вторник, 1 август 2017 г.

Impala Cosmetics - впечатления от четки, продукти за устни и очи

     Преди около 2 месеца направих поръчка от сайта на Импала за пръв път. Взех доста неща, които вече успях да пробвам достатъчно и реших да ви кажа накратко кое от тях си заслужава и да му обърнете внимание. Ще включа и любимите ми прахообразни сенки, които имам от години и са едни от любимите ми изобщо. Добро впечатление ми направи, че всичко беше със стикери с отбелязан срок на годност (единствено базата за устни нямаше) и като излезнало от завода- ново и чисто. Нещо което не може да се каже за декоративната козметика в малки квартални парфюмерии или Елитис.
       Причината да пусна поръчка бяха двете четки за лице. Чела съм добри отзиви за някои от останалите от асортимента им през последните години и сметнах, че тези ще си струват.


       За 2 колежки поръчах също от облото кабуки, така че ще ви драсна и мнението на една от тях. На мен то ми напомни на Zoeva 102 Silk Finish, но косъма му е по-различен. Усеща се по-дебел и наелонов, затова и гълта повече продукт. Гъста е, мека и като цяло добре нанася фдт, но не е нещо уау. Аз я харесвам и ползвам заедно с другите ми четки, обаче само заради нея не си струва да поръчвате. Пере се като всички останали с малко повече сапун и си върши работата. Предвид цената й от 6,50 лв, не е никак лоша и ще продължавам да я третирам. :) Едната колежка сподели че копието на Silk Finish от aliexpress й харесва повече. Каза ми "става, но другата е по-добра". Като имате предвид, че това са и единствените четки за фдт.
       В магазини Ивис при нас са заредени и са на същата цена. От там се снабдявам и с моя фаворит за хайлайтър и пудра под очите - blending brush.


       Кабукито с плосък връх има същия косъм и с него се работи по сходен начин. Заобленото е по-удобно за около носа, но като цяло и двете четки имат общи характеристики Няма черти като се прелее добре и фдт стои естествено. Ако нанасям по-лек фдт, се налага да използвам повече, защото прозира на места и една част се поема от космите. Като изключим тези недостатъци, нямам други забележки. Не се скубят, не пускат боя и съхнат за едно денонощие.
       Smudge brush 23 и тя е ок за цената си. Разпрашва малко меките формули и косъма не е пухкав, налага се да повтарям, защото сенките не могат да залепнат плътно, но като се има предвид че струва колкото топка сладолед, не мога да имам претенции и ще си я ползвам. Не съжалявам че я взех.

       Продължавам с червилата - взех две матови чъбита (Silky Matt Lipstick 65 Hot Caramel, Matt Lipstick 08 Rose Amber и едно дълготрайно автоматично с блясък на Brooklin Shine on me 01 Mauve Lust).



          Червилото на Brooklin има силен и леко неприятен химичен аромат. И аз, и една колежка бяхме единни, че мирише на меродия. След като се нанесе, спира да се усеща и въпреки това можеше да го няма. Червилото обаче издържа наистина доста, дори след хапване. Леко лепкаво е, но е нормално. Цвета е хубав ежедневен мауви и ако преглътна аромата, нямам причини да не го ползвам.


        Няма блестящи частици, не изсушава и не се врязва в линиите. Не се и разтича.



         Прасковеното чъби Rose Amber е в много приятен пролетен нюанс, какъвто исках. То обаче не ми се понрави, защото подчертава недостатъци и не се нанася равномерно. Иска гладки устни и подновяване след храна. Наистина е като пастел, но с недостатъчен пигмент.


         Опитах се да изрежа снимката, за да видите какво точно имам предвид. Колкото и да напластявам, по-добре не може да се нанесе.


         Фаворит от трите ми е Impala Silky Matt Lipstick 65 Hot Caramel. Страхотна мека и пигментирана формула, която се плъзга като масло по устните. Мирише на класическия крем Nivea. Не подчертава недостатъци, финиша му е кадифен и издържа почти цял работен ден. Дори след ядене се изтрива малко. Не изсушава и е комфортно за носене. А и цвета е много красив, типичен за наближаващата есен.



         Ще го нося много през студените месеци, та дори и сега посягам към него. Прави устните да изглеждат по-плътни и пухкави. Не знам има ли общо с матовите моливи на Golden Rose, защото моя милост не се спогоди изобщо с червилата им и не съм ги пробвала.
          И като съм на вълна продукти за устни, да спомена и базата им, която ухае по същия начин като чъбито. На крем Нивеа, но сякаш има и сладък акцент на орхидея. Много е приятен аромата. А формулата е супер мека, плъзга се като масло и не оставя мазен филм. Няма цвят. Омекотява устните, заглажда ги и ги подготвя за нанасяне на червилото. При свръхсухи обаче, ако кожичките ви стърчат, трябва да ги ексфолиирате. Дори като балсам обаче, е чудесна и аз обичам сутрин докато гримирам лицето си, да я нанасям.


