петък, 16 юли 2021 г.

Pacifica Mediterranean Fig Perfume

               Pacifica е американска марка за натурална козметика. Преди време ви бях говорила за тяхна свещ с аромат на люляк, която ухае божествено. Днес ще ви разкажа за един невероятен парфюм със смокиня, защото обажавам не само да ги хапвам, но и аромата на дръвчето.


                    Като дете не обичах смокини, дори не съм изпитвала удоволствие от аромата на плодовете. През последните години не само че започнах да хапвам и приготвям множество десерти с тях, но се зароди любов и към парфюмите с аромат на този сочен месест летен плод.

четвъртък, 15 юли 2021 г.

L.O.V. BLUSHment blurring blush 030 и 050

               L.O.V.  Cosmetics е немска марка, основана през 2016 год. от Cosnova beauty и се предлага по дрогериите в Германия, Австрия, ако не се лъжа в Словения и още няколко страни в Европа. Вероятно може да се поръча и извън, но не съм проверявала. За първи път мисля съм срещала отзиви за техни продукти в един немски сайт Pinkmelon.de още като студентка, но причината да поискам от тези ружове е блогърката Петра от Adjusting beauty. Тя хвали много Blushment и прави страхотни презентации, така че отдавна ми бяха в листа с желания.


               Марката създава продукти с безкомпромисно качество, за да улови духа на независимата жена, която поставя себе си на първо място. Мотото им е, че всяка жена е красива, силна и има право да се грижи на първо място за самата нея.

сряда, 14 юли 2021 г.

Avon Color Trend Creamy d'licious Matte Fresh Liquid Lipstick Caramel Popsicle

                 Avon са ми една от предпочитаните марки за червила. Имам много техни любими и според мен надхвърлят цената си. А това което ще ви покажа днес, още повече ме изненада с качеството си. Като се има предвид колко струва, просто съм впечатлена! То е от бюджетната линия за декоративна козметика Color Trend и са нов продукт в настоящата брошура. Предлагат се 5 цвята. Формулата на Creamy d'Licious Matte Fresh Lipstick е матова, както се подразбира и от името.


                 Опаковката е стандартна пластмасова и в красив, свеж ментов цвят. Има удобен плосък (дунапренен) апликатор, с който много лесно и бързо оформям контура на устните. Особено сърцето става перфектно и без молив! 

вторник, 13 юли 2021 г.

Beaulis Dream Travel Repeat Eyeshadow Palette

                  Последните месеци не се гримирах често със сенки, но не съм изгубила мотивация. Не пандемията и липсата на отворени заведения ме спря. А по-скоро на време сутрин. Ставам рано, понякога приготвям закуска и/или обяд, тренирам, вземам душ и често нямам достатъчно минути дори за спирала. Та това е причината да не пускам подобни публикации за декоративна козметика. Но с покачването не температурите и изваждането на любимите рокли, желанието ми за цвят на очите стана много голямо. Сдобих се и с две нови палитри за два месеца. Говорила съм ви за Nabla Dreamy вече, а днес както обещах показвам последната в моята колекция.


                 Dream Travel Repeat е на марката Beaulis, която откривам в дрогерии gratis и ако не се лъжа съм виждала и в eve в Турция. Миналото лято си купих хайлайтър от нея с принт рапан от лимитирана лятна колекция, а тази година една прекрасна дама успя да ме сдобие с невероятно красивата палитра сенки. 

понеделник, 12 юли 2021 г.

Guerlain Kiss Kiss Creamy Shaping Lipstick 343 Sugar Kiss

                Kiss Kiss е една от емблематичните серии червила на Guerlain, която се предлага в матов вариант и с хидратираща формула. Името е вдъхновено от френската целувка. Опаковката пък е бижу, подобно на Rouge G и като скъпоценна малка черна рокля. Изобщо безкрайно красива извивка и луксозен външен вид. Гилзата е от три кубчета, които сякаш са произведение на изкуството. Блестящи и грабващи окото веднага. Истински шик! :) 



                  Някои от цветовете има и в лимитирана серия Colour of Kisses 2018. Всяка гилза е в същия цвят като червилото. От тази колекция днес ще ви покажа едно ярко розово коралово - 343 Sugar Kiss. Все още може да се купи от parfimo.bg на по-ниска цена дори. А формулата е нещо страхотно за сухи устни, защото възвръща мекотата и обема им. Съдържа изглаждащи сфери от хиалуронова киселина, а маслото commiphora помага за хидратацията на устните. 

неделя, 11 юли 2021 г.

Спаначена торта с ягоди

                  Следящите ме в другите социални мрежи и по-точно instagram вече са видели тази изкушаваща рецепта. Толкова сполучлива е обаче, че ми се ще да намери своето място и тук. За онези от вас, които нямат профил там, е редно да не ги лишавам от красотата и вкуса на мини спаначените тортички. Ако решите да си ги приготвите, споделете ми дали ви е харесал вкуса. Аз гарантирам, че ще си оближете пръстите. Дори човек, който не обича сладко, каза колко свежа и приятна е. 

                   Освен че са без захар, са и без глутен. Опитайте ги с оризово брашно и ще се изненадате от него! Ако не държите да са толкова здравословни, ползвайте си захар и пшенично брашно. Вярвам че и с тези продукти ще оберете овациите на домашните. ;)


                    Утроете дозата, за да я приготвите в кръгла форма с падащо дъно и за повече хора. При мен наличието на рингове, ме накара да направя в тях и да се изядат по-бързо предвид постоянното приготвяне на нови рецепти. Но пък те станаха толкова високи и достатъчно големи, че едната стига за двама души спокойно. 

Catrice 5 in a box Mini eyeshadow palette 030, 040

                 Мини палитрите със сенки 5 in a box нa Catrice станаха едни от най-препоръчваните от дрогерията през последната година заради приликата им с Natasha Denona Mini Glam. Цената им е под 10 лв, така че си струва да пробвате дори да се наложи поръчка. Не съм ползвала нищо на Natasha, но вярвам че имат допирни точки щом стигнаха до ушите ми. :) 


                  Знаете колко добри станаха много от бюджетните марки и някои продукти няма смисъл да се купуват от високия клас. Точно от сенките почти не съм попадала на сполучливи, които да кажа че не отстъпват и въпреки че не съм уау, може би заради гамата, качеството на 5 in 1 box е без забележка! Признавам го за първи път тук, но е факт че замисляйки се, аз не мога да открия нито един минус на тези малки кутийки. 

Oriflame Eclat Mon Parfum

                 Обичате ли виолетки в парфюми? Ако са сред любимите ви съставки, този парфюм би задоволил апетита ви за такива през лятото. Не е от най-трайните, но ако сте свикнали често да  подновявате и не обичате силните присъствени аромати, Eclat Mon Parfum ще ви хареса. Впечатли ме аурата му, която е женствена и елегантна, но и излъчването на съставките. Не е с онзи натрапчив пудрен и сладък шлейф (Insolence EDT), но и не е съвсем без характер.


               Eclat Mon Parfum започва със сочна и зелена хрупкава круша, потопена в чаша с водка и поръсена с розов пипер. Леко наподобява цитруси началото, но я няма онази кисела нотка. Усещам ги като парченца в пълна с водка чаша. Свежите и в същото време леко пудрени виолетови нюанси започват да се появяват още в първите минути. Има го онзи намек на бонбоните от пакетче, но е по-обран и ефирен.