събота, 7 ноември 2015 г.

Pierre Rene Top Flex Longlasting Nо. 243 Pastel...

     Pierre Rene е полска козметична марка. Можете да я намерите в магазини Мориа. Цената на лаковете от Flex Top Longlasting е около 12 лв. Съдържат калций, витамини и кератини. Те подхранват нокътната плочка и я предпазват от чупене, цепене. От производителя обещават като средна трайност 5 дни. Потвърждавам това, защото на петия ден свалих лака непокътнат. Дори след едночасово киснене в банята, излезнах без забележка.




     Има широка и удобна за перфектен овал, плоска четка. Текстурата му е леко гъста, но няма проблем с точене при нанасяне. Нужни са 2 слоя за пълно покритие. Не ми допада съхненето. Ако не бях нанесла топ лак, сигурно часове трябваше да чакам. Пазих го около час с топа и по-късно като си погледнах ноктите, се оказа че се е развалил на единия безименен. Умишлено не трих и лакирах наново. Като изключим това, други забележки нямам.


      Цвета на No. 243 е пясъчен нюд или поне в моите очи. Нито жълтее, нито пък прекалено сивее. Мисля че е перфектно балансиран. Разкошен цвят, подходящ за всеки случай и облекло. Не е стандартния нюд, но според мен би стоял добре с каквито и да е цветни дрехи. Особено ако обичате да експериментирате с визиите си през седмицата, а не можете всеки ден да се прелакирате, точно това е удачно за маникюра ви. Има много красиви сребристобели шимър частички, които на слънце проблясват и в златисто. Ако сте от белушките, е възможно на определена светлина да ви изглежда безличен и да се слива. При мен само когато са ми измръзнали ръцете ми се случва, но като цяло ми хареса много и си затварям очите за такива подробности. На снимките е на 3 пълни дни.


      Веднага след като се лакирах изглеждаше ето така:




      Ето и линк към сайта на Pierre Rene, ако се интересувате какво друго предлага марката.

     *Лака ми го даде приятелка да пробвам, не съм го получила от PR.

петък, 6 ноември 2015 г.

Zoeva Cocoa Blend Eyeshadow Palette

     "Cocoa Blend" е предпоследната палитра, която Zoeva прибавиха в асортимента си тази година. Много желана и чакана от мен, но си заслужаваше. И добре, че реших да я взема. Тази ми е най-любима от всички. Особено ако харесвате сенки в неутралната гама, златните и топли, медни нюанси.... не я пропускайте. За мен лично е бюджетна версия на Шоколада. Не казвам, че са еднакви, обаче когато я погледна, веднага я свързвам с нея. Цената й е 17,50 евро.



      Чудесно пигментирани, меки и красиви са цветовете й. За този сезон, е идеалната палитра. В нея според мен е поместено всичко необходимо. С база, сенките ми издържат от сутрин до вечер и свалям непокътнати. Не избледняват и не се събират. Гримирам се от 2 седмици само с "Cocoа Blend". Единствено веднъж, когато бях сложила обилно количество крем на клепача, но аз и друг път съм споменавала, че при мен всичко се събира по този начин.
   



      Като недостатък бих отбелязала лекото разпрашване. Аз лично гримирам винаги първо очите, така че и да падне нещо по бузите, успявам да го почистя и тогава нанасям фдт. Но ако трябва да съм откровена, само три цвята могат да минат за ронливи и вероятно ще забележите от суочовете. Става дума за "Warm Notes", "Subtle Blend" и "Pure Ganache". Те са с метален завършек и по-меки. Не се притеснявайте за наситеност и нанасяне, като масло са и стоят разкошно. Просто не са така ситно смлени, а и са най-готините цветове в палитрата. Матовите не се прашат при мен или и да има разпрашване, то е малко и само в рефила. По бузите ми не съм имала никога.
   
