събота, 10 август 2013 г.

Kiko Holographic Nail polish 401

             Kiko са ми любимци що се отнася до печените им ружове от летните колекции и лаковете, които понякога пускат. Пясъчните Sugar Mat заедно с Cupcakes ги обичам безумно и нося всяка година. Толкова красиви и трайни са, че не ми омръзват откакто ги имам.


             Холограмната им серия е доста сполучлива. Дъгата е идеалната като сила според мен. Не е от супер ярките и преливащи, но не е и едва забележима.


             Лаковете са с висока пигментация, на 2 тънки слоя покриват перфектно. Минуса на тази формула обаче е, че трябва да внимавате като минавате с четката повторно на едно място. Изсъхват и матови, та топ лака е задължителен според мен, ако искате да се насладите на холограмния ефект.


           Трябва да сте внимателни при нанасянето му и да сте изчакали да изсъхне напълно. В противен слой и при по-силен натиск с четката, се свлича от основата и прозира.


           Като минус на серията за мен е трайността. След няколко часа и измиване на няколко чинии, вече връхчетата лъсват. Ако сте с чупливи нокти, е възможно да липсват и парчета.


             Но този син цвят е толкова красив, че му прощавам този недостатък. Аз нямам против да се лакирам често. :)


петък, 9 август 2013 г.

Flormar Glitter "GL10"

  
    За пръв път от доста време посягам към лак, различен от пясък и съм силно впечатлена. Но то може ли да не бъдеш от тази красота? На слънце е просто божествен. Нищо общо с холограмите, които имам в немалката си колекция от лакове. Дъгата му дори в стая с малко светлина е доста ясно видима. Покри на 2 слоя перфектно. Първия на моменти ме ядоса мъничко, понеже в основата на плочката не искаше да "хване" на места и се свличаше надолу, но след втория всичко си дойде на мястото. Пък проблема може да е бил и във Фиксиращите минерали (Avon), знам ли. Частиците му са като триизмерни, такава силна дъга правят. Отдавна не се бях захласвала така по лак, а аз черно нося един път на високосна, може би и на 2 дори. :D  Цената, за която е го купих беше 3,80 от малка парфюмерия (вчера видях и на 3,20 други от колекцията Glitter)  и си заслужава напълно. Снимала съм го и с топ лак, за да видите какъв стъклен ефект се получава. Направи ми впечатление, че завършека е гладък, т.е. не е грапав (холо частичките не са глитърни, ако ме разбирате). Много съм доволна и не съжалявам, че го купих ни най-малко.








четвъртък, 8 август 2013 г.

Avon Scentini "Rose Fizz"

  Вероятно доста от вас, които разглеждат каталози от години и ползват козметика на марката, знаят за този стар и приятен плодово-цветен аромат "Island Vibe". Аз го открих, благодарение на моя добра приятелка и изхабих 2 флакончета, но вече го няма, а и се ориентирах към други аромати. С годините вкуса ми доста се промени и си падам по съвсем други парфюми. За малки момиченца, тийнейджърки или пък такива, които просто обичат плодовете би бил чудесен. А и течността се смесва, което за "прохождащите" сигурно е забавно. :D


  "Rose Fizz" за мен е доста близък до "Island Vibe". Не мога да кажа дали са 1:1, но определено са сходни. По течността най-вече. :)  Мисля, че пазя единия си флакон и мога да сравня, ако някой изяви желание. За цената си от 7-10 лв се оказа сравнително траен (3-4 часа). Само да поясня, (понеже имам близка приятелка, която е голяма фенка на розата и аромата й, но се оказа различен от очакванията й) че хич не мирише на роза. Да, има я съставката, но плодовете явно я обгръщат доста и тя не може да се покаже.



Червила в цвят фуксия - сравнения

    Съвсем наскоро се замислих, че имам 4 червила в тази гама и 2 по 2 си приличат. Едната двойка са по-тъмни, а другите идея по-светли. А и ако някой от вас не може да открие едното или другото, трябва да има резервен вариант. :))
   Малко са хората или поне аз с такова впечатление съм останала, които носят такива цветове. Бих ги нарекла доста смели. :)))





 
  Двете по-тъмни, дори по-правилно мисля, че е да кажа по-наситени са:
  Oriflame Triple Core Limited Edition "Fashionista Pink" и Rimmel Kate Moss 20, а по-светлите: Avon Color Trend Kiss n'go "Doll Pink" и Maybelline Color Sensational Vivids "902 Fuchsia Flash". И 4-те червила са доста покривни и трайни, а не са скъпи. Това на Орифлейм купих по Коледа точно, по случайност видях едно поръчано и веднага реших да поръчам макар да не бях сигурна как ще ми стои. А то се оказа и намалено на около 4 лв. Вътре е с балсам, меко и много приятно на устните. За съжаление вече не се предлага понеже беше от лимитирана пролетна колекция. Римелското обаче мисля можете да намерите на щандовете на марката. Струва 10 лв и стотинки, а често бива пускано на промоция за около 8 лв. Малко изсушават устните червилата от серията на Кейт, но пък за сметка на това са трайни. Можете да сложите и балсам отдолу, ако са ви прекалено сухи. Ейвънското е може би най-сухо от всички, защото сякаш се впива в устните. На мен не ми допада това, че съм с плътни устни и ми стои на черти. Но не се събира. Трайността му е направо рекордна за ниската и смешна цена от 3 лв. То е с не толкова ярък цвят и подходящ за дамите, които искат само леко да подчертаят устните. Мейбълинската фуксия е много, много готино и кремообразно червило. Трайността му е поразителна, но цвета още повече. То е и най-скъпо от четирите. Излезна ми 17 лв от feelunique. Заслужава си всяка стотинка.
   Преди години имах от Голдън Роуз подобен розов цвят, черните гилзи. Тогава обаче бях на "ти" с червилата и не се харесвах с такива нюанси. Но ако не откриете някой от горепосочените можете да потърсите тези (номера 56, 57, 59 напр.). Сещам се, че и Флормар от дълготрайната серия имат такъв, номера е L05. То е и копие на прословутото MAC Candy Yum Yum.
http://www.magi-mania.de/mac-candy-yum-yum-vs-flormar-l-05/

