петък, 10 февруари 2017 г.

The Body Shop Spiced Apple Body Lotion and Hand Cream

        Spiced Apple вероятно ви напомня на една стара лимитка на The Body Shop - Glazed Apple. Ако сте я обожавали и очаквате подобен аромат, пропуснете я. Не че тазгодишната лимитка не е хубава, но е доста различна и по-сладка в сравнение със свежавата зелена ябълка. Подправковата ухае по абсолютно същия начин, 99 % като лосиона на Velnea Cinammon Apple.


         В първите минути усещам сладки и сочни червени ябълки, поръсени с много малко канела за щипка пикантност. Вкусен и празничен е аромата. До 10 минути обаче става по-лек и се долавят тънки резенчета тръпчива зелена ябълка. Задържа се около час.
          Текстурата на лосиона е гъста и хидратираща, но попива за секунди и тук няма нужда да чакате, за да се облечете. Нещо, което с маслата им няма как да се случи.


        Има предпазител, което доказва че не е отварян и помпичката е супер удобна. Пуска толкова, колкото я натиснете. Лесен и приятен продукт за употреба, който е по-подходящ за топлите зимни месеци или есента. Ако имате нужда от по-дълготраен аромат и кожата ви е много суха, определено си вземете от маслата за тяло.



        Крема за ръце е отново в сладурска мини опаковка. Само да не се мачкаха така лесно, но се преживява. Супер удобен е за чантата. Консистенцията му е лека и попива също за секунди. Нещо подобно е на лосионите на Балеа. Оставя кожата мека и нежна на допир.


Ухае на свежи зелени ябълки с щипка канела. Аромата му според мен не е толкова сладък като на лосиона. 

     С удоволствие ще си изразходвам и двата продукта, но вече съм нетърпелива за следващите лимитки. :)
      Продуктите можете да закупите и от България от сайта mybodystore.bg


четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Nivea Deodorant Fresh Natural 0 % Aluminium 24h

        Наличните продукти против изпотяване в шкафа не ме удовлетворяваха за зимния сезон. Рол-они и крем дезодоранти предпочитам да ползвам през лятото, когато се ходи с рокли или потници, за да има начин да попият бързо. Но в момента, няма начин да стоят по 5-10 минути гола и да чакам. По тази причина реших да пробвам този дезодорант на Nivea без алуминий, за който бях срещнала няколко добри отзива.


         Много ми допадна и самата опаковка, което съвсем наклони везната в негова полза. :) Можете да я ползвате и за нещо друго след изразходване, защото флакона се отваря.
         Аромата му е същия като на класическите кремове на марката. Леко силен е. Малко след напръскване обаче, спира да се усеща и по тази причина не ме дразни.


         Помпата му е удобна и 3 пръсвания, са напълно достатъчни за всяка подмишница. Съхне бързичко и аз лично се обличам до минута. Сякаш не съм забелязала да оставя силно бели петна по тъмните дрехи, но ако моментално сложа черна блуза, със сигурност има някакъв лек отпечатък.


       Не дразни кожата, ако сте бръснали или се усеща съвсем малко, което не го отразявам. Дали обаче успява да предпази 24 часа? Категорично не. Дали има и 2 часа ефект, не знам. При мен този дезодорант има същата ефективност, каквато и онзи на френската марка Roge Cavailles. Разбирайте, не само че не предпазва, но имам чувството и че се потя повече, отколкото без него. Освен това отново потта ми мирише по онзи грозен начин. Непростимо е, зимно време, при минусови температури да усещам аромат от себе си и то такъв.


        Давах му много шансове като го пръсках след къпане и на чиста, подсушена кожа. Обличах си памучната пижама, също свалена от сушилника и въпреки това, на сутринта бях с мокри петна и кофти аромат от тях. Не знам дали само при мен не действа този или като цяло део спрейовете без алуминий, но едва ли ще продължа да експериментирам с тях. Препоръчайте ми ефективен дезодорант или стик, който наистина да предпазва. :)
        Цената на продукта на Nivea беше малко под 5 лв, но не ви препоръчвам.

сряда, 8 февруари 2017 г.

The Body Shop Vanilla Chai Softening Body Butter

      Всяка зима има изненади от The Body Shop. Година след година си казвам няма с какво да ме впечатлят, но все излиза по някой атрактивен аромат не само от коледните, но и летните колекции, на който не мога да устоя. Vanilla Chai в началото всъщност отписах. Приятелката ми, която ми го взе каза "мирише на лекарство". Затова и отказваше да ме сдобие с него. Но знаете колко различно усещат ароматите хората. Помолих я все пак да ми го купи и буквално съм влюбена в него. При мен на кожа мирише абсолютно приказно.


         Първото нещо, с което свързах Vanilla Chai като отворих опаковката беше на ориенталски пазар. Ванилия, но с много пикантни подправки. Силна и леко натрапчива. На кожа обаче, бях отвяна от разкошния мирис на базата от мека и топла ванилия, с фини и ретро нотки на кардамон, щипка анасон, канела и малко пипер. Сякаш усещам и намек на роза.

вторник, 7 февруари 2017 г.

Titania Beauty Care - прецизна четка за очи

       При последното ми ходене в дрогерии Лили, съвсем случайно забелязах нови четки на Titania на щанда с аксесоари за грим и коса. Изглеждаха много добре и от предлаганите, най-необходима ми беше прецизната за очи. Стори ми се с доста подобна форма на пенсил, което пък я прави идеална не само за външния ъгъл, но и за долните мигли. Цената й беше 5,89 лв, така че я грабнах веднага.