       Отляво надясно: Bitter Start, Sweeter End, Warm Notes, Subtle Blend, Beans are white, Pure Ganache, Substitute for Love, Freshly Toasted, Infusion, Delicate Acidity

      Относно начин на работа с тях - преливки и опушване, работи се лесно и бързо. Не е като детска игра, защото са добре пигментирани, но не и трудно. Позволяват и напластяване. Ако искате по-семпъл грим, съвсем леко допирайте с четката до по-тъмните и ярки цветове.




       Гримирам се от 2 седмици само с тази палитра, но избрах да ви покажа няколко визии.
Първите 2 са с по-наситените и грабващи окото цветове, а вторите с по-неутрални.

          Sweeter End, Warm Notes, Beans are white

       Sweeter End, Pure Ganache, Subtle blend, Freshly Toasted, Beans are white

      Sweeter End, Delicate Acidity, Infusion, Beans are white, Substitute For Love, Warm Notes

Sweeter end, Delicate Acidity, Infusion, Beans are white

четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Elf Baked Blush "Pinktastic" + четки за пудра и руж

     Eyes lips face или накратко Elf, са позната и доста разпространена бюджетна марка козметика. Създадена е през 2004 г. Предлагат широка гама продукти, но най-известни и добри по мое усмотрение, са четките им за лице и ружовете. Аз имам най-светлия от печените Baked Blush "Pinktastic", както и 3 четки. Всъщност са 4, но от скосената им за руж имам 2 броя, защото я харесвам много. Кабукито им е сравнявано с по-скъпи и предпочитано от много жени.


     Започвам с ружа "Pinktastic", защото откакто го преместих в друга кутийка (неговата ми се счупи, както и самия продукт се беше повредил, но го поправих със спирт), го преоткрих. Мога да го сравня като ефект/финиш с MAC Soft and Gentle и Mary Lou-manizer. Мазен, пигментиран и със завидна трайност. В края на деня може би не е така блестящ. Сякаш сте отнели със салфетка леко и са притъпени частиците му. /
      Текстурата му е като кадифена, толкова е мека. Придава мокър вид. Не е от хайлайтърите със студен подтон, но не и от "топлите". За мен е посредата. Много бледорозов е основния му цвят с изразени по-яркорозови венички.




     Нужно ви е миниатюрно количество. Толкова икономичен е, че ще ми стигне до живот с всички останали хайлайти, които притежавам. Дори след преместването, не успях както се и вижда, да взема продукта изцяло и останалото в оригиналната кутийка, все още мога да ползвам. Цената му е повече от добра. Когато го поръчах ми излезна 5 лв, сега вече лирата е доста скъпа и като добавим доставката, излиза двойно вероятно, но въпреки това си заслужава.







      Много красив хайлайтър е! Мъчих се няколко дни да заснема как изглежда на кожа, но не мога да го хвана изцяло, затова по суочовете на ръката ще се ориентирите колко е добър.


      Четката за руж от бамбуковата серия Angled Blush Brush ми е любима, когато трябва да нанасям по-сбити ружове, т.е. такива които са по-силно печени и не се разпрашват. Не е добра обаче за силно пигментирани и меки като Milani "Bella Rosa", защото загребва сериозно и синтетичния й косъм, не успява лесно и хубаво да прелее. Става на петна и разпрашва продукта. Космите на четката са много меки и нежни към кожата. Формата й също е супер и с точната големина. Не е мръднала, затова и веднага си взех втора, когато ми предложиха. Имах и четката за фдт от тази серия, но бързо я размених. Не ми допадна.


      Кабукито от Studio линията не напразно си е спечелило приза "best seller". Блогъри и влогъри, ползващи много скъпи четки, го предпочитат вместо тях. Супер меко и пухкаво е, чудесно нанася и компактна, и прахообразна пудра. За бронзър също е подходящи, особен ако сте бели и търсите естествен завършек. Само хубави неща мога да кажа за него. Предвид това и че моето прежиява сериозен стрес "10 дни във вода" миналата зима, не е мръднало. Ако нямате още кабуки и правите поръчка от iherb/elf.co.uk, слагайте го в кошницата.


