петък, 16 септември 2016 г.

Avon Jet Femme Holiday

       Лазурни води, отрупани палми с кокосови орехи и узрели банани, тропични коктейли, слънце и много лятно настроение. Така си представям перфектната ваканция на някой красив и топъл екзотичен остров. Когато обаче е само мираж, и флакон с ароматна течност, може да ви отведе там. Такава е и картината, която изниква в съзнанието ми, когато се полея с Jet Femme Holiday. Не само името, но и аромата на този парфюм, са толкова в унисон с мечтаната почивка.


          Представете си, че сте на брега и пече жарко слънце. Морската вода се е затоплила и облива стъпалата ви, а вие хапвате от популярния тайландски десерт (банан в кокосово мляко - цък за рецепта, правила съм го и става вкусен) и край вас се разнася нежен аромат на жасмин и портокалов цвят. Да, на мен Jet Femme Holiday ми ухае на подсладено с малко захар и мед топло кокосово мляко, но стоплено от слънчевите лъчи. Овкусен с лъжица ментов сироп и смокиня за разкош. Усеща се и смолистата кора на кедъра, и соления намек на морските води с намек за свежест от бергамота.


         С много добър шлейф и трайност е този Джет Фем, а в концентрация EDT. Един от малкото летни аромати, които наистина са с мен с часове наред и особено сутрин преди температурите да са чукнали 30 + градуса. При лек вятър е просто божествен. Понеже обаче е спрян, а знам че има и други фенове като мен, мога да ви препоръчам да тествате Рефанската версия на Bvlgari Eau Parfumee The Blanc - 419 номер е. Върху мен, откривам близки черти.


       Кои са вашите любими летни парфюми и мечтани дестинации? Аз имам голямо желание да посетя Тайланд някога. Надявам се да успея в бъдеще да сбъдна тази моя мечта.



вторник, 13 септември 2016 г.

Sebamed Feminine Intimate Wash Sensitive

       До скоро ползвах само и единствено интимният гел за чувствителна кожа на Nivea. Сменяла съм го и с този за нормална, когато не е бил наличен другия. И това са геловете, които купувам от поне 6-7 години. Никога не са ми дразнили интимната зона и са супер икономични. Една опаковка ми стига за 6 месеца, та дори и повече. За справка - миналата година в края на август си купих този на Sebamed и реших да изчакам да изразходя отворения. Имах освен за чувствителна кожа, и варианта Double effect за бръснене почти пълен. Та с тях двата избутах до края на миналия месец, което си е точно година. През това време пробвах и 3 вида Lactacyd, но те изобщо не ми допаднаха. Преди доста време обаче, приятелка ми беше препоръчала гела на Себамед и току що го бяха заредили в ДМ (нов продукт за веригата), цената от 12 (редовна 15) лв ми се стори ок за медицински и го взех.


        Sebamed е базиран на биологични съставки - натурален органичен дериват тензид комплекс, които поддържат естествения баланс на женската интимна микрофлора и предпазват от бактериални и гъбични инфекции, поява на неприятна миризма. Достатъчно нежен и деликатен е, затова е подходящ за ежедневна употреба. Препоръчва се и по време на МЦ. Формулата му е без сапун и алкали, със същото pH като чувствителна кожа. Почти 100 % биоразградими. Без съдържание на агресивни съставки е. Не дразни, а естествено успокоява и овлажнява, действа противовъзпалително благодарение на съдържанието на алфа бизаболол, лайка и алое барбаденсис. Без оцветители. Гинекологично тестван.


        Гела наистина е много нежен и с деликатна формула. Прозрачен гелообразен и с лек аромат на роза. Ухае на чиста вода с няколко капки от луксозно розово масло в комбинация с малко лайка и алое вера, но нищо общо с онзи за повечето от Вас кофти аромат на роза. Много е приятен и се усеща освежаващо в банята при разпенване.


