събота, 5 декември 2015 г.

Sleek i-Divine Vintage Romance Palette

      Палитрите i-Divine на Sleek са едни от най-харесваните и купувани бюджетни палитри на пазара от средния клас. Имат доста фенове, защото са с прилично качество и струват около 20-25 лв. В официалния сайт на марката са по 12 $. Много са красиви цветовете, има богат избор от всякакви нюанси, компактни са и с право са си спечелили приза "бестселъри". Постоянно пускат нови, но и спират по-стари. Доколкото знам има и лимитки. Аз притежавам само една палитра и това е "Vintage Romance", която харесвам заради цветовете в нея. Обожавам бордо и сходните му нюанси, както и лилаво, златно. Затова и има периоди, в които посягам само към нея.


       Ще започна от опаковката, защото в случая моята изглежда доста зле отвън. Материала и е пластмасов, но покритието отгоре е като гумено и много лесно остават всякакви следи по нея. Не че ми пречи чак толкова, но ако искате да я носите при пътуване, вероятно ще трябва да внимавате повече. Иначе е стабилна, затваря се хубаво и сенките макар и добре пресовани, не са сухи. Нанасят се като масло почти.



       Цветовете са разкошни и подходящи за ежедневен и вечерен грим. Много ми допада това, че не са в стандартната топла, кафява гама и в същото време, не са прекалени за всеки ден. Получават се много интересни - романтични и красиви гримове.


        Относно качеството обаче имам забележки - не към пигментацията на цветовете й, защото са наситени и то сравнително добре за тази цена, не се разпрашват много, преливат се с лекота..... но трайността при мен куца. Издържат 3-4 часа и след това се събират в сгъвката. Носих ги много през лятото, както и в студено време, но всеки път е едно и също. С никои други сенки не съм имала такъв проблем, като изключим Urban Decay Naked. Те са доста мазни (някои цветове) и пак ми държат по-дълго време. Единствено със златистите  цветове нямам събиране от сутрин до вечер, но с останалите не мога да постигна такава издръжливост.


       Матовите цветове не са силно пигментирани, но са чудесни за опушване, за сгъвката. Придават дълбочина на погледа. Черното ми е любимо и то не спада към предните, т.е. има много добра пигментация. Частичките му на око не личат почти и е страхотно за опушване.





     Като цяло много харесвам палитрата, но ми се щеше сенките от втория ред да са по-трайни и да не ми се събират/избледняват след няколко часа. Ето и няколко грима, които направих с Vintage Romance през последните месеци:


     
                   Червило - p2 Culture Spirit 030 Impassioned

                         Червило - Avon UCR "Very Violet"


Тук съм ползвала 3те златисти нюанса, сребърния за кладенчето и черното за сгъвката, като опуших с последния цвят на първи ред. Червилото е Milani Color Statement "Uptown Mauve".



петък, 4 декември 2015 г.

Avon Naturals Shimmering Winterberry & Shea swirl body lotion

      Червената боровинка е типичен за коледните празници плод, който можете да срещнете, както в сладки, така и в козметика, в ароматни свещи. Много празнично настроение създава.
      Последното ми попълнение в колекцията, е този лосион на Avon, който е със "зимна" боровинка и шеа. Освен приятния и ненатрапчив аромат, е и с шимър частички, които придават много дискретен и нежен блясък върху кожата. Идеален е за тези дни от годината. Хем е плодов с тръпчива нотка, хем е леко сладникав.
     




        Формулата му е от два цвята - ванилена и прасковена. На пръв поглед е плътна, но в действителност на допир е лека и водниста, топи се и попива за секунди. Оставя кожата мека и деликатно ароматизирана. Не мисля, че би попречил на парфюма, защото не се задържа за толкова дълго.


       Не е обаче особено хидратиращ според мен. Ако сте с много суха кожа, този лосион няма да ви бъде достатъчен. Но пък, ако сте фенове на леките, които попиват за по-малко от минута и можете да се облечете веднага, ще ви хареса. Не е лош за парите си.



