събота, 26 март 2016 г.

Nivea Men Sensitive After Shave Balm като база за грим

      Няма как да сте пропуснали фурора около балсама за след бръснене на Nivea, ако следите ютуб гурута или поне бюти блогове. Всичко започна от видео на Nikkie Tutorials, в което тя го обяви за чудесна основа за грим. Първоначално изобщо не бях ентусиазирана да го пробвам, но след като видях тази малка опаковка, се предадох. А и чувствителната ми кожа на тялото през лятото след депилация, ме накара да го взема. Казах си че ще го изразходя за краката си, ако не ми върши работа като база за грим. За момента го ползвам само върху лицето си, но лятото смятам да го пробвам и като продукт след бръснене. :)
       Ще започна от аромата, понеже срещнах доста противоречиви мнения за него. Повечето момичета не го понасят. Миришело им силно и на мъж. Затова им е малко трудно да се разберат с него, но при мен е точно обратното. Супер приятен и освежаващ ми е, но наистина ухае на мъжки парфюм. Аз лично го усещам някак дезинфекциращ, колкото и налудничаво да звучи. Дори леко успокояващ от лайката в състава. При мен не се задържа за дълго. Докато масажирам, за не повече от 2 минути и след това сякаш се изпарява. Не знам дали е до кожа или просто и тук важи максимата, че като не ти харесва нещо, то просто не те "оставя" и обратното.


        Текстурата му е много лека и водниста, като на серумите за лице и са ви нужни 2-3 капки. Напоследък започнах да пропускам дневния крем и оставам само по балсама. Не усещам някаква липса. Нанасям с масажиращи движения и оставям леко да попие. След това поставям фдт с четка. Прелива се лесно и добре залепва за кожата, което се дължи на глицерина в състава. Сега дойде ред да споделя дали наистина увеличава трайността. Аз съм с нормална към суха кожа и при мен има ефект, но забелязвам че не работи с всички фдт или зависи дали съм нанесла преди/след като е попил напълно. Напр. Rimmel Wake me up. Bourjois Gel Serum, Oriflame GG Long Wear са, да не кажа бетон, но се държат чудесно. С Oriflame GG Mineral Therapy обаче носа ми е лъснал до обяд, което за моята кожа не е нормално. Пудрите също оказват влияние сякаш. Общо взето, трябва да се експериментира и да откриете оптималния вариант за Вас.


       * Ники е с мазна кожа, затова и мисля че точно за момичета с такава (също комбинирана), би се усетило повече, дали наистина е ефективен балсама. Или е ок да се "изпита" през лятото в жегите. Тогава вероятно ще е по-удачно да му дам крайната си оценка.
       От месец имам сладурската тубичка и ми стана толкова приятен продукт, че почти всяка сутрин аз посягам към него и замених дневната си грижа. Тази мини /травъл сайз/ опаковка, мисля че ще ми стигне за доста време като база за грим, защото ви е нужно много малко количество. Това в ръката ми е напълно достатъчно за цялото лице, дори ми идва идея повече понякога. Цената беше смешна. Купих го за 1,70 лв от Лили. Големия флакон е около 11 лв.




       Мини балсама има и в ДМ, ако нямате Лили във вашия град. Вие пробвахте ли го вече?

петък, 25 март 2016 г.

Listerine Sensitive-Therapie and Aquafresh High Definition Illuminating Mint

       Чувствителните ми венци и зъби са причината постоянно да търся нови води и пасти за зъби. Почти толкова се интересувам от такива продукти, колкото и от декоративна козметика, парфюми и четки. Постоянно пробвам различни и това любопитство, ме накара да опитам сравнително новата за нашия пазар вода за чувствителни венци на Listerine. Видях я за пръв път в началото на януари в Елитис. Потърсих отзиви като се прибрах и след прочетените добри неща. хич не мислих дълго. А желанието ми да сменям от време на време пастата на Билка, ме предизвика и реших да си взема избелваща. Исках да разнообразия. Посегнах към една от двете нови на Аквафреш - High Defition Illuminating Mint White.


       В една предишна публикация съм ви споделяла за класическата вода на марката (синя на цвят), както и за розовата. Пробвала съм и цитрусовата, която на мен ми дойде лека. Имайте предвид обаче че Листерин са силни и доста парливи-освежаващи. Няколко приятелки са ги пробвали и казват това, та го имайте предвид. Но тази новата Sensitive, е по-мека и приятна.


     Пак оставя страхотно чувство за свежест и чистота, но вкуса й не е толкова осезаемо ментов и определено е по-лека. Стяга добре венците, така че е типично моя. :) Прозрачна е на цвят. Докато се наканя да я снимам и вече я изразходих почти. Със сигурност ще си я купя пак като я намалят. Тази опаковка струваше 5,50 в Елитис миналия месец. Имаше я и в ДМ, но там 250 мл беше толкова.
   



