събота, 18 октомври 2014 г.

Schauma Cream & Oil

     Последната година съм станала голям експериментатор щом става въпрос за шампоани и всякакви други продукти за коса. Преди това освен Head&Shoulders не ползвах абсолютно нищо друго, понеже имах бързоомазняващи се корени, появяваше се пърхут и т.н. - нито балсами, нито маски. Косата ми расте много бързо, гъста е и нямаше кажи речи нужда. С течение на обстоятелствата обаче започнах малко по малко да вкарвам леки спрейчета за термозащита, серум за сухи краища, детски спрей за лесно разресване и до днес вече не се страхувам да посегна към нещо по-различно в магазина. Така стана и с Schauma Cream & Oil. Имах подарък от приятелка - ваучер за рождения ми ден за ДМ, който трябваше да оползотворя.
     Още преди да влезна в дрогерията, видях изкарани отпред в голяма метална кошница няколко вида Schauma. Цената им беше 2,89 лв за 400 мл. След малко чудене си избрах този с арганово масло. Казах си, че дори да не го харесам, майка ми ще го оползотвори.
     В началото на септември започнах употреба и останах приятно изненадана. Бях чувала няколко пъти от майка ми, че не били добри шампоаните им, затова и не посягах досега към тях. Очаквах да ми утежни косата, да се омазнява бързо или пък да ми се появи пърхут и т.н. Не се случи нищо такова. Консистенцията му е като на лосион за тяло - плътна бяла, но не прекалено гъста и има страхотен аромат, който е от ориенталски тип. Мирише си почти като парфюм. Напомня ми малко на Mythic Oil, но е доста по-силен от него. Пени се добре под душа и измива без да пресушава. Дори напоследък практикувам с всички шампоани само веднъж нанасяне. Не чувствам нужда от втори път. Както краищата, така и корените ми са хидратирани. Усещам косата си жива, мека и повдигната от корените. Придава и лек блясък.



     С 2 думи - хареса ми. Не видях никакъв негативен ефект от шампоана. Не препоръчвам за много сухи и изтощени коси, защото мисля че за такива е слаб. След последните 2 "терапии" с изсветляващия гел Loreal Sunkiss Jelly, положението хич не беше розово. Супер изтощена и пресушена, не реагираща на никакви маски и масла, стана косата ми. Буквално сякаш ги изпиваше, но не виждах ефект. Използвах още 2-3 пъти и дадох на майка ми. Трябваше да посегна към нещо по-силно. На нея и се отразява добре, макар че тя от 20 год. се боядисва. Ефекта е както при мен преди последните процедури с гела. Питах я няколко пъти как го намира, има ли някакви оплаквания, но каза че всичко е наред.
     Ако сте експериментаторски настроени като моя милост, нямате проблеми със скалпа /пърхут/ или много изтормозена коса, пробвайте. Редовната му цена предполагам няма да е повече от 5 лв. Ако не ви хареса, дайте на някой близък да довърши опаковката. :)

вторник, 14 октомври 2014 г.

Perfect S29 vs S30

    С наближаването на Коледа и снежните дни, все повече ми се носят глитъри или такива лакове, които приличат на натрошена коледна играчка върху ноктите. Много от вас обаче предполагам носят рядко или не са сигурни дали ще се възприемат с подобни, затова търсят бюджетни заместители на професионалните марки. Едни от най-добрите в коледни лакове са China Glaze, но често хубавите лимитки не се продават тук.
     Съвсем скоро отново си пробвах 2 от наличните Перфекти, а те са много добри попадения за празничен маникюр и реших, макар и рано още, да ги споделя с вас. Постоянно излизат нови цветове, а палитрата на марката е богата и понякога е трудно да намерите точно определен нюанс. Затова с време ви показвам тези красавци, за да имате време да реагирате. Пък дори и сега можете да си ги носите, напр. само като акцент. А ако не ги намерите, то със сигурност ще си харесате някой друг. Напоследък забелязвам все по-интересни Perfect-и по стелажите. В Елитис ми се струва най-добре заредено, а и в Лили има разнообразие.
      S29 е син глитър, има ситни и по-едри кръгли брокатени частици. Покрива на 2 слоя и има лесна се нанасяне текстура. Като масло е. S30 е малиненият и отново е с добро покритие, не са ви нужни повече от два слоя. Неговите частици са сребристи. Няма толкова едри като при S29, въпреки това и той е страхотен.









