събота, 17 октомври 2015 г.

Catrice Pure Shimmer Highlighter

     Лимитираната колекция Nude Purism беше пусната в продажба в края на зимата - началото на март месец, заедно с Essence Cindarella. От нея честно казано си струваше само хайлайтъра и заради готиния принт, наподобяващ медена пита, реших да го взема. Опаковката му е типичната за пудрите и хайлайтърите на Catrice - квадратна, прозрачна и от сравнително стабилна пластмаса. Затваря се добре и няма проблем при разнасяне. Компактна е и не заема много място. Аромат няма, усеща се точно лек мирис на пудра.
      Цвета на Catrice Pure Shimmer Highlighter е светло злато, много нежен и ненатрапчив. На кожа обаче няма златно, а стои по-скоро бял, като типичните хайлайтъри. Разлика има обаче в подтона, топъл е.



     Не е от най-пигментираните, но и не се налага да вземате по 5 пъти с четката, за да извадите някакъв цвят. По-скоро е средна хубост в това отношение. Добре са го изпекли. :) Аз лично от страх да не разваля принта, подхождам малко със страх, но така или иначе не съм колекционер, а съм го взела да го ползвам. Напоследък често посягам към него, когато реша да съм с руж с блестящи частици, защото стои по-дискретно или пък ако сенките ми са по-лъскави.



      Издържа ми нормално 5-6 часа, но накрая на деня вече е поизбледнял на места. Ако го нанасям по-сериозно, а не с потупване с четката, вероятно и повече време би се задържал на мястото си. Разпрашва се малко.






     Имам снимка от пролетта, когато го и получих. На горните е ползван около 10 пъти.


     Беше ми трудно да успея да го хвана как е на скулите, понеже не е от най-блестящите хайлайтъри, но ето 2 снимки за някаква представа:


     Цената му беше ~ 5 евро. Определено не съжалявам за покупката му, макар че не блести с качество. Заради красивия принт си заслужават такива глезотии, а и не струва цяло състояние. :)

петък, 16 октомври 2015 г.

Plums, puples and bordeaux lipsticks

     Любовта ми към тъмните червила става все по-голяма и вместо да ви показвам едно по едно, сметнах за добре да обединя в няколко поста колекцията ми от такива цветове. Ще кажа по няколко думи за всяко - трайност, цвят, пигментираност, цена и ще сравня някои.
     Първата публикация избрах да е за типичните се сезона и обичани от много момичета тъмни нюанси като бордо, лилави и сливови. В моята колекция за такива определям следните:
   
      Avon UCR Rubbies "Princely Plum"
      Classics Lipstick No. 228
      Golden Rose Vision No. 125
      Milani Color Statement "Uptown Mauve"
      Avon Ultra Color Rich "Sangria"
      The Body Shop 240 Damson in distress
      Zoeva Luxe Cream "One Wish"
      Oriflame 5 in 1 CSL Intense  "Berry Blast"
      Flormar Deluxe Cashmere Stylo DC 27
      Rimmel Long Lasting 120 Cutting Edge






     Така изглеждат устните ми голи:


       Avon UCR Rubbies "Princely Plum" - едно от първите ми лилави червила е и единственото с частички. Стои огледално заради блясъка и меката формула. Прави устните да изглеждат като сиропирани. Можете да нанесете съвсем леко за загатнат лилав цвят и да напластите за по-драматичен завършек. Аз го нося само по вторият начин. Съвсем леко подчертава недостатъци, но шимъра в него разсейва и не се забелязват особено. Добре е да се ползва молив, в случай че търсите перфекционизъм и не ви се подновява често. Не успях да го хвана на снимки заради светкавицата. В пъти по-красиво стои. Не е от най-трайните червила, но цвета и финиша му, обожавам. Аромата му е свежарски. Ако не сте се престрашили да сложите истински вамп цвят, това е напълно подходящо за "прохождащи". На първата снимка е леко нанесено, а на останалите - напластено. Цената му беше около 6-7 лв като го купувах, но вече не се намира по каталозите.



      Classics Lipstick No. 228 - вероятно си спомняте бюджетното копие на MAC Heroine, за което съм писала много отдавна? Тъмен виолетов цвят със студен подтон, кремообразен завършек и приятна среднотрайна формула. За цената си от около 3 лв, е много добро по мое мнение. Ако търсите нещо шантаво и нямате задръжки, пробвайте го. Яко е! Не подчертава и недостатъци. Можете да нанесете и с лека ръка за по-ненатрапчив цвят.




      Golden Rose Vision No. 125 - обичате бордо и сливово, патладжанено, но класическите такива цветове са ви писнали и търсите нещо по-интересно, смесица от всички тях? Това е точното според мен! Кремообразна формула, но без да е прекалено мазно. Не се разтича и е с чудесна трайност, особено с молив. Не подчертава недостатъци и е комфортно за носене. Пигментирано е. В момента е и на промоция на щандовете на марката - на 2,99 от 3,99 лв.