       От доста време не съм купувала нищо на Aquafresh, защото преди години ползвах пастите им и не бях очарована. Не знам обаче по каква причина си взех тази от новите High Definition и да ви кажа, никак не е лоша. Надявам се че не съм луда, но наистина виждам зъбите са по-бели с тон, дори два. Забелязах го още след първите няколко измивания. Освен това ги измива много добре, но не е супер ментова на вкус. Нещо като sensitive версия, подобно на водата на Листерин. Имайте предвид, че аз не пуша и не пия кафе/вино. Вече я ползвам от близо месец и продължавам да съм доволна, така че определено бих я взела отново.




       Препоръчва се употреба 2 пъти на ден и не повече от три. Съдържа натриев флуорид. Да не се гълта. Не е подходяща за деца под 7 години.



      Цената й беше 3,50 лв в ДМ доскоро, но навсякъде я предлагат и в хранителните магазини често е на промоция. Не е скъпа и няма да загубите много, ако я пробвате. Аз следващия път ще си взема от другия вид - Tingling Mint.


Refan Yogurt + Passion Fruit Sugar Body Scrub & Protective Face Mask

      В козметичното ми шкафче винаги има по няколко ексфолианта за тяло, но никога не оставам без поне една опаковка от захарните на Рефан. Писала съм много за тях и сигурно за тези от вас, които ме следят, няма да е новост казаното. Обожавам ги, макар да са доста неикономични. Миналата пролет имаше някаква промоция и даваха различни продукти като подарък към покупката на скраба и крема за тяло. Затова и си взех този с маракуя /страстниче или още наричан страстен плод/, към който имаше маска за лице. Платих 8 лв. Не бях ползвала нищо за лице на марката и това беше идеалната възможност да пробвам.


       Скраба не се отличава с нищо от всички останали. Захарни частици в комбинация със страхотен плодов аромат и масла. Мирише супер сочно, сладко и вкусно. На узрял пресен плод маракуя. Ако ме следите в инстаграм вероятно сте видели като споделих сладоледите на Аркобалено. Бях си взела 3 вида и единият от тях точно с манго и passion fruit. Има абсолютно същия наситен аромат/вкус. Като ефект нямам никакви оплаквания. Не съм ползвала близките 2-3 месеца ексфолиант на Рефан и веднага усетих разликата. Кожата ми става супер мека и гладка, без да е пресушена. Почти като бебешка. Маслата си оказват влияние, но не оставят никакъв филм. Единствено ми се искаше аромата да се задържа повече, защото той се усеща само при ексфолииране и изчезва като го отмия от тялото.





        Маската за лице също е приятна. Нейния аромат обаче е по-различен. Няма онзи сочен завършек, а типичен за кремообразен продукт. Сякаш е мляко с маракуя. Силно мирише и на мен ми идва малко прекалено. Не че е неприятно, но нещо не съм въодушевена.




       Консистенцията и е като на плътен лосион или леко масло. Като крем се нанася и се престоява 10-15 мин. Усещането е много приятно. Не изсъхва подобно на глинените маски, затова и я харесах. Остава като крем за лице. Мога да говоря и да правя гримаси, макар че избягвам. Отмива се сравнително лесно. Оставя кожата освежена, подхранена, хидратирана и я почиства леко. Не очаквайте някакъв уникален ефект, но за нормална към суха кожа с минимални нужди, е идеална. За хора с широки пори няма да е достатъчна откъм почистване. Аз я ползвам 2-3 пъти месечно и ми се отразява добре. Опаковката е 75 мл и ми стигна точно за месец или 8 пъти. Слагам нормално количество, т.е, не съм прекалявала.


        И двата продукта ми харесаха, но маската заради аромата не бих повторила. Предпочитам си скрабовете. Те ухаят наистина разкошно!


неделя, 20 март 2016 г.

Честита първа пролет!



     Казват, че всяка пролет е едно ново начало...
Нека възраждащата й сила да озари Живота Ви,
Да донесе мир, любов и хармония в дните Ви,
Да събуди във Вас забравените желания,
Да възкреси изгубените Ви надежди
И да Ви даде достатъчно сила и устрем,
За да превърнете в реалност всеки копнеж на душата си!



ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!






Имайте надежда и вярвайте в мечтите си,
защото хубавите неща се случват на тези, 
които вярват в тях!
Бъдете много щастливи!






Пеят птички пъстрокрили,
тръпне свежият листак,
със чадър от синя свила
руса пролет шета пак.

Спира над горите гъсти,
спира сред полята тя
и разтваря с тънки пръсти
най-сънливите цветя.

Дига гугличка и трепка
в луда радост всеки цвят
и по пъстрите му клепки
топли капчици блестят.