сряда, 16 юли 2014 г.

Chanel Levres Scintillantes 96 Iris

     Глосовете за устни напоследък доста рядко влизат в употреба при мен. Свикнах много с червила и лепкави, мазни продукти взех да не понасям почти. Преди години пък ползвах само гланцове. Купувах по 5 наведнъж и затова в момента все още имам 20, които слагам от време на време. Поне не трупам нови и сякаш шанса да ги доизхабя не е малък. ;)
     Единият от любимите ми няколко е именно този на Шанел, за който ще ви разкажа днес.




       Купих го преди 6-7 год. сигурно, но мисля че грам не е променил качествата си. Вчера го носих за пореден път и отново ми се затвърди мнението, че си струва парите. Трайност,  цвят, текстура.... всичко, което трябва да притежава такъв продукт. Да, цената от 50 (+2,3) лв не е малко, но като се има предвид икономичността, мисля че си избива парите във времето.
      Вече ми се е поизтъркала опаковката, но за годините на притежание изглежда нормално според мен. От носене в чанти и размотаване в несесери, ако беше някой Мейбълин досега 100 пъти щеше да се занемари и да не познаете на коя марка е дори.


     Затваря се плътно, апликатора му е удобен за нанасяне. Взима достатъчно количество за нормално покритие, но ако искате да постигнете ефект "сиропирани" устни, трябва да повторите.
     Специално този моят "Iris" е с много готин цвят. Като се има предвид колко тъмни и червени са ми устните (по рождение), е цяло чудо как успява да ги оцвети и да не прозира на снимки особено. Всички други глосове от наличните и които съм имала, придават само блясък и нямам ли червило под тях, отдалеч не се забелязва нищо. Не стои така прасковен, както е в опаковката, но придава много хубав цвят шампанско с безброй блестящи частици. На слънце са като диаманти. Блясъка му е огледален направо. Опитах се да снимам:





    Текстурата му е плътна. Лепкав е, но според мен много малко и поносимо (пробвала съм Juicy Tubes на Lancome, като за мен те са доста по-лепкави). Ако не беше такъв, то трайността щеше да я няма никаква. При мен издържа 3-4 часа с малко ядене и пиене, като не го пазя. Накрая остава  като стейн блясък и се усеща мъничко. Не изсушава устните, дори си мисля че ги подхранва. Не знам какви съставки има, но е факт че не ми действа отрицателно.
     Друго важно и не на последно място е, че не ми се събира в гънките или на купчинки във вътрешната част. Това е ефекта, който мразя и с моите плътни устни - много рядко мога да избягам от него дори с червилата. За мен си струва парите и ако някога изхабя наличните ми гланцове, то бих си взела нов на Chanel.
      Ето как стои при мен "Iris":





     Ползвали ли сте глосове на марката и какво ви е мнението за тях?

     Вчера бях и с една от любимите ми полички (Zara), с които буквално направих катастрофа. :)
Спрях на пешеходната пътека и изчаках, но двама засилени се чукнаха леко. Не беше толкова къса, но.... притичах на бързо, че ми идеше да се скрия някъде.
     Топът е на H&M. 




вторник, 15 юли 2014 г.

Kiko Cupcake 647 Jasmine

    Срамота! Да пропусна, пардон да забравя да ви покажа един от няколкото наистина много красиви пясъци от лятната колекция на Кико. Точно този бях изключила като необходим и от покупка, но след като China Glaze Sand Dolla make you Holla не оправда очакванията, а и Кико не пропуснаха да пуснат 50 % намаление, неочаквано ми дойде на ума да го взема и не сгреших. Хванах последния влак, защото ден след като поръчката бе пусната, Жасмина вече беше "out of stock". Казах си - пак се уредих. :)
     За лакохолик като мен щеше да е голяма загуба да не притежавам тази красота.
     Частичките му ми приличат на настъргана кора от мандарина и морски соли. Стои супер сладко и бонбонесто. 
     Много ви писах за Cupcake-овете, излишно е да казвам колко траен е и 647, затова тук ще оставя снимките да говорят сами....







понеделник, 14 юли 2014 г.

Oriflame Cherry & Olive Oil Hand Creams

     Голяма сврака съм щом става въпрос за кремове за ръце. Цветните опаковки и плодовите такива, ме привличат неустоимо. При все, че не са нещо особено от "ароматна" гледна точка, не знам все още защо продължавам да купувам. Детска му работа!
    В предишния каталог на Oriflame имаше 2 нови кремa (лимитирана колекция), които ме привлякоха с точно горепосочените причини и поръчах. Не ви ли напомнят на The Body Shop? Самите картинки лъжат малко. Аз лично си мислех, че ще са един вид "био". Сега пишейки, погледнах състава им и виждам парабени. Не съм от привържениците на изцяло изчистените от тях и купувам нещо щом ми хареса, но го споменавай в случай че се интересувате.