        Четките са опаковани в плътни наелонови калъфчета с ципче, точно като тези на Zoeva. Още един плюс освен външния вид. Косъма на прецизната четка за очи, а предполагам и на всички останали, е синтетичен. Гладък, мек, но е сбита и гъста, което пък позволява да създаде чудесно сцепление, да не се огъва. Точно като Buffing-ите за лице. Отнема и нанася цвят без проблем, няма нужда от безумно напластяване и оформя V-то за секунди. Не разпрашва сенките.


        Снимах я до pencil-а ми на Zoeva, за да видите разликата. Тази на Титания е с по-заоблен връх, но е също толкова прецизна и спокойно може да замести 230-ката. Дори я ползвам успешно да оформя веждите си. Косъма е качествен, не дразни нежната кожа на очите, няма аромат и не пуска цвят при пране, не губи формата си.


        Има един незначителен недостатък и за мен това е надписът на дръжката - за около 10 дни започна да се изтрива, но то и при четките на MAC го има това. Само че те струват в пъти повече. Другата подробност е, че от единия край ми е леко вдлъбнат косъма, може би е бил притиснат при транспортиране в опаковката и дори след няколко пранета, не иска да се оправи и върне на мястото. Не че това и пречи да върши перфектно работата си, но исках да го спомена, за да оглеждате като купувате.



        За мен тази четка е изключително добро попадение и препоръчвам с 2 ръце. Останалите им предложения можете да разгледате във фейсбук страницата на блога, където качих снимка на щанда от Лили или да отидете директно в някой от магазините им. Аз съм си набелязала двойната им за лице и ще се радвам да ми споделите, ако някой я вземе преди мен. :)


понеделник, 6 февруари 2017 г.

Maybelline Lash Sensational Mascara

       Maybelline Lash Sensational Multiplying Mascara не е нова на пазара. Излезна преди повече от година, но моята отлежаваше заради други отворени. Спечели си супер много фенове още от самото начало и е една от най-коментираните/купувани спирали от дрогерията. Дойде и реда на моята за пръв път на 29.12.


        Очаквах спиралата да е много течна и да слепва миглите, а се гримирах за повод и нямах време за корекции. Отзивите които бях чела за нея, ме накараха да мисля така. За щастие беше идеална веднага след отваряне и бързо приведох миглите си в приличен вид. Крайният резултат обаче не беше такъв, какъвто мислех че ще бъде.
         Четката е силиконова и от любимите ми. Разделя, удължава и извива много лесно и бързо. Придава и малко обем. Не слепва, ако не решите да напластявате. На пръв поглед идеалната ежедневна спирала. При по-гъсти и дълги мигли, за вас ще е още по-хубава. Щом е нужно само леко подчертаване, би била чудесна.


      Защо всъщност не ме грабна толкова Lash Sensational? Не че не е хубава, напротив. Отново ще си я закупя, но отзивите и хилядите възторжени коментари за изразходени n на брой опаковки, ме накара да мисля че ще имам кукленски и драматични мигли. Поне още наполовина толкова дълги. Ефекта при мен обаче е съвсем нормален и с нищо по-различен от други дрогерийни спирали, които съм ползвала.


         Пигмента е наситен, но не прекалено черен. Не ми се размазва и рони през целия ден. Свалям я идея по-трудно от други спирали, но с мицеларна вода не виждам голям зор.


         Не знам дали аз попаднах на по-стегнат туш, но мислех че ще ми е нужен месец за да я разработя. А тя беше готова веднага за употреба. Вярно че я имам от над година, само че не съм я отваряла грам. По етикет има още година срок, така че по-нататък ще я взема отново. Ще ми се да й дам още шансове, заради четката и ефекта.


          В момента новата им Lash Sensational Luscious също е намалена и ми се ще да пробвам, но е доста по-трудна за сваляне и това ме спира. Колежка я ползва, миглите й буквално опират до веждите. Тя обаче има по принцип хубави и с всяка спирала стават такива. Сподели ми, че не би я повтарила поради тази причина. Едва докосвала с четката, иначе ставали прекалено дълги за през деня.
          Набелязала съм Reveal на Bourjois заедно с One Seconde, та ще видим коя първо ще пробвам след като доизразходя тази и другите 2 налични, които ме чакат.

неделя, 5 февруари 2017 г.

SNB Professional Lacquer "Raina"

       Февруари е любовния месец, но не само тогава обичам да нося червено. По коледните празници, поводи и когато искам маникюра ми да изглежда ослепително. И този красив крем с разноцветни брокатени частици на SNB Raina, е точно такъв.


        Нанася се като масло с широката и удобна четка, на два слоя покрива почти отлично като има лека прозрачност за дълбочина и блясъка му е страхотен.


        Прекрасен класически червен цвят, който ще ви омае още от шишенцето и няма да му устоите. Веднага като го видях, го поисках!




       Какви червени лакове харесвате - кремове, шимъри, пясъци? Класически или с доматен подтон, бордо, винени?



        Подкрепям българските производители и се радвам на прогреса им! Цената на лаковете на SNB e 12 лв. Можете да ги откриете в сайта на Старнейлс или офисите им.