събота, 21 ноември 2015 г.

Oriflame Foot Scrub and DeoSpray Peach

     Обожавам аромата и вкуса на прасковите, затова и когато видях продукти за стъпала с тях, веднага побързах да си ги взема. Ухаят толкова готино.... на натурален сок с праскова и ядката на плода. Няма грам химична нотка. А и както знаете, изпитвам някаква мания по скрабове за тази част от тялото и покрай тях забърсвам дезодориращи спрейове и кремчета, с които да поглезя крачетата си. През лятото такива продукти, ги намирам за жизненонеобходими. Постоянното ходене със сандали и чехли, е достатъчна предпоставка, че трябва да се погрижим за тях и да не правим лошо впечатление.
   

      Когато стане хладно и посегнем към затворените обувки, в повечето случаи пренебрегваме тази част от тялото си. Аз обаче се грижа за крачетата си точно както през топлите месеци. А и вкусния аромат на скраба и спрея от снимките, ме кара да посягам редовно към тях.
      Малко са ексфолиантите за стъпала и на Avon, и изобщо пробваните от мен, които наистина са ми вършили работа и имат някакъв осезаем ефект. Обикновено частиците са меки и ситни, редки са и общо взето си остават само с приятния мирис. Този на Орифлейм обаче се оказа друга "бира". Частиците му са достатъчно едри и груби, за да премахнат мъртвата кожа с минимум масажиране.



     Нужно ви е малко количество, икономичен е. Още под душа усещам как се сдобивам със супер меки ходила и излизам от банята буквално с нови крачета. Сякаш съм била на педикю. Ползвам най-обикновена фина пила от години, ето тази и с него го разнасям.


      Деоспрея също не е обичайното, което съм свикнала да ползвам. Оставя охлаждащ ефект, който усещам поне 20-30 минутки след напръскване. Много е освежаващ. Сякаш е продукт с мента. Прилича на дезодорантите  на изпотяване, след които се чувствате свежи. И неговия аромат няма химичен остатък.



       Много доволна съм и от двата продукта, така че ако се появят в каталозите отново, непременно ще си ги взема. Бяха лимитки от миналото лято. Цените им по спомен не надхвърляха 5-6 лв за брой.

петък, 20 ноември 2015 г.

Golden Rose Prodigy Gel Duo 20

     Последните 2-3 години Golden Rose пуснаха няколко нови лакове за нокти. Подобриха качеството и си спечелиха доста фенове. В началото на този месец се появи още една серия, която е на нашия пазар от края на октомври, а именно Prodigy Gel Duo. От нея можете да избирате между 23 класически цвята и всички са кремове. За съжаление се продават само в комплект с топ лак, така че ако си харесате повече от един, ще натрупате няколко топа.



      Prodigy Gel Duo обещават трайност до 7 дни и маникюр с гел ефект без печене! За момента са налични само на фирмените щандове не марката и до края на месеца са на промоционална цена 7,49 лв. Редовната е 8,89 лв. От началото на 2016 г. ще могат да се купуват и от други магазини.



      Аз си избрах No.20 - много красив цвят бордо е. На определена светлина избива и сливов подтон. Нужни са 2 тънки слоя за плътно покритие. Принципно и на един може би ще покрие, но има вероятност да се появят балончета. Затова винаги предпочитам първият вариант. Пигмента наистина е страхотен. Четката е удобна и широка, овала става лесно. Консистенцията му е гъста, но не се точи на конци и лака се нанася лесно. Добре е, да не повтаряте с четката на място, където вече сте минали. В противен случай, се свлича и се налага да коригирате.



      И топ лака, и самия цветен лак имат страхотен блясък. Наистина мога да кажа, че маникюра изглежда много красиво и като направен в салон, с разликата че не стои толкова плътно и грубо. Предполагам сте виждали гел лаковете, които се пекат. За мен са прекалено наслоени някои, но Prodigy Gel Duo стои естествено. Блясъка при него се запазва сравнително дълго време. Много съм доволна като цяло, не се замазни на втория ден и дори при ползване на крем за ръце или подхранващо олио за кожички, пак се възвръща.
     

      Ефекта на двата средни и безименна пръста е Golden Rose Scale Effect No. 02. Ако някой се интересува, тези лакчета ги имаше преди 5 години за кратко и много набързо ги спряха. Бяха чудни и много евтини!



     Относно съхненето имам леки забележки. Някъде четох, че маникюра е готов за около 15 минути, но не съм напълно съгласна. При мен беше необходим час и дори тогава при натиск с нокът върху плочката, лака леко потъваше. Аз лично се лакирах късно вечерта и си легнах. На сутринта нямах никакви поражения, така че вероятно е бил достатъчно сух.



