събота, 28 декември 2013 г.

Essence Nail Colour 3 "Kiss on top of the rocks" + "Dancing in the streets"

    Преди 2 зими, Есенс пуснаха серия двойни лакове (крем/шимър + ефект) в 6 цвята.

    Аз харесах всички и се сдобих и с 6-те + 2 от една лимитирана колекция. Цветовете бяха симпатични, не можах да им устоя. :)
    Разбира се, все още не съм изпробвала черния и розовия, но .... не мога да смогна.
    В началото на месеца носих червения и днес ще ви го покажа, нали са празници - абсолютно подходящ е за това време на годината. Цвета не е точно класически червен, а може би идея по-убит, но все пак изчистен и не клони към винен. Доста е покривен, на безименния и палеца съм сложила само по един слой, защото оставих ефекта за тях. На останалите съм нанесла по 2 тънки.


      За съжаление ноктите ми се цепят в момента, наложи се да пера на ръка, докато бях с него и за ден ми се ожулиха връхчетата. С тъмносиния обаче нямах проблеми.




    Вече са спрени от продажба, нали от марката редовно подменят продуктите от редовния си асортимент, но сигурно се намират тук там все още. Тук например:
http://beautycosmetic.biz/essence-essence-nail-art-nail-colour179-p-6845.html

петък, 27 декември 2013 г.

Decleor Hydra Floral Ultra Moisturising & plumping expert mask

        През зимата, когато температурите паднат под нулата, кожата на лицето ми става най-суха и се нуждае от много хидратация. Само кремовете обаче са ми недостатъчни и често посягам към подобни маски, които да проникнат в дълбочина и подхранят кожата отвътре. Hydra Floral Multi-Protection Ultra Moisturising & plumping expert mask изглежда точно такава на пръв поглед. С течна и кремообразна консистенция, която наподобява лосион за тяло.


         Маската е с плътен и млечен бял цвят. Мирише подобно на класическата Нивеа, но с по-цветни нотки. Напомня ми маргаритки, обаче е силен за продукт за лице и на мен лично ми идва в повече. Има и химична нотка, която е неприятна при влизане в устата.



        Нанася се като гел маските и тези с кремообразна консистенция, които са главно за овлажняване. Разликата е, че малко след поставяне, става прозрачна и се превръща в масло. Започва да се стича леко по кожата и усещате гъдел. Този момент ми е малко неприятен, понеже ми влиза и в устата, а вкуса не е особено приятен. Затова и трудно удържам до 10 мин. Хубавото е, че се измива лесно и не оставя хлъзгав или мазен филм.



         Кожата ми след подсушаване е бебешки мека и гладка, но откъм хидратация не съм особено доволна. Идва ми по-слаба отколкото ми се иска и задължително се мажа с крем. Ако сте у дома и релаксирате, може да не нанасяте, но излизате ли навън - не пропускайте.


        Опаковката е 50 мл и струва около 40 лв. В енцо я има, също и в strawberry.net (но на двойна цена). Не е лоша маската, обаче ако струваше колкото дрогерийна. Не бих я купила отново.

L.A. Girls 3D Effects Teal Dimension

    В началото на месеца получих този красив тюркоазен холограм и преди около 2 седмици го носих, но бях заета тогава и не успях да ви го покажа "подробно". Днес му отделям специално внимание, защото определено се впечатлих и си заслужава.
     Съвсем случайно попаднах на серията 3D Effects, докато се чудех дали да поръчам Zoya Dream... сравняваха "Brilliant Blue" с нея. Но аз вече я взех и затова си избрах Teal Dimension.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPa2LT1l_e4md38Tyx0ceVbxVGBSbxEK5xjAI6HnpuzU7Y332jMmz4HF3EXsFpry1vMYuq_dTCXB1d00a_j3yLUXPvQ643ZIbzU4qLoNcf2GyUDwC9BIh0CHK1OIVQdB7TR9MlykK5lhcZ/s1600/LA+GIRL+brilliant+blue.jpg

