сряда, 8 януари 2014 г.

Pastel Limited Edition 313

    Здравейте. :)

    Позагубих се малко тези дни, непланувано, но наближават изпитите и се налага да залягам над учебниците. Вярвам, че ще ми простите. :)
    Последния лак, с който бях е именно Пастел 313, който имам от 2 години и чак сега му дойде реда. Ноктите са прекалено малко, за да износя и пробвам всичко навреме, за мое огромно съжаление. А колко често повтарям лак, е друг въпрос.
    Въпросния Пастел си купих преди 2 зими, беше от лимитираните цветове заедно с още 2 - бял и зеленикавозлатен глитър. Те са точно ефекти, докато този си покрива на 2 плътни слоя или 3 тънки.


    Като цяло не нося и не харесвам черни лакове, писала съм мисля и друг път за това, но частиците правят този да изглежда "по-жив", неангажиращ и не толкова строг. Щом се харесах  с него, а съм капризна по отношение тъмен цвят за маникюр. ;) Не е глитър, ако така изглежда. Като нормален лак си е, т.е. не е грапав и си е абсолютно гладък.


    Не бих казала, че е незаменим и задължително трябва да го имате, но е интересен. Освен стандартните глитър частици, има и по-едри (лилавите), които наподобяват скейл ефект.
Нанесох 3 слоя, понеже на 2 ми прозираше леко на места. Кофти беше трайността само. Още на следващия ден го обелих буквално на цели люспи. Започнаха да падат ъгълчетата на 3-4 нокътя, аз не изтрах и го свалих от всички. Не съм слагала отлепяща база, явно и Поша допринесе за лесната процедура. :)


    Ноктите ми се цепят напоследък, но толкова бързо не ми беше падал лак скоро. Като се има предвид, че стандартните цветове на марката ги свалям на 4-5 дни без почти никакви поражения считам този за "дефектен". Шегувам се, просто знаете как е при глитърите. Цената му беше 2,90 лв.