       Относно подобряване на цвета и издръжливостта, не съм забелязала да има ефект, но за мен е добър продукт и отново бих купила като изразходя. Струва скромните 3,10 лв.


      Добре че си взех нова очна линия с прецизен връх за котешко око, защото ето как внезапно свърши любимата ми на Golden Rose Dipliner. Писеца й е по-остър и трябва да си издърпам с ръка окото, защото иначе линията става назъбена. Бързо засъхва, но позволява спокойно да я нанесете. Издържа цял ден, обаче свалянето е по-трудно.


         Пада на парченца, само гел не може да я измие. Задължително тампон с мицеларна вода! Наситено черна е и само заради трудното сваляне предпочитам на Golden Rose.


        Исках и някаква писалка, т.к. след онова недоразумение на Zoeva не бях купувала друга. Затова си избрах една от новите им - Ultimate Shiny & Blackest Black. Отново или съм изтеглила късата клечка, или аз не правя нещо както трябва, но на очите ми не иска да пише. От суоча на ръката ми се вижда колко е наситена, писеца е мокър и пише с лекота, обаче над сенки е мисия невъзможна. Споделете ми имали ли сте подобен проблем?


        Плавно преминавам към продуктите за очи и един наистина добър е, тази пудра или още сенки за вежди. Чудех се кой цвят да избера, но накрая се спрях на 04 Cappuccino.


        Опаковката много ми напомня на Essence и някой техен продукт за вежди. Апликатора е супер удобен, а формулата е много финосмляна и залепя без изобщо да се рони. Перфектно залепва за кожата, а е нужно минимално количество. Изглежда много естествено, но е доста пигментирана и можете да потъмните сериозно веждите при невнимание. ;)


       Цвета според мен е подходящ за брюнетки и блондинки с тъмноруса коса. Издържат до сваляне при мен.


        На снимките с червилото на Brooklin съм с пудрата, както и на следващите:




        Изключително доволна съм от сенките и ги препоръчвам с 2 ръце!
  Остана фиксинг гела за сенки, прахообразните сенки и лака за нокти. Фиксинг гела не съм ползвала особено, но не съм впечатлена. Засъхва бързо, като вода и не удължава трайността, нито пък прави цветовете по-наситени или лесни за нанасяне. По принцип е за прахообразни, но не е моят продукт. За сметка на това обаче съм влюбена от години в тези сенки.


        Имах 7 цвята, но те нямат свършване и още като ги купувах, малко след това се разделих с тях. Меки, маслени и супер пигментирани. Изглеждат разкошно на очите, издържат цял ден, нанасят се с лекота и се преливат без проблем. Само суперлативи мога да кажа за тях.


        Не съм ги виждала от години по магазините, но като гледам палитрата в сайта им, не са променени.


       Това са едни от малкото сенки, които дори без база са пигментирани.


       И нещо, което не съм включила, но моливите им за очи и устни също не са за пропускане. Едни от най-добрите сред бюджетните предложения на нашия пазар са.
        Да не пропусна и антибактериалната им пудра с единичните ружове. За тях всъщност имам отделни публикации. Нелоши продукти, но вторият пропускам заради по-слаб пигмент. Преди години съм ползвала и фдт им в тубичка, обаче в момента предпочитам леки и нетолкова покривни формули. Като сме заговорили за лице, предвид манията по хайлайтърите, видях че са пуснали стик. Доколко е сполучилив, не мога да кажа,
       Лака за устни беше подарък към поръчката, но в момента не съм на вълна нюдове и все още не съм носила. Имам обаче от тази серия - на 2 слоя покриват, трайността им само не е голяма. Крайното ми общо мнение за поръчката е положително. От сайта ми се обадиха на следващия ден за потвърждение и на третия продуктите дойдоха при мен със Спиди.

понеделник, 31 юли 2017 г.

Празни опаковки

        Готови ли сте за поредната доза празни опаковки? Аз отново имах колебания дали и този месец да не пропусна, защото не съм видяла дъното на всичко, но като знам колко щяха да се натрупат и реших да наснимам набързо торбата и да я засилвам към коша. Пък от което имам останало количество, ще разкарам след седмица.


       Започвам със скромните 3 бройки от декоративната козметика. Най-любимата ми пудра за лице бяха тези метеорити на Guerlain *Mythic. Хем озаряваше, хем матираше чудесно, хем придаваше лек фотошоп ефект. Последната година почти не се усещаше аромат, но вършеше работата си и затова ги използвах до последно. Имам още няколко ситни перлички на дъното. Спиралата на Aura Shape it up също ми е любима. Влюбих се в нея още от първата употреба. Така беше докрай. Дадох и на 3 колежки да я пробват - категорични бяха и те. Останалите 2 на марката са също толкова хубави и препоръчвам. Трети фаворит - очната линия на Golden Rose Dipliner. Купих я зимата, което ще рече че съм я използвала точно половин година. Трайна, лесна за работа и с добър пигмент. Лесно се сваля, но не е водоустойчива. При сълзи не издържа. Отново бих купила.