       Ако не си падате по боровинката, има още един аромат - канела и ванилия. Цената им в текущата брошура е 4,90 за брой, а за 2 - 7,90 лв.

четвъртък, 3 декември 2015 г.

Avon Planet Spa Volcanic Iceland Warming Face Mask

     Volcanic Iceland е последната най-нова серия Planet Spa, която съдържа изглаждащи и почистващи исландски минерали и изворна вода. Включва 6 продукта: маска за лице, суфле за тяло, маска за тяло, маска за коса, хидратиращо олио за тяло или вана и ексфолиант за тяло. В тази публикация ще ви разкажа за маската за лице, а в бъдеще за суфлето, скраба и маската за тяло.
      Маската има страхотен, за мен унисекс аромат. Направо е пристрастяващ. Ухае на чисто, на минерали и леко парфюмно. Под душа е истинска наслада да се използва. Нанася се на мокро лице. Бяла е на цвят и прилича на паста. При разнасяне обаче започват да се усещат фини ексфолииращи частички, които иначе не могат да бъдат забелязани. Макар че са много малки, в същото време успяват прекрасно да почистят кожата. Масажира се една минута и затоплящия ефект е супер приятен в тези студени зимни дни. След употреба кожата ми сякаш диша. Черните точки не ги премахва, но и не изсушава. За мен е важно това, защото съм със суха кожа и обикновено след подобни маски, ми опъва.


      След подсушаване, чувствам лицето си като ново. Супер меко и гладко е, почти като бебешко. Себума около носа не бих казала, че се повлиява особено, затова и за комбинирана към мазна кожа, вероятно няма да е достатъчна. Но за нормална към суха е чудна. Като ефект е сходна с тоалетните трици на козметика Христина, с разликата че техните частички са по-големи и аромата им е по-силен.
      Опаковката е мъничка, 50 мл, но ви е нужно малко количество и ще ви стигне за доста време според мен. Поне за 10-15 пъти. Цената й е прилична, около 5 лв при намаление.


      Много ми допадна тази маска и приятелка, която също я пробва, потвърди мнението ми.
В текущия каталог е на 4,90 лв и ще се запася с още една за всеки случай. :)

сряда, 2 декември 2015 г.

Mania Nail Polish 219

      Този месец червеното е на почит и не мога да пропусна да заложа на този разкошен цвят за маникюра си. Обожавам го! А и глитърите в тази гама винаги са страхотни, бляскави и носят празнично настроение. Затова започнах декември с това красиво яркочервено желе с бели пайети, които няма как да не ви напомнят на снежни топки.
       Лака намерих в Елитис и много прилича на сладките p2-та от миналогодишната зимна колекция Let it snow! На 2 слоя е, има лека прозрачност, но според мен в това му е чара. Съхне бързо и с топ лак, го нося 4 дни вече без да има забележки.



       На моменти изглежда доматеночервен, на определена светлина клони към коралово....


        Има още няколко цвята серията - чисто бял, бледолюляково и светлосиво с черни точки. Струва само 2,10 лв. Много са сладурски и ако обичате такива ефектни завършеци, бих ви препоръчала да ги потърсите.
        Не боядисва плочката, проверих вече, сваля се и сравнително лесно за глитър. Задържам памук около минута и падна за секунди.



       В комбинация с червени устни и очи в топлата гама, комбинацията е трепач! :)
 


вторник, 1 декември 2015 г.

