петък, 4 юли 2014 г.

четвъртък, 3 юли 2014 г.

Nature of Agiva Peony Body Scrub

          Влезне ли човек в Елитис може да излезна с цяла торба дори да не е имал намерение да купува нещо. Така се случва и с мен често, а и скромната му цена от 3,50-3,70 лв, ме накара да го купя. Мислех, че частиците няма да ексфолиират добре и ще са малко, но уви. Напоследък все повече се уверявам в качеството на нашите марки и продължавам да тествам нови продукти с удоволствие. Цените са приемливи, какво повече да искам.
           Ексфолианта се води за лице и тяло. С екстракт от божур е. Аромата за мен е по-скоро на роза, но има и леко цветна нотка. Приятен е, усеща се нормално откъм интензивност и не дразни или поне на мен ми понася. Разгръща се и в банята, но след измиване не остава по кожата и си нанасям какъвто лосион искам. Няма опасност от смесване на миризмите.


    Текстурата му е му е много лесна за употреба. Прилича на масло за тяло, но не е твърдо като тези на Боди Шоп. По-лека е. Ексфолииращите частици са от кайсиеви ядки.


      Кутията е от стабилна пластмаса и се затваря плътно. Няма начин да се разлее. Запечатан е с фолио и като цяло абсолютно всичко от серията (имаше гел, тоник мисля, серум, крем за тяло и още няколко неща) беше запечатано. Взех насляпо и се надявах да ми хареса аромата. Видях и с маслина, вероятно ще пробвам и от нея. С роза също има.

                                                                    
Състава:

      Достатъчно груби са за кожата на тялото и ексфолиират добре, почистват и освежават без да пресушават кожата допълнително и на суха мисля ще се отразят чудесно. Пробвах го и на лице разбира се. Очаквах да ми дойде груб, но уви. Може би, защото там не натискам толкова (нежна част е) и сякаш самия ексфолиант си знае работата, почиства без да дразни и да е груб. Ако търсите обаче нещо дълбокопочистващо, то това не е за вас.



         За зимата според мен ще е много подходящ. Останах приятно изненадана като цяло и се радвам, че го купих. За цената си е повече от добър.

сряда, 2 юли 2014 г.

Refan Yogurt and Elderberry Body Scrub

  От край време слушах за ексфолинтите на Рефан, колко са хубави и как добре ексфолиират. Нямах навика да ползвам често подобен продукт и при наличието на 1-2 застояващи вкъщи, не посмявах да си купя друг. Пролетта обаче реших в един слънчев ден да мина през фирменото магазинче и бях с ясната цел, че ще си купя. Така и стана. Лошото е, че харесах поне още 2 и след впечатленията ми от този, със сигурност ще си ги взема след като намаля малко наличните.


    Това е най-хубавия скраб, който съм ползвала. Аромата и ефекта му е несравним. Разнася се из цялата банята като започна да ексфолиирам. Ухае жестоко просто! Много се чудих дали да взема този или на Николета :D/с пъпеш, но не можах да му устоя. Напомня ми на боровинка. но всъщност се води с йогурт и бъз. Иде ти да си хапнеш с лъжичка като отвориш кутията.



    Не очаквах, че ще са толкова плътни и като захар буквално частиците. Уви, грешах! Точно такива са. Гъстичък е, но не прекалено и се разнася много добре по кожата. Не смятам, че е много груб, а достатъчно и си върши работата. Кожата става мека, не ми изсушава.


 
    Като отворите кутията отгоре обикновено има утаен слой, подобно на сок. Това да не ви притеснява. След употреба изчезва. После естествено се появява пак малко в кутията, но не значи, че му има нещо. Моя си е от края на март месец отворен и не виждам никакъв проблем.
    С нетърпение чакам да привърша 2 от започнатите и ще си купя този с пъпеш сигурно. Повече няма да пропускам да съм заредена с поне един от ексфолиантите на марката!
    Цената му е 8 лв, количеството - 240 гр.


     А Вие ползвали ли сте ексфолиантите за тяло на Рефан и доволни ли сте от тях? Кой ви е любимия?

вторник, 1 юли 2014 г.

Kiko Cupcake 651

    Струва ми се излишно да повтарям едно и също относно поредния пясъчен Кико. Същите характеристики като на останалите, които ви показах досега. Перфектна покривност дори на един слой, трайност на 2 слоя при мен 4 дни и свалям, защото ми омръзва. Обра много комплименти и ме оглеждаха интересно незапалените по маникюр. Разпитват откъде е купен, каква марка и т.н. Определено няма да останете незабелязани с някой лак от серията. :)
     За съжаление не е наличен вече, но според мен той е най-невзрачния от цялата колекция. Но моето мнение нека не е меродавно, защото розовата гама ми е последна в графата по харесване. Ако все пак искате, има още 5 свободни за продажба - цък






    Частиците му са червени и сини, приличат на ягодови и морски соли. :)

понеделник, 30 юни 2014 г.

