петък, 9 април 2021 г.

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture 92 Rosewood Supreme

              Червилата са един от любимите ми продукти от декоративната козметика и въпреки че от цяла година сме в пандемия, това не ме спира да си купувам нови. Трябва да ми е цветно! Всъщност причината за покупката на Rouge Pur Couture беше Коледа. Тъй като желанието ми за Libre Intense не утихна, а в Нотино имаха 15 % намаление на YSL, с което цената стана дооооста прилична и за да не пътува само парфюмчето, му добавих това красиво другарче. И не съжалявам! 



                  Опаковката на червилата е класическа и в златно, но много стилна и лека. Материала е метален, въпреки това не се драска лесно. Затваря се плътно без усилия, не е магнитна капачката. 

Fiorentino Violetta Soaps

             Кой в днешно време още използва сапуни за тяло? При наличието на душ гелове и пяни, също душ олиа, които са по-удобни за мен, много рядко посягам към добрия стар (твърд) сапун. Но понякога се изкушавам от аромати, опаковки или красиви принтове. Та този комплект купих именно заради виолетката. Много обичам как ухае цветето и щом видях кутията, си поръчах тези сладки сапуни веднага. Бяха налични в makeup.bg, но напоследък сякаш не са ги зареждали отново. А са чудесни и за подарък! 



                   Аромата е наситен пудрен и виолетов с мускусни нюанси. В първия момент, отваряйки кутията, веднага в главата ми се появи Guerlain Insolence EDT, след това усетих ирисовата пудра и когато вдишах силно се открои и чистотата от мускуса. Цялата кутия ухае разкошно и луксозно. След като се изкъпете обаче, спира да се усеща. В банята не се активира сякаш особено, но върху тялото е ок. 

неделя, 4 април 2021 г.

Yves Saint Laurent Libre Intense EDP

                Libre е един от последните аромати на модната компания Ив Сен Лоран, чието рекламно лице е Dua Lipa. И според мен й отива много на излъчването, стила, характера....та ако й вие се откривате в ярките черти, бунтарска същност и сте смели - не пропускайте да се запознаете с парфюма.

               След успеха на първия аромат, разбира се на пазара излезна и Intense, който освен с белите цветя, всъщност придоби популярност с топлите си и наситени амброви нотки, лавандула и ванилия. Преди месец се появи и Libre EDT, но за него ще си говорим в бъдеще. Все още го познавам само по пирамида и отзиви, така че няма да коментирам тук.

                В превод libre означава свобода, което всъщност е и принципът на YSL. Всичко е в женската сила. Libre Eau de Parfum е символ именно на свободата и за онези, които не се страхуват да избягат от стереотипите. Искат да тръгнат по свой път, да следват своите правила. Дръзкия и шикозен Либре е точно за тези жени.

                Въплъщава мъжки и женски елементи в едно, въвежда лавандулата в света на дамските аромати. Diva Lavender е част от програмата за завръщане на лавандуловите полета във Франция. Тя плавно допълва изгарящите цветове на мароканския портокал, а мандарината му придава сочност. Богатата Мадагаскарска ванилия, сияещата амбра и нероли, издигат аромата на едно друго ниво. Аромата е създаден от устойчиво добити съставки и най-качествени материали, създадени специално за Лоран.


                Флакона е по идея на художничката Сюзън Далтън, той е ода за висшата мода и екстравагантността. Съчетаването на дамските и мъжки елементи става с вливането на острите геометрични форми с логото на марката. А капачката е украсена със златна верижка.

                Libre EDP е по-женствен, цветен и с по-нежен портокалов цвят, жасмин, подходящ за ежедневието. С модерно звучене, но и отличаващ се от масата. Отваря се със свеж зелен чай и касис, стрък лавандула и утихва с меко сандалово дърво, малко муск и деликатна ванилия. Intense е по-сладък, чувствен, дървесен и с доза мъжественост в характера. Има нещо ретро в него от лавандулата, но е на границата с модерното. Не очаквайте да ви напомни за парфюмите от младостта на мама или баба. ;)

Чийзкейк с манго и кокос

                 Едва ли има някой, който да не обича чийзкейк. Има толкова много варианти на суров вариант и печен, веган, а вече и Сан Себастиан, че дори за любителите на шоколад! Избора от вкусове, текстури и аромати, е почти безкраен. Като започнем от карамел, пресни плодове, кокосови стърготини, глазура от крем с шам фъстък, ядки, класическия с боровинки, че не мога да си представя човек да няма поне един любим от всички! А Вие?

 

                Чийзкейка стана популярен от Америка и ненапразно Ню Йорк беше и продължава да е сред предпочитания на много. Но да ви призная, аз съм експериментатор и ми е скучно да приготвям точно него вече. Обичам го, но напоследък мисля различни варианти, което сигурно сте забелязали. В инстаграм често ви показвам моите опити и различни рецепти. Днешната вече съм публикувала, но тук я нямам и се поправям.