събота, 7 юни 2014 г.

Лятото е тук. Готови ли сте за него?

    След като снощи си помрънках за смотаното време за пореден път, което въобще сякаш нямаше намерение да става, каквото трябва да е през юни месец.... днес взе, че направо очуди света. И такова настроение ти създава, направо да ти се приходи на море!
    Какво повече си казах е нужно за една такава публикация? Любими аромати, рол-он и део спрей заедно с прекрасна освежаваща и почистваща маска за лице. Това са едни от продуктите, които използвам много често в горещините, затова избрах да ги споделя с вас.
    Днес на път към залата по случайност ме видя познат и качи, веднага попита с какъв парфюм съм. Аз супер учудена му отговорих и се оказа, че приятелката му също била болна на тема аромати. Купувала и понеже й се свидели да не свършат, пръскала по няколко пъти и така стоели. Е, моя милост не е чак толкова зле все още и мина сякаш този период. Та бях с Rochas Aquawoman и след това впечатление от мъж и комплимент, си казах ще пиша за него днес, защото е перфектния летен и освежаващ унисекс парфюм. У дома обаче ме осени мисълта да включа и други любими нещица, та ето ме готова с материала. :)

  
     Избрах няколко от фаворитите ме сред ароматите. В жегите предпочитам зелени, мускусни, свежарски, кокосови и аква. Харесвам цветни и плодови също, но в 40 градуса понякога ми идват в повече и предпочитам нещо освежаващо и което няма да ме задуши.
     Avon Jet Femme Holiday взех с голямо недоверие, а сега просто обожавам. Първият и класически Jet Femme не ми беше много по вкуса тогава, но след толкова промени във вкуса ми.... сега може и да не се окаже толкова лош. Holiday такова лятно и морско настроение носи, че да се чудя как ще живея без него! Кокос, морски вълни, нагорещен пясък, сол, личи и само подобни прекрасни нотки усещам. Смокинята също сякаш е поръсена с мед. Представете си един красив остров, а вие сте се излегнали на плажа с чаша коктейл в ръка!
     Paris Hilton Passport South Beach е в супер сладко шишенце, украсено като за тинейджърка. И макар аз вече да не съм такава или поне не се мисля, го харесвам и т.к. ми е подарък от много скъпа приятелка, си го нося с голямо удоволствие. Цветен, леко кисел и плодов, но ненатрапчив. В първите минути нектарината е на преден план, развива се бързо и няма характерната за повече подобни аромати нотка. Чудесен подарък за малките госпожици!
     Oriflame Amazonia е една от най-готините серии на марката от доста време насам. Щом безброй пъти пускаха продукти от нея и двете тоалетни води особено в предходни каталози и намаления, значи е имало защо. Знаете какво става, когато клиентите искат нещо! Вече съм писала за тях и крема за тяло, но неможах да я пропусна. Много свеж, зелен и дървесен. Не е сложен и лесно се харесва. Това ми е втори флакон, а колко от него и този за половинките поръчах на познати... цифрата не я помня вече. За цената от 7 лв, не е за изпускане.


