събота, 3 февруари 2018 г.

L.O.V Blush affair Multi-tone cheek palette 100 Alluring Cheeks

        В коледния подарък от Германия се криеше тази готина палитра за скули от L.O.V и да си призная, още тогава знаех че ще я ползвам за очите. Цветовете и разположението им, е типично за сенки. Напомня ми на i-Divine на Sleek. Това обаче не я прави лоша, а напротив.
        Влюбих се в топлите и червеникави нюанси, а и знаете колко обичам Ренесанса и Vintage Romance на Sleek. BLUSH affair Multi-Tone Cheek Palette се оказа по-добра и качествена, отколкото очаквах. Не си представям тези наситени розови и златисти тонове върху лицето ми, но за очите са прекрасни и много благодаря на Ина, че ми я е избрала.


           Опаковката според мен не е кой знае какво, но всъщност се затваря доста стабилно. И тук се изненадах, защото в началото като я взех в ръце ми евтинееше. Сега съм сигурна, че ще мога да я взема с мен на път.

четвъртък, 1 февруари 2018 г.

Avon True Colour Nailwear Pro+ "Plum Dazzle"

     Plum Dazzle е един от последните цветове лакове, които Avon пуснаха в продажба в края на 2017-та. Поръчах го през декември, но беше изчерпан и пристигна едва преди 2 дни. Бях го видяла преди това, което още повече ми затвърди поръчката.


          Името му и снимката в каталога подсказваха, че трябва да лилавее и аз очаквах това. Но всъщност и вие виждате че е виненочервено с много златен шимър. Обожавам такива цветове и смятам че лака е страхотен, така че не съжалявам.


         Четката е широка и като останалите лакове на марката. Текстурата е с нормална гъстота, но определено иска 3 слоя за плътно покритие. Може и на два, но трябва да сте с тренирана ръка и да са нанесени перфектно. Не е трудно, но не става и като детска игра.


         Блести разкошно и сякаш има милиарди частички в него. Златния шимър не се забелязва отдалеч и сякаш е просто черешов нюанс, но определено придава ослепителност и не изглежда прекалено тъмен.


           Не му е нужен топ лак, за да изпъкне. Съхненето самостоятелно обаче е бавно и това налага употребата му.


                 С този прекрасен червен маникюр, давам старт на месеца на любовта.


         Ако обичате червеното и нямате достатъчно в тази гама, грабвайте го. Разкошен е!


         И не само февруарски, но е и разкошен за Коледа. Жалко че не можах да го понося тогава, но сега му се радвам още повече!


         За съжаление нито в настоящия, нито в следващите 2 брошури го има. Но ако го видите, непременно поръчайте. :)

Празни опаковки за януари

       Първият месец от 2018-та мога да кажа, че измина почти неусетно. Сигурна съм, че и цялата година ще премине като един миг. А днешния пост ви е познат и от любимите, ще бъде дълъг и няма да ви губя повече времето.


         Отново не очаквах че има толкова много празни тубички, но като ги събрах накуп и положението излезе извън контрол. През студените месеци мажа много кремове и лосиони. Ръцете си пазя много, а крема с мед и мляко на Орифлейм ми е голям помощник. Гъста и чудесно подхранваща формула. Сутрин се събуждам с лек слой понякога, така че определено върши работа. Този от спа серията също е страхотен и ухае сходно с аргановата на The Body Shop. Той не е с толкова гъста текстура и попива по-бързо. Маслото за тяло с бадемово мляко и мед на The Body Shop ми хареса доста. Аромата е различен от познатите ви мед и мляко, но е доста приятен за ядков. Не е толкова мазно, но формулата му с 24 часов подхранващ ефект е запазена. Определено бих си купила и голямата кутия.

вторник, 30 януари 2018 г.

Avon Mark Epic Lip lipstick

         Avon не спират да обогатяват колекциите си от червила и тази зима новото попълнение, е серията Epic lip. Формулата обещава 2 пъти по-наситен цвят от класическите червила на марката, дълготрайност и мекота на устните.


         Поместени са в същите гилзи като на останалите серии от Mark. Аромата е като на нектар от праскови. Много приятен и ненатрапчив за мен. Цветовете са по-смели и различни, но има и страхотни нюдове с розови кремообразни нюанси. Червени и фуксия не липсват. Интересните са тъмносиният "Blue Suede" и лилавият "Spellbound".