   Останалите цветове не ми харесаха достатъчно или пък имам подобни и останах само с един, за сметка на това страхотен. :)


    Покри само на един нормален слой, като можеше и втори да сложа, но честно казано почти не прозира и е достатъчно наситен цвета. Останах само с него и сложих топ лак. Блясък си има и самостоятелно, но за да се запази за по-дълго и да изсъхне по-бързо, няма как да пропусна тази стъпка. Нанася се много лесно, четката е удобна и овала става от раз. ;)


    Мисля, че не е нужно да казвам на слънце как изглежда... не успях да го щракна за съжаление, но дори и на лампа се вижда колко е красив.





    Поръчах го от тук http://www.cherryculture.com/cosmetics/makeup/l.a.-girl/la-girl-3d-effect/18369&cat=291&page=1 когато имаше 40 % намаление и с доставката, която разделихме с приятелка (взехме си по 4-5 продукта), ми излезна 7-8 лв. Колекцията я продават и в магазин Мориа на пл. Гарибалди, но цената там е 26 лв на бройка.

четвъртък, 26 декември 2013 г.

Ciate Dangerous Affair & Perfect S47

    Тъмните цветове, клонящи към черно или неопределено никога досега не са ме впечатлявали и харесвали за дълго носене. Доскоро не ги предпочитах изобщо, струваха ми се прекалено строги или сякаш не бях пораснала за тях. Напоследък обаче стана точно обратното и преоткрих колко красиви са.
   Последният, който носих 4 дни и свалих заради израстването, беше Ciate Dangerous Affair.
Миналата година го сложих веднъж, но нямам спомен колко време издържах тогава с него и дали ми хареса достатъчно. Тази със сигурност ми се затвърди мнението, че е много хубав винено червен цвят и единствения такъв в колекцията ми.



   Желе е, но на 2 слоя е перфектен и не прозира (може би леко, ако се вгледате).  На толкова е и на снимките, ако слагате някакъв ефект отгоре - един ще е достатъчен. Има хубав блясък самостоятелно, но заради нетърпението ми да изсъхне бързо, ползвам Poshe Dry Fast Top Coat.
Снимала съм на слънце, естествена и изкуствена светлина....така най-добре ще можете да придобиете представа как изглежда. Вечер на лампа е много тъмен, но през деня си е винено червено.




     След 3-я ден реших да го украся с един златен Перфект, който взех за приятелка всъщност, но й обещах да го пробвам.... оказа се много хубав. Говоря за S47 - прозрачна база със златни люспи. От типа на прословутите скейл ефекти е. Наскоро Буржоа пуснаха такъв, а и American Apparel имат от доста време - Meteor Shower. Но този на турската марка Perfect е най-изгоден.
http://www.parokeets.com/en/2013/12/bourjois-vampire-vanity-topper/

  



  
    Очаквах, че ще имам проблеми с нанасянето, т.е. че може да е прекалено рядък и трудно да се взимат частиците от бутилката. Поне с глитърите на Опи това е, което ме тормози.... но с S47 се справих лесно. Закупих го от Лили за 2,19 лв. Ще трябва да се сдобия и аз с него, заслужава си. ;)

сряда, 25 декември 2013 г.

Коледен маникюр в червено и сребърно :)

    Здравейте, прекрасни мои :)))

    Честито Рождество Христово! Бъдете много здрави, усмихнати и добри. Обичайте се! Нека се сбъднат най-съкровените ви мечти и любимите хора са винаги около вас. 


     Днес вече беше време за смяна на лака и тематично - сложих 2 от новите придобивки (p2 Lost in Glitter "End up Glamorous" и резенчетата на Есенс) за още повече празнично настроение. :)
     Глитъра p2 "End up Glamorous" е страхотен! Първия слой е прозрачен и стои като ефект, но на втория покрива перфектно. Холограмните частици са разкошни и блестят като диаманти. Няма проблем с нанасянето и съхне бързо. Не закача! Него избрах да сложа на палеца, средния пръст и кутрето, а на останалите червен крем на Depend No.40, за да си пасне със сладките резенчета.



