петък, 29 април 2016 г.

Revlon Ultra HD Lacquers + Colorburst Lip Pencil

         Revlon започват да обогатяват асортимента си все повече и с добри продукти според мен. След спиралите, получих 2 от новите лакове за устни и молив за проба. Не съм почитател на течните червила и глосове напоследък, някак отвикнах от тях и наблегнах на червилата през последните две години, но все пак реших да им дам шанс. Не съм ги извадила от несесера ми, откакто ги получих. Не бях се информирала от липса на време последните седмици, какво точно да очаквам и ги мислех за гланцове с лек цвят, а те се оказаха супер пигментирани. И не само това е причината да ми харесат.


          Опаковката им е много изчистена и семпла, но изглежда луксозно. Лъскава и доста стабилна е на пръв поглед. В горния край на капачката имат голям камък, наподобяващ диамант. С предпазен стикер са запечатани, по което всъщност можете да познаете дали вашия продукт е бил отварян. Нямат аромат, така че не се тревожете ако не обичате продуктите ви за устни да имат някакъв вкус.




            Апликатора е четка, с която се борави лесно и контура се оформя бързо без да се цапате или поне за мен е безпроблемно нанасянето. Нямам крещяща нужда от молив. Текстурата им е гъста и малко лепкава, но все пак много кофмортна за носене и не лепне като лепило. Нямате и чувството, че всеки момент ще се разтече продукта. Напомнят ми старите глосове на Chanel Levres Scillantes, от които имам един. Не знам дали останалите им цветове (и новите) са били така наситени откъм цвят, но формулата им ми се струва много сходна. Доста плътна и гъста, прави устните сиропирани и облети в неустоим цвят и брилятен блясък. Частичките им са ситни шимър, не са перлени.


            Цветовете както казах, са супер пигментирани! Не подозирах, че няма да имам нужда от червило под тях. На снимките не съм ползвала нищо друго. На един слой са, без напластяване!


          Молива е мек, но не като гел-моливите. Формулата му е идеалната за такъв продукт. Не е сух, нито пък мазен. Добре пигментиран е. Цвета на Mauve е кафяв нюд според мен. Има фини блестящи частички, които на устните не се забелязват. Чудесен е за ежедневен грим. Не стои мъртвешки при мен, както в повечето случаи. Ползвам го заедно с Rose Quartz и на снимките съм с него. Писеца е с точната дебелина за очертаване на контура. Цената им е 10,50 лв. Самоподострящи са.


           
     При мен тези червила (лакове) не се разтичат. Единствено цикламеното, ако съм яла някаква по-мазна храна е възможно леко да излезне извън контура, но при мен не се случва почти. Правих си експеримент и ядох кроасан с шоколад, при което забравих за червилото и се насладиха на вкуса. Очаквах че ще съм като мазано д*пе, но не беше мръднало. И цвета само избледня, сиропирания ефект изчезна, но остана върху целите устни като стейн. Кафявото го ползвам с молива и не мръдва. Не подчертават недостатъци и не се впиват в бръчиците. Няма онова грозно събиране под формата на линия във вътрешната страна и да се усеща лигаво. Изчезват постепенно и много равномерно.


        515 Pink Ruby изглежда доста стряскащо в опаковката и макар да нося ярки червила, бях леко уплашена при вида му.  Но знаете афинитета ми към червено и малинено, така че му дадох шанс. За лятото ми е чуден! Не е за всеки, но ако харесвате такива ярки нюанси с цикламен оттенък, хвърлете му око на щанда. Много е готин. Изобщо не стои така циганско, както е в опаковката или поне при мен.



           Трайността им ме изненада. Очакванията ми за 2 часа, се оказаха заблуда. Нанасям сутрин в 8 преди да излезна и в 12 преди да седна обядвам, лаковете са избледнели, но на място и дори след хранене, цвета не изчезва изцяло и устните остават оцветени (като стейн са). А и не изсушават, което е още един плюс. Меки и гладки са след сваляне.



               Bourjois Healhty Mix Serum Foundation 52 Vanilla
               Aura Shine Killer Microfinish Powder
               Revlon Super Length Mascara



                Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar - Mousse, Truffled, Bon Bon, Butter Pecan, Pink Sugar, Coconut Creme



 
         530 Rose Quartz стои страхотно с кафеви сенки, зелени, златисти, както и с цветовете от UD Naked 3. Дори след като изчезне от средата на устните, придобива вид леко в стил Кайли Дженър. Получих комплименти за него от колежките. Ако искам неутрален грим или съм наблегнала на очите, това червило е перфектното.