         Формулата е наистина кремообразна и с наситен пигмент. Разнасят се с лекота, но заради наситеността им, малко подчертават недостатъците по устните. Комфортни са за носене и се усещат като мек пастел. Не тежат и не лепнат. Финиша им е с красив блясък, типичен за хидратиращите червила, но не прекалено. Ако трябва да ги сравня с останалите червила на марката, а аз имам и съм пробвала от всички серии, не мога да кажа че тази е с най-високо покритие. Особено за лилавото, иска много напластяване.


        Издържат на лека и немазна храна, но ако консумирате готвено, супи и бургери, изчезват след тях. Излизах вечерно време с Extreme Mauve! и само на пиене, се задържа спокойно около 5 часа. След това остана като стейн и устните малко се изсушиха в края на вечерта. Имаше и леко извън контура, но с такива цветове молива е задължителен.

        * Лилавото е Spellbound.
     
         Rosy Outlook е много хубав кафяв нюд, но на снимката по-долу е излезнал блед заради светкавицата. На суоча на ръката ми е реалния цвят. За нежен и лек ежедневен грим или пък опушени очи, е страхотен! Няма блестящи частици, но стои изключително естествено. И е един от малкото такива цветове, които не ме правят болнава.


        Днес видях и "Wink of Pink", което е страхотен прасковен нюд с много красиви шимър частици, но не смея да рискувам с нюдовете аз. За супер бели момичета ще е подходящ.


        Blushing beauty е прекрасно пастелно розово, с уклон към пепеляво. Не е прекалено "студено",  сякаш е с неутрален подтон. И то е кремообразно. Бих го носила с удоволствие с всякакви визии и спортно или елегантно облекло.



       Идва интересната част, а именно "Blue Suede". И този страхотен тъмносин нюанс е крем. Много лесно се нанесе, но трудно оформих контура без молив. А и цапа зъбките меката формула. Но пигментацията му е чудна. Със сигурност не бих го носила в ежедневието, а на вечерни партита. Но определено е готино.



         Extreme Mauve! e интересна смесица между малина и червено. В него има блестящи частички. С чудесна пигментация е и издържа достатъчно, както споделих.


         "Spellbound" е с най-капризна от 5-те формула. Много мека и мазна е, пигмента е по-слаб и резултата на снимките е постигнат с доста напластяване. Интересно е, обаче му пиша минус заради прекалено маслената текстура. Ако искате почти матово и наситено виолетово, погледнете лимитката на Trend It up в ДМ. Има страхотно такова!


         Приятна серия, но не мисля че е нещо иновативно и по-различно от останалите Avon-ски червила. Ако си харесате нюанс от нея, пробвайте ги. :)

понеделник, 29 януари 2018 г.

DM Das Gesunde Plus Teebaumöl (масло от чаено дърво)

        Маслото от чаено дърво е познато от хилядолетия и използвано още от австралийските аборигени. Но учени през миналия век са започнали да го изследват заради широкия му обхват. Добива се от растение от семейството Melaleuca alternifolia. Името му идва от практиката, листата да се дъвчат като заместител на чая, но въпросното растение не се приема като чаена култура по принцип.
        Широкото му приложение като лечебно масло, се дължи на богатия състав от лечебни компоненти. То е с доказан антисептичен ефект. Лекува инфекции от вирусен, бактериален и гъбичен характер. Ползва се за третиране на рани, инфекции и възпаления на дихателните пътища. При кожни алергии и дерматит, акне, брадавици или ухапване от насекоми. Има още много ползи, но трябва да внимавате с дозировката и да проверите за алергични реакции. Знаете и за действието му върху пъпки, а днес аз ще говоря основно за ефекта му върху пърхута и раздразненията на скалпа като цяло. Защото именно поради тази причина го взех.


        Много марки го предлагат, но аз се спрях се на dm-ския вариант на тяхната собствена марка Das gesunde plus, защото чух Зорница от agleu да го препоръчва. Спомена, че излиза най-изгодно от останалите на пазара от този клас и реших да пробвам. Закупих флакона на 07.08 и към днешна дата съм малко под половината. Цената му беше около 6,50 лв. Количеството е 30 мл.