      Oriflame Bahia Sunset & Bahia Paradise. Винаги ще съжалявам и скърбя за тези 2 парфюмчета, които пазя като очите си. Цялата серия ми беше ужасно любима и със сълзи на очите изхабих лосиона, сапуните и душ гела. Пръскам много рядко от тях, но ще трябва да ги изхабя все някога, защото миризмата сигурно ще се промени. Да чукна на дърво, засега са ок и са ми от 7-8 год. По 15 мл са. Съжалявам и че не успях да взема лилавия. Помня ясно как го поръчах 2 пъти. Първия пристигна 1 пръст на дъното, а втория малко над половината и върнах. Тогава обаче не бях толкова запалена и не потретих. Той също бе страхотен! Bahia Sunset е жълто-оранжевия флакон. Портокал, манго, кокос и ананас са в основата, на върха на пирамидата. Толкова сочен, слънчев и тропичен.... пренасям се в рая. Имах съученичка, която също го обожава и когато се пръсках с него, винаги искаше по мъничко на китката, за да си го душка. Bahia Paradise е с розовите шарки и зелена капачка. Не мога да опиша точната категория, но е по-свеж от Sunset и се усеща зеленина. Има непознато за мен цвете "Strelitzia", което го прави много различен и единствения по-особен такъв, който познавам. Интересен и в същото време нетруден за носене. Моля ви Орифлейм, върнете ги!
     Oriflame Elvie White Magic свързвам със зимата, с леда и пързалките. Усещам мускус, цитруси и бели цветя, но ми е трудно да го опиша повече и ползвам в студа. Тогава харесвам и нося топли аромати, ориенталци. В минусовите температури само смразяващ ноздрите ми парфюм липсва и ще съм загинала нейде в някоя преспа. White Magic носи прохлада и свежест под жаркото слънце. Цената му е около 20 лв.
     Rochas Aquawoman е малък аква разкош! Неслучайно го отбелязоха днес и заслужи да бъде включен в днешната публикация. Не знам как случих на него в продавалник и макар да не бях сигурна какво ще получа, защото е спрян от производство и много скъп, го взех. Поръчах с недоверие и си казах "ще го ползвам, докато свърши дори да е менте". Да, но се оказа ок. Познавах оригинала и трайността за този тип аромат от 4 часа, ме накара да се уверя в моя.  Самото шишенце си заслужава.... толкова морско и сладко ти става, когато е в ръцете ти. Стъклото е гравирано, а капачката му е тежка и масивна, не знам защо са измислили такава.
Неслучайно споменах унисекс по-горе, макар да не го водят такъв от бранда. Може би, защото е много изчистен и липсва онази характерна спиртност за мъжките парфюми. Макар да бях на тренировка с него днес, изобщо не ми пречеше и се държа достойно. Морска вода и мускус са ми в главата, останалото от пирамидата моя нос не разграничава. Моля не ме линчувайте, че не мога да описвам!
     Не се изчерпват с тези няколко флакона любимците ми, но с други ви запознах миналото лято и това ще продължа. А ето останалите продукти, които са ми верни приятели. :)


     Преди година-две Орифлейм пуснаха Activelle. Никаква вяра нямам на дезодоранти и рол-они против изпотяване. Имах проблем доста време и единствено Odorex ме спаси. След хубави коментари се пречупих и взех део спрея за тъмни дрехи, който не оставя следи. Сега мога да кажа, че винаги поддържам в шкафа него или рол-она, защото го ползвам целогодишно. Вече не се потя толкова и пръскам Одорекс много рядко. Activelle ми помагат и действат, а аромата на този със сива капачка (ще пиша в отделен пост за него) е като парфюмен. Включих обаче Cotton Dry, понеже нали всичко е в любимата синя гама и трябваше да не излизам от тематиката. Не че не ми върши работа, аромата е като на познатите и класически Dove, Nivea... от този тип. Оставя бели петни, това е проблема му и вече го пръскам само когато ще бъда със светли дрехи. На няколко пъти забравях и реша ли да облека черна тениска, всичко става на черти. Sensitive е със свеж зелен аромат. Също ефективен, но и той ми оставя бели петна. Вече е към края си и може би след време ще подновя. Сега имам други, които чакат ред. Цените са нормални. Дезодорантите струват по 5,90 при намаление за 150 мл продукт, а рол-оните от порядъка на 2,90-3,90 лв за 50 мл.
     Himalaya Herbals Refreshing Fruit Mask бях готова да запратя нанякъде след първата употреба, но след втората и третата се отказах. Точно преди 3 дни си я направих и останах без думи. Толкова свежа, чиста, гладка кожа остави след употребата й, че се превърна в любима за този сезон. Текстурата е като на гъст крем, на цвят е бледопрасковена. Точно като на плода папая. Аромата е лек и едва доловим плодов. При нанасяне в първите 3-4 минути се усеща много неприятно парене и щипене. Точно това беше и причината, поради която се чудех дали да не я махна. Мислех, че ще съм цялата червена и обрината след сваляне. След 5 минути обаче това чувство изчезва и маската започва да съхне и стяга. От типа на маската с минерали от Мъртво море на Ейвън е. Престоявате 10-20 минутки и отмивате. Не трябва да правите гримаси и мимики, за да не ви се образуват бръчки. Кожата ми буквално беше като на бебе. Мислех си, че пипам бебешко дупе или бял лист хартия. Толкова гладка стана. Очаквах да има опъване, но не. Чиста, свежа и без осезаема нужда от хидратиращ крем. Аз си го нанесох  все пак, защото ми е навик. Единствено количеството, макар и 75 мл, ми се струва малко. Не може на третото ползване едвам да излиза и да има за още толкова. Дали аз съм случила на непълна догоре или така ми се струва. Както и да е, няма да плюя повече, защото е видимо колко съм доволна и с удоволствие бих си я купила отново. Цената е 4-4,50 лв.
     А кои са вашите любимци за настоящия сезон? :)

петък, 6 юни 2014 г.