  За момента не ми излиза друго на ума, което да ви споделя. Ако имате някакви въпроси, питайте. Показвала съм 3 от червилата в публикации, само това на Римел не. Ето малко снимчици, макар да не съм излезнала като хората на тях.




сряда, 7 август 2013 г.

Happy Birthday!

     Здравейте, приятели!

     Днешната публикация няма да е свързана с козметика, защото няма да ми остане време... минавам само да ви почерпя "виртуално", защото остарявам с още една година - навършвам 22.

 
   Пожелавам си да съм здрава най-вече, нищо друго няма значение, ако здравето липсва!



   Показвам ви и първия подарък, който получих преди няколко дни, макар да не е хубаво предварително. Желаех го от 2 месеца и вече му се радвам. :) Дано само намеря време да го разуча, защото напоследък ми е много натоварено. Хич няма да успея да си почина това лято.


   Желая ви спокоен, прохладен и усмихнат ден!


вторник, 6 август 2013 г.

Gosh 549 Holographic

    Днес отново избрах да покажа лак, с който бях преди около 2 месеца и нямах време да пиша за него тогава, но заслужава внимание.


   
     Доста от Вас, които са запалени по лаковете знаят, че е спрян от производство от няколко години и наскоро пуснаха нов на негово място, ноооо дъгата му е не толкова хубава. Също и, че за тези холограми трябва специална, т.нар. аква база, за по-лесно нанасяне. На мен обаче ми го подари съфорумка и нямам такава, затова си го ползвам без или с обикновен заздравител. Не се нанася кой знае колко трудно, на 2 слоя е ок. Единствения недостатък е нетрайността, понеже не му сложих топ лак, за да не го разваля - още на същия ден имаше забележки. И второ, може би нуждата от перфектно гладки нокти, иначе изпъкват недостатъците (напр. ако са набраздени или сцепени).
   Лаковете на Gosh струват по 9 лв средно. Имам още един и ми стои по 3 дни без проблем, без топ лак. А също и 2 четки за грим на марката, които ползвам от години и не са мръднали.






понеделник, 5 август 2013 г.

LCN Colour me up "Fanappletistic"

    Здравейте.
    
    Днес ще ви покажа един много готин лак в сочно ябълково зелено, с който бях преди около 2 месеца, но т.к. сесията ме "притискаше" тогава, нямах много време за блога. За първи път ползвах лак на немската марка и останах със страхотно впечатление.


   Нанася се като масло и покрива само на един тънък слой, блясъка и без топ лак е очарователен, съхне бързо и е мнооого траен. Бях с него почти 5 дни, свърших доста работа, включително всекидневно къпане, ръцете ми минаваха през доста вода и той не помръдна. С топ Poshe сами ще видите на снимките за какво става въпрос. Аз си го нанесох на 2 слоя, защото така съм свикнала, но както писах и един му е достатъчен, особено ако ще се рисувате или печатате. Консистенцията му е нормална и перфектна за "работа".









   Не знам каква е цената за клиенти, т.к. на мен ми го купиха заедно с още един от колекцията по 9,80 лв/бр. от Арена на Красотата. Предполагам, че няма да са повече от 15 лв за брой. Това е бг сайта на марката, можете да питате, ако ви интересува.
 http://www.lcn-bulgaria.com/

Ето как изглеждаше лака на 4 дни след доста работа:


   Това е колекцията, от която е "Fanappletistic" - Colour me up


   А ето и текущия каталог, който направих грешката да отворя и харесах куп неща.
 http://lcn-bulgaria.com/sites/default/files/beautynews/012013/index.html

    Лака "Син Оазис" от лятната колекция, кремчетата за ръце с плодчета, пудра.... ужас! Някой трябва да ми спре интернета и да ми вземе лаптопа. Тогава е по-вероятно да се кротна малко. :)
От много време съм загледала разни ексфолианти и маски за ръце в немския Дъглас сайт, които са от Спа (лукс) серията, но вечно съм затрупана и презапасена и не ми остава време за проба на други продукти. :(
http://www.lcn-bulgaria.com/katalog/spa/spa-za-rtse-i-nokti

   С удоволствие бих пробвала продукти на марката при първа възможност.

Ето и суочове на лаковете от колекция Лято 2013 - Shades of Desert



  А вие имате ли впечатления от продуктите на LCN?