Придобивки май-юни

    Стана ми навик и гледам да си спазвам обещанията за пускане на постове от този тип - веднъж на 2 месеца, но вече ще променя заради желанието на някои читателки да виждат по-често покупките ми. А и да не се събира толкова материал, май наистина е добре да направя така.
     Мислех си, че съм купила много малко неща и в действителност от "гардеробна" гледна точка е така, но от към козметична пак съм се разпуснала. То кога ли съм била "оскъдна". Казвам си вече малко ще поръчвам, ама все харесвам това онова и като отворя папката, подготвена за нова публикация, ми става лошо почти.
     Това лято наблегнах на сандалите с платформа и не купих нито един чифт ниски. Не че няма време да го направя, но не силя към тях толкова и очите ми търсят нещо с ток. Моя милост е 1,55 и има нужда от "повдигане". :)))  Затова досега съм взела 3 чифта, като не съм спокойна и мисля за още един в бежово, заради копието на прословутата Селинка. Вече сте виждали 2 от тях, но показвам отново. 


                                                  Ето ги и в сайта на Дейчман - цък

     "Морските" сте виждали също заедно с рокличката. Тях си взех в последните дни от сесията от Свищов. От миналата година ги заглеждам и след като премерих, не се стърпях. Много леки, удобни и стоят елегантно. Българско производство са.


Последните са в коралово, отново набелязани при предпоследната обиколка в Стара Загора. Ръцете ми тогава бяха заети и изморена, нямах нерви да меря. Но преди 2 седмици отново ходих и те ме чакаха. Още щом ги обух, станаха мои. Отново на българска фирма. Напоследък започнаха да изработват красиви модели и това ме радва, защото не се налага да плащам същата цена за турски такива. Изработката на последните никак не блести.



          Не пропуснах да купя и чанта за тях. Цвета и е малко по-ярък, но ми хареса.



Ето ги и в "действие" :)))



Другата ми "любов" е тази рокличка, която също вече съм показвала. Моя приятелка толкова я хареса, че миналата седмица купих и за нея след като открих останала бройка в магазина.



Много исках солей пола, но съм ниска и всички ми бяха дълги, макар да ги вдигам над талията. Обаче имах късмет и намерих такава, която да не се влече и да ми стои добре. Мерих я, огледах се и не се реших да купя. Преди да си тръгна от града не ми беше спокойно, чаках лелини ми да изпращаме братовчед ми (беше абитуриент) и изведнъж хванах всички торби и цветя и се озовах след малко в магазина. Е, резултата ви е ясен. :)


Потничето, което купих за нея е от любимия ми магазин City Boy City Girl, от който купих и розовата рокличка. Нямаше да меря уж, само разглеждах, но повторното връщане си показа колко ги мислех. Имаше в черно също, кремавият (бял) мисля че ми е по-добре, а и вече имам достатъчно черни тениски и ризи. И без това бях тръгнала за тениска в такъв цвят. Струваше само 12 лв, а стоеше ужасно сладко с тези перлички.




И още някои дребошлъци:

       Извинявам се за омачканото, но веднага щом се прибрах снимах, за да не я забравя.

Потника и късият клин е ясно, че са за фитнеса. Българско производство. Щеше да е добре, ако нямаха щампи на известните марки, но са удобни и за по 10 лв, хич не ги мислих. Пък и всеки ден да пера след тренировка, времето не ми стига и трябва да имам за смяна няколко чифта.


    И още 3 клина с блузка. Сиви са двата, но както и да се гъзих, не успях да ги хвана. Единия е с тюркоазенозелен кант, а другия в комплект с блузката с розови. Щях да взема и блузка за другия, но за съжаление нямаше. Затова го нося с бяла. Черният не е за фитнеса, взех го за разходки и всеки ден.




                                 Светла фуксия е цвета на канта, но излезна коралов. :(





Любимият ми бял панталон се скъса предното лято и тогава не успях да си намеря нов, но миналата седмица харесах един и го взех. Да видим дали ще го нося толкова често, колкото и старият такъв.



В предишната такава публикация мисля показаха такива бели, но са толкова удобни и стоят страхотно, затова купих и в коралово. Ако носите прашки и си намерите такива, съветвам да вземете едни за проба. :)



Щях да пропусна и тези аксесоари от ХМ. Още не съм ги носила, сраааам! Направо ги бях забравила. Скоро ще се поправя, само да измисля с какво да съчетая.


                           И едни джапанки за всеки ден, нищо че имам 3 чифта хо-хо.


Май това беше всичко. А ето и козметичните, които не са никак малко. :0

Тюркоазения молив беше за гивауея, затова го нямам суочнат. Установих обаче, че цвета е почти 100 % близък със Savage от Супершок. Аквата поръчах с кеф, но се оказа непокривен, че и перлен. Все още не съм го слагала, дано с основа да вади цвят на клепача. Сенките толкова се хвалеха, че са с подобрено качество и нямаше как да пропусна.









Готиният златен часовник отново съм показвала в комбинация с розовата рокля. Страхотен е, цвят розово злато. :)











 Avon Glow Quad "Vibrant Space" - доста различна от показаното в каталога, но ми хареса 



Поне откъм лакова гледна точка съм се поспряла и се радвам, че мястото отдавна е кът.
Да видим следващите месеци колко ще съм "скромна". :)