събота, 30 октомври 2021 г.

Маслата doTERRA - лечебни, ароматни, вкусни

             doTERRA е създадена през 2008 г. от група професионалисти в областта на бизнеса и здравеопазването. Има за цел да предложи на света най-чистите, мощни и ефективни есенциални масла на Земята. Мисията им е да споделят изпитани масла, след като се убедят в техните невероятни ползи. Името на марката в превод от латински означава "Дарът на Земята". 


              Първото и важно в тяхната концепция е да установят стандарт за качество в тази индустрия, какъвто до момента не е имало. Защо е важно всичко това - всъщност маслата на doTERRA не са поредните, с които да си правите ароматерапия. Те са с лечебни свойства. И не само. Единствените, които могат да се приемат вътрешно и да готвите с тях. Използват се за много проблеми като болки в главата, менструални, при напрежение, безсъние, настинка, за съсредоточаване и успокояване, помагат на децата при забавяне развитието в говора, при температура и други. Имат капсули , спрей, масло On Guard, които са идеални за подкрепяне на имунната система. Серията включва още продукти за дома, вода за уста и паста за зъби, но ще ви оставя линк в случай че имате интерес. А стандарта за който ви говорех в началото на абзаца, е наречен CPTG Certified Pure Tested Grade™.

петък, 29 октомври 2021 г.

Bioderma Sensibio Mild Cleansing Foaming Gel

               Sensibio H2O е любима мицеларна вода на много от вас, но когато сме с пълен грим и като цяло, не е желателно да почистваме лицето си само с нея. Аз винаги ползвам и гел преди или след. Затова и от много време исках да пробвам мекия пенлив гела от серията, която е подходяща за суха към чувствителна кожа. Ако знаете колко го търсих самостоятелно в тази опаковка, винаги се предлагаше като подарък към някой пълноразмерен продукт. Миналата есен обаче пусках поръчка от Remedium и видях че е наличен. Струваше 4,50 лв, така че го грабнах!


                 Bioderma Sensibio Mild Cleansing foaming gel е без аромат и ухае много леко на чиста вода и освежава. Също както и мицеларната вода. Консистенцията е по-рядка, но не се разтича при отваряне и да не успявате да дозирате колкото ви е нужно. Досега не се е случвало да изкара много и да го изхабя. За измиване на нощната грижа сутрин ви е нужно количество колкото бобово зърно, но ако решите да почиствате грима си двойно повече. 

четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Cacharel Yes I am Pink First

               Изобилието от аромати на пазара в днешно време е голямо, а новите лансирания вече са като топъл хляб. Избора е голям, но качество липсва и рядко ще срещнете интересна пирамида. Разбирайте малка трайност, посредствен аромат и изобщо липсва на гъделичкащо чувство. Но пък при постоянно изучаване и четене, се намират готини парфюми на прилична цена. Cacharel Yes I am Pink First е точно от тях.

     

                 Последните месеци пробвах доста нови аромати, но рядко бях привличана и да поискам за колекцията си. А и да препоръчам. С времето човек се научава да обръща внимание на по-бюджетни и невзрачни на пръв поглед марки. Кашарел може би е такава. Разбира се имат и големи хитачки, като Amor Amor. Но нека поговорим за сравнително новите попълнения. Yes I Am може да е поредния сладък и вкусен парфюм, но фланкъра му в 'розово" си струва пробата и придобиване, ако обичате кокетните и закачливи ухания.

сряда, 27 октомври 2021 г.

Rosa Damascena & Rose Hip Oil Rejuvenating Face Serum

             Какви текстури и продукти предпочитате да използвате през студените месеци в Грижа за кожата? Подхранващите и хидратиращи формули на кремовете винаги са сред водещите, но през нощта още по-добро влияние оказват серумите на маслена основа или т. нар. масла. Като се има предвид, че живеем в страната с най-хубавото и скъпо розово масло, въпреки неприятния за много жени аромат, действието му върху кожата е несравнимо. Ненапразно чужденците си пълнят куфарите като дойдат на почивка лятото. 

              Да си признаем, нашите марки са пренебрегвани много често и онези от вас с по-големи възможности, си купуват от вносните брандове. Без да съм голям разбирач, покрай приятелка се научих, че освен за луксозна опаковка и марка, не плащате за друго в повечето случаи. Състава на голяма част е посредствен и крем за 10-ина лева именно с българска роза, върши в пъти по-добра работа от такъв за 300 примерно. Но пък някои разчитат на цената. Не винаги скъпото е хубаво обаче. :)


              Днес ще ви разкажа за бюджетен серум с масла на българска марка, която си закупих миналата година от комплекс Дамасцена в село Скобелево. Там е първата частна дестилерия за производство на розово масло в България, създадена през 1991 г. Ходихме на разходка, за да разгледаме комплекса и не пропуснахме да влезнем в музея с магазин, където имаше какво да си купим. Пасти и води за уста, кремове за лице, розови води, балсами за устни, лосиони за тяло и други. Аз си взех Подмладяващия серум за лице и Розова вода. Ето и сайта им, където можете да разгледате всички продукти.

вторник, 26 октомври 2021 г.

Sephora Collection Eyestories Fresh Florals

            Поредната палитра намери място в моята скромна колекция, но този път не е с бейсик цветове и каквито имам много. Sephora Eyestories Fresh Florals е супер свежата в розови тонове и с най-якото жълто, което стои разкошно на подвижния клепач или пък за акцент по линията на долните мигли. Без да се шегувам! Не е нито папагалско, нито пък супер екстравагантно. За моите очи хем раздвижва погледа, хем създава готино настроение. Мога да правя гримове с нея през цялата година.



              Чела съм много отзиви за сенките на Sephora Collection, които са излизали през годините и винаги са били добри. Досега обаче не бях пробвала нищо. Само от прословутите течни матови червила, които не ме впечатлиха. Идваха ми изсушаващи и поне мен не успяха да ме спечелят. Но тези компактни магнитни палитри са просто страхотни! 

понеделник, 25 октомври 2021 г.

Oriflame GG Master Creation Lipstick SPF 20

              Giordani Gold е любима моя серия за декоративна козметика що се отнася до червила и спирали. През годините съм ползвала много продукти от нея, вкл. парфюми, аксесоари и грижа за тялото, но най-добро впечатление са ми оставили именно луксозните червила в златни гилзи и някои удължаващи спирали. Към момента в колекцията ми има само 5 броя от цветната грижа за устни, от сериите Jewel, Iconic и Master Creation с SPF 20.


                Ако си търсите не просто червило с цвят, а искате грижа и защита едновременно, Master Creation ви дават всичко това. Прави устните ви визуално да изглеждат по-плътни, гладки и меки, обгръща ги в наситен цвят и ги предпазва от изсушаване. Съдържа биомиметичен пептид и хидратиращи сфери, а богатата кремообразна текстура се плъзга с лекота и като масло.