събота, 20 февруари 2021 г.

Calvin Klein Deep Euphoria

                 Euphoria е един от емблематичните и разпознаваеми аромати на Calvin Klein, който всеки втори познава. Докато тя е по-плътна, с пудрено и наситено плодово звучене, сладка амбра и ванилия в базата, младата и сестра Deep Euphoria е с по-фин, изтънчен и чувствен характер.


               Започва със свежи пиперливи нотки и цитрусов намек. Зелените листенца от мандарина са като току що разцъфнали и с много сочни пъпки по тях. Белият пипер пък придава доза закачливост, щипка характер и подсказва за дълбочината на цялостната пирамида. 

My Full Box - Направи си сам с 9 продукта

               Абонаментните месечни кутии с козметика, книги, аксесоари и храни станаха много актуални последните години. Появиха се дори специални за маникюр и за домашни любимци. В чужбина разнообразието е по-голямо и често получавате по-скъпи и пълноразмерни продукти. При нас също започнаха да се предлагат доста кутии, но коментари от типа, че това са мостри и не си заслужават срещам особено напоследък. Може би има доза истина, но дайте да си говорим направо. Изобщо каква база за сравнение има България с Америка и другите големи европейски страни? Пазара ни е ограничен и няма как да очакваме за 20 паунда примерно да получим кутия с 5 продукта, от които 3 с реална стойност 2 пъти над общата сума. При положение че изобщо марката не се внася и продава тук. Каналите за реклама са на друго ниво! А и вероятността да получим неща, които няма да са подходящи за вкуса ни, цветотипа и кожата е голям. Така че аз съм за малки опаковки и прилочна цена, да мога да пробвам достатъчно и ако ми хареса - ще си поръчам пълноразмерен. Като знам пък колко имам в шкафа, рядко изобщо ще стигна до тази стъпка. затова за мен кутията на My full box с 9 продукта е чудесна възможност не само да тествам, но и да заситя желанието си откъм нови марки.

              Имате 3 варианта за Направи си сам - с 3, с 6 и с 9 бр. продукта по избор, като можете да смените до два с някои от другите категории, в случай че не ви хареса нищо от конкретната. Цената на най-голямата е 40 лв и плащате 3 лв за доставка до офис на Speedy. Пристига до 2-3 дни след поръчката, опакована в цветна картонена кутия и плик на куриерската фирма.

               Лошото при този тип кутия е, че трябва да следите. Появяват се много интересни и хубави продукти, но често са единични бройки или няколко, та се изчерпват за часове. Да попаднете пък с идеални за вкуса ви от всяка категория, би било голям късмет. Но като имате предвид колко лева излиза един, смятам че цената е напълно оправдана дори 1-2 да не са точно по вашите предпочитания. 

петък, 19 февруари 2021 г.

Какво изразходвах през последните месеци?

            Здравейте.

             Днес е ред на една любима ваша "рубрика" и това е тази за празните опаковки. Бях събрала толкова много, че през уикенда се наложи спешно да ги снимам и изхвърля. Вече започнах да трупам за следваща такава публикация. Затова нека карам по същество. А вие си направите кафе или чай, защото знаете че не мога да бъда кратка. :)


                 Neutrogena за щастие вече има и по нашите дрогерии, та ако сте с нормална към суха кожа, този гел-крем от Hydro Boost си заслужава. Пухкава текстура, която се плъзга като меко масло по кожата и попива бързо. Не оставя мазни, лепкави следи и грима след него нанасям без проблем. Няма аромат и за мен е чудесен. Дори като нощна грижа го ползвам, макар за тогава да предпочитам малко по-хидратиращи формули. Маската в кутийка е сходна с хидратиращата на Yves Rocher Hydra Vegetal. Гел текстура, с лек и приятен свеж аромат. Действа охлаждащо и прави кожата мека, ободрява и бууства.

сряда, 17 февруари 2021 г.

Roberto Cavalli Just Cavalli EDT

             Има аромати, които могат да се носят през всеки сезон, да си отиват с много стилове, ситуации и да се чувстваш сигурен в избора си. Без да има нещо в повече или да му липсва. Е, за моето обоняние и вкус, мога да кажа че преди дни се запознах именно с такъв. Марка, към която нямам особен интерес и трудно бих се осмелила да пробвам. Имам две техни творения, но когато видя златни елементи, оставам с резерви. Факт е обаче, че за пореден път оставам очарована. 

