събота, 21 май 2016 г.

Butterflies on my nails

      Времето все още не дава индикации кога смята да се оправи и дъждовете ни изненадват всеки ден. От топла, слънчева и лятна сутрин, следобяда е пълна противоположност. Мен това обаче не ме спира и си правя цветни и весели маникюри. Края на тази седмица, посегнах към едни от последните водни стикери в колекцията ми - тези красиви пеперуди от bornprettystore. Също толкова лесни са за поставяне като останалите, които съм пробвала от сайта.








                                                               Flormar 430

                                                                         Bell Pastel 05



        Ще използвам поста, да кажа първите си впечатления от новия гел топ лак на Avon. Останах много приятно изненадана. Не е толкова гъст и дебел като Poshe и Seche Vite, но все пак не е рядък и тънък. Хубав блясък дава на маникюра. Отдръпва се съвсем леко и то в случай, че не сте лакирали плътно. С някои лакове се напуква, без да е фрапантно за мен. Най-важйното е бързината на съхненето. Аз правя маникюра си късно вечер, така че стоя 10-15 мин. с топа и си лягам веднага след това. Сутрин нямам никакви поражения. Естествено, ако натиснете с нещо твърдо ноктите, вероятно няма да остане непокътнат. Трайността също си е съвсем нормална. Свалям на 4-5 дни с минимално ожулени връхчета. В момента можете да закупите 2 продукта за 8,90 от определени страници и топ лак с новите гел лакове са включени в офертата. Аз обмислям да се запася с още 2 топа. Съвсем прилично е качеството му и си заслужава в пъти пред Gel effect на Евелин.


                                                                     Flormar 420



                 Бялото на кутрето е Farmasi 02. Страхотен бюджетен крем, който използвам супер често в маникюрите ми. Покрива на 2 слоя и е траен.




петък, 20 май 2016 г.

Nat Aura Pearls 20+ Bio Ehinacea Deep Cleansing Mask

        Nat Aura е луксозна серия на българската марка Biofresh, която се слави с по-изчистен състав и съответно е на доста по-високи цени. Линията NAT'AURA PEARLS 20+ KEEP THE YOUTH е козметиката на цъфтящата младост. Интервалът от 20 до 30 година е период на увереност в младостта, но и време, когато трябва да се създадат навици за грижа за кожата. Тя трябва да бъде хидратирана и защитена от агресивните фактори на околната среда, стресът и умората. Активните съставки, обединяващи линията са: био екстракт от ехинацея, стволови клетки от ехинацея и био масло вечерна иглика. В зависимост от конкретния продукт и функцията му тези ингредиенти биват допълвани от други, които отговарят на индивидуалните му характеристики и ефектите, които той цели да постигне. Продуктите от 20 + са сравнително достъпни, но за останалите възрасти стигат близо 50 лв за крем. Днес обаче темата е почистващата маска за лице, чиято цена е около 18 лв за опаковка от 75 мл.
        Според производителя маската е дълбокопочистваща, наситена с натурални продукти, които трябва да премахват токсините и почистят порите в дълбочина. Природна формула за свежа, сияйна и леко дишаща кожа. Обогатена е със зелена и бяла глина, които абсорбират замърсяванията от най-дълбоките места на кожата, като ги замества с ценни микроелементи. След употреба, кожата е мека и кадифена.


       Състав: Съдържа 97% натурални съставки, 34% органически компоненти. Органическо масло вечерна иглика, която стимулира производството на нови клетки. Подобрява виталитета и еластичността на кожата и я прави стегната. Органично масло от ший, което подхранва кожата.



        Маската е с типичната за глинена маска формула - гъста и кремообразна. Нанесена на кожата, в първите минути изглежда като крем, но за определеното за престой време (15 мин.), започва да изсъхва и стяга. По това прилича на глинена. Ако сте нанесли по-плътен слой, не попива. В случай че сте сложили тънък, попива като крем и не се вижда. Отмива се малко трудно, защото е залепнала плътно, но за 2-3 минути сте готови.
         Аромата е нещото, което не можах да понеса. На мен лично ми мирише на гранясало. Подари ми я позната, беше я пробвала само. При положение че имаше 3 пълни месеца срок и едва отворена, някак не мога да преглътна. Не е прекалено силен, но определено се усеща при нанасяне и ме дразни. Чела съм отзиви за Nat Aura като цяло (за другите възрасти) и жените споделяха, че някои продукти при тях след месец също започват да ухаят на старо. Не знам от липсата на "консерванти" ли е, но не смятам за нормално това. При тези цени, е абсурдно, колкото и bio да са.