     Не съм им слагала топ лак, защото само си ги припомних, но определено с плътен слой от Poshe/Seche ще стоят още по-готино. Струват не повече от 3 лв и ако не сте се запасили като мен с всякакви цветове глитъри, съвсем спокойно можете да се разходите до близкият магазин и да съгрешите. :D

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Avon TTA "In Bloom"

      "Успехът на трилогията главно се дължи на цветята. През 2006 г. серията се сдобива с още един аромат - TTA “In Bloom”, създаден от гениалния парфюмерист Фирмених, чието портфолио включва огромно портфолио за известни марки като Гучи, Вера Уанг и Версаче. Той създава невероятна бленда от портокалов цвят, индийски жасмин, преплетени със свеж червен грейпфрут и слънчева лилия. През годините Today, Tomorrow, Always има множество специални издания и любилейни опаковки като: Diamond, Heart, In Love и Romantic Voyage, както и мъжки аромат."

     TTA In Bloom е един от малкото правещи впечатление парфюми на Avon не само на тези, които ползват масова, но и селективна парфюмерия. Затова и той бе върнат в продажба отново тази година.
     Трудно ми е да описвам аромати, защото всяка кожа и нос са различни. С няколко думи ще опитам, но най-добре е да си вземете мостра и от нея да прецените дали е вашият парфюм.
Въпреки цитрусите (грейпфрут) и познатите ни бели цветя, не е стандартния цветен с леки плодови нотки аромат. За първи път виждам в пирамидата "strelitzia" и вероятно тя е елемента, на който се дължи уникалното в In Bloom. Начина, по който са съчетани грейпфрута с лилията и жасмина, ми напомня много на едновремешните "ретро" парфюми. Първият, с който го свързвам е Agent Provocateur. Шипър ли го водеха не знам, но за моя нос и кожа има нещо общо.
     На снимките виждате 2 флакона, този с по-тъмната течност е старата формула, а вляво е новата. Сякаш има лека промяна, но разликата в годините им е поне 6-7.




     Усещам и нещо сапунесто, креместо в аромата, което ме препраща към Essence/Musc на Нарцисо. Убийте ме, не мога да си спомня кой точно от двата ухаеше на чисто и прано. Но намирам дори и малка прилика с тях. Ако сте почитатели на Narciso Rodriguez, хвърлете око и тествайте TTA In Bloom.
     Трайността му е много добра. Върху мен се задържа цял ден. На улицата парфюмните маниаци могат и да го помислят за "находка", ако не го познават. :)



    В следващата кампания е намален на 22 лв, заедно с още няколко от трилогията, всички от които имам и си заслужават. Обърнете им внимание. :)

неделя, 12 октомври 2014 г.

5 причини да обичам есента

      Здравейте :)

      Исках малко да разнообразя стандартния пост с придобивки, а и да кажа защо обичам този сезон, затова избрах едно по-различно заглавие за днес.
      Преди няколко дни опитах чай на нова за мен марка, на която отдавна се чудих дали да пробвам и от там ме осени идеята за такъв пост. Много обичам да пия горещ чай с нарязана ябълка или круша и да стоя пред компа - да гледам филм, чета във форума или някое ревю. Особено през снежните, дъждовни или мрачни дни.... няма по-хубаво от топлината у дома.
Това е и една /първата да речем/ от причините да обичам есента. Колкото и да не ми се иска да свършва лятото, този сезон също крие красоти, затова не страдам чак толкова за горещините. 


     Не че и през останалото време от годината не пия чай, но сега е в повече. А в комбинация с вкусен есенен плод, е супер зареждащо. Покрай диетите обаче свикнах и сега не подслаждам. Супер рядко мога да сложа пакетче захар или мъничко мед, ако няма вкус. Предпочитам го чист. "Виновникът" обаче, който ще ви похваля сега, е достатъчно хубав и сам по себе си.
    Вероятно доста от вас са пили по кафетата от прослочутите Twinings, Lipton, Pickwick и т.н. Това са онези модерни пакетчета, всяко само по себе си опаковано. Обичам Туинингс (лайка, мед и ванилия ми е любимият на марката), но Teekanne ги бият. В пъти по-ароматни са. Пускат мнооого цвят и стават тъмни. Засега само 4 вида взех, защото такива имаше в магазина, но ако видя и от другите, непременно ще ги опитам. Ето и сайта на марката. Тези дни явно са го обменили, няма ги някои вече или поне в момента не откривам. Фаворити са ми Magic Apple & Planinski Raj.  В пакетчета като Twinings са, т.е не в стандартните торбички като евтините чайове.



