сряда, 8 юни 2016 г.

Essence Lights of Orient

      Не само заради интересните продукти с красиви принтове, но и заради качеството на някои от тях ме е било яд, че не всички лимитирани колекции стигат до България. Lights of Orient почти я бях отписала за себе си. След като при първоначалното зареждане в нашия град нямаше, а и отзивите ме накараха да преосмисля и да не занимавам познати да ми търсят. Но миналата седмица късмета ми се усмихна и в единият ни ДМ беше заредена. Исках само тъмния бронзър 02 Oriental Beauty, но отзивите за червилата бяха добри и реших все пак да погледна и тях. Така че се сдобих и с мауви лилавото 02 Princess Jassmines Choice.


        Червеното и нюда също са страхотни, показах ви ги тук, но вече имам такива цветове и взех само по-нестандартния. И от двата продукта съм с добри впечатления, дори изненадващо. Не очаквах че ще са с толкова прилично за цената си качество.


      Бронзъра "Oriental Beauty" е не само с красив принт, но и с чудесна пигментация. Цената му е 7,29 лв. Цвета има хем топла жилка, хем не жълтее. Според мен е подходящ за цялата година, а и бих казала че е универсален. По-светлия не ме вълнува и не мога да кажа нищо, защото дори не го погледнах. А и картона беше доста нависоко, едва стигнах този. Не очаквах да е толкова пигментиран. Мислех че ще е нужно напластяване, но уви. Прокарвам едва четката и за ежедневен грим това е достатъчно. Но ако натисна повечко, мога да загреба голямо количество и контура ми ще е по-силно изразен. Тогава има и малко разпрашване. В никакъв случай не мислете за трудно боравене. Много лесно и бързо оформям и преливам контура. Нужни са ми няколко секунди буквално.


         Стои естествено и най-важното е, че издържа цял ден. Ако сте с мазна кожа и в движение непрекъснато, може би в един момент ще избледнее малко. При мен не съм забелязала такова нещо, но и моята кожа на лицето и особено в зоната около бузите, е суха. От сутрин до вечер е бетон. Пудрата има фини частички, които обаче не се виждат или поне отдалеч. Икономична е, вече съм я ползвала 4-5 пъти и да не кажа не личи изобщо.
           Хайлайт "точката" казват че наподобява златната Здрачовска пудра и съм съгласна, но сякаш имат мъничка разлика в цвета. Като ефект съм склонна да се съглася. Финиша им е сходен. Не е от натрапчивите и тип Мери-лу хайлайтъри. За ежедневен грим е добра. Тя се разпрашва повече от контуриращата част. Принта се изтрива, Меги показа нейната скоро и се вижда, че е само на повърхността. Но и честно казано е прекалено малка, едва успявам да взема само от нея. Няма да ми липсва.


        За контура напоследък ползвам четката Flat Contour от луксозната серия на Real Techniques. Моята е китайско копие, но пък ми е толкова удобна и върши идеална работа. С нея нанасянето е като детска игра.


        Червилото 02 Princess Jassmines Choice ухае на малинки с ванилия. Много готин и сладникав аромат, който обаче не се задържа след нанасяне. Усещам го само в гилзата. И няма вкус, изпробвано. :) То е с матов или по-скоро кадифен финиш. На суочовете изглеждат с блясък, но всъщност завършека е матов. Добре пигментирано е, не се разтича и издържа почти цял работен ден. Избледнява постепенно и най-вече след като обядвам. В зависимост от състоянието на устните ви, може на места да подчертае недостатъци, но като цяло при мен липсва. Важното е, че не изсушава и е комфортно за носене. Не усещам нищо нанесено, освен ако не реша да прокарам една върху друга устни. Сякаш съм с балсам, който вече съм изяла. И след изтриване, устните ми са меки и гладки.


        Нямах представа какво се крие зад тази гилза и почти насляпо грабнах, но не сбърках и с кеф ще си нося този интересен цвят. Смесица между мауви и лилаво със сивеещ подтон. Ако нямате подобни нюанси на червеното, нюда и лилавото, не подминавайте. Цената е 5,49 лв.


         Вие какво си избрахте от колекцията и въобще стигнахте ли до нея? Аз исках и ружа, но той не е зареден при нас, така че ще остана само с тези 2 червилото и бронзъра. Оказаха се страхотни!


                                                  Тук съм с бронзъра:


                                                            Червилото:


вторник, 7 юни 2016 г.

Avon Ultra Colour Indulgence Peach Petunia

      Кораловото е един от любимите ми цветове за пролетта и лятто, и го нося много често през тези месеци. Колкото и обаче да харесвам ярките червила, често предпочитам точно този нюанс да е с по-кремообразна формула, която търпи напластяване. Ако имам сухи участъци и температурите са по-ниски, то няма да ми бъде некомфортно през деня. Освен това не е нужно прецизно нанасяне, действам в движение и без огледало понякога. И едно такова червило, е "Peach Petunia" от Indulgence.




