събота, 30 юни 2018 г.

Грижа за кожата, парфюми и декоративна козметика - лято 2018

         С покачването на температурите, грижата ми за кожата се променя на 360 градуса. Както в банята душ геловете, шампоана и измиващите средства за лице, така и маслата за тяло с маски и кремове за лице. А за парфюмите е ясно. Там вадя акватиците, зелени и сочни тропически аромати. В маникюра и грима цветовете са ярки, блестящи и носещи настроение. :)


            Това лято за пръв път пробвам душ гел на Dove. Срам, но сред толкова голям избор на пазара, една наистина добра марка е останала непозната за мен с продуктите си за тяло. Избрах си от parfimo.bg - парфюми варианта с нар и вербена за проба. Очаквах да е свеж и приятен за жегите, но съм отвяна от качествата му. Текстурата му е като душ мляко, кремообразна и гъста. Толкова мека и пухкава пяна прави, а освежаващия аромат от нар с лимон е истинска наслада за сетивата. Хем има тръпчива нотка, хем млечна и нещо важно - мириса остава по кожата и след баня! Мека и гладка е кожата ви, не пресушена. За съжаление този вид се убих да го търся по магазините, но едва вчера го открих само в един Ивис при нас. Нито в ДМ, нито в Елитис и Лили намерих....
              Препоръчвам ви да пробвате краставичката и шам фъстък с магнолия. Страхотни! Ванилията с макадамия също е много добра. Слаб е като аромат, но луксозен и нежен.



         Не мога да премахвам досадните косми по краката си с епилатор заради свръхчувствителната ми кожа и затова верен помощник са самобръсначките на Уилкинсон. От години не ги заменям. За тях пък поддържам гелове или пяни за бръснене в шкафа. Тази извадих на Balea лимитката с пъпеш и диня, която ухае изключително освежаващо. Толкова хубав аромат на диня не съм усещала досега. Мека и пухкава пяна пуска, не изсушава кожата и е бюджетна.
          Шамоана на ogx Coconut milk не ми хареса в началото откровено. Обаче не знам какво се случи последните седмици, косата ми е мека, обемна и подредена след измиване с него. Не бих повторила, но ще си го изразходя.


         Пяната на Uriage Cleansing mousse си купих още миналата пролет, но имах други преди нея и не я отворих. Сега рафта в банята се поосвободи и веднага я извадих. Нужна ми е само помпичка и успявам да почистя лицето си чудесно. За грим слагам 2. Има едва доловим аромат на нещо акватично. Не премива, но моята кожа е суха и определено имам нужда от крем. Усещам леко опъване на места.


        Не ми дразни очите и сваля на 95 % пълен грим, остава малко от спиралата. Доволна съм и я препоръчвам. Цената й е 23 лв, но в аптеките постоянно има намаления и можете да следите.


        Ако други години посягам към воднистите и бързо абсорбиращи лосиони като на Балеа, тази съм друга крайност. Кожата на ръцете ми е доста суха и се наложи да извадя дори маслата на The Body Shop след вечерния душ. Но в топлите дни и сутрини преди работа, обожавам да използвам лосиона с виолетка на Cottage, който има ужасно пристрастяващо ухание на бонбонките от едно време. Текстурата му е като гел и попива бързо, но все пак хидратира нежно. А аромата му се задържа поне 2 часа. Комбинирам го със спрея на Avon Naturals с виолетка и личи, който е по-свеж и цветен. Него го предпочитам за краката си основно след бръснене заради алкохола в състава му, за да дезинфекцирам. Обожавам и сорбето на The Body Shop Pinita Colada, което те пренася на тропически остров. Отново гелообразна формула, която попива бързо и не лепне.


