздрави. Много добра!
      В малкото шишенце имах душ гел на Balea от коледните - миришеше на портокал и канела/ ванилия. Не беше лош. Самобръсначките на Wilkinson Xtreme Beauty са ми фаворити - бръснат идеално, лентата с алое вера и жожоба не се разлепя след 2-3 пъти ползване и ми издържат с месеци. Тази е след половин година употреба, чак тогава се захаби.


      С най-добрата ми приятелка постоянно си разменяме продукти за проба. Та от нея успях да пробвам шампоана на Yves Rocher Volum с ружа за обем. Измива косата много добре, мирише на билки, прави я пухкава и дори след 4 дни изглежда чиста.




      Душ гела с жасмин и лотос на Green Master беше с най-достоверния аромат на жасмин. Няма го на снимката, понеже не успях да взема шишенцето. Ето този е. Супер свеж, все едно е масло. Някак ретро се усещаше. Не се пенеше особено, но пък наистина се чувствах свежа след душ с него. Schauma Phyto-Caffeine Shampoo не е лош шампоан за парите си. Измива добре, ухае на трева/зеленина, не омазнява или пък изсушава косата.
     За спрея с арганово масло Advance Techniques Moroccan Argan Oil писах вече тук. Спреят за разплитане на коса Avon Naturals Kids detangling spray ми беше любим, но напоследък имам чувството, че не ми вършеше работа и косата ми се разресваше трудно, затова няма да го купувам пак. Но пък скраба с морска сол ще подновя задължително. Най-добрият ексфолиант за стъпала, който съм ползвала - и аромата, и действието му върху грубата кожа са чудесни.
 

    Тестера от крема на Nuxe Reve de Miel Ultra Comfortable Body Cream съм изразходила преди сигурно 2 год., но тогава не пишех подобни публикации. Беше ми подарък от feelunique с една поръчка и за малко да я изхвърля с кашончето. Имах снимка в телефона и реших да я включа. Не беше лош крема, обаче не е достатъчно хидратиращ за моите изисквания. По спомен аромата е лек, лимонов.
   
     Крайно време беше и да започна да изразходвам насъбраните тестери.


    Имам на доста продукти за лице - BB и фдт. Първи хванах този BB крем Bright Now Anti-age Vitamin C на Lumene и съм очарована. Прави всичко, което е написано за него:


    - изравнява тена и скрива несъвършенства
     - има добро покритие
     - озарява, като в същото време не лъсвам
     - кожата е мека, хидратирана
     - издържа ми 8 часа без проблем
     - цвета се адаптира и не се окислява през деня
     - аромата е много лек и приятен цитрусов
     - има SPF 20
     - не излизам с призрачно бяло лице на снимки
     Със сигурност бих си го купила в пълен размер. Мостричката е 2 мл и ми стигна за 7 дни, което е достатъчно време да преценя дали ми харесва и пасва. Според мен е икономичен.
      Парфюмните сампъли също не са кът, та и от тях изхабих няколко.



   Avon Beautiful Butterfly EDP - толкова лек флорален е, че дори не успях да разбера на какво точно ухае. Водица направо. Сигурно трябва да се полее човек с него, за да го усети.
   Avon Parisian Chic EDP - мирише на малина, но има опушена нотка в него сякаш, присъства и сандалово дърво. По бива от Cherish, но отново не ми е траен и запомнящ се.
   Avon Cherish EDP - плодов, за мен леко детски аромат. Нищо впечатляващо. Под път и над път такива аромати. Не го и усещах почти.
   Avon Ungaro Fever EDP -  класически, елегантен цитрусов парфюм. В началото като го взех от размяна, ми се стори необикновен, но в момента не намирам нищо необичайно и интересно в него. Усещам мандарината и личито на преден план.


       А сега и няколко нетолкова бюджетни, но по-интересни EDP-та.
   Chanel Coco Chanel EDP - още когато излезна този парфюм исках да го харесам толкова, че да оправдае покупката му, но не успях. И не защото не ми хареса, а просто не го усещам малко след слагане и за моя нос лично е по-обрана версия на Coco Chanel & Coco Mademoiselle EDP.
   Estee Lauder Modern Muse EDP - много коментиран и рекламиран, но не ме впечатли с нищо. Цветен аромат, толкова.
   Guerlain La Petite Robe Noire EDT - харесвам и отдавна искам да си взема класическата Mалка черня рокля EDP, която има много интересни череши в базата си, комбинирани с ирис и ванилия, И тоалетната вода не е лоша, но е доста по-слаба и за топлото, а аз имам подобни аромати за този период от годината.
   Trussardi My Name EDP - бяла виолетка, люляк и ирис в комбинация с ванилия и амбър, не лош парфюм, но и той не е нещо, което бих си взела.
   Versace Eros Pour Femme EDP - само ето този успя да ми допадне. Цитрусов аромат е, но не стандартния цитрус/плодов. Сицилианския лимон, бергамота и нара го правят с ясен сочен и тръпчив завършек, който се откроява в първите минути, а белите цветя и мускуса му придават чар и една леко балсаместа нотка. Комбинацията според мен е добра и е много подходящ за пролет и лято - спортна и елегантна визия. Ако нямате подобен, препоръчвам да тествате. Не е уау, но определено е хубав цитрус.


    Този сет Avon Anew Vitale съм ползвала още като пуснаха серията преди около 2 години, но все забравях да пиша за него. Крайно време е. Имаше игра в сайта на марката и го получих за проба. Околоочния беше ужасен - няколко пъти го сложих и го разкарах. Люти ми ужасно. Нощния гел-крем пък правеше кир ефект, дори да нанасях малко. Единствено почистващия гел и дневния крем ми допаднаха. Гела е много икономичен, почиства грим без проблем, кожата е свежа и не изсушава. Крема хидратира и омекотява, но нищо по-различно и интересно. Миришат свежо, плодово. Не бих си ги купила отново, искам да тествам други.
 

    Oriflame Smarty Susie си го купи приятелка миналото лято, но наскоро ми донесе останалото количество, около 1/3 за ревю. Напоследък съм станала страшно капризна по отношение парфюмите. Нищо не ме грабва. Съответно и този спада към тях. Аромата е ок, но е доста слаб. Ако искате лека миризма, която да е загатната и да не ви души, този е такъв. Едва се усеща. По-скоро бих казала, че е неутрален аромат. Колкото да не сте без нищо.