      За финал остана да споделя може би другото най-важно и това е трайността. Не очаквах да издържи цяла седмица този лак, но е факт. Принципно тъмните цветове, особено кремовете, доста бързо лъсват при върховете и ефекта не е особено приятен за капризи като мен. С този обаче, останах изумена. Днес го свалих на 6 пълни дни (лакирах се в събота) и имаше съвсем леки оголени ъгълчета. Щракнах преди да изтрия за доказателство:


      Изтрих го, защото е поизрастнал и нокътя на средният ми пръст на лявата ръка е малко сцепен от единият край, а искам да го опазя, за да израсте. Определено можеше да издържи и поне още ден, два. Така че обещаното от производителя за трайност до 7 дни и блясък като на гел лак, са изпълнени. Предоволна съм и препоръчвам горещо. :)


четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Oriflame Essentials Creams

      Паднат ли малко повече температурите и наближи ли края на септември, кожата ми показва че има нужда от по-дълбоко хидратиращи и подхранващи кремчета. Орифлейм ми е една от любимите марки за такива продукти. Споделяла съм и друг път, че съм много доволна от кремовете им за тяло, а и от тези за лице. Всяка зима пускат разни лимитки в различни цветни кутии, та днес ще ви покажа последните 2. Този в бялата опаковка го има и тази зима. Към него се предлагат маска за лице в саше и балсам за устни.


      Essentials Nourishing Face Cream е с мултивитаминен комплекс и масло от макадамия. Текстурата му изглежда гъста, но в същото време е въздушнолека и се абсорбира бързо. Много добре подхранва и хидратира кожата ми, чувствам я мека и приятна на допир. Не попива за секунди. Аромата ми е доста подобен на прословутата Захарна целувка на Balea, затова и се реших да пиша за него в отделен пост. Докато в ЗЦ се усеща лимон, Орифлеймския има по "nutty" миризма заради макадамовото масло. Но все пак са близки и това е причината да го харесам толкова. Ползвам го и сутрин, и вечер понякога. Отразява ми се добре. В дни с по-ниски температури, не съм сигурна дали ще е подходящ. Добра основа е за грим. Цената му е 3,50 лв в момента.
      Маската за лице не е нещо особено. Стандартна подхранваща маска като сашетата на Balea. За 1,20  няма и какво повече да очакваме. Балсама също не ми е от любимите. Неговия аромат е по-ванилест и сладникав. Бял е на цвят и ако напластите, с по-тъмни устни сте, може да не ви допадне резултата. Изчезва бързо, особено след ядене и не е особено подхранващ. Устните са сухи като се изтрие. В студено време оставя и онези лигави следи във вътрешната част, така че лично аз не препоръчвам.



      Essentials Multi-Purpose Cream изглежда на пръв поглед по същия начин, поне по текстура и нанасяне, но е по-слаб. Той също е с мултивитаминен комплекс, но маслото в него е бадемово. Не разбирам особено от състава, обаче виждам че при него водата е на първо място, докато в предния крем е маслото от макадамия. Вероятно това е причината да се абсорбира за секунди. Дори в малко по-топли дни, попива бързо и като нощна грижа, не ми е достатъчен, а и за дневна също. Аромата му е лек бадемов иначе, не е натрапчив.


      Крема е предназначен за цялото тяло, така че смятам да го изразходя по-скоро за него, отколкото за лицето ми. Ще свърши и по-бързо, което с нетърпение чакам.
      Общо взето не са лоши кремчетата, но не бива да се очаква нещо кой знае какво от тях. Бюджетни са и могат да спасят положението при липса на други, както и да се ползват за лице, ръце и тяло при пътуване.

сряда, 18 ноември 2015 г.

Golden Rose Dipliner (Black)

    Очната линия е перфектният завършек на грима ви. Подчертава очите и погледа става по-изразителен, по-красив. Дори без сенки, класиката от ярко червено червило и изчистена черна очна линия, е достатъчно впечатляваща комбинация. Отива на почти всичко. Подходяща е както за ежедневен грим, така и за официални поводи.


     Този грим продукт преди години беше сериозно пренебрегван от мен. Не можех да приема, че на падналият ми клепач. очна линия или молив биха стояли добре. Трябваше ми съвсем леко побутване и веднъж опитана, започнах да правя по-често гримове с добрата стара очна линия. Днес вече мога да кажа, че само когато бързам, пропускам да нанеса. Толкова съм свикнала с нея и без тази последна стъпка, очният ми грим изглежда недовършен. След като Zoeva Cat Eye Pen ме разочарова, а писалката на Essence ми свърши, най-накрая реших да си взема от години хвалената много бюджетна Golden Rose Dipliner.