        В този пост май голяма част от продуктите ще се окажат любимци. Знаете безрезервната ми любов към ароматизаторите за стая на Glade & Air Wick. Сандалово дърво и ванилия на Glade ми идваше малко по-силен и сладък, но не ухае на евтино и е доста траен. Този с бял люляк обаче за пролетта е върха. Супер нежен, чист и натурален. Тоалетната вода на Yves Rocher с мандарина е много сочна и приятно. Действа охлаждащо и освежаващо. Не е от трайните, но пък не се натрапва и я подновявах често.


        В началото на тубичката, мицеларната вода на Nivea не ми се стори нещо особено, но в последствие ми хареса. За мен е с почти идентични свойства с розовата на Garnier. Не оставя лепкав или мазен филм, не изсушава, не люти, почиства добре и е икономична. Освен това я взех за 5 лв и си е супер изгодна. Същото беше и с мицеларния гел на Garnier, който лютеше доста неприятно и аха да изхвърля. Реших да му дам шанс и след 5-6 пъти спря да ми дразни, почиства почти перфектно грима (на 97 % и то остатък има от спиралата единствено), не изсушава и една помпичка е напълно достатъчно за пълен грим на цялото лице. Измиващия гел на Avon Naturals с маслина обаче е разочарование. Люти зверски, изсушава кожата и само аромата беше неприятен. Повече не бих купила никакъв продукт от серията за лице. Лосион за тяло или спрей да, но не и от бялата козметика. Такова е мнението ми и за тоника с арган и розова вода. В началото го харесвах, обаче забелязах неприятно парене и го зарязах малко под половината. Плюс му давам за опаковката. Маската за лице на Avon Planet Spa с бразилско акай бери е върховна. Омекотява и почиства нежно кожата, оставя я освежена и ухае божествено. Яд ме е че серията е спряна.


        Гела на Bioderma Sensibio не е нещо забележително. За измиване на лицето сутрин е ок, но не и за сваляне на грим. Не ме впечатли като цяло.

         Тази маска за лице на Heldiva си бях взела от магазинчето с козметика Hristina, но не успя да ме грабне. Първо мирише много силно и неприятно за мен. Аромата за съжаление не изчезва с нанасянето и остава толкова силен, докато сте намазани с нея. Факта че стига за веднъж и при тази цена, не я прави бюджетна.


        Като прибавим и никаквия резултат, не ви препоръчвам. Може би не е подходяща за моята кожа и възраст, но предпочитам на 7th heaven.



        Държах я около 15 минути, като постепенно стяга. Отмива се бавно.



        Гъбката на Dove ме предпазваше на 60-70 %, не е лоша, но не е и супер добра при по-обилно потене. Последната седмица се изумих като буквално остана в ръцете ми горната част като реших да я ползвам. Ексфолианта за тяло на Avon Planet Spa с бразилско акай бери го харесах толкова, колкото и маската за лице. Почиства кожата без да е груб и омекотява, мирише страхотно и стига за повече време от захарните скрабове. Интимния лосион на Phytocode е мек и нежен, не изсушава и като цяло е добър продукт, но не ме остави възхитена. Не помня дали съм ви показвала душ крема Vintage на Balea, който е част от един комплект, но ухаеше доста приятно и сладко на захаросани ябълки/круши и карамел. Беше удоволствие да го използвам. Влюбих се в лосиона и душ крема на Ziaja с портокал. Ако си купите тези 2 продукта, за цялото лято няма да са ви нужни повече от още един душ гел и лосион. Супер икономични, освежаващи, с лека и приятна текстура. Бюджетни са и си заслужават.


 
       Следва грижата за косата. За олиото с арган на Pantene имам отделна публикация, но и тук ще кажа - леко е, не омазнява и утежнява, ухае леко и придава лек блясък. За нормални и коси с мазни корени, е чудесно. Икономично е и струва около 10 лв. Шампоана за обем Naked без силикони на Herbal Essences не ми допадна по-скоро. Почиства косата, но я оставя някак безжизнена и не е мека. Забелязах че ми изсушава скалба и се появи пърхут зад ушите от едната страна. Не бих купила повторно. Балсама на Camil не можах да използвам, защото му изтече срока и капачката бях счупила и изгубих освен това, но си спомнях че го купих заради вкусния аромат. Поне не беше скъп. От маската на Montagne Jeunesse Pulped Papaya не очаквайте нещо видимо. Много лек блясък само, евентуално и малко хидратация при нормални и нетретирани коси. Аромата й обаче е божествен. С цвят като на плода и ухае точно на прясна папая. Супер реалистичен и се задържа дори след финиш продуктите ми след баня.


