събота, 26 октомври 2013 г.

Hristina Cosmetics - тоалетни трици "Седеф"

    Преди години още заглеждах триците за лице на Freeman, но самата дума трици ме разколебаваше да пробвам. Звучеше ми нечовешко и едновременно, затова и отбягвах да купя такъв продукт. Пролетта обаче, търсейки ексфолиант в една парфюмерия, ми предложиха от тях с думите, че са много добри и се купуват. Макар да е толкова изтъркано това, реших да им дам шанс. Цената беше ниска, но очевадно с голяма надценка на съответното място - в аптеката беше 2 лв (скоро си купих и в новата опаковка за 2,30 - явно са увеличени малко).
   Честно казано не очаквах да остана много доволна, но се оказа обратното и затова вместо стандартните ексфолианти в тубички, отново си купих триците тази есен. Не съм ползвала от другите видове, защото ми хареса миризмата на тези, а и ефекта им, та останах с тях.


Ето новия етикет:
http://aoi-box.blogspot.com/2013/06/blog-post_13.html

   Сега погледнах, че ги дават за смесена към мазна кожа, а аз съм с нормална (зимата леко суха, през лятото комбинирана). Отразяват ми се много добре. Частиците, а и самата текстура е мека и не дразни при разнасяне. Кожата след тях е мека, гладка и дори не се нуждая от крем аз. Повечето пилинги ми изсушават доста, но триците са ми перфектни
   250 гр. е кутията, икономични са и стигат за доста време. Разбира се, зависи и колко често се ползват, но поне за 4-5 месеца мисля ще стигнат. Ако не сте ги ползвали досега и имате нужда/търсите подходящ ексфолиант за идния сезон, ви съветвам да ги пробвате. Дори да не ви харесат за лице, можете да ги ползвате за тяло. И още нещо - гледайте срока преди да ги купите, защото първия път ми ги пробутаха с оставащи 1-2 месеца и се наложи да слагам по повече, макар че не успях за толкова да ги изразходя и ги ползвах след това. Аромата не беше променен и не ми повлияха, но все пак.
   Останалите видове на пазара, които открих са:
- с ориз
- с кафе
- с пшеница
- с ленено семе

    Ще се радвам да споделите вашето мнение, ако сте ги ползвали и особено за горните 4 - ще ми се да разнообразя като свърша тези и да пробвам някой от тях (изключвам тези с кафето, понеже аромата на тази "напитка" ми е неприятен)/ 

петък, 25 октомври 2013 г.

Outfit with Adidas Top Ten Hi Sleek Bow

 
   От дълго време исках да пусна публикация за любимите ми червени кецове на Adidas, за които щях да направя и невъзможното да имам. Направо не успях да спя като ги видях и трябваше да се сдобия с тях. Добре, че лудия ми баща ми угажда и в момента, в който разбрах че са налични в магазина на Адидас в Стара Загора, ме закара да ги вземем.
   Много са ми удобни и сладки. Със сигурност бялата панделка допринесе за придобиването им, но понякога и малките неща са важни, нали? :))
  И нещо, което искам да подчертая - може би това са първите обувки/кецове или както искате ги наречете, които са наистина лъскави и перфектни като на снимките. Със сигурност доста от вас са се лъгали по хубавите картинки и поръчвали от сайтове, а в действително получават доста по-прости неща. Тези обаче са страхотни. Виждате и до кутията как изглеждат (нови). За ориентир един случайно избран онлайн магазин:
http://asphaltgold.de/adidas-top-ten-hi-sleek-lack-rot-weiss.html



                                                     (на 1 година)

     А ето и новички как изглеждаха :)




    Ходя си спортно облечена като съм с тях, а и официално облекло не би им подхождало.
    Цената им беше 170 лв, но бяха налични и в Humanic миналото лято/есен за 240 лв. По-късно, доколкото разбрах и там са ги намалили.
    Имат още няколко разновидност - черни с червена, черни с черна панделка, бели с бяла, бели с черна и т.н. Не съм ги виждала тях, а и в България май е имало само едни от тях (черните с червената панделка), но и тези са ми достатъчни. :)






                                    - блузката е от магазин "Тату"
                                     - панталона няма марка, от City Boy City Girl
                                      - очила "Pepe Jeans"

Zoya Lisa ft. p2 Bloggers' choice

    Макар все още да е топло и есенно, на мен вече ми се носят коледни цветове и реших да не се съобразявам с времето. От миналата седмица замислях да съм с комбинация злато и червено, та от няколко дни и се радвам. Определено лаковете са много красиви, фолиения завършек ги прави толкова "неустоими".
    Zoya Lisa е едно от любимите ми червени - подобна е на Sarah, но може би идея по-светла и с лек дуохромен ефект (шимъра й). Покрива дори на един слой, аз обаче не искам да прозира и слагам 2. Съхне бързо и е трайна. За огледален блясък нанасяте топ лак и сте готови. :)





    p2 е немска марка, от типа на Catrice & Essence. При нас обаче я няма, а на нейно място се продава Alverde. За мен обаче втората е по-нисък клас от p2, много са ми "прости" продуктите и. Но в България винаги се предлагат подобни неща, така че..... както и да е.
   Bloggers' Choice беше пуснат в продажба тази пролет. Сдобих се с него по случайност, показаха ми го и макар да харесвам трудно подобни цветове, го поисках и ето че дойде време и желанието ми да се накипря с него. Много интересен и за пръв път срещам подобен нюанс на златното. Старо и ярко злато е. Подходящо за Коледните празници, а и не само. Първия слой е прозрачен, но втория покрива и аз не виждам нужда от трети. Ако обаче искате перфектно покритие, то ще се наложи да нанесете такъв. Завършека е фолиен, както споменах и по-горе. Изсъхна бързо. Достатъчно блестящ е и прави впечатление дори без топ лак. :)
    Цената му е не повече от 2 евро. Можете да си го купите от немски или австрийски вериги (дрогерии).

четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Outfit of the day

     Днес отново бях спортна. Напоследък излизам много набързо сутрин и нямам излишно време за по-елегантно облекло, прическа и грим. Съответно и високите обувки не са подходящи. Така ходя почти всеки ден, пък и за лекции ми е най-удобно. А вие студентки, как се обличате и кой стил харесвате/предпочитате повече? :)





                                               - чанта и кецове Nike
                                               - якето и дънките (не са на специална марка, купени са от любимия ми магазин в Стара Загора - City Boy City girl)
                                               - жилетката е от TATU

Грим на деня

     Очи:

- Farmasi Mono Eyeshadow No. 19 (подвижен клепач)
- Oriflame Mono Eyeshadow "Cappucino" (за ъгълчето и долните мигли)
- Avon Supershock "Blackberry" за очната линия и долните мигли)
- Oriflame GG Supreme Length Black

    Устни:

- Catrice Ultimate Color 210 Pincadilly Circus

    Лице (+ скули):

- Maybelline Fit me Foundation + Bourjois Healthy Serum Fond de teint Gel
- Essence Oz the Great and Powerful Powder
- Wet n'wild Mega Glo Illuminating Powder "Catwalk Pink"
 





 

Zoya Zenith Winter Holiday 2013 Collection

    Преди месец вече излезнаха новите коледни Зои за продажба и аз естествено не се удържах. Нали са ми любима марка, поръчах си 2 и преди няколко дни ги получих. Веднага пробвах, трая ли? :)
    Това са 6-те лака, които съдържа колекцията (отляво надясно): Payton, Cassedy, Seraphina, Dream,  Mosheen & Belinda. Лилавата е стара, беше пусната в лимитиран сет (ако не се лъжа) и затова явно са решили да я има в официална колекция също, а може и да не са измислили друг по-интересен цвят. :)) Четох в чуждестранен блог нещо подобно.

          http://vanityrouge.com/zoya-zenith-winter-holiday-2013-collection-review-photos-swatches/

   Аз ще ви покажа Payton & Dream. Колкото обаче гледам Cassedy, толкова повече я искам. Напомня ми на Chanel Graphite, който купих с голям кеф и след второ "мъчително" носене, махнах. Не беше това, което очаквах. Радвам се, че отиде при голям негов фен и ще го оцени повече от мен.
     Тук снимките са по-добри и мисля, че са хванати реално цветовете, за който се интересува и обмисля някой за покупка:
http://www.polishedandglittered.com/2013/09/zoya-zenith-holiday-winter-2013.html

   Payton е много тъмно червен, винен цвят. По-тъмна е от миналогодишната коледна Blaze и частиците и са по-големи, правят по-триизмерен (3D) ефект. Blaze е с по-ситни и сякаш холограмния ефект е идея по-добър при нея. Близка по отношение на частиците и като цяло, е Aurora - според мен е точно от типа на Payton.
   Покрива перфектно на 2 слоя, нанася се много лесно и съхне бързо. Нямам топ лак на повечето снимки, нямаше и нужда, по-късно обаче си сложих. За трайност не искам да говоря, защото е индивидуално. При мен марката се държи много добре - 3 дни без проблем, до 5 съм стигала дори, но повече не търпя лака. :)






      Dream е тъмносин "дънкен" цвят. Не знам иначе как да го опиша. Снимките и на двата лака са реални при мен, дано и при вас се виждат така. Направих доста и отбрах най-ясните, надявам се да ви харесат. Също като Payton и този прилича на Aurora от към завършек и частици (само че при него са малко по-едри: между глитър и скейл). Перфектен на 2 слоя, блясък и съхнене без грешка. Цвета ми напомня на нощно небе с мнооого звезди. Нали съм фен на тази гама, няма как да не ви кажа - купувайте. :)))






   И двата лака поръчах от ибей на цена 8 $ за брой, доставката беше безплатна. Имайте предвид, че ми ги донесе човек от САЩ (затова е free shipping), да не ме питате от кой продавач са. :))) 

сряда, 23 октомври 2013 г.

Грим на деня с моливи Impala 304 + 306

    Добър вечер :))

    Последните дни нямам много време за грим сутрин и посягам все към моливите, които доскоро пренебрегвах жестоко и не ползвах. И тъй като вчера видях публикацията от Вержи за няколко молива на Импала, 2 от тях имам (304 и 306) http://xmysweetescapex.blogspot.com/2013/10/impala-waterproof-and-silicone-eyeliners.html и не харесах като ги купих (зеления на окото вадеше много малко и светъл цвят, а златния ми стоеше прекалено жълт), реших да им дам още един шанс. Бях на косъм да ги хвърля, че много се ядосах на качествата им при първите слагания.



 
   Нанесох от базата за сенки на Ейвън, защото е по-суха и идеална за моливи/очна линия, така цвета на зеления стана по-плътен и в комбинация със златния + кафяв Avon 24K Gold (Golden Brown) ми издържа 5 часа без проблем (само леко се бяха отпечатали тези на Импала на костта), след това бях на фитнес и нямаше как да не сваля грима. Доволна съм и се радвам, че намерих подходяща комбинация и начин, по който да не стоят просто.
Спиралата е както обикновено - Oriflame Giordani Gold Supreme Length.




                      Руж - Avon  Light and Luminous "Cool shimmers"
                      Червило - Oriflame Triple Core "Fashion Mauve"
                       Фдт - Maybelline Fit me + Bourjois Healthy Mix Serum Fond de teint Gel
                        Пудра - Guerlain Meteorites Mythic