      През лятото ми излизат доста от гадните пъпки и почистващата маска на Oriflame Swedish Spa върши чудеса. Изсушава ги след едно нанасяне, дори се справи и с пубертетските на братовчед ми. В комбинация с маслото от чаено дърво на марката и стик, се боря бързо с тях. Ухае малко неприятно, но се понася.
           За къде сме без анти-перспирант. И през 2018 моя милост реши да премине на безопасните варианти без алуминий. Доволна съм и от спрея на Salt of the Earth и от камъка, който си взех от Италия. Не спират изцяло потенето, но няма неприятен аромат и петна по дрехите ми. И без това, аз от класическите с алуминий нямах ефект, по-добре да си карам с тези. След като взема душ и напръскам, веднага нанасям от сплаш маската на Avon. Попива бързо и някои вечери, оставам само с нея. Понеже някои споменаха, че им лепнела, нека се изкажа - ако притисна сълно пръсти има леко, но моята кожа я поема до 10 минути и това изчезва.
        Ако съм измила косата си, пръскам спрея за разплитане Elseve Anti-Casse, защото е по-лек и не утежнява. Не прави чудеса, но за моята грива е нещо.


        Открих много нови любови от парфюмния свят през 2018-та, но Omnia Paraiba и Eclat Weekend на Орифлейм носих често този месец. Парайба е с най-готиния сочен и сладък тропически вкус. Като купа с ананаси, маракуя и пасифлора между тях. И най-голямата изненада за мен беше трайността и шлейфа му. Почти винаги не усещам парфюмите си, обаче тази Омния регистрирам поне 3 часа след нанасяне. А Уикенд е толкова спокоен, женствен и някак кремест. Наистина е лежерен като уикендите. Не те напряга и задушава. Един от малкото хубави аромати на марката. Има бамбук, лотос и круша в него, които в комбинация с мускус и кедър, се превръщат в истински оазис.


          За поредно лято не мога да се наситя на пясъчните лакове. Нося на Kiko, Perfect и Pastel. Страхотни цветове и издръжливи. Няма какво повече да искам. Не пропускам и любимите си червила Color Sensational Vivid на Maybelline, които комбинирам с нюд. Иначе ми идват твърде ярки за работа. Ако искам неустоими и огнени устни, избирам Essence Stay & matte. Доста посягах към печения руж Coralina на Milani Cosmetics и почти съм го презполовила заедно с Луминосо. Нося много и новите ми хайлайтъри, но за тях мисля да говоря отделно.
        Слънцезащитата е важна през цялата година, но каквото и да си говорим, обръщаме внимание повече през лятото. Тази пролет пътувах и тъй като ми предстояха дълги разходки, се спрях на матиращия спрей на La Roche Posay Anthelios с SPF 50. Сутрин преди да излезна пръскам, както и като тръгвам от офиса. Много ми е удобен, но пък за дните на плаж няма да е достатъчен вероятно. А минито на Фарма Хиалурон е с матиращ ефект и не омазнява, точно както любимите ми Биодерма и Авен с dry touch effect. Стигна ми за 5-6 леки нанасяния, но бих го купила и в пълен размер. Чудесен е за под фдт.

  

         Когато си купих флуида на Nivea Perfect Skin Illumination с SPF 15 през есента, не го харесах. Беше студено и аз с моята бяла кожа, ставах на морков. Сив е на цвят, но се адаптира към жълт при нанасяне и ми идваше тъмен. Сега обаче ми е перфектен и го ползвам под фдт като база. Предпочитам го заради фактора, а и има анти-ейдж ефект. Разбирайте тониран крем и грижа. Освен това е с хигиенична помпичка, която пуска колкото си пожелаете. Аромата е стандартния за кремовете на марката. Цената при намаление мисля че беше 22-3 лв, редовна 28-30. 




        Вече ви споменах за чудното масло от чаено дърво на Орифлейм, което ми помага в борбата с пъпките. А термалната вода на GamArde успокоява лицето ми преди сън. Не ми се нрави аромата на азот, но пък нямам никакъв страничен ефект. Преди да се мушна под чаршафа, пръскам от дезодоранта за стъпала с ягоди и мажа ръчичките с кремче с манго. Лека формула и приятен мирис, чуден за горещите летни нощи.