      Dipliner е класическа черна очна линия с твърд писец. Производителя обещава наситено черни пигменти за дълготраен ефект, която изсъхва бързо и не се рони. Съгласявам се с това, като единствено пигмента не бих казала, че е наситено черен. Нужни са ми 2 слоя, защото при първия има прозиране на места и стои някак размито. Текстурата и е леко водниста. Вероятно това е причината да се налага да потапям писеца още веднъж след отваряне. Тогава вече ефекта е чудесен за тази ценова категория.


      Писеца е много удобен и твърд. Супер лека е и самата опаковка. Дори аз, която смятах че няма да се справя с такъв тип, още при първата употреба, направих линията много добре. И опашката става за секунди, но не се притеснявайте ако сбъркате и ви се наложи корекция. Не изсъхва толкова бързо, че да не успеете да реагирате. Както с пръст, така и с навлажнена клечка за уши спокойно трия и дооправям в рамките на 30 секунди/минута. В същото време не се отпечатва на костта.


       Относно трайността - бетон е от сутрин до вечер. Със или без база и сенки, никога не ми се е изтривала, ронела още по-малко или изчезвала на места. Както съм я нанесла, така я свалям. Почиствала съм я с олио за почистване на лице, с гел и с мицеларна вода. С всичко пада без проблем, не ми създава дискомфорт и за каквото друго се сетите.




       Ако си търсите бюджетна очна линия или пък тепърва ще се учите, с две ръце ви я препоръчвам. Единствено откъм пигмент има какво да се желае още, но за 3,50 лв не бива да и намирам недостатъци изобщо. Справя се перфектно!


вторник, 17 ноември 2015 г.

Maybelline Instant Anti-Age Effekt Concealer 001 Light

      Ако сте от жените, които непрекъснато търсят най-доброто за прикриване на тъмните си кръгове от недоспиване или умора, то със сигурност сте се сблъскали с не една марка и винаги не ви достига нещо, търсите по-добро. Instant Anti-Age е един от най-харесваните коректори изобщо, които се предлагат на пазара и липсата му по стелажите в българските дрогерии, определено се забелязва от недоволството на ползващите го. Моя милост не си го купи, когато беше наличен, защото й се видяха 15-20 лв много за дрогериен клас, но тази година реших да поправя тази грешка и проверя дали си струва. Платих 9 евро за него. Закупиха ми го от Германия, в случай че се чудите откъде съм го намерила. Не го виждам обаче в enzo.bg или parfimo.bg за съжаление, но който пазарува от e-bay, там се намира и можете да го вземете, ако толкова го искате.
       Апликатора му под формата на гъбичка е удобен и с леко притискане към кожата, пуска достатъчно количество, без да излиза в повече. Аз нанасям няколко точки и разнасям с четката ми на Zoeva след това. Гъбичката се цапа и няма как да се пере всеки ден, а и като цяло, но щом само вие ще го ползвате, не го намирам за чак такъв проблем от моя гледна точка. Върти се най-отдолу механизма и гъбката се "напоява" с продукта.
       На немския пазар мисля, че се предлагат само 3 цвята и по спомен Light беше най-светлия. Нямах голям избор и се задоволих с него. От третата снимка изглежда, че цвета не е никак подходящ за изсветляване в околоочната зона, защото е доста жълт. Нанесени един до друг обаче, заедно с Maybelline Fit me 15 номер, са еднакви. Апликатора е бял и заблуждава.




       Текстурата му не е суха, но не е и от течните коректори. По-скоро бих я определила като златната среда. За моя околоочен контур й трябва малко и ще ми дойде сух, но за щастие ми пасна и не изпитвам затруднение при разнасянето (блендирането) с четката. Много е лека и не се усеща тежко, а в същото време добре прикрива сенките и кръговете като ефекта е супер натурален. Прилагам снимки без коректор (първият колаж):
       

       Дясно око без, ляво око със коректор.


        Нанесен и на двете очи.