      Studio Powder Brush е с "история", подобна на кабукито, т.е. препоръчвана. Нейният косъм също е мек и много приятен за нанасяне. Аз лично я ползвам само за пудра, но доста момичета нанасят с нея и фдт. Ефекта е супер естествен. Макар и с по-различна от класическите четки форма, гарантирам ви че употребата й е толкова лесна. Няма да станете на петна или да изглежда комично. Безупречен завършек придава и фиксира добре грима на лицето. Тук като недостатък бих отбелязала, че е възможно да започнат да падат косми и да се разлепи, защото съм срещала такива отзиви сякаш. Моята не е мръднала, а преживя същия стрес като кабукито ми. Единствено по дължините се напука покритието на дръжката.


 
   И за да оправдая твърденията си, ето линк с best seller продуктите на марката. Редовно преди да обновят сайта, пускаха намаления с безплатна доставка до uk адрес. Ние поръчвахме с посредник. Предполагам и сега ще има промоции, абонирайте се и ще получавате мейли. Имат много добри продукти на добри цени, на които си заслужава да се обърне внимание. :)

сряда, 4 ноември 2015 г.

Mesauda - лакове за нокти

    Mesauda Milano е италианска марка, сравнително нова на пазара. Стреми съм да предлага продукти на професионално ниво, но на по-достъпни цени. Освен в Италия (Рим), някои се произвеждат в лаборатории и фабрики в Германия и Франция. Общо взето това успях да разбера от краткото инфо в сайта на марката. Можете да откриете декоративната им козметика в магазини Мориа, гр. София.


    Аз имах възможността да пробвам 5 от лаковете им, които моя приятелка ми даде. Откакто ги е открила, почти цялата си колекция е обновила с техни цветове и бях любопитна какво толкова им харесва. Минали са ми стотици лакове през ръцете и току така не се впечатлявам. Но наистина успяха да ме спечелят и мнението ми за тях е доста добро. Цената им не е от ниските и е като на професионалните марки OPI, Zoya. Струват около 15,50 лв, а тези със сивата капачка по 18 лв. Знам, че много хора не са склонни да платят толкова, но ако сте решили да инвестирате в качествен лак и намерите точния цвят от Mesauda, си заслужават. Нямат вредни съставки като толуен, формалдехид и камфор. Не са тествани върху животни.



      Нанасят се като масло и консистенцията им е идеална. Единствено този със сивата капачка, е малко проблемен. Не трябва да минавате повторно там, където вече сте нанесли или ще се свлече. Четката им е средноширока и плоска, много удобна и овала става супер лесно. Много покривни са, дори на един плътен слой могат да минат, но не боядисват плочката и кожичките при сваляне. Имат страхотен блясък и без топ лак, а с такъв, маникюра е огледало направо. Изглежда като след процедура в салон. Относно съхненето, аз почти никога не ходя без топ, но се случи единият лак да нося без и изсъхна бързо. Лакирах се вечерта и на сутринта нямах поражения.

 30, 31, 33, 37 & 151409

      Трайността им е поразителна. За първи път попадам на тъмни цветове (кремове), които свалям на 5 дни с минимални поражения. Обикновено още на вторият ден са с ожулени върхове на места. А това повярвайте личи доста и перфекционист като мен, го дразни. Но тези бяха в такова добро състояние, сякаш са на 2 и имаха минимални забележки при връхчетата, които само аз виждах. Не съм имала проблем с триенето им. Действам като с всички лакове. Стоя около минута с памуче на всеки пръст и пада от раз.
   
      No. 30 (на 3 дни)



      No. 31
   (на първата снимка е без топ лак)



 Color Club Platinum Record


 (на 6 пълни дни)
  
      No. 33



      No. 37



      No. 151409   
 *без топ


 * с топ лак




Лаковете са подходящи и за бременни. Пълния асортимент можете да разгледате тук.