Avon Riviera Goddess

      Лятото все още не е тук в пълния смисъл на думата. Да, нося отдавна къс ръкав и рокли, а отскоро и сандали. Но не е достатъчно топло след като още си пускам вечерно време печка. Срам! Дори летните ми парфюми не успяват да ме отпуснат и да ми донесат наистина настроение. Единия ден вали, на другия духа и е мрачно, кога ли ще се порадваме на хубаво време?
      Всяко лято, независимо от температурите :D Аvon пуска подобни на Riviera Goddess аромати, а вече трета или четвърта подред са в едни и същи флакони. Цветни, плодови, екзотични, кокосови и т.н. Миналата година беше лансиран точно обекта на тази публикация. Имаше и спрей за тяло, който е по-разреден и евтин (150 мл). Аз лично никога не ги купувам, предпочитам тези от серията Naturals.


   Riviera Goddess не е нещо ново под слънцето и не би се харесала на такива, които не се впечатляват лесно от какво да е и през ръцете са им минали парфюми от всякакъв клас. Аз също бих се причислила към тази категория с разликата, че не съм много капризна. Купувам ги от чисто любопитство и след това заминават при приятелка, позната, роднина. Аромата е на екзотични плодове. Не мога да различа точно кои, но ми напомня на ананас, маракуя, манго и папая. Не е сладникав, нито кокосов и ориенталски. Мога да го нося в леко хладно и ветровито време, защото в 40 гр. жеги не понасям толкова сочни шербети върху себе си. Предпочитам зелени и аква тоалетни води. Трайността му за ценовата категория е много добра. От едно пръскане ми се задържа цели 5 часа. За 10-тина лева е екстра. Бих го препоръчала на млади момичета, които не искат нещо ангажиращо и все са с флакона в ръка. За една делова дама не го препоръчвам. ;)

четвъртък, 5 юни 2014 г.

Deva Vitamin C Eye Cream

      Преди години още имах крем за лице с Витамин С на Дева и останах с добри впечатления. Спомените ми поне са такива. След това, когато бях 2-ри курс мернах отново в близкия магазин, но тогава не ползвах кремове за лице (нямах навик) и не взех. Наскоро пък видях от тази серия, но бяха дневен и нощен крем, а в Лили преди 10 дни имаше други 2 вида - единия лек, а другия богат или с подобни характеристики. Околоочен обаче не бях срещала досега. Купих го след като говорихме със съфорумка. Тя си взе нощния крем, хареса го и искаше точно този за около очите, но не го откриваше. Аз съвсем случайно го видях на витрината в една аптека рано сутрин преди лекции и веднага го взех. И без това имах нужда от някакъв. Цената му е много ниска, аз го купих за 3,80 лв.
    

    Останах приятно изненадана от кремчето и с удоволствие ще си го купя пак. Опаковката е 15 мл, ползвам я от 2 месеца като редувам с още един и е половин. Има много лека, приятна текстура и се нанася лесно. Не е много течен и затова няма начин да излезне двойно повече от нужното количество. Капачката се затваря плътно със завъртане. Бял е на цвят и аромата му е деликатен, цитрусов (портокалов). Не дразни и се усеща само когато допрете до нослето си. Мисля, че по тази причина и по-чувствителните също биха го харесали. За мен общо взето няма аромат, защото съм свикнала с доста по- силно ароматизирани продукти.
    Действието му също е добро. Попива бързо, но хидратира чудесно и чувствам зоната си около очите отпочинала и свежа. Понася ми еднакво добре в топло и в студено време. Не изпитвам нужда от по-гъст и мазен крем, затова с удоволствие ще си го купя отново. Напоследък козметиката на някои наши фирми стана сполучлива и има попадения, които могат да се мерят с по-скъпи марки на пазара. Това ме радва и продължавам да тествам нови за мен открития. :)
     А за по-любопитните и разбиращите, ето и състава. Май доста смалих снимката, дано се вижда нещо.