- Magic Apple - страхотен вкус/аромат на ябълка и канела. Напомня ми на Коледа и трапезата за Бъдни вечер. Супер готин. Ако обаче не сте чак такива фенове на тази напитка, препоръчвам като по-бюджетен този на Биопрограма. Също много добър. Струва не повече от 1,50 лв, докато Teekanne е между 3,50 и 4 лв.

- Planinski raj - супер ароматна липа с щипка мента и дори мед се усеща, прекрасен за зимата и ако сте настинали. Липовият, а и в частност биковите чайове, винаги са ми харесвали. Нашият Алпинист обожавам.

- Forest Fruits - не съм особено фен от години на плодовите чайове, затова не мога да кажа с възторжени думи нищо за този и да го похваля. Взех го, защото напоследък много заобичах самите плодове пресни - горските плодове, но не е лош и вероятно подсладен ще е ок. Взех от любопитство и защото не бях пила такъв тип.

- Green Tea - леко ми напомня на черен чай, малко по-особен е на вкус, не е така приятен като Планинският, но не е лош. Харесва ми като съм смукала малко нар първо и след това си изпия чашата. :)


     Разбира се, не се изчерпва с тези 4 кутийки "колекцията" ми.
     В червената метална Fairy City Lights кутия (поръчах си я от Oriflame пролетта), си слагам от обикновените торбички чай и пакетчетата захар, които си вземам като ходя на кафе. Koza е турски чай, той наистина няма нужда от подслаждане, защото в пакетчето мисля че има захар и освен това е много силен. Буквално кипва пред вас щом изсипете съдържанието. Миналата година си бях купила същият, но лимонов. Той яко удряше в носа. Става също и разтворен в студена вода през лятото. Купувам го за 3 лири.


     Но стига толкова съм ви говорила за едно и също, а да премина към следващите 4 причини. Е, вероятно има и още, споделям най-важните. Ще се радвам да споделите, ако сте попадали на качествени чайове. Гледам от известно време и предлаганите в ДМ, но не съм купувала засега.

     Обожавам ябълки, а вече и круши. Изяждам огромни количества, особено както през лятото няма разнообразие от сортове и не им е сезона, съм като ненаситна когато на пазара се появят от всички. А тази година се запалих и по круши, затова у дома е заредено. По цял ден си беля и хапвам. Любими са ми грени смит и като цяло по-киселите, Златна превъзходна ми идва прекалено сладка. Тези със зелена и червена кора също обичам. Сочни и с балансиран вкус са. Не че не ям и други, но предпочитам винаги тръпчиви.


     Сезонът на плетените жилетки, пуловери и каквото от този сорт се сетите е или греша? Кой не обича топли и мекички блузки. Като малка хич не носех такива "материи" за дрехите ми, но сега си умирам и затова може би последните ми покупки са основно такива.Т



 
            Това е реаллният цвят на тази къса жилетка:



     Сезонът и на тъмните червила е. През лятото залагаме на ярки коралови, оранжеви и розови тонови, но сега ми се носят mauve, лилави, тъмни фуксии, червени и прочие цветове. Доста такива имам в колекцията си. Преди години не съм си и помисляла, че ще започна да нося лилаво и червено особено, сега са ми любими. :)



     Не успях да направя хубави снимки, ако ви интересува някое конкретно червило - пишете ми, ще направя отделен пост за него.

    Последната причина са нападалите листа, кестени и красивите пейзажи, които разкриват горичките и парковете. Едва ли са много тези, които могат да отрекат, че им е неприятно да се разхождат сред тази картинка:



     А вие какво обичате в есента? Отегчава ли ви с нещо този сезон?

