събота, 29 август 2015 г.

MAC Mineralize Skinfinish Powder "Soft and Gentle"

     Минералния скинфиниш "Soft and Gentle" не напразно си е спечелил едно от първите места по най-купувани "финиш" продукти от (средно) високия клас. Завършека му, цвета му и текстурата са супер и ефекта върху кожа е много красив. Аз го ползвам като хайлайтър и нанасям над ружа, но продължавам и встрани по слепоочието. Минавам леко и в средата на челото. Точно по тези зони ми го поставиха в магазина на MAC и след ден се върнах да си го взема. Ужасно много ми хареса, издържа часове наред и веднага си казах "трябва да е мой". Особено лятото в комбинация с добре подчертани с бронзираща пудра скули, стои жестоко.






      Опаковката му единствено не ми допада. Казват, че старите са били по-неудобни, а новите по-елегантни, но аз имам малък проблем с отварянето й. И на външен вид не ме впечатлява кутията, но ефекта е важен за мен. Не се затваря трудно, но не мога да разбера къде и как трябва да се натиска, за да се отваря с лекота. Някои дни изобщо не се мъча и става от раз, в други обаче буквално се боря.




  Цвета му е мек, златист. Подобен е на Mary lou-manizera, но сякаш създава малко по-плътен воал. Прилича ми на "бронзиращ" хайлайтър, нещо такова си представете. Не е толкова светъл като този на The Balm, а е по скоро кремаво златен. Частиците му са фини, меки и изобщо не изглежда неестествено и прекалено, ако нанесете по-силно. Дори и де прекалите, пак е красиво. Даже точно така ще се влюбите в него. Ако с Mary lou-то с едно топване можете да станете на диско топка, то с Soft & Gentle това е невъзможно. Много по-лесен е за работа в това отношение. Пак е плътен и доста блестящ, но търпи напластяване.


      Издържа ми почти цял ден, но вечер е поизбледнял. Не ползвам дълготрайни фдт като основа и вероятно това е причината да не остава непокътнат, но аз и така го харесвам много.



    Например днес го сложих в 8 сутринта, към 16 часа все още изглеждаше страхотно, предвид ужасната жега и припек навън. Можех да изпържа яйце на асвалта. Цената му е 59 лв.




    Ако ви се струва скъпичък и надвишава сумата, която бихте отделили за подобен продукт, препоръчвам да погледнете тази пудра Mineral Terracotta на Golden Rose (05). Днес я тествах и ми се стори добър бюджетен заместител. По-фини са частичките й, ситно смляна е, но пък е "мазна" и плътна, ако нямах Soft & Gentle, с удоволствие бих я пробвала.




петък, 28 август 2015 г.

Essence Cindarella Blush & Highlighting Powder

     Essence последните години не пропускат да зарадват феновете на някои от най-популярните нови филмови продукции и по време на премиерата, пускат колекцията. Една от успешните и до ден днешен е тази за поредицата Здрач. Тази пролет обаче, макар и не толкова известна, на пазара се появи Cindarella. Казвам не толкова, защото в България както знаете не се зарежда всичко и много момичета няма как да се сдобият с продукти от нея. Иначе със сигурност щяхте да сте изчели доста ревюта за нея.


      Не съм ревностен почитател на детските филмчета, но признавам си, че стане ли въпрос за декоративна козметика и цветни опаковки, съм сред първите в редицата чакащи. Добре, че са приятелите в чужбина да се отзовават и подкрепят лудостите ни. В края на май държах ружа и хайлатъра от Пепеляшка.


     Кутийките им са много симпатични и сладурски. Особено на ружа. Той се затваря с магнит. Супер лека е опаковката и спокойно може да се носи при пътуване, стига да е издръжлив и добре пресован продукта. Цвета е розов с прасковени оттенъци и на кожата ми мисля че се вижда най-добре. Изглежда матов, но на кожа има лек блясък. Нужно ми е едно или две топвания с четката и цял ден нямам проблем с трайността.




    Достатъчно наситен е, макар с пръст от суоча да изглежда точно обратното. Загреба ли добре с мека четка, дори мога да прекаля. Изобщо не е такъв брашнян и залепва за бузките с лекота. Придава им руменина и свежест. Позволява напластяване. Досега съм го ползвала 5-6 пъти и както виждате не личи.

 
          Цената му беше 3,40 евро.




      Хайлайтъра много ми напомни по опаковка на този от Fantasia. И не само от нея, а цвета и завършека му също. Идентични са и по трите параграфа. Със студен розов подтон е. Не е от "мазните" тип Mary lou-manizer, но пък лесно се взема и нанася на скулите. Ефекта му е като заскрежен. Блести по-дискретно, въпреки това е достатъчно плътен за дневен грим, като се напласти. Аз лично загребвам 3-4 пъти с четката. И той струваше 3,50-4 евро.









    И на 5те снимки (на лице) съм с двата продукта.




четвъртък, 27 август 2015 г.

Shiny Red Lips with Kiko Ultra Glossy Stylo No. 809

     Kiko редовно пускат лимитирани колекции, с които изкушават, но досега много нетипично за мен, не съм си купувала нито едно червило от марката. Все разглеждам като ще пускаме поръчка, обаче съм затрупана и не мога да си избера цвят. Буквално насила се мъчех да харесам поне едно за проба, уви. Тегли ме все към малинената, вишнева и червена гама. Знам колко имам и не исках да се повтарям. Пролетта дамата, която ме сдоби с красоти от Италия, отново ме изкушаваше, очудващо пак издържах, но тя ме зарадва по нейн избор с едно прекрасно червено от редовната линия Ultra Glossy Stylo. Не знам как е улучила, но ми заспа!



    No. 809 Ruby Red е прекрасно светло винено червено с малинен подтон. Веднага ще кажете колко противоположно звуча, но при мен в зависимост от останалия грим на лицето и дрехите, виждам 2 различни цвята. Цената му е 4,90 евро, 2 gr, но със сигурност като има намаления пада и наполовина. Заслужава си и 5-те евро! Има SPF 15. Гилзата е лека, пластмасова и с матово покритие, идеална за носене в чанта.


     Супер комфортно е за носене. Усеща се като балсам. Няма недостатъци като врязване, събиране и подчертаване на сухи участъци. Дори илизането извън контура е много леко, почти незабележимо. Аз не ползвам молив, доволна съм и по този начин. Напластявам сериозно и пак не изглежда прекалено, като глосовете (сякаш всеки момент ще капне от устните ви). Прави устните да изглеждат сочни, обемни и съблазнителни. Ако не ви допадат глосове, както аз отвикнах с тях, това според мен не го пропускайте. Да, меко е, обаче е със страхотно действие и ефект. Пигментираността също е чудесна.




     Прави устните меки, подхранени и хидратирани. След като изчезне, няма изсушаване. Специалната комбинация от леки масла и новаторски полимери, го прави и трайно. Поставено в 7,30 сутрин, с 2 закуски и постоянно пиене на вода, ми се задържа до 12. Тогава вече е избледняло и остава равномерен по-блед цвят, сякаш е естествен пигмент. Изтрива се равномерно! Аромата е на ванилови бисквитки, много приятен и ненатрапчив. Не е изкуствен.





    Единствено формата на самото червило не ми е особено удобна за разнасяне, дали заради по-плътните ми устни, не знам. Не се омазвам, но ми отнема по-дълго време. Занимавам се около 2 минути, докато оформя контура. Може би, ако очертавам с молив ще избегна това, но не е толкова фатално. С една думи - препоръчвам! Ето и цялата палитра.