    Ако някой не го открива в мрежата, в Елитис беше на 3,50 лв (за лице по 3,30 мисля) и в 2 малки парфюмерии го видях аз също, предлагащи масова козметика на 3,80 лв (за лице по 4 лв). С нетърпение чакам да изразходя поне 2 от наличните и ще взема дневния и нощния.

сряда, 4 юни 2014 г.

Garnier Miracle Skin Perfector ft. Inglot Pressed Powder

      Миналото лято най-сетне се реших да дам шанс на известните и набрали тогава популярност ББ кремове и моя приятелка, която не се спогоди с въпросния Garnier Daily All-in-one B.B. Cream, ми изпрати нейния заедно с разновидността за комбинирана към мазна кожа. Аз преди това си бях купила втория вече и й го препоръчах, но за нейната много суха кожа, се оказа неподходящ и затова аз се сдобих с 2 опаковки. Но днес ще ви разкажа за първият, появил се на нашият пазар ББ крем на Гарние. Моят е в цвят Light/Clair.


      Според мен е подходящ за хора, които нямат недостатъци и търсят леееееко изравняване на тена. Съответно не са фенове на перфектно изглеждащия грим и като цяло, които се гримират рядко и незабележимо.
      Аз уж съм с чиста кожа и без акне, но самият цвят е жълтеникав и на снимки не изглежда равномерно (не успява сякаш да ми скрие всичко) нанесен сякаш и това беше едно от качествата, което не ми допадна. Изискванията ми са за поне идея повече покривност. Другото, което не ми хареса е, че е прекалено мазен. Не знам дали мога да го определя като тониран крем всъщност, но през лятото ми е абсурдно да го нося, защото лъсвам 100 % или въобще не личи, че съм ползвала подобен продукт. През зимата пък ми идва тъмен и разликата в цвета между шията и лицето е поне 3 тона. Дори тогава обаче отново го чувствам по-хидратиращ, отколкото предпочитам да е.
    Текстурата му е гъста като на плътен крем за тяло или маска за лице, въпреки това нямах проблем с нанасянето му. Пробвах го доста пъти, напластявах го с надеждата да осигури по-голяма покривност, но не. Получавах кир ефект дори. Не можах да се спогодя с него и наскоро приятелка, която ми беше на гости и е с тъмна кожа, ме помоли да препоръчам някакъв фдт. Аз реших да я гримирам заради пробата на червило и се оказа перфектния за нея. Веднага и го подарих. Опаковката е малко над половината и ще й стигне за дълго време, не е фенка на честото гримиране и го прави само по повод. Кожата и е като моята, пасна и идеално като покривност и цвят.

   Цената му е около 10-12 лв.
   Единствено съм фиксирала с пудрата на Inglot и сложих червило. Друго по нея няма и се вижда колко добре й стои или поне на мен ми изглежда така. :)
   С Inglot Pressed Powder No.16 се сдобих от размяна, беше ми интересно да пробвам нещо на полската марка след толкова хвалене на сенките им. За съжаление пощите се бяха постарали и пристигна на сол, но аз я пресовах със спирт и си я ползвах без проблем. Цветът й също се оказа малко по-тъмен от този, който нося аз (за хора с жълт подтон и по-тъмна кожа отново). Нямаше обаче голяма разлика и се гримирах спокойно с нея.




     Стои много естествено и го няма онзи неприятен брашнян ефект. Покривността, която дава е малка и за хора с мазна кожа вероятно ще се стори прекалено лека. Не забелязах да лъсвам с нея (да със суха кожа съм! и за първи път ми се случи да лъсна с първото ББ на Ейвън миналата пролет - в черна опаковка и бях втрещена, затова държа да отбележа това), но все пак не е най-доброто, което може да срещнете на пазара. Напр. пудрите на Констанс Карол осигуряват повече покритие и са сравнително добри в матиращо отношение, особено за цената си от 5 лв. Тази струва около 20 лв поне, не съм сигурна и давам само ориентир. Ако Ви е интересна, пробвайте в магазина и поносете 2-3 пъти при възможност. Не се хвърляйте на покупка от веднъж проба.
      Моята я дадох заедно с ББ-то, защото заспаха в комплект и не съжалявам. Още таралачкам една кутия от старите метеорити Митик, имам 2 от любимите пудри на Essence OZ и още толкова от Catrice от Urban Baroque. Затова реших да освободя място в шкафа. :)

вторник, 3 юни 2014 г.