Чаената колекция на Ина

       Декември е. Коледа наближава и няма по-подходящо и уютно време в годината да си поговорим за ароматни напитки, вкусни меденки и красиви свещи. Само снегът липсва....
       Днес на гости в блога ми е приятелката, за която ви разказах в началото на годината тук, когато получих коледния си подарък от нея. Тя живее в Дюселдорф, Германия и много обича чайчета като мен. А и не само, разбира се.:) Колекцията й е доста по-завидна от моята. Освен красиви пакетчета, притежава много насипни в страхотни метални кутии, има и няколко сервиза, подноси за сладки и разбира се, обожава ароматни свещи и тартовете на Yankee Candle. Смята се за луда, защото пиела и чай и кафе на едно, мислеше че е единствената, но й показах че греши. Аз не обичам кафе, обаче я уверих, че не е луда. :)
      От няколко месеца я моля да направи снимки и най-накрая стигнахме до споразумение. Има нюх и много добър вкус и ми се щеше да покажа колко добре успява да аранжира всичко, да придаде чар. Помолих я да разкаже с няколко думи как се е запалила по чайовете, какви видове обича, кои са й любимите, насипни или в пакетчета предпочита. Кога и с какво предпочита да ги пие. Оставям ви с краткия и разказ, а и страхотната колекция.


Специално за блога на Ивчето, който чета с най- голям интерес и с удоволствие, се включвам с едно малко чаено ревю. Представям на всички любители на чая, част от моя чаен асортимент.






Тъй като Коледа наближава, бих желала да ви представя новият лимитиран чай X-mas Edition на Kusmi Tea Paris - Tsarevna.
Имало едно време...


... В сърцето на империалистическа Русия, в Зимният дворец в Санкт Петербург, родното място на Kusmi Tea®, се срещат царските дъщери, за да празнуват Коледа заедно и да украсят огромната коледна елха.
Днес Kusmi Tea® празнува тази традиция на 19-ти век и представя вдъхновения от тази епоха царски Коледен чай. Смес от черен чай, подправки и портокал.
Царевна се предлага в лимитирана серия и продължава вече втора година, като този път е в други цветове, както и нова кутия. Императорско синьо и сребърни пайети. Този чай ни отнася във вълшебния свят на руските коледни празненства.
       Какъв е ароматът... Още с отварянето на кутията се изнизва силен облак от лакрица (сладък корен), ликьор от бадеми. Подправен е с много лакрица, портокалови корички, аромат на портокал, ванилия и бадем. Чаят ухае повече на подправки, отколкото на чай. Липсва тръпчивата чаена нотка на черния чай, което за мен е един малък минус в рецептата. Много богат, пищен и силно подправков букет.



     Не мисля, че любителите на черния чай са много у нас, може би не е навлязло силно в традициите ни.  Моят любим чай в същност е черния и точно него пия с най- голямо удоволствие. Ароматизиран или не, винаги присъства в ежедневието ми. Assam е любимият ми сорт, тъй като в него усещам много приятна тъмна шоколадова нотка.




      Ароматизираният черен чай също е на почит у нас. Коледните емисии с портокалчета и канела заемат първото място. Последвани от черен чай с рози, черен чай с виолетка и малина, които присъстват също в асортимента и на Kusmi Tea. 



     Зеленият чай поне за мен няма особено приятен вкус, но и към него посягам от време на време. Плодовите чайове са неизменно и всекидневно в употреба. Първенството държат червените горски плодчета.






Точно преди Коледа, обичам чая с кенди пръчки, кафява захар във всякакви разновидности, на бучки, на трохи или на парченца.


     В Ostfriesland се пие много чай, правят се много чаени специалитети. И според традициите там, бучките захар се поставят първи в чашката. Върху тях се налива горещия чай. По този начин бучките започват да издават много приятен звук, все едно се разпукват. Приличат на ледени кристали, които сякаш си шушукат с теб. Усещането е страхотно. С шашка чай никога не си сам.



Всъщност точно по времето, когато живях в близост до този район на света, заобичах черния чай и научих традициите му.



      Кенди кафява захар на пръчка се поставя в чашката с чая без да се бърка с нея постоянно. Отпива се от чая и чашката се долива. Пръчката подслажда доста чашки чай, без много усилия.




       Чаят у нас се предлага и пие понякога със сладкиши и курабийки. Понякога с плодово мляко. Според настроението.