    За край на този пост, ето и последните ми придобивки. Ограничавам покупките или поне се опитвам, както и споменах преди, мисля че не са много и успявам донякъде.
     Почти всяка есен се сдобивам с удобен екип, естествено ако ми хване окото, миналата пропуснах, но тази отново добавих към гардероба ми един за разходки. Тъмносин с ярко коралово и бяло.


    Рядко попадам на нещо в H&M, което наистина да ми грабне окото и по-точно да ми направи впечатление с добра кройка и материя и особено на ниска цена. Тази риза обаче се оказа попадение. Последна бройка, заспа ми и като видях, че е само 24,90 лв си я взех веднага.


    Ах, тези точки. Дъщерята на позната ме запали по тези кецки. Още като я видях и питах откъде са. Нейните бяха в розово, но аз си избрах синички.


 Имаше също в черно с червени панделкки, аз имам в червено обаче и исках по-свеж цвят. Пък и сините ми очи са предпоставка сякаш да посягам към сходни нюанси. Взех ги от тук.


    След дълго четене на хвалби в irecommend.ru за шампоана и балсама Dove Nutritive Solutions, не устоях и при видяната промоция от 5,99 на 3,99 лв, ги грабнах и си реших проблема. :D


   Исках някаква нова пудра, но не ми се даваха 20 лв за дрогерийна такава, която не съм сигурна ще върши ли някаква работа и заложих на Импала. Още не съм я пробвала, но фдт им преди не беше лош. Позната си я взе и ми дойде точно на време, върху нейната мазна кожа и разширени пори, стоеше перфектно - матирано и гладко беше лицето й.


    Има хубав мек тампон, който стои в отделна част на кутийката, а не върху самата пудра.



     В един ужасно дъждовен ден хванах пътя, защото не ми се стоеше у дома, всъщност не валеше преди да излезна и след като яко заваля, трябваше да взема чадър. Не успях да открия никой от моите 3 от бързане и тръгнах без, но не успях да се прибера така. Е, ясно ви е защо си купих този - принта. Нищо, че след третата минута задуха вятър и 2 от пръчките му се огънаха. Важното е да носи настроение. ;)


    При последния шопинг, макар и скромен, се сдобих и с едни от новите сенки на Catrice Velvet Matt Eyeshadow 040 Al Burgundy. Взех за проба и от тампоните на Ебелин, както и от любимия ми лакочистител на марката в новата опаковка. Помня, че миналата година имаше някакви добри отзиви за пастите на Хималая, затова се прибрах с тази малка опаковка за проба от Лили. Не че очаквам чудеса, но голяма опаковка може би не бих си взела, а тази струва стотинки и няма да загубя нищо.


    С приятелката ми взехме едно от прословутото и доста хвалено напоследък олио на L'oreal Elseve Extraordinary Oil. Всъщност тя си го купи, защото нямаше търпение да го пробва и ми отля 30 мл, понеже е доста икономично и не искаше да го размотава цяла година.


     Да споделя и че е най-евтино в Елитис. Тя го взе от ДМ за 13 лв, при все че и казах изчакай да отидем до Елитис, но тя твърдеше че го нямало там. Е, натрих и носа като й го посочих на рафта. Струваше под 10 лв. В Лили беше 11,70 по спомен.

     Това симпатично потниче и руж Essence Blush up! са ми закъснял подарък от приятелка/блогърка за рождения ден. Получих ги в началото на септември, но понеже не съм писала пост от тогава за придобивки мисля, сега ги показвам.


     Тези вече сте ги виждали. Нямах търпение да си взема така хваленото олио за почистване на грим, а от миналата година и нещо от серията Chocomania на The Body Shop. След дълго мислене, пуснах поръчка от този сайт и след 2 дни продуктите бяха в ръцете ми. :)


    Подаръците от последния брой на Grazia + 2 фдт и коректор на Oriflame. След изразходени мостри, реших да си ги взема в пълен размер. Стоят естествено, изравняват тена и издържат почти цял ден. А крема за напукани пети реших отново да пробвам. Преди години го купувах за баща ми, но в момента моите се белят ужасно (явно от слънцето) и сред толкова думи за него, колко е добър, си го поръчах.


    Нямах представа, че ще стане толкова дълго... както винаги не успях да съм пестелива в обясненията си. Вие набавяте ли необходимото в гардероба си за настоящия и идния сезон?