събота, 6 юни 2015 г.

Fiery Red Lips

        Oriflame Perfect Fusion Foundation
           Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder
             Flormar Blush-on duo P115
                Urban Decay Naked - Virgin, Sin, Toasted & Hustle.
                  Orifame The One Double Effect
                     Zoeva Cat Eye Pen 
                       Avon Ultra Color Rich Moisture Seduction "Fiery Red"


            Avon Ultra Color Rich "Fiery Red" взех отдавна. Тъкмо се бях запалила по червилата, а те спираха някои интересни серии с готини цветове. Та хванах последния влак. В началото съжалих, но сега видях че съм направила добър избор. Обожавам червено, но лятото харесвам по-цветни и ярки червила, а повечето червени са знаете винени или просто навяващи есен, зима. А аз искам да избягам от това усещане сега. Fiery Red е ягодовочервено с блестящи частици. Точно на току що узрели пресни ягоди ми прилича. Самото червило ми напомня на онези балсами, които имат венички в тях, не знам как по ясно да го обясня. На снимките се вижда, че не е един цвят и точно заради бялото в него, стои свежо и лятно, а не студено и с винен/кафяв подтон. Самата серия Moisture Renew беше със SPF 15, Aqua Silk Complex и осигуряваща 24 часа хидратация.


      Много е комфортно за носене. Меко като балсам, но чудесно пигментирано и частиците стоят красиво, а не натрапчиво и евтино. Завършека е страхотен. Не се разтича и врязва в линиите. Ухае съвсем леко, приятно. Издържа ми 4 часа без ядене, като избледнява равномерно и след хапване вече е нужно подновяване. На снимките с него съм с молива "True Red" от самоподострящите се. Спокойно прекарах от 8 до 12 часа без да нанасям отново. Чак след като обядвах. Устните ми бяха меки и гладки, никакво изсушаване.




       Доста гледах и другите цветове тогава, бях взела и мостри, но не успях да си избера поне още едно от неутралните и останах само с това, но не съжалявам. Постоянно излизат нови и нови серии, които искам да пробвам. :)
       Но пък имам още едно червено, то вече е точно за студените месеци - Red Kiss. Толкова красиво е и то. Мисля че го имам в грим показвано. Намерих поста - цък. Обожавам го!



      На живо е идея по-сочно и червено, отколкото е излезнало. В гилзата се вижда реалния цвят.

петък, 5 юни 2015 г.

Purple Dream



        Oriflame Perfect Fusion Foundation + Maybelline Better Skin
        Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder
        Nyx Siky Rose Blush
        Avon Light and luminous Cool shimmers
        Сенките не са нещо особено, а и ползвах 4-5 единички и понеже не се вижда особено от светлината, ще посоча цветовете - светлозлатно в основата, бледолилаво и люляково в средата на подвиждния клепач,а  в сгъвката тъмнолилав шимър и опушено с GR Silky Touch Matte 213.
         Zoeva Cat Eye Pen 
         Oriflame The One Double Effect
         Avon Kiss n'go Intimate + UCR Pout lipsticks



четвъртък, 4 юни 2015 г.

Kiko Perfect Gel Duo Nail lacquer 678 Spring Green

      С последната поръчка от Kiko се сдобих с този сет от топ лак и лак от една от последните лимитирани колекции. По типичната "нова" тенденция в маникюра, серията обещава да даде максимум блясък и изключителна трайност до 7 дни, благодарение на ексклузивна технология, активираща се чрез естествената светлина. Няма печене и лампа! Финиша е супер гланц и блясък, на които можете да се радвате като изберете своя от 18 цвята.



      Кремовете на марката при мен не са от най-издръжливите, но с този сет, макар и скептично настроена, мога да кажа, че маникюра ми изглежда като след посещение в салон. Аз съм манияк на тази тема, сигурно ще кажете че при мен обикновено всеки е така, няма да го го отрека. Сета е добър обаче. Единствено цената му мисля е висока и се оправдава само от топа. Но Kiko пускат намаления постоянно, така че следете и си купете тогава. Не правят толкова дебел слой, колкото истинският гел лак, но ноктите са с много естествен вид.