        Пени се леко, но въпреки това чувството за чистота след измиване, е на лице и се усеща. Не щипе или пари, изключително лек и нежен! Аромат не остава след банята, само чувството за свежест и чистота.


         Подозирам, че тази опаковка ще свърши по-бързо, но поне за 4 месеца, мисля че би ми стигнала. И пак бих го купила. Ако трябва да го сравня с геловете на Нивеа, не мога да кажа че имат огромна разлика, но на този формулата наистина е по-мека и аромата на чисто е идея по-свеж. Като цена излиза двойно и въпреки това смятам, че си заслужава да се инвестира точно в такъв продукт.


         Състав: Aqua (Water), Lauryl Glucoside, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Aloe Vera (Aloe Barbadensis), Bisabolol, Sodium Lactate, Hydroxypropylcellulose, Fragrance (Parfum), Sorbic Acid.
          Вие от коя марка интимен гел сте доволни и ползвате?

понеделник, 12 септември 2016 г.

Yves Rocher Hydra Vegetal

       Ако имате нормална към комбинирана кожа, този пост ще ви е полезен и продължавайте да четете. Hydra Vegetal е чудесна хидратираща серия, дори бих казала и за суха кожа, която интензивно овлажнява и презарежда кожата. Основните съставки са кленов сироп, сироп от синьо агаве и бетаин. Действа в дълбочина. И си имам любим продукт от нея, а отскоро всъщност са 2. Гел-крема и новата интензивно-хидратиращата маска.


        Преди години случайно се сдобих с 24 часовия хидратиращ гел-крем и не очаквах нищо. Дори не бях особено запозната с Yves Rocher. Взех го просто така. Но толкова ми хареса, че с нетърпение чакам да изразходя запасите и да си го взема отново заедно с някой друг продукт от линията. Това е един от най-добрите кремове за лицето ми, които съм ползвала през годините.


        Има един от най-страхотните и освежаващи аромат на зеленина. Знаете колко успокояващо действа алое верата в комбинация с краставица. Ухае подобно. И не е силна миризмата, за да дразни. Текстурата е бяла и пухкава, точно между гел и крем. Достатъчно плътна, за да даде нужната доза хидратация и в същото време абсорбираща се за сравнително кратко време. Дава на кожата всичко необходимо, ако нямате бръчки. Лицето ми след него е супер меко, сияйно и се усеща толкова жизнено. Като напомпано. Не попива за секунди, което го прави идеален и за нощна грижа. Опаковките вече са обновени. Тук можете да разгледате пълния асортимент.


         Пробвала съм и крема от подхранващата серия Nutra Vegetal, новото име вече е Nutritive Vegetal и също беше чудесен. Аромат, текстура, ефект върху кожата. И от нея бих си купила няколко продукта с удоволствие, дори всички. :)
         Маската от Hydra Vegetal е с мек бял цвят и лека кремообразна текстура, подобна на гел-крема. Действието и се базира на специалния ботанически кленов сок, който улавя влагата в клетките. Тези сокове, се съдържат под кората на дърветата и се отделят при нараняването й. Представлява течност, която се придвижва в проводящата дървесна тъкан. Течността се нарича още мъзга или английското наименование в случая saps.


      Тя се състои основно от вода, минерални елементи, хранителни съставки, полизахариди и хормони. В общия случай мъзгата се провежда от корените към листата. А мъзгата на някои растения се събира и използва за консумация: напр. от клен. Тя е основната съставка за познатия ни кленов сироп.



         Нанася се нормално плътен слой и се престоява 5 минути, но аз стоя 15, след което се отмива с хладка вода. В началото има много лек бял цвят, но след това маската се абсорбира и той изчезва. Кожата е освежена, успокоена, подхранена и хидратирана. Чувствам я някак сочна, без никакъв намек за мазна. Дори бих казала, че усещам Т-зоната си някак чиста. Има същия нежен аромат, който действа супер отпускащо.
 