        Опаковката не е скъпа, обикновена пластмасова е, но пък червилото вътре е чудно! Да, иска напластяване и е възможно тук там да подчертае някоя гънчица или кожичка, обаче има приятен аромат, не се разтича, не изсушава, Макар да е с кремообразна /балсаместа/ формула, издържа доста време. Сутрин нанесено в 8, спокойно до обяд имам и то с леки междинни хранения. След като съм хапнала нещо по-сериозно за обяд, основния цвят е поизчезнал, но имам стейн и мога да издържа до следобяда така. Естествено че на мазна храна като пица и готвено, хамбургери няма да "устои", но то кое ли червило може. :)


         Не са уау червила, но на мен ми допадат и когато искам да съм в по-свежи цветове на очите и устните едновременно, предпочитам да посягам към такива формули и завършеци.
         Цената на тази серия е около 7-8 лв при намаление. В момента не ги виждам в текущата и следващата брошура, но ги пускат от време на време. Имам още едно нестандартно розово, което обаче не съм отворила и си чака реда.

       Очи - Too Faced Sweet Peach Eyeshadow Palette: White Peach, Georgia, Candied Peach, Summer Yum, Delectable 



понеделник, 6 юни 2016 г.

Avon Gel Shine Top Coat

     Гел топ лака на Avon е едно от последните попълнения в предложенията на марката и с 2 ръце ви препоръчвам да му обърнете внимание. Ще разберете малко по-долу защо.
   

     Ако не сте попадали досега на блога ми и за първи път /случайно/ четете моя публикация, аз съм заклет лакохолик и имам над 500 бройки лакове. От 5 години съм маниак на тема маникюр и пробвам каквото видя. Не робувам на марки, за мен е важно на моите нокти да издържа и да стои добре. Не ме интересува цената му - дали е 5 или 25 лв. По тази причина съм пробвала и много евтини дрогерийни, и професионални топове и основи (а и лакове). Смея да твърдя поне 10 различни топ лака, а това не е малко повярвайте. И е доста трудно да се открие баланса между цена и качество. Когато платиш немалка сума, ти очакваш нещо и обратното. Не винаги цената е предлог за нещо супер иновативно и добро. Но това го знаете и вие.
     Гел "технологията" стана много популярна през последните 2 години и марките постоянно бълват колекции лакове или топове, които привличат окото на клиента с рекламни плакати "маникюр като от салон" или "с гел ефект". Не всички обещания обаче, дори 95 %, според моето мнение са просто рекламен трик и не заслужават внимание. Каквато и да е формулата, няма как резултата да е като след гел, който се пече. Толкова плътно покритие не може да се постигне за жалост. Маникюристките иначе щяха да останат гладни. :) Но няма да нищя тази тема повече, а сега по същество.


       Топа е с четка с нормална големина и сравнително бързо и прецизно нанася. Не е от супер широките и плоски като Golden Rose Rich Color, но не е и тънка. Текстурата му е наистина плътна и гелообразна. Не е рядък, подобно на повечето евтини дрогерийни топ лакове. Хубаво е да загребвате голяма капка, с която да покриете целият нокът. Ако сте взели по-малко или имате голяма плочка, се постарайте втория път да нанесете навсякъде и да няма черти, за да стои равномерно и безупречно.
 

      Имах големи опасения как ще е съхненето. Очаквах да чакам поне 30 минути, но с изумление още първият път когато го ползвах, си легнах 10-15 минутки след нанасяне и сутринта лака си изглеждаше перфектно. Нямах никакви поражения. И с всеки следващ път беше така. Аз се лакирам късно вечер обикновено, непосредствено преди лягане и по-голям тест от това, не мога да направя. :)



        Относно блясъка - както ви споменах, аз съм перфекционист. Ако за мен от нещо има какво още да се желае и не е на 100 % идеално, то за околните е точно обратното. В началото ми се струваше тънък, но дали бях прекалено критична, в момента мога да кажа че този топ лак ми стана любим и измести всички налични. Ползвам само и единствено него откакто го имам (месец) и мисля да се сдобия с още една опаковка. Да, не е като гел, който се пече, но блясъка му е много добър. И не помътнява, а съвсем леко избледнява да кажем. При голяма част от топовете, на трети ден лаковете стоят помътнени и с надрана повърхност, докато с този няма такова нещо. Не е като прясно нанесен, но изглежда много добре. Щом една от колежките ми миналата седмица ме попита ти с гел ли си, значи отстрани маникюра изглежда чудесно. След втори нанесен слой, наистина изглежда още по-лъскав лака. Пробвах го върху водните стикери, защото не ми се сваляха и реших само да запечатам връхчетата, след което още един слой топ. Стана чудно. Тук вижте на първи ден, а тук лака е на 5 след много работа и къпане, миене.