           Стикерите са водни, от тук

      Цветният лак е със средногъста формула, плъзга се като масло и е много пигментиран. Дори на един слой може да мине, ако е по-плътен. Аз нанесох 2, за да избегна прозрачност и евентуални балони, също да ми издържи повече. Блясъка му сам по себе си не е нищо особено. В комбинация с топа, е много по-добре.






      Забелязах и че съхне бързо, макар да не пипах нищо за всеки случай. Топ лака също е плътен, подобно на Poshe & Seche, но не се отдръпва поне засега. И той се нанася супер лесно и бързо, не се точи. Час след лакиране си легнах и на сутринта нямах никакви поражения, така че вероятно след 15-20 минутки ще можете да вършите работа, ако решите през деня да оправите маникюра си.

                       Ето след 4 пълни дни как изглежда лака:


      Поизносен е леко и блясъка не е така като през първия ден, въпреки това може да издържи още 1-2 дни. За цвета не споменах, но мисля че снимките ще го покажат по-добре от моите думи. Разкошен е за лятото, ако носите и харесвате зелено, ментово и тюркоазено. Ярък е и се откроява. И на бяла кожа, и на по-тъмна ще стои жестоко!

вторник, 2 юни 2015 г.

MAC Hibiscus Cremesheen Lipstick

      Hibiscus е част от колекция Surf, Baby! - лято 2011 г. Опаковките са типични за сезона, носещи морско настроение, както и цветето хибискус, изрисувано върху опаковките и като златен принт върху ружа. Освен червилото, имам и лака Ocean Dip, който обожавам. От опаковката до красивия зелен нюанс.
     Hibiscus е с т.нар. за марката cremesheen завършек. Меко е, но не е мазно като някои балсами и не се разтича, а пигментираността му е средна. Не е от непокривните, нито пък от най-покривните. Нормална, дори бих казала сравнително добра пигментация за такъв тип завършек. Издържа около 3 часа без ядене. След това вече е изчезнало или има много лек нюанс върху устните.


      **Кутийката е от друго червило.



      Не изсушава, но подчертава недостатъци и се врязва по малко в гънките или поне при мен. Да го имате впредвид. Мирише на ванилия, типичния аромат за червилата на MAC.
      Цвета е ярък корал с оранжев подтон. Няма частици нанесено, но в гилзата се забелязват много фини. Стои красиво дори на кожа без тен и само с руж, спирала и молив. 


       Колекцията е стара, но марката постоянно пуска нови и все ще си намерите нещо подобно, в случай че ви е харесало червилото. :)



         ** руж - Milani Baked Blush "Coralina"


понеделник, 1 юни 2015 г.

Regal Exfoliating Facial Gel Magnolia Extract

     От както пробвах антибактериалния гел на марката и поддържам винаги от няколко години наличен, започнах да обръщам внимание и на останалите продукти на Регал. Преди време си бях взела този ексфолииращия гел, за който имам отделна публикация, а от няколко месеца ползвам именно варианта от серията с орхидея.



       Този с Q10 е по-мек и частиците са като от гел, т.е. почти не се усещат. Спокойно може да мине за почистване на грим. На този с магнолията са грубички и доста добре ексфолиират/почистват кожата. Направо си действа като пилинг, не толкова като гел. Текстурата му обаче е гелообразна, а не гъста.


   Зимата ми изсушаваше, но в момента ми е ок и няма опъване след измиване. Мирише много свежо и приятно, това е и една от причините да харесвам серията. За ценовата си категория според мен са ок. Не е уау продукт, но си върши работата и няма какво повече да искам. Ползвам го 2-3 пъти седмично.

неделя, 31 май 2015 г.

Нови придобивки

         Докато не съм забравила какво съм си купила този месец, побързах да наснимам, защото времето минава неусетно. Ако не беше пътуването ми до София, сигурно щях да пропусна поста, но т.к. си получих и няколко продукта от Avon и Oriflame, реших да драсна.



     Дългожеланата четка вече е в колекцията ми - MAC 217 (47,00 лв), покрай нея MAC Brush Cleanser (20,00 лв) MAC Mineralize Skinfinish "Soft and Gentle" (59,00 лв). Пиша цените, защото имат разминаване с посочените на някои места, които следя и явно увеличение.