         Много, много сполучливи течни червила са Revlon Ultra HD Lacquers. С 2 ръце ви ги препоръчвам. В момента цената им в Бонжур е 11,99 лв и си струва да ги погледнете, ако си падате по подобни продукти за устни. Цветовете са хубави, формулата и финиша са чудесни за лятото и най-вече: много са трайни.
       
      * Мнението ми е напълно искрено и няма общо с това, че са ми предоставени от PR.

четвъртък, 28 април 2016 г.

Garnier ft. Mixa Sensitive Micellar Water

        Макар мицеларните води да са доста популярни вече и почти да няма жена, която да не използва такъв продукт, мисля че още едно мнение не би било излишно. На пазара в момента има толкова много марки, но тези 2 при мен вършат отлична работа и за момента не бих ги сменила. Има някои, които са ми интересни и искам да пробвам като новата на Garnier с маслата. Смятам обаче да изразходя първо тези две бутилки и тогава да се впускам в нови приключения.


        Garnier Micellar  Cleansing Water Sensitive Skin съм я споменавала не веднъж, а и факта че беше в любимците ми за 2015 год., е показателен. Не предизвиква никакво дразнене на очите, където по принцип подобни продукти могат да бъдат тествани най-добре, чисти перфектно грима и не изсушава кожата. Няма аромат. Икономична е. Аз свалям грима си с олио в банята, след което почиствам с 2-3 тампона с нея остатъка от спирала и фдт по контурите на лицето. Завършвам с тампон с розова вода. Ако реша да махам само с тампони с мицеларна вода грима, може би ще са ми нужни около 4-5 (в зависимост дали имам сенки).


         Единствения й недостатък според мен е дозатора. Ако пътувам и искам да отлея в по-малко шишенце, ще изхабя известно количество, защото протича. Други оплаквания нямам. Цената й е около 8-9 лв (редовната), но аз обикновено се зареждам като има промоция и я купувам за 6 лв.



        Първата мицеларна вода на Mixa беше с онази гадна помпа, която пръска на всички страни. От нея обаче изразходих 2 опаковки. Харесваше ми как почиства, а и беше първия подобен продукт от бюджетните марки, който пробвах. Оставя лигаво усещане, което много момичета не харесаха, но мен не ме дразнеше. Помпата й ме отказа да я купувам. По-късно на пазара се появи нова опаковка, която вече е с идеален дозатор. Отвора е малък и кръгъл, с който лесно напоявам тампон и ако желая мога да си отлея количество за път в друг флакон. Mixa Micellar Water Anti-dryness има лек аромат, на рози сякаш. Много е приятен. Тя също почиства чудесно и не дразни очите ми. Не ми изсушава кожата и от нея също са ми нужни 2 тампона за обиране на остатъка от грима + 1 с розова вода.



        Нейната цена мисля че е долу горе в същия диапазон като Гарниерската. В Лили е 9,50 лв.


        И двете води се справят успешно със свалянето на грима и замърсяванията по лицето, затова продължавам да ги купувам. Една опаковка ми стига за около 5-6 месеца, което ги прави икономични за моя начин на почистване и цената им е ниска, така че не мисля да сменям с по-скъпи.

сряда, 27 април 2016 г.

Wavy Stripe Water Decals

       С последната ми поръчка от Born Pretty Store, си взех тези готини стикери (водни) и снощи реших да ги пробвам. Стоят много готино, но ми се струва че не са толкова трайни като другите им, за които съм писала до момента. И по-лесно се захабяват, дори с топ лак отгоре още днес изглеждат леко износени сякаш. Прощавам им заради дизайна, а и аз обичам да сменям лака често. Но го имайте впредвид, ако решите да си поръчвате от тях.



         Breakfast in Paris е един разкошен ароматизатор за стая на Орифлейм, който отдавна обаче не се продава. Мирише разкошно на шоколад и дървесина. И въобще може да мине за парфюм. Нищо общо с подобните продукти, които сме свикнали да виждаме по магазините. Много готин е аромата и траен. В стъклен прозрачен флакон е. Имах и другите 2, които бяха с цитрусови нотки, но не ги ползвах почти и се разделихме. По-лесно ми е машинката на Air Wick да пръска. :)



     Orly Cotton Candy, Flormar 427


            И двата лака са на 2 слоя. Трябва да се внимава при нанасянето и потупва на места, за да не се налага трети. Много красиви цветове и особено в комбинация. :)







понеделник, 25 април 2016 г.