      От 2 месеца пробвам разни кремчета и серуми. Много харесах на Vichy Idealia, а съм резервирана към марката по принцип. Ухае страхотно на касис, но няма кисела нотка. Избистря тена, дава нужната хидратация и не омазнява. Околоочния също ме изненада, но в студеното няма да хидратира достатъчно сухи кожи. Новият буустър от серията Mineral 89 е с наистина лека и почти като вода гел формула. Попива бързо, но на мен само той не ми стига, особено след маски.


     
        От Верона си взех да пробвам хидратиращата маска на Apivita с нар и почистащата с розова глина. Очаквах повече от тях, но не правят кой знае какво. Варианта с морска лавандула при мен омекотяваше страхотно. Иначе са приятни, но само толкова. Серума на Yves Rocher Elixir Jeunesse е в пъти по-добър за моята кожа от Mineral 89. Има заглаждащо и подхранващо действие, затова мога да остана само по него.


         За зоната около очите се спрях на Bio karite, който е лек и подходящ като ежедневна грижа за този сезон, но за през нощта ми идва слаб. Попива бързо и не подхранва достатъчно, така че е за младите дами на около 20-25. Повече от малко хидратация не очаквайте. Няма аромат. С млечна и пухкава бяла текстура е. Под коректора не ми върши работа винаги, ако съм измила лицето с по-силен и пресушаващ продукт. Затова и не бих повторила.


        За стъпалата освен спрейчето с ягода, ползвам и тази терапия с лавандула на Avon. Текстурата е като на крем за тяло. Не бях сигурна като я взех дали ще омекотява наистина, но се оказа страхотна. Меки и хидратирани са ходилата, дори в повече някои дни. :) 


          Не забравям и балсама за устни, за да не се събудя с изненади. Това е продукта, който ползвам целогодишно. В момента привършвам синия на Velnea. Плътен е и защитава, но през деня не го понасям.


        Това са най-често употребяваните от мен продукти засега. Разбира се, ще ви споделя и кои са любимците ми в края на лятото. А вие можете да ми споделите кои са вашите, а и да ми препоръчате нещо ново.
         Слънчево, усмихнато и цветно лято!

петък, 29 юни 2018 г.

Pomellato 67 Artemisia EDT

            Горещи летни дни и нощи, плаж, море и сини вълни. Вятър в косите, мохито с много мента, парченца лимон и голи рамене. Къси панталонки с изрязан потник и мечтаната почивка, далеч от тълпите. Какво е лято без отпускарска визия?


            Artemisia е като перфектния оазис за онези от Вас, които не си представят типичната ваканция. А искат да избягат в дивото, непознатото, в горите на Амазонка. Да опознават нови светове, хоризонти и да почувстват адреналина в кръвта си.


            Фини зелени подправки, много мента с лимон и пелин, и малко бели цветя за ефирност. Усещам го като нирвана. Толкова спокоен и отпускащ мислите, духа. Но и някак повдигащ настроението. Кара те да искаш да опознаващ нови величини. Не ти напомня постоянно за себе си, просто се чувстваш комфортно! Като втора кожа! Като мохито, но не в чаша, а носещо се във въздуха около теб.


            Началото е силно лимонено, но само за няколко секунди. Появява се онази свежа мента, която му придава необичайна изтънченост в комбинация с нероли. Представете си кристална чаша с вода, на която има дебел резен от пресен лимон и няколко ментови листенца. И горещия следобед става толкова хубав! Когато ви лъхне морския вятър и цветята погалят раменете. А крайбрежната ивица е пуста.... и се разхождате само двамата.


            Има една необикновена тръпчивост. Но не и цитрусова. Лимона има друго измерение в 67 Artemisia. Пелина е "виновника". Познат като съставка за вино, но неговите папратовидни листа са лечебни и се ползват за подправка също. Макар и с изключително горчив по природа вкус, тук се усеща точно зеленината му. Преплита се толкова красиво с маслиновите и крехките виолетови листа, че в развитието ще го усетите нетипично спокоен.


            Мускуса се откроява с онзи нежен привкус на чистота и в базата сякаш е открил своето перфектно място. Не е толкова ясно изразен и не дразни с типичния си сапунест финиш.