      Взех си желаният цвят от Indulgence "Rose bouquet" от Avon с един от пясъците Mineral Crush, защото бяха изгодни - 2 продукта за 8,90 лв.  Доста се чудех между лилавия, тъмносиния и този, но не исках с глитър частици и си взех Ruby. Разкошно ярко червено със златист шимър. Много ми прилича на OPI Magazine Cover Mouse. Обожавам аромата на ананаса, а и вкуса му, прочетох хубави неща за лятната серия за стъпала и макар да знам какъв е ефекта им, т.е. нищо особено, заради ярките цветове на опаковките....


     За него вече имам отделен пост. Много красив!



      Придобивките от Италия. :)












    Явно всички разбраха колко си падам по червеното, след като и Нат ме усети от 15-20 минутен разговор, ми е избрала точния за мен нюанс от Ultra Glossy Stylo No. 809. Нямам търпение да го разнося. Досега не съм си купувала червило на Kiko.



     След много похвали за "гъбката" на Dove, си я взех, но от няколкото ползвания до момента не мога да кажа, че спира на 100 % изпотяването. Като я понося по-дълго ще пиша пак за нея. Млякото на Cottage с виолетка ме опияни от първо помирисване и веднага го грабнах. Охлажда, хидратира, омекотява и мирише великолепно. Идеално е за лятото. Не оставя мазен филм и попива бързо. В кутийката на Alverde имам от маслото на Balea с лешник, приятелка ми отсипа да го пробвам - хареса ми, напомня ми на маслата на The Body Shop, но имам много мазила за тяло и затова не ми се купуваше цяла опаковка. Серията с орхидея на Рефан е с лек и свеж аромат. Душ гела на Палмолив с черешов цвят го имам и скоро ви разказах колко го обичам, но не се намира лесно и като го видях в близко магазинче, веднага си го купих.


     Колието вече ви показах в отделен пост. Новият дълготраен минерален фдт на Джордани Long Wear Mineral Foundation спечелих случайно. Регистрирах се в тази форма във фейсбук и без да получа дори мейл, ми го изпратиха до адрес още следващата седмица. Останах приятно изненадана. Отзивите за него не бяха особено добри, но след 4-5 носения вече, мога да кажа че на мен ми пасва идеално. Обогатен е с ревитализиращи минерали от вулкана Етна.


     Без пудра не става (лицето лъщи), но фиксиран с такава, не мърда докато не го сваля. Дава точно ефекта, който търся. За пореден път се убедих, че фдт-ените на марката от GG, са много добри! Четката към него си я поръча приятелка, но аз пропуснах - не знаех дали си струва. Сега обаче я чакам, думите и "справя се", ме накараха да я взема. :)



      Като имам по-обективно мнение в бъдеще, ще пиша за него в отделен пост, както и за четката.
      Многобройните ревюта на Apivita не ме оставиха на спокойствие, дано си струват. :)


      И естествено чайчета. За къде без тях вече?
      Dukat Multi Fruit & Tropical Fruits взех от Кауфланд - погледнете ги. Ухаят от кутията и са супер вкусни. Ще взема и някой друг вид. Това което е на кутията, се усеща на 100 %. Около 1,50 бяха те. Fruit Love на Teekanne също не е за пренебрегване. И той като повечето топли напитки на марката, ухае доста силно и хубаво. Не обичам черните чайове, казвала съм, но този Akbar ми взе ума. Като видях у дома, че пак съм грабнала Black Tea ми стана тъпо, но този все едно е касис с лек намек за черен чай. Уникално ароматен и вкусен. Марката я видях в Kaufland. Определено ще опитам и други техни. Цената им е 2,50-3 лв.
       Щипката за насипен чай ми я взеха от Евроленд, но още не съм правила с нея. Надявам се да ми върши работа.