       За мен покритието му е средно и с много дълбоки и тъмни кръгове не би се справил. Но за по-леки до средно положение, си върши работата идеално. Относно трайността, също нямам забележки. Аз съм с нормална към суха кожа. Гримирам се сутрин към 10 ч. и свалям вечер след 20 часа, не помръдва. Не се събира в гънките или изтрива. Единствено забелязвам минимално избледняване и нормални следи от носене. Едва ли някой около вас ще забележи това, само вие в огледалото ще направите разликата. Не е така свеж, както е сутрин, но при 8 часа носене, според мен се държи много добре.
       Ако трябва да избирам между него или Fit me, определено ще предпочета Instant Anti-Age. Докато Fit me ми идва сух и по-гъст на моменти, събира ми се, прекалено е покривен за дневен грим и трудно мога да нанеса нужното количество (почти винаги слагам повече и натрупвам в зоната), с Instant Anti-Age нямам нито едно оплакване по горните параграфи. Освен това стои много по-естествено.
      *Направих и малък тест - цял ден бях само с коректор, нанесох по целия подвижен клепач освен отдолу, фиксирах леко с пудра и  нанесох очна линия. Обикновено падналия ми клепач не позволява такова носене и след 2 часа вече се е събрал продукта, линията ми се отпечатва, но с този коректор се погледнах вечерта преди да изтрия грима и имаше заченки на събиране, а очната линия беше бетон и едва забележима сянка на костта с вглеждане отблизо. С никой коректор не е бил толкова траен грима ми. Определено си струва и парите, и похвалите.

понеделник, 16 ноември 2015 г.

3 месеца с новата формула на Realash

     Изминаха точно 3 месеца, откакто ползвам новият подобрен серум за по-дълги и гъсти мигли на Realash. В края на лятото го получих и мисля че е крайно време за отзив. Всъщност сега погледнах точната дата на получаване (14.08.2015) и без да искам днес, когато седнах да пиша публикацията, се оказа че съм уцелила периода.


     За тези, които за първи път чуват за Realash - това е серум, който обещава да направи миглите ви до 83 % по-дълги и до 79 % по-гъсти. Под формата на апликатор е, подобен на очните линии, безцветен и се нанася на почистено лице над горните мигли. Аз лично нанасям и на долните, но не е препоръчително доколкото знам. Новата опаковка за мен е по-приятна и лесна за употреба. Тръбичката над четчицата е по-тъничка и излиза без проблем, докато старата беше по-дебела и изискваше малко усилие и стабилно издърпване. Освен това бялото и ментовото са някак свежарски и готини цветове. Предварително се извинявам, че забравих да направя снимки на самата опаковка, но утре ще ги прикача. Ето една от страницата на Realash във фейсбук.


      От фирмата обещават: без странични ефекти, алергии и дразнене. Потвърждавам, нямах никакви оплаквания през периода, както и при стария серум Realash. Цената му е 80 лв и опаковката от 3 мл стига за около 5 месеца. Можете да го поръчате от официалния сайт.



      През първия месец миглите ви се усещат по-плътни и сгъстени на пипане, както и леко издължени. Но след втория вече разликата е видима. Приятелка ме видя без грим наскоро, а коментара й беше "ама миглите ти наистина са станали много дълги, дори без спирала опират до веждите като клепнеш". С нея се виждаме почти всеки ден, така че със сигурност разликата е очевадна.
      Който ме следи от поне година, може би ще си спомни, че миналата по това време отново тествах серум на Realash, но старата му формула. Тук можете да си припомните за резултати от нея. Новата формула е обогатена с витамини и естествени растителни екстракти от лен и невен. Екстракта от хвощ почиства кожата и възстановява нейната плътност и еластичност, а екстракта от коприва действа успокояващо на кожата и я прави по-еластична. Екстракта от аир действа противовъзпалително. Тези вещества защитават, подхранват и успокояват деликатната кожа около очите, едно от най-чувствителните места.
      Моите мигли по начало намирам за нормални - средна дължина и гъстота, леко извити и с прилична спирала, постигам добър резултат. На лявото око обаче в края, винаги долните с горните се оплитаха и то изглеждаше неособено естетично - слепваха се. Каквато и спирала да съм ползвала, все не бях доволна и не успявах да постигна долу горе еднакъв резултат и двете ми очи, бяха видимо различни. След серума, забравих за тези проблеми и с никоя спирала не съм имала проблем. За минута оформям тази финална стъпка в грима. Миглите ми стават дълги и извити, почти като изкуствени. Оставям ви и малко снимков материал, по който да прецените колко е подействал серума при мен.
        Ето това бяха миглите ми когато започнах да го ползвам, тогава не се сетих да направя повече снимки за съжаление:



      След 2 месеца това беше постигнатото:



       И след 3 месеца употреба:





      Ползвах спиралата Mega Effects на Avon. Бях ви я показала в празни опаковки за предния месец, но се оказа че е наполовина пълна, тубичката се стискала и съм пак с нея.


        Завършена визия:



      А вие ползвали ли сте Realash или друг подобен продукт, който да подпомогне растежа на миглите ви?

       * Серума ми е предоставен от представителите на Realash Bulgaria.