         Трайността на лаковете ми с този топ е 4-5 дни (след това го свалям) като върша всякаква домакинска работа и цял ден пиша на клавиатура, прибирам документи и всичко каквото се сетите от този род. Свалям го с ожулени връхчета и минимални забележки. Пробвала съм го с няколко марки досега, само с една имаше леко напукване около ъгълчетата. Ето 2 маникюра с различни марки след износване как изглеждат:



          Ако трябва да сравня Avon Gel Shine Top Coat с друг от пробваните от мен от този клас, за мен много сходен е Catrice Ultra Stay Gel & Shine Top Coat. И двата за мен си вършат еднакво добре работата и съм супер доволна от тях. От професионалните или по-висок клас, ако може да мине за такъв, се нарежда HK Girl Top Coat. Предвид трудното сдобиване и цената от 20 лв, категорично няма да поръчам втора бутилка от него. Очарована съм поне засега от гел топа на Ейвън и ще продължавам да го ползвам. Състава не можах да снимам, защото е отпечатан във вътрешната страна на кутийката, но ако се интересува някой, ще се постарая да го препиша.


       Цената на топа е 4,90 в текущата брошура.

неделя, 5 юни 2016 г.

Herbal Essences Volume Shampoo Orange Scent

    Мнозина от Вас, вероятно са чували и ползвали така обичаните от миналото шампоани на Clairol - Herbal Essences.


    Помните ли онази изкушаваща реклама? Онзи неустоим аромат на плодове, който се разнася навсякъде след измиване. Онази богата и пухкава пяна. Чистата, лъскава и мека коса. Да, това бяха любимите на много шампоани - Clairol Herbal Essences Fruit Fusions.



       Още не мога да разбера защо изчезнаха от хоризонта тези бюджетни, но с чудесно за цената си качество шампоани. Сигурно от 10 год. ги няма на пазара, но в чужбина преди време попаднах на нови опаковки. И съвсем наскоро ги видях заредени в парфюмерия Грация в Свищов. Затова и не се поколебах при последното ходене там, взех си 3 вида. Единият е този за обем с портокал, за който ще ви говоря днес. Всъщност го купих за приятелка, но ние двете заедно пробваме повечето продукти за коса и няколко пъти се измих с него, за да ви кажа какво мисля и дали си заслужава.


         Опаковката им е променена, както и дозатора. Текстурата на шампоана е стандартната гелообразна. В ръката цвета й е по-скоро лимонен, отколкото портокалов. Аромата е цитрусов, но не прекалено киселяв. Ухае на много узрели, сладки и сочни портокали. Не е чак толкова силен, като на старите, затова и не мога да кажа че в стаята ухае на шампоана след къпане, но е задоволителен под душа.


          Прави пухкава и гъста пяна, но не е толкова обилна, както беше със старите. Няма да са ви нужни няколко минути, за да изполеете. Измива много добре, дори бих казала че може да мине за ДПШ (дълбокопочистващ шампоан). Наистина се чувства обемна и повдигната от корените косата, някак въздушна и лека. Косъма обаче се изсушава от това или поне моя, заради което не мога да пропусна маска или балсам плюс някаква допълнителна грижа без измиване (кристали, олио или нещо подобно). Пробвах разбира се веднъж, но си усещам нуждата. Краищата са гладки, но и леко заплетени и на пипане е по-жилава. Хубавото, може би бонус за хора с мазни корени, има и своите недостатъци. Вчера забелязах пърхут, макар и малко, което значи че изсушава скалпа.



      Забелязах, че от изсушаването, има и малък плюс за моята коса. Принципно винаги я суша със сешоар, но миналата седмица реших да я оставя да съхне сама. Докато беше леко влажна, реших да я вържа на кок и преспя така. На следващия ден имах много естествено и приятно начупени къдрици. Колежките дори ме питаха дали не съм променила цвета и прическата.


     Има и балсам от този вид, но приятелката ми не ползва такъв продукт и не го пожела, а аз пък предпочитам по-подхранващите текстури и формули, каквито са маските. Така че не го взех. От видеото, което прикачих преди този абзац, разбрах че има и сух шампоан. Но той не беше наличен в магазина.


      Шампоана като цяло не е лош, върши си работата, но за сухи коси, не го препоръчвам. Продуктите за обем по мое мнение, са ок за хора с бързоомазняващи се корени, на които им трябва дълбокопочистване и регулиране. Аз си взех другият шампоан за обем на марката Naked, който е без силикони, парабени и оцветители. С екстракт от мента - цък. Все още не съм го отворила, но веднага щом го направя, ще има отделна публикация. Тук можете да разгледате останалите продукти от Naked. Има още пяни, суфлета за обем, лакове за коса.
       Това са другите видове, имаше още един от Naked - с лавандула. Той беше хидратиращ. Цената на шампоаните и балсамите е 6,90 в този магазин. Доста хора ме питаха откъде съм ги купила, но никъде другаде не съм ги виждала досега освен там. Може би в някои вносни и за перилни препарати магазинчета или онлайн.