      Milani Color Statement "Uptown Mauve" - Baked ружовете на марката може да са добри, но тези червила са 10 пъти по-добри от тях. Имам и едно яркорозово. Супер пигментирани, трайни, с хубав свеж аромат и не подчертават недостатъци. Едни от най-хубавите, които притежавам. Ако можете да си купите от тях, не се колебайте! Освен това Uptown Mauve е разкошен есенен и интересен цвят - тъмна фуксия с лилав подтон. Формулата им е някак гъста кремообразна, но няма проблем с нанасянето. Струват около 6 евро.


      Avon Ultra Color Rich "Sangria" - за привържениците на винените и с лек кафяв подтон, но по-модерна версия червила. Така да го кажа, подходящо е и за младите дами. Смесица между червено и кафяво, но без да е  бабешко и ретро. Sangria вече е доста кремообразно, от това се различава от предходните ми предложения - мазно и с блясък, затова й се нуждае от молив, ако търсите безупречен завършек. Въпреки това устните изглеждат много добре с него - сочни, съблазнителни, не подчертава недостатъци и издържа до 3 часа. Много интересен цвят е и заслужава внимание. Цена ~ 7 лв при намаление.


      The Body Shop 240 Damson in distress - ако търсите грижа за устните и цвят, който търпи наслояване в зависимост от настроението ви, това е червилото. Меко и нежно е към сухите устни. Подходящо е за прохождащи в тази гама, които нямат смелост за по-пигментирани червила. Текстурата му е като балсам, има и блясък. Никак не лошо, но не го определям като мъст хев и любимо. Харесвам го, но на пазара се предлагат по-хубави и евтини. Не е особено трайно, но предвид грижата няма как и да очакваме 5 часа. Редовната му цена е 10 паунда.


     Zoeva Luxe Cream "One Wish" - съвсем наскоро писах за това красиво червило. Много тъмно бордо с лек винен подтон е. Създава усещане за лукс при нанасяне, супер пигментирано е, но формулата му е прекалено кремообразна за цвета. Подобно на Avon Sangria, има нужда от молив, иначе ефекта може да се превърне в дефект. Разкошен нюанс, но трябваше да отнемат малко и да го направят идея по-сухо. Струва 8,50 евро. Ако имате сухи устни със стърчащи кожички, не го препоръчвам. Rimmel Cutting Edge си заслужава повече! 




      Oriflame 5 in 1 CSL Intense  "Berry Blast" - хубав цвят и мека, приятна като на балсам формула, но подчертава недостатъци и иска напластяване за равномерен завършек. Освен това се врязва в линиите. Общо взето никак не съм възхитена от това червило. Взех и Electric Crimson от серията, но то е разкошно. За пореден път се убеждавам, че тази гама е много трудна когато се отнася за качество. Трайно е, но не го препоръчвам. Цената му е 9,90 лв. в момента.


      Flormar Deluxe Cashmere Stylo DC 27 - кремообразна формула с лек кадифен завършек. Не се разтича и не подчертава недостатъци. Средна е трайността му. Красива, стабилна и луксозно изглеждаща е гилзата му. Не оставя отпечатъци и издържа на вода. Покритието е чудесно. Много добро червило в красив цвят - светло бордо. Струва 8 лв, препоръчвам го определено.



      Rimmel Long Lasting 120 Cutting Edge - на последно място, но на първо в сърцето ми последните 2 седмици. Взех го насляпо от едно намаление през лятото. Червилата на Rimmel бяха намалени на 50 % и ми струваше 5,99 лв. Съвсем случайно видях останали няколко бройки от този цвят на стелажа и ми се видя красив патладжанен с добра пигментираност. Така и се оказа. Подобно е на Zoeva One Wish, но по-сухо от него, макар и кремообразно. Не се разтича и не изсушава устните, а и не подчертава недостатъци. Мирише като червилата на Kate Moss. Издържа си стабилно 4-5 часа с малко молив. Разкошно! Хората се обръщат след вас и чувате коментари. :)))




     Предвид това, че споменах на няколко места молив, държа да отбележа кои ползвам за тази гама червила от колекцията си. Имам само 2 - Essence Honey Berry & Golden Rose Dream Lips 520. Този на Есънс е тъмен малинен цвят и мек, много лек за разнасяне. No. 520 е тъмно бордо, но с доста суха формула. Рони се направо. Затова и рядко го ползвам. Видях миналата седмица и на Flormar 2 подобни - 224 и 231, пробвах на ръка и те също ми се сториха сухи. Прибрах се и проверих какво пишат за тях. Оказа се, че те също са доста ронливи и неподходящи за сухи устни, трудни за работа. Затова й се въздържах.