       Интересното е, че омазняването в зоната около носа ми, се регулира и действа в пъти по-добре от почистваща маска. Нещо като при шампоаните - ако имате мазна коса, не си купувайте такъв, а просто за нормална. Така ще контролирате омазняването, а няма да карате фоликула да произвежда повече себум. ;) Ще е хубава и за студените месеци, та дори и за цялата година, защото лицето ни се нуждае от хидратация постоянно. Цената й е 19,60 лв. Тази опаковка съм ползвала 3 пъти и имам за още един, максимум два.
        

        Hydra vegetal съдържа още хидратиращ тоник, освежаващ почистващ гел и кърпички, почистващо хидратиращо мляко, хидратираща мицеларна вода, серум (концентрат), ексфолиант, богат хидратиращ крем и 24 ч.хидратиращ с SPF 25, околоочен гел.


              А коя е най-подходящата серия за Вас? Открийте я тук:



     * Маската ми е предоставена от ПР.

неделя, 11 септември 2016 г.

Yves Rocher Vertigo Length Mascara "Black"

       Vertigo Length е най-новата спирала за удължаване и повдигане на миглите на Yves Rocher. Веднага прави впечатление и грабва вниманието с различната си и интересна "мини" четка. За първи път пробвам с подобни влакна, може би сходна на нея е Revlon Ultimate All-in-one , но нейната четка е с идея по-дълги. Много са къси тези на Vertigo, като обещават да обхванат дори и най-късите косъмчета. И учудващо го правят. Обогатена е с дъвка "elemi". Няма парабени и е офталмологично тествана.


       * За елеми можете да прочетете тук повече. Накратко - това е дърво, което расте във Филипините. Маслената смола, добита чрез него, е позната като "елеми" или Canarium luzonicum. Смолата елеми е с бледожълт цвят, използва се за производство на лакове в козметичната индустрия, печатарски мастила, в медицината като билково лекарство за лечение на бронхит, хрема, силна кашлица, зряла кожа, стрес и рани. Можете да срещнете етерично масло от елеми, което е с цитрусов (лимонен аромат) и се използва също за ароматерапии. Цък за повече информация.

        Първоначално си мислех, че това е спирала само за долните мигли при вида на четката, но още при отварянето, реших да я нанеса и на горните. Не се бях информирала предварително и бях невежа, признавам. :)


       Ефекта от спиралата при мен е разделени, удължени и леко извити мигли. Или казано така - вашите мигли, но по-хубави, подчертани. Идеалния вид, който търся за лек ежедневен грим и когато нямам излишно време. Постига се с минимални усилия и за максимално кратко време. Буквално по минута на око е достатъчна и съм готова. Сутрин обикновено за спиралата ми остава най-малко и ако тя ми слепва (нанася повече туш), не е моята. С тази се разбрахме още от първото нанасяне и притесненията ми, че ще ходя с 5 косъма, бързо отшумяха.




        Имам забележки относно трайността. Нанасям само по един слой. Отварям спиралата и каквото е полепнало по четката, с това количество слагам и на горните, и долните мигли. За другото око повтарям процедурата. Ако започна да напластявам, се получава слепване. Но дори и само с този един тънък слой, Vertige Length се рони. Някои дни имам по 2-3 топченца, други повече. И продукта не е стар. Разпечатан е преди има няма половин месец. Не знам дали има нужда от разработване, но за мен това ронене е минус.



        Цената на спиралата е 25 лв, съдейки по каталога на марката и цените на другите им спирали. Предлага се само в черно и кафяво. Като цяло нелош продукт, много ми допада естествено подчертаните мигли, не дразни очите по никакъв начин и се сваля лесно. Единственото, заради което не бих препоръчала без проба, е това ронене. Може само при мен да го има, но като цяло обикновено се проявява, когато вече са изминали над 3 месеца след отварянето на една спирала.


        Ако търсите друг ефект - обем или драма, насочете се към останалите спирали на марката.

       * Предоставена ми е от ПР за проба.