        Avon Foot Works Exotic Paradise скраб за стъпала не ме очарова, както обикновено. Взех го само заради аромата. Свърши доста бързо. Ако не ползвам пемза, не прави нищо.
Този вариант паста за зъби на Crest Pro Health Advanced е по-лек от предишния, който съм ви показвала. Има лек и свеж ментов вкус. Измива зъбите, но не много силно. Не е парлива. За лакочистителя на Ebelin няма да се повтарям отново ... сигурно това ми е тридесетата опаковка. Тези кърпи за лице на Paloma взех случайно, но ги харесах и си купих отново в друга кутия.


        Напоследък ме е обзел вълчи глад на тема сладко и то нездравословно сладко. Ометох няколко шоколада, като имате предвид че предпочитам повече вафли, пасти и бонбони. Не съм и от почитателите на Milka, но когато ви се яде сладко не подбирате много хаха. Та в такъв пристъп опитах и трите. Преди години не обичах ядки и не поглеждах, затова и не съм яла от целия лешник, Triple не очаквах да ми хареса, както и новия Waves с хрупкавия чипс.


        Немския млечен шоколад прилича по вкус на нашия обикновен фин Млечен в сините опаковки, но като беше едно време. Сега са го развалили. Плодовите барчета на Alesto (Lidl) са приятно и задоволяват временно глада за сладко. Взех и с тропик. Наподобяват суровите на Roobar, но тези нямат ядки. По-скоро приличат на онези мармалади с ябълка, които се режат.


        Влюбена съм обаче в тези бонбони под формата на шоколадови яйца на Roshen Choco Ko-ko. Не знам откакто ги открих, от Великден до ден днешен, колко съм изяла. Колкото са пред мен, мога да ги излапам. Толкова е вкусен белия шоколад, че буквално се топи като лед в устата. А пълнежа е от крем шампанско. Безумно вкусни са. Запалих и 3 колежки по тях, та си купиха цяла торба. Опитвала съм и в лилавата опаковка от DeLuxe, които са с млечен шоколад отвън и бял отвътре. Те също са добри, но останалите 3 вид не ми допаднаха.


        Любимата ми закуска от години са киселото мляко с овесени ядки. И след като развалиха на Слънчо, трябваше да си намеря нови. Тези 3 вида харесвам за момента. Наблягам на пълнозърнестите на dm bio, които си купих скоро за трети път. Тези мюсли на Кауфланд не са никак лоши също. Микс са от семена и различни видове ядки. Нужно им е повече време да омекнат, но смятам че в съотношение цена-качество, си заслужават. Мисля че пакета е 3 лв.


       Това бяха моите изразходени козметични продукти и изядени сладки. :D

неделя, 30 юли 2017 г.

Essie Knockout Pout

        Essie не са ми любима марка и не веднъж съм го споменавала. Не знам дали просто не си избирам цветове с прилично качество, но наличните ги пазя именно заради това. Имам един син пясъчен, който много обичам и Belugaria от същата колекция заради ефекта. Но като цяло за мен тази марка е най-некачествената от професионалните.


        Knockout pout е много нежен и сладурски розов пастелен нюанс. Точно защото трудно си избирам лакове в тази гама, която да стои добре на ръцете ми, си го взех. Когато го носих преди 2-3 год., ми изглеждаше по-ярък отколкото в момента. Но и сега ми допада. Спокоен, но свеж цвят е.


        Покритието му не е от най-добрите. Консистенцията е с нормална гъстота, но на 2 слоя прозира на места и има нужда от трети. Трябва да нанасяте внимателно, защото се появяват и балони понякога. Без топ лак не изглежда ок. Неравен и няма хубав блясък. Задължително използвам, за да го загладя и да издържи по-дълго.


          Трайността на Essie я няма никаква. Независимо дали нося база или не, с няколко измивания на ръцете и малко домакинска работа, на някои пръсти вече виждам голи ъгълчета и износен лак. Сякаш съм от 5 дни с него.


         Ако трябва да ви препоръчам марка лакове, независимо от цвета, който да е покривен, да се нанася като масло и да издържа - Flormar. От всичко пробвано до момента, за мен тази се е доказала през годините по всеки един параграф.


         Стикерите са от Born Pretty Store - цък, които ви показах миналата година в тази публикация с Aura So dolly So Sweet - Miss Patisserie.


          Обичам да нося подобни комбинации през лятото и за празници, особено за рождени дни. Смятам че се вписват чудесно към сладкишите.


        Вие имате ли любим розов лак и любима марка, която харесвате във всяко отношение?