      Харесвам всичките си тъмни червила и ми е трудно да избера любимци, но се надявам с информацията за всяко от тях да съм помогнала малко. Единствено Oriflame Berry Blast & The Body Shop 240 бих разкарала и не са ми чак толкова любими. Ако търсите от по-скъпите марки подобни цветове, погледнете MAC. Имат голямо разнообразие. А от още по-тежката артилерия - Chanel & Tom Ford. Сигурна съм, че и други марки предлагат, но в моята глава тези са останали. :)

четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Refan Wild Cherry Sugar Body Scrub

      Ако ме четете редовно, вече знаете че обожавам ексфолиантите на марката. Ползвала съм половината и продължавам да тествам останалите аромати. Поредният е този с дива череша. Ухае много приятно, няма типичния плодов мирис като на компот, а е с цвят на череша. Леко цветен и леко плодов. Не е особено силен и интензивен, но на мен ми допада. Както и другите, не оставя след баня. Само докато масажирате на кожата и в банята.


      Не изсушава, но и не доставя необходимата хидратация на кожата, така че през зимата е добре да нанесете лосион след употреба. Аз лично 2 пъти през седмицата обичам да ползвам ексфолианти.


      Прилича на конфитюр, само "семки" му липсват. Както всички, за 7-8 пъти ми стига една кутия. Цената от 8 лв обаче не ме спира изобщо да ги купувам. :)


сряда, 14 октомври 2015 г.

Bornprettystore items

     Лятото имах предложение от екипа на bornprettystore да пробвам няколко артикула от сайта им, та след известно време размисли приех и си избрах няколко неща. Вече сте видели и банера, който ми изпратиха и е от известно време на страницата на блога. С кода 4ENG10 можете да си поръчате желани продукти с 10 % намаление. :) Имат добри бюджетни четки и гъбички за фдт, разни стикери и други джаджи за маникюр, кейсове за телефони и т.н. От години се радвам на това пухкаво кабуки, което ми е от сайта и съм го препоръчвала не веднъж на познати. Моето е без камъчета по дръжката. Не е мръднало, а е ползвано и прано доста.
     Та ето какво се криеше в моето пакетчето от bornprettystore:



     Brushegg (brush cleaning egg) е от онези джаджи за миене на четки, наподобяващо падчето на Ebelin, което много от вас познават. Струва 3,56 $. Това обаче се оказа по-удобно от него предвид заобления му гръб. Усеща се стабилно в ръката, материала (гумено е) изглежда здрав и приляга много добре, докато падчето е доста леко и гъвкаво. Макар че горната страна е по-едра, мие безпроблемно и четките за лице, и за очи. Като нови са след него. Но и новото ми средство от ДМ се справя прекрасно с тази задача. Сапуна за петна се оказа находка!




     Силиконовия кейс (или гръбче както му казват също) не пасна на моя телефон (Galaxy S4), но и приятелката ми с S3 го пробва, при нея също дупките за портовете не пасват. И за страничните (за звука и за заключване/изключване), и за камерата. Когато снимам със светкавица (тя е скрита), снимките стават розовооранжеви и трябва да го сваля. Иначе е много сладурски с тези точки, но не го нося постоянно поради гореизброените причини. Материала изглежда ок.



     Макар доста популярни, гъбичките от типа на бютиблендър или както се наричат, не са сред често употребяваните от мен аксесоари. По-бързо и лесно се гримирам с четки, затова не съм и споменавала за една, която имам от доста време. И двете, които получих съм ползвала около 10 пъти, пера след всяка употреба и до момента не са оставали на петна. Дори 2 пъти са престоявали от сутрин до вечер, след което съм ги изпирала без проблем. Не удвояват размера си при намокряне, а по-скоро набъбват съвсем леко (до 1/3 - големият от 6 см, става 7,5 см). С голямата гъбка постигам леко покритие, ако ползвам фдт от типа на Burjois Healthy Mix Serum, защото отнема по-малко и попива в нея продукта. С по-гъст и покривен продукт, резултата е доста по-безупречен и подходящ за екстремни ситуации. И по двата начина, лицето изглежда естествено. Предлагат се и други цветове от нея. Струва 2 $. Ето я мръсна:



       И току що изпрана след целодневен престой, няма следи от фдт (като нова е):



     Малкия бюти блендър ползвам за коректор. И той струва 2 $ и можете да избирате между 5 цвята. Напоследък посягам само към последният, който си взех - Golden Rose Liquid (писалката), а той е гъстичък и покривен и не стои особено незабележимо. Особено ако прекалите с количеството. С нея постигам много добра покривност и в същото време естествен завършек.


    Единственото, което ме спира да ползвам ежедневно подобни аксесоари е, че трябва да мия на деня и след едно ползване. Така изглеждаха чисто нови.