 


              Днес ще ви разкажа малко за Just Cavalli EDT. Коментарите за него са много различни и аз останах истински изненадана, но върху моята кожа, този парфюм ухае невероятно класно и скъпо. Разгръща се с всеки час и се сменя като кожата на змия. Изключителна прожекция и трайност, което е рядко срещано напоследък.

понеделник, 15 февруари 2021 г.

Lancome Tresor Midnight Rose

             Lancome са царе на сладките аромати с много рози, малини, цветни сърца и ванилово-дървесни бази. Едни от най-емблематичните и продавани са именно от линията Tresor, а в последните години и La Vie est belle. Ако не харесвате сладки парфюми с ванилия, червени плодове и рози, то вероятно пропуснете марката. За мен те са силни точно в тази част. Но ако вкуса ви се променя с годините, непременно отделете внимание и дайте шанс. Давам ви пример със себе си, аз която не го понасях и в офиса отваряхме прозореца след колежка, днес я последвах и й отмъкнах флакона за седмица, за да го понося. И колкото повече време минава, толкова повече ме очарова.

 

             Midnight rose е изключително стилен, женствен и класен аромат с малини и рози. Премерено сладък с цветен акцент и мека дървесна база. Но дори да не успеете да се харесате взаимно, няма как да не го отбележите. Не просто вкусен малинов, но и леко опушен е с дървесните си акорди, мускус и пипер. Колкото игрив, жизнерадостен и момичешки е в началото, толкова повече узрява с времето и преминава плавно от деня към нощта, като живота на една жена, като настроението ви от добро към лошо. И не напразно са избрали бутилката в тези преливащи от светло към тъмнолилаво.

неделя, 14 февруари 2021 г.

Cacharel Amor Amor

           Днес празнуваме два празника - на виното и на любовта. Аз обаче имам и трети, и той е към ароматите. Любовта ми към тях се зароди в далечната 2010-та година и до ден днешен не е утихнала. Има моменти на затишие и такива, на луда страст. Последните месеци определено съм във втората фаза. Толкова вдъхновение, чувства, емоции, нюанси... и не мога на този празник да не ви споделя за омайващ, червен, страстен и подчертаващ женската красота парфюм. За Amor Amor може да се говори много. Той е един от емблематичните за марката заедно с Amour и Flower. 

  

             Чувствени сочни червени плодове, като поруменелите бузки на младо, деликатно усмихващо се девойче, толкова са красиви и естествени. Ярки, естествено сладки и неустоими. Каквато е една усмихната една дама. Без перфектен грим, а просто с чаровните си тръпчинки и искрящи като пенливо шампанско очи.

Herbal Essences шампоани - Clear, Smooth, Repair, Nourish, Hydrate

             Herbal Essences са любима моя марка шампоани още от тинейджърските години. Бях може би в 6-7 клас, ако не се лъжа, когато ги използвах и двете с приятелка буквално припадахме по тях. Ухаеха невероятно на сочни, тропически плодове и след като си измиехме косите, целият коридор в къщата се ароматизираше. Не помня защо ги спряха, но често си говорехме с нея и определено ни липсваха. В последните 2 години като студентка обаче, в една от парфюмериите в Свищов, имаше внос на 4 или 5 вида в нови опаковки заедно с балсамите. Разбира се нямаше как да пропусна и купих мисля 3 различни. Разделихме си ги и си припомнихме старите времена, макар че не са това от преди. Имам ревюта за тях в блога. Днес отново ще ви разкажа малко за Herbal Essences, но в опаковки близки до старите ни любимци.


               През 2018-та година пътувах до Виена и от там си закупих този с бяла ягода и мента от Bipa. Имаше налични още за 2-3 типа коса, но не бях сигурна дали ще са ок за моята и останах само с този. Месеци по-късно видях всички в турските дрогерии gratis, watsons и в супермаркети Migros. Разбира се, налазих ги веднага и вече имам впечатления от цели 5. Както и в старите ми публикации, най-хубав за мен е варанта с кокосово мляко. Но пък всички ухаят невероятно и бих ги използвала без да се замисля.