        С лепилото е малко играчка и трябва да внимавате в коя част на нокътя ще ги сложите, за да прилепнат възможно най-добре. Аз ползвах пинсета и с нея ги притисках, докато чаках да изсъхне лепилото.... след 4-5 мин. можете да нанесете дебел слой топ лак и сте готови. За момента нямам проблем, не ми закачат. Много са сладурски! В Българя нямам идея дали се продаваше колекцията, ако някой се интересува - да попита вносителите "Додис". ;)












   Извинявам се за омазания показалец, но не знам защо ми се оцвети четката на топ лака в червено след първия лакиран палец... Явно натиснах прекалено много. :)

вторник, 24 декември 2013 г.

Essie Belugaria

    "Belugaria" е черен пясък с черни кръгли холограмни глитър частици, част е от коледната колекция на марката за 2013 г. - Encrusted Treasures и е най-интересния черен лак, който съм виждала. От години се лакирам редовно и поддържам маникюра, но никога не съм харесвала този цвят за него. За дрехи, бижута, обувки, чанти и пр. обаче обожовам.
    Интересното име, факта че е пясък и има холо частици в него, ме накараха да го поръчам. Пясък всъщност е грешно казано според мен, стои като хайверен. Нанасянето му се досещате, че е от типа на снежната Чайна (бялата), но малко по-лесно. Един слой е достатъчен, с потупване, при втория става много натрупано.




    За ден обаче имайте предвид, че започва да пада, понеже се закача по дрехите. Въпреки това не го отчитам като недостатък, хайверените лакове на Сиате напр. стават само за повод. Лака е нестандартен и си заслужава "жертвата".



   Цялата колекция Encrusted Treasures е много хубава, очудващо за Еси. Миналата година се изложиха, но тази поправиха грешката си. Искат ми се поне още 2 цвята, но трябва да погледам още суочове, че съм затрупана с какво ли не и не знам дали нямам подобни. :))
   В България не се предла колекцията, затова трябва да поръчате от нета, ако искате нещо от нея. Аз ги взех от Nailsupplies.us и ми излезна 11 лв.

  Пожелавам ви прекрасна празнична вечер и... не спирайте да мечтаете! По Коледа стават чудеса. :))


понеделник, 23 декември 2013 г.

China Glaze Mingle with Kringle

     Всяка зима освен маникюр в червено, сребърно и зелено, златното е другия задължителен при мен цвят. Преди години не гп харесвах изобщо и ми се струваше бабешки.... но тогава въобще си нямах представа какви лакове и марки съществуват. Сега имам около 6-7 и всички са повече от прекрасни. Мога да нося през цялата година златно.
   И тази зима не пропуснах да се сдобия с един от коледната колекция на Чайна Глейз, по който ме запали приятелка - Mingle with Kringle. Да не говоря, че много харесах и Goldie but goodie от есенната, но всичко с времето си.... :)
    Mingle with Kringle е бледо злато с красиви скейл и "копър" частици. Има фолиен заавършек, т.к. е много покривен. На снимките е само на един нормален слой. По принцип златното е капризен цвят и обикновено повечето лакове искат по 2-3 слоя за пълно покритие, но този е съвсем различен.


    В началото, понеже се лакирах вечерта се разочаровах, защото изглеждаше доста светъл и ми се сливаше, но на другия ден видях, че не е така. С бяла кожа съм, но лака стои перфектно. На хора с по-тъмна вероятно ще е още по-готин. А може да се комбинира и с нещо зелено или червено, така коледното настроение ви е гарантирано. :)




 
    Ако нямате красив златен лак... сега е времето да се сдобиете с такъв. :))
    В България цената е 18 лв, при вносителите и мисля магазин Мориа .... аз поръчах от nailsupplies и ми излезна 10 лв. :)