четвъртък, 6 март 2014 г.

Sally Hansen Xtreme Wear 420 Pacific Blue & Golden Rose Carnival 14

    Известно време гледах суочове на красивия жълт ГР Карнивал и накрая се предадох. А и след като няколко дни преди да го взема си представих комбинацията от яркосиня основа (само дето не я сънувах, хаха), бе невъзможно да не я направя веднага щом се прибера. Както си и мислех, стана жестоко. Дори и номер 13 ми е в уишлист, но го нямаше в парфюмерията.
    1 слой от Sally Hansen 420 + 1 GR Carnival 14, напълно достатъчни за красотата на снимките по-долу. Първо мислех да ползвам Miss Sporty 320 за основа, но беше някъде из огромната кутия и понеже не ми се търсеше, съзрях неговото полубратче Сали и го грабнах веднага. То е и по-покривно между другото, както казах само един слой му е нужен. Много съм благодарна за него на съфорумка, живееща зад Океана. Голям мерак имах и на един чуден ярък корал от тази серия, но май беше спрян от производство. Мисля, че струват по 2 $ иначе.







    Чудех се каква основа (предпазваща) да сложа, за да няма опасност от оцветяване и избрах избелващата база на Есенс (peel off, Ready for boarding). На следващия ден в банята без проблем на цели люспи падна комбинацията.


 Но като се има предвид, че преди това носих 01 от Карнивалите и нея изтрих като нормален лак, мога да кажа нямаше никакви проблеми и по този начин. Плочката ми си беше беличка, така че ако видите от тези Xtreme Wear - пробвайте ги! Заслужават си парите. ;)
   Golden Rose Carnival можете да намерите в мрежата, а и на щандовете на марката. Цената им е около 4 лв.

вторник, 4 март 2014 г.

Oriflame Pure Nature Face Mask Patchouli & Ylang Ylang

    Напоследък ми е лесно да открия почистваща маска, но зимата нямам нужда от такава и  честно казано малко са тези, които могат да ми осигуряват подхранващ и омекотяващ ефект без да се налага да ползвам хидратиращ крем след това. Направих грешката веднъж декември месец да ексфолиирам лицето с Гарниер Актив, който принципно ползвам само лятото и такива рани си направих около носа, не е истина. Нужна ми бе седмица да ги "заздравя."
Това е маската, която ме спаси и продължих да ползвам досега. За съжаление ми остана за веднъж, дори сигурно за половин път. Беше лимитка преди 1-2 год. и я няма вече, но Орифлейм често пускат такива колекции и винаги взимам по една.


     Миризмата и е много лека, приятна и ненатрапчива. Дори мисля, че може би е подходяща и за хора с чувствителна кожа и обоняние. Не мога да кажа дали повече на пачули или иланг иланг ухае, понеже не познавам толкова добре аромата им самостоятелно.
    Консистенцията и е като крем, не е гъста или пък прекалено течна. Мека е, граничи ми с прясно мляко при допир с кожата. Оставя се да престои 10 минути и се отмива. Лицето става гладко и подхранено, както казах - никаква нужда от крем не изпитвам след нея. Не помня друга маска, с която да съм "постигнала" този ефект. По принцип кожата ми е нормална към комбинирана през топлите месеци и суха през студените, ако това може да е ориентир за някой.
    Бих си я закупила отново с удоволствие. Цената по спомен беше 3,90 лв.

понеделник, 3 март 2014 г.

OPI Tease-y Does It

    Един от най-красивите и повтаряни лакове, очудващо и в кафяв цвят.... е красивия Tease-y Does It от Бурлеск колекцията на ОПИ. Вече май се е поизчерпал по магазините, но ако го видите - не подминавайте, а погледнете непременно. Макар че не харесвам кафявото по принцип, това ми е един от любимите лакове и посягам всяка зима към него поне веднъж. Шимъра му е разкошен, може би това е и причината за любовта ми. Напомня ми на Chanel Vertigo, но го обичам повече. Заедно с 2-3 червени лака на марката, този е другия, на който прощавам ниската трайност. На два слоя покрива перфектно, слагам му слой топ лак и светва. Красивите частици изпъкват така двойно по-добре.
    Сложен вчера, днес след баня очудващо няма поражения. Дано до утре да е все така, че не ми се сменя. :)









неделя, 2 март 2014 г.

Jessica Pumpkin Delight









                                               Малко "цветни" снимки от предните дни за разнообразие :)



         И макар облачен и дъждовен, желая ви приятен и усмихнат почивен ден!