     Тези всички са от ДМ. Най-много ми хареса Superfruits, разкошен ароматен чай! Лимон и бъз (Elderflower Lemon) е по-лек, ненатрапчив. Ментата на Биопрограма все още не съм отворила, но аз пия от пакетчетата тяхна, така че този насипен ще е още по-добър, надявам се. А този с манго и личи е най-обикновен. Приятелка ми сподели, че много и харесал, супер готино ухаел и щяла да си купи цяла кутия, но аз лично не го намирам за впечатляващ. Цените им по спомен ориентиеровъчно: този на ДМ - около 2,50 лв, Лимон и бъз - 3,70 лв, Червените плодчета - 4,60 лв, Ментата около 3 лв.



      И някои от гардеробните придобивки. Мързи ме да снимам и тях, а и като ги събера накуп се плаша. :D Сдобих се с още един скорт. Забравих клиновете и панталонките си за тренировки. Много са ми удобни скортовете.


     Пижамка от Lidl. Приятелка ми я купи, защото тук нямаме Lidl вече. На око ми взе размера, а той ми пасна точно. Той бе единствения нормален останал. Вече от 1-2 седмици я нося и ми е супер удобна и лека. Материята е мекичка, памучна. Определено са им уголемени, защото не съм много слабичка и в XS от марки като Calliope & Terranova не мога да влезна посмъртно. Там за мен продават дрехи за анорексици. Направи ми впечатление и как е опакована.



    Имаше и други 2 модела, т.е. с различни шарки, но се сещате как се разграбват новите стоки още в деня на пускането им и само това беше останало привечер. Цената и беше 15 лв.


     
     Много съм трудна с обувките и чантите, едва си избирам и вечно обикалям с месеци, докато си харесам нещо. Затова като видя модела за мен, който ме грабва, си го купувам без много мислене. Че от двуомене дали няма да намеря по-добро, под носа са ми отмъквали и ме е било яд. Първата чанта от 2 или 3 месеца я гледам, закопчалката тип портмоне ме дразнеше, но онзи ден накарах да ми извадят пълнежа от вътре и си я прибрах вкъщи. Чакала ме е да се наканя. :D Другата на майтап я погледнах, но като я сложих на рамо и до сандалите, не можах да оставя на рафта. Ужасна съм!


       

   Този модел ниски сандали и производните му са заляли пазара тази година, постоянно виждам момичета и жени с такива. Има и с платформи. Суууупер удобни са. Вчера бях цял ден с тях. Толкова меки, че все едно стъпвам по памук. Ластика не е стегнат, но не се изхлузва и за секунди вкарвам крак, а съм с широк свод и проблемен крак що се отнася до прибрани модели. Мерих и бели такива, харесаха ми и 30 мин се разхождах из магазина с тях докато избера, но ще се цапат лесно и се спрях на варианта в черно в крайна сметка. Продавали се много, сега е момента да си набавите за сезона обувки, докато номерата не са се изчерпали.


      Тези си избрах за работа. Исках универсален цвят и ток със средна височина, защото макар да съм свикнала да ходя на 9 см през зимата, когато няма платформа, знаете колко по-неудобно е. Особено ако търчите от 1 до 4 етаж непрекъснато.


   
     Тениски вече избягвам да купувам, защото нямам кога да ги нося, но тези бяха на символичната цена от 5 лв и си ги взех. Жълтата особено ми допадна много. Цветовете са идея по-свежи на живо.


     И няколко продукта, които пристигнаха последните дни. Понеже зарибих приятелка с четки и гримове, си поръча палитрата Naturally Yours (Zoeva) с 2 четки като за начало да се учи. Сенките ми харесаха много и скоро ще прегреша май. Само да ми ги предостави за проба, но дори и без нея.... страхотни са!


     Колкото и да се убеждавам, че имам достатъчно в кафявата гама - Шоколада и Naked 1, освен тях и доста единички, Comfort Zone (wet n'wild), тази пак ми се вижда различна. 


     Червилото "One wish" е опияняващо. Яд ме е, че през настоящия сезон не нося такива цветове. На есен ще му видя сметката. Подозирам как ще ме гледат на улицата. :D


     Лака още днес ще бъде вкаран в употреба заедно с топа. А очната линия Cat Eye Pen утре. Дано не съм сгрешила с нея, че настоящата ми вече я изтормозих след половин година употреба. Нямам разочарования от Zoeva до момента и рискувах да се доверя отново на тях за такъв тип продукт.