        По отношение на ефекта върху моята кожа (нормална към суха през зимата, през лятото е комбинирана), да кажем че е ок. На пипане е мека и гладка, хидратирана и се усеща чиста. Няма пресушаването като при Ейвънската маска с минерали от мъртво море. Не мога да кажа обаче, че почиства порите в дълбочина като нея. При мен единствено в зоната на носа се струпват повече замърсявания и се омазнява, но онези ситни бели точици със себум, си стоят след употреба. Не могат да излезнат напълно. Помага ми за пъпчици или ако на места ще избиват. След престой 15-20 минути излизат на повърхността с връхче и се премахват веднага. На сутринта кожата е успокоена и чиста. Нищо по-различно от това, което мога да постигна с по-бюджетна маска. Предпочитам в пъти шоколадовата на Freeman.



      Маската се отразява добре на кожата ми, но за лятото не мисля че би била достатъчна. Имам нужда от по-силен почистващ ефект и особено в зоната на носа. Единствената причина, поради която не бих купила друго от Nat Aura е, че бързо се развалят и миришат на старо. За тези пари ще взема друго, което ми е приятно да ползвам. Опаковката стига за 10-12 пъти.

сряда, 18 май 2016 г.

Oriflame - нови продукти от кат. 7

      Миналата седмица в петък успях да разгледам някои от новите продукти на Орифлейм и предвид новите течни матови червила, реших да направя кратък пост с впечатления.


      От The One Lip Sensation Matte Mousse тествах цвят Satin Rose и съм разочарована. Два пъти нанасях, защото бяхме на заведение и хапвахме, но и двата пъти, го изядох доста бързо от средата. Цвета да речем е плътен, но не се нанася равномерно и при повтаряне, се изтрива и трябва да се напластява. Стоеше някак на "бабунки" (трохи) върху устните ми и хич не изсъхва като матово, а по-скоро няма блясък. Има лек аромат на нещо плодово с ванилена нотка. Иначе е меко и комфортно, но за мен това не е матово червило и храната го изтрива много бързо. В пъти по-добри и ми харесват Absolute Matte на Aura и са на половин цена.






    Цветните спирали Very me не са никак лоши за цената от 3,50 лв.. Нанесох по един слой над черна и стоят добре, цвета им се вижда и удължиха идея повече, от това което бях постигнала с моята.



      Новият парфюм Womens Collection Innocent White Lilac ми хареса. Ухае логично на люляк, но има леко сапунена нотка. Типичния аромат за сезона е и със средна трайност. За тази цена е екстра. Пръснах в 18 часа и до 22 се усещаше. След това се къпах и едва ли е останал.


       Бижутата "Breezy" не са много зле, но изглеждат евтини за моя вкус и око. Харесаха ми само едните обеци - с три камъчета. Другите са ми като за лелички. Поне камъка да беше бял и да не се виждаше държача.


        Пръстена е уж метален, но сякаш е с ластик (разширява се).





       Очилата Dots ми харесаха, но аз съм свикнала да нося по-малки и имам чувството, че приличам на мухата цеце. 25 лв е цената им.



       Пареото е от някакъв евтин плат, просенен, за който не бих платила и 5 лв. А реално е 30 в каталога. За 3 пъти по-малко пари бихте купили много хубав шал.





       Не съм отваряла мъжките крем и околоочен, както и депилатоара да ги гледам, но и такива продукти трябва да се ползват поне 4-5 пъти. С проба не може да се каже нищо. 

        Това е, което успях да видя. Най-много ме вълнуваха червилата и парфюма. Радвам се, че не харесах нищо за покупка и спестих пари за нещо по-готино. ;)

вторник, 17 май 2016 г.

Oriflame Discover Parisian Delight Body Scrub

     Харесвам по-абразивните скрабове, но от време на време обичам да разнообразявам и аромата на серията Parisian Delight, ме изкуши да взема и пробвам. Ухае приятно - на ванилия и теменужки, леко сладък е аромата. Подобен е на Palmolive Irresistible Touch. Кофтито е, че след банята не остава изобщо по кожата.


         Освен приятния аромат, нищо друго в него не струва. Бива ситни частици, но те са буквално като ситна сол и не правят нищо. Ползвала съм го 4-5 пъти и опаковката е почти към края си. Супер неикономичен се оказа за текстурата му, която е като на обикновен душ гел с ексфолииращи частици, така че въобще не може да мине за скраб. Никакъв пилинг не прави. Слагайки го на гъбата, се пени като душ гел. А един ексфолиант не трябва да го прави.


        Не изсушава кожата, но нищо няма да ме накара да го купя отново. Затова и кажи речи съм преустановила всякакви поръчки на козметични продукти от марката. Намират се в пъти по-добри и интересни по дрогериите. Тази тубичка струва около 4-5 лв при намаление, така че с 2 лв отгоре предпочитам Рефан. Но от Орифлейм бих избрала някога отново Мед и мляко. Разкошна е цялата серия!