Victoria Beauty Hand Gel Passion Fruit

     Много хора не обръщат внимание на хигиената, не са запознати с това до какви вреди може да доведе едно най-елементарно "отбягване" на миенето на ръце дори. Всеки ден се сблъсквам с огромна мръсотия и буквално на моменти съм отвратена как не се обръща внимание - яде се с мръсни ръце, децата са омазани до ушите буквално и им се дават изпуснати предмети от земята. Да не говорим за ромите. Лошото е, че и големи хора, които се предполага, че са наясно и най-вече някои, изглеждащи като излезнали от списание, правят впечатление с ужасна култура за чистота и елементарно поведение. Но стига съм се правила на учителка, а да премина към предмета на днешната публикация.
     Често се случва да сте на място, където няма вода и не можете да се измиете, а се налага да пипате нещо чисто или ще ядете, а дори и само искате да освежите ръцете си и тогава на помощ идва антибактериалния гел или мокрите кърпички. Преди да започна да пиша отворих да потърся информация, защото не знаех как да започна днешния пост и ми беше объркано. Попаднах на блог, в който авторката твърди, че този продукт е по-скоро вреден, отколкото полезен и едва ли не хората го купуват като знаят свойствата, описани на гърба и как предпазва от бактерии.... А може би аз погрешно разбрах думите й, но както и да е. Не знам колко е вярно това и понеже химията и биологията са ми гола вода, няма да кажа пренебрегнете написаното и си купете антибактериален гел, за да имате винаги под ръка в чантата. Бих ви посъветвала единствено да се миете по-често и най-вече да не се пипате по лицето, ако сте с мръсни ръце, защото особено сега в жегите аз лично се опъпчвам много бързо и по устните знаете какви гадости е възможно да ви се появят.
     Това ми е трети антибактериален гел, но не съм свикнала с употребата и така си застоява. Не виждам полза от него, предпочитам 100 пъти пред него крем за ръце, който ще омекоти кожата и ефекта му няма да е няколкоминутен. Единствено ми харесва освежаването и лекото охлаждане малко след нанасяне. Аромата му е приятен - на страстен плод, но има и леко спиртна нотка. С витамин Е и А е. Производителя пише деца под 6 г. възраст да използват продукта само под родителски контрол. Вероятно заради течната консистенция и възможност от лесно "разливане" или да не се изкушат да го опитат.
  

     Има сини топченца, които се разтварят при разтъркване на ръцете, приличат може би на ексфолииращи, но не са. Като минус бих отчела, че се събират на купчинка на дъното, ако не се използва дълго време.
     Опаковката е прозрачна и сладурска, виждате колко е голяма. Капачката се затваря с щракване. Аз обаче избягвам да нося в чантата, защото на предишния ми гел беше се отчупила частта, която държи плътно затворена и се отваряше без проблем.
     Количеството е 50 мл, цената беше около 2,50 лв.

     Марката е българска, имат богат асортимент и понеже много харесах крема с арганово масло, давам шанс за в бъдеще. :)

понеделник, 2 юни 2014 г.

Zoya Pixie Dust "Tomoko"

         Pixie Dust серията ми е една от любимите, откакто беше пусната на пазара. Сдобих се с половината цветове и ги нося с голямо удоволствие. Съхнат по-бавно, но резултата е вълшебен. Толкова красиво блести всеки от тях, че им прощаваш някой малък недостатък.  


             А на Tomoko му отива всичко, признайте. Разкошен нюд с лек златист подтон, който блести неописуемо на изкуствена светлина и слънце. И като акцент, и самостоятелно - е прекрасен!


             На един слой прозира и изглежда като ефект, но щом нанесете втори - всичко си идва на мястото. Покрива перфектно и се влюбвате на мига.


              Трайността знаете е индивидуална, зависи от плочката и работата, която вършите с ръцете си. Ако цял ден готвите и миете, е нормално да видите още за часове връхчета или поне при мен е така. Но общо взето издържат средно 3-4 дни.


            Този цвят намирам за универсален и бих носила с почти всеки тоалет и по всеки повод.