четвъртък, 15 март 2018 г.

Essence Strobing Brush

        Знаете че Essence и Catrice сменят част от асортимента си всяка пролет и есен за идните сезони. Всеки път има по-интересни продукти, с които дрогерийните марки доказват, че си заслужава да обикаляте Дм и Лили поне веднъж на 2 месеца или когато бъдат заредени. :)
         Няма да ви изброявам кое е новото сега, можете да проверите в сайтовете на двете марки. Аз взех два молива, строубинг четката и сапуна за почистване на четките. Catrice са пуснали балсам в бурканче и едни готини лакове Spectra със страхотни ефекти. Това ме грабна на пръв поглед. Новите автоматични моливи draw the line на Essence също са попадение. Сууупер меки и маслени са, плъзгат се като пастел по устните и цветовете са страхотни. Аз взех това сивокафяво заедно с разкошна наситен малина от Catrice Velvet matt и от двата съм много доволна.


           Но сега за строубинг четката, защото тя ми направи страхотно впечатление още с първата употреба, а честно казано не очаквах да е толкова добра. Косъма е много мек и пухкав, гали кожата като перце.


           Изглежда точно като тинейджърска и за млади момиченца с визията си, обаче върши чудеса и е мултифункционална! Цяла седмица нанасям контуриращия си продукт, хайлайтъра и ружа с нея - справя се блестящо и с трите. Нанася ефирно, но точно това позволява лесно напластяване и да "дозира" количеството без да се прекали с лека ръка.


           Снимах я до контуриращата четка на Aura, за да придобиете представа за големината й. Според мен е идеалната. Контура става като триизмерен след като се напласти леко, а ружа се поставя върху бузките за секунди и се прелива без проблеми. Стои така, сякаш ви е гримирал професионален гримьор. Не работя с върха й, а със страничната част. Имах опасения заради мекотата дали ще успява да отнема от по-твърдо печените ружове, но се оказаха напразни.


         Хайлайтъра също поставям за секунди и мога да контролирам количеството. За мен е много удобна за този продукт, предвид големината й. С останалите ми четки се налага да потретвам, но с тази го правя единствено за засилване ефекта /блясъка.


         Все още не съм нанасяла бронзираща пудра, но съм сигурна че ще се справи и с нея. А може би и с перли за озаряване на цялото лице.


          За цената си, а и не само, строубинг четката ме изненада много и определено заслужава да й обърнете внимание! А и този кафяв молив, с който направих интересно омбре - ползвах Flormar 06 Dusty Maroon за центъра на устните.


Ciate Paint Pots "Jewel" ft. Debby Colorplay 121

       Обожавам синият цвят във всичките му нюанси и мога да го нося през цялата година. Дълбок като небето през нощта и безкрайно спокоен като ясното небе през деня! Дали заради сините ми очи, но съм безвъзвратно влюбена в него. И този красив крем на debby, не се оказа по-различен.


          Марката е под шапката на Deborah Milano, но е произведен във Франция. Страхотна консистенция, която се нанася като масло и покрива дори на един слой. Единствения минус е по-тънката му четка. Има огледален блясък, обаче съхне бавно и за мен топ лака е задължителен. 121 номер е. Не знам само дали се предлагат тук, сякаш не съм ги виждала.


           Ciate Jewel също е невероятно красив лак. Толкова хубав и силен холограм, не помня дали съм виждала. Текстурата му е подобна на глитър, но не е груб и не закача по дрехите. С един слой гел топ е ок, макар да го изпива. Става гладък с него и блести страхотно! Частиците са с нормална големина, но изглежда като триизмерен.


          С гъста текстура е, типична за глитърите. Минете ли с четката на едно място, не е ок да повтаряте, защото се свлича и иска леко потупване. Аз съм свикнала с всякакви лакове и не ми е проблем.


          Изсъхна сравнително бързо с топ лака и за 24 часа нямах никакви забележки с него.


          Този лак бих носила като акцент с всякакви цветове. Не само със син, но и червен, зелен, розов..... общо взето с всякакъв.


           Ако имате откъде да купите или поръчате Ciate Jewel, горещо ви го препоръчвам!



понеделник, 12 март 2018 г.

Essence nail art Twins Bella

            Essence пускаха много готини лакове преди години, затова и съм събрала купища. Особено от лимитираните им колекции и глитърите, имаше страхотни попадения. И тези двойки Twins също са супер сладки. Основния цвят - база е крем и супер пигментиран, а ефектите допълват чудесно без да са прекалено кичозни.


           Ако ви кажа, че имам Bella и Edwars от поне 5 години, заедно с Blair + Chuck, сигурно ще ме сметнете за луда. Но толкова купувах тогава, че не успявах да нося всичко. Сега си ги ползвам и им се радвам.


         Разкошен тюркоазен крем е, който покрива дори на един слой. Аз нанесох 2, за да няма прозиране. Нанесе се като масло и има чудесен блясък. С топ лака обаче е още по-красив.


           Реших да пропусна Edward  и да съм със семпла декорация, затова направих цветен френски. Получи се много красиво и изчистено, макар маникюра да е в ярък нюанс.




неделя, 11 март 2018 г.

Pretty by Flormar Matte Lipstick 06 Dusty Maroon

         Преди около година, Флормар започнаха да сменят асортимента си в страната и вече на повечето места с техни стелажи, има не старите с "черни" опаковки, а нови в пастелнорозово и са от серията "Pretty". Запазиха някои от цветовете на продуктите си, но на външен вид са изцяло подменени. Няма я вече голямата бронзираща пудра например. Заменена е с по-малка и  компактна, каквито са пудрите за лице. Хубавото е, че има доста нови червила и според мен, новите гилзи са по-красиви от старите в розово. Имат и течни матови, а цените са идея по-високи. Има доста приятни нюанси в прасковено и свежо розово, но аз се спрях на 06 Dusty maroon. Последно време станаха много популярни подобни пепеляви нюанси в кафявата гама и този ми се стори интересен. Не сгреших.


          Формулата не е пълен мат, а по-скоро кадифе. Дори ако трябва да съм честна, по-скоро ми напомня на класическа. Комфортна е за носене, не подчертава недостатъци и не изсушава. На мен това ми допада. Без ядене се задържа около 4 часа, колкото издържат повечето червила при мен. Постепенно избледнява и изчезва от центъра първо, но не стои грозно.


           Много красиво стои с идея или две по-тъмен молив, получава се страхотно омбре.


          Не се разтича почти, само при много мазна храна излиза малко от контура. Но като цяло е чудесна формула за ежедневието.


            Цената на серията е около 5-6 лв и напълно оправдана. Има лек аромат, но се усеща едва едва и то когато си допрете носа. Така че не би трябвало да ви дразни. А страхотния нюанс - смесица между кафяво, тоуп и пепеляво розово, е страхотен. Отлично си пасва с Urban Decay Naked 3, както ще видите от снимките по-долу. А също и с Too Faced Chocolate Bon Bons.