            Отива си точно като 4-те топли месеца. За такъв тип аромат, очакванията ми бяха час, но се оказа много повече. На моята суха кожа, се задържа цели 4! А в комбинация с лосиона, остава почти цял ден. Макар и течната му консистенцията, има сходни качества с млеката на Yves Rocher. Лек, но достатъчно подхранващ за температурите в момента. И самостоятелно го тествах, защото пристигна преди тоалетната вода - от сутринта до следобяда остана.


            Няма сложни композиции в Artemisia, всичко е балансирано. Хармонично преплетено във всяка една фаза от развитието си. Напомня на одеколоните, но не евтинее. Изключително стилен аромат и на луксозен, като кутия с пауч. Не очаквайте някакви офанзива и силен шлейф. Фееричен като шифонена рокля е. Свързван силно с Guerlain Homme EDT и спряган за негово копие. Аз не мога да направя паралел между двата, но ще ви дам като сравнение Parlez-Moi d'Amour Eau Fraiche на John Galliano. Лимона и бялото грозде в него веднага ме препращат на същия бряг. Чудесното предложение е това съкровище на Pomellato за подарък на близка приятелка, която си пада по различно свежите парфюми. А ментовите гравирани кутии с ретро вайб, изглеждат толкова красиви! За цената от под 20 лв - няма какво повече да се желае. Щом и колежки веднага ми казаха поръчай, а едната от тях си пада по сладки и тежки, значи чара му се усеща на мига. Макар и да е марка, позната с бижута, Pomellato ме изненадаха с ароматните си композиции. Пробвах още два - Nudo Rose и Nudo Amber, много са добри и те!




           *Лосиона ми е предоставен от сайта за козметика и парфюми, а тоалетната вода си поръчах аз след като стана объркване и ми пратиха него вместо нея. Та и за подарък грабнах с още един продукт от серията. Голяма любов се оказа! Случайните открия са най-сладки!

Mixa Hyalurogel Light Intensive Hydration Cream-Gel

           От есента на 2017-та вкарах в рутината си продукти с хиалуронова киселина и започнах да ползвам анти-ейдж като цяло. Сухата ми кожа си го иска, а и появата на фини линии на места беше стряскащо. Пробвах няколко различни марки за бяла козметика и определено останах изненадана от качеството им. Нямах никакво доверие, а и съм доста взискателна. Едно от кремчетата е този лек вариант на Mixa от новите формули, която е предназначена за дехидратирана и чувствителна кожа. Такава е и моята, затова и всъщност попълних анкета, с която участвах в игра и спечелих крема. Съдържа хиалуронова киселина.


           Стандартна опаковка от стъклено бурканче, крема е опакован и в целофан. Нямаше предпазно фолио, но предполагам че е обезопасен.


            Аромата е доста приятен и освежаващ. Има водни и зелени акорди в него, но и доза цитруси.  Не е силен и не дразни, прави ритуала вечер отпускащ.

             Текстурата му е млечна и рядка на пръв поглед, но при допир и разнасяне по кожата, определено се усеща гелообразното в нея. Доста е хидратираща през лятото и облекчава от слънчевите лъчи. Фдт се нанася добре, обаче при температури над 30, ми идва по-силен от нужното. Грима върху лицето изчезва на места, особено на бузите. Пробвах го и през зимата, но тогава ми беше слаб и попиваше доста бързо. Перфектен за мен е през пролетта /през април и май/. Тогава кожата става мека, влажна и подхранена. Не се абсорбира за минути и да няма помен от него, нито пък омазнява зоната около носа. Сега мога да го използвам вечер, за да дам екстра хидратация, през деня посягам към по-лека грижа.


            Необходимо ми е малко количество, с което покривам цялото си лице и шия. Не прави кир ефект и страхотен бюджетен вариант за 20-25 годишните дами. Не очаквайте чудеса и заличаване на линиите, но като хидратация си върши работата отлично. Опаковката стига за 3-4 месеца при ежедневна употреба.


              Цената му е ~ 10 лв.