    Черешовият (Refreshing Hand Cream with Cherry Extract) е с много приятен, вкусен и естествен аромат на череша. Не е силен и натрапчив, а точно освежаващ. С лека и подобна на балсам текстура е. Попива бързо и не оставя мазен филм. Напълно подходящ за летните месеци. Прави кожата много мека и гладка, но си иска редовна употреба. Аз го ползвам по няколко пъти на ден. След измиване задължително намазвам.
   

   Опаковките им са удобни, от стабилна пластмаса. Нося си ги в чантата, защото са малки (по 75 мл). Няма опасност от отваряне, ако сте завъртели добре капачката. :)
    Маслиновият или по точно Caring Hand Cream with Olive Oil - с екстракт от зехтин, е по-гъст и плътен, но също толкова лек. При разнасяне трудно можете да усетите разликата в текстурата с този на черешата. Подхранва и омекотява кожата. Аромата му освен на маслина, има сякаш бели цветя и зеленина или поне аз ги усещам. На мен лично ми напомня на парфюма TTA Amour (Avon). Много приятен и нежен е.


    Доволна съм от кремчетата за настоящия сезон, но за есен и зима ще са ми прекалено леки. Тогава имам нужда от силно хидратиращи. Купих ги по 2,50 лв.

                                                        Ето и състава им:

                           Вляво сложих от черешовия, а вдясно от този със зехтина.

Имат много блед цвят и двата. Единия розовее, а другия зеленее. Предполагам се вижда как черешовия се плъзга по кожата, защото както писах е с текстура на балсам според мен.


    Вие какви кремчета предпочитате за топлите месеци и въобще ползвате ли такива?

неделя, 13 юли 2014 г.

Как се грижа за ръцете и маникюра си

    Подтикната от коментар вчера - с молба да споделя как поддържам ръцете и маникюра си, се захванах и още снощи подготвих част от текста за тази публикация. Ще ви споделя какви са моите "тайни", за да изглеждат прилично ръцете и ноктите ми.




    Когато се запознавам с нови хора и още повече момичета, винаги едно от нещата които гледам са ръцете и маникюра им. От там мога да си направя извод, както за това какви са като личност, така и от "хигиенна" гледна точка. Лошо впечатление ми правят напуканата и груба кожа, обеленият лак и различните по дължина нокти. Особено при млади жени и тинейджърки, е недопустимо да се занемарят още на 15. Ако не свикнете с рутинните седмични процедури сега, никога няма да го направите. Не умеете ли - отидете при професионалист! Разбира се при възможност. Липсата на такава ще ви научи как сами да го правите /в домашна обстановка/. Искате ли, ще намерите начин и време. Всяко начало е трудно, но след това ви е като обеца на ухото.
    Преди около година имах много дълъг маникюр, което беше огромна грешка. Моята плочка е много специфична (някои от ноктите ми растат нагоре) и след това го осъзнах. Доста време ходих така, сега гледайки снимки, се чудя къде ми е бил ума. Затова съвета ми е да се допитате до познати и приятели отстрани. Разбира се важното е да са ви "удобни" и да не ви пречат, но лично на мен с къс или средна дължина ми е супер. Така свикнах и дори в случай, че счупя някой, много по-лесно ми е да ги изпиля. Разликата с останалите ще е минимална и само вие ще си я виждате. Ако сте били с дълъг обаче, ще ви е криво и следващите 2 седмици поне ще се тюхкате и чудите кога ще пораснат отново. Тези от вас пък, които са с дълга и хубава по рождение плочка, препоръчвам да поддържате с минимална дължина. Много по красиво изглеждат по този начин, отколкото с 1/3 още израстък.
     Друго важно "начало" и една от "визитките" на  поддържаната жена е кожата на ръцете й. Не забравяйте крема никога, особено през зимата. Да, сега е топло и е неприятно чувството, ако ви се потят дланите. Не е нужно да слагате там, а само от горната страна на китките. Вечер ползвайте богати и мазни, силно хидратиращи кремове. Тогава не се миете и пипате нищо. Най-добре се отразяват и проникват съставките. Има толкова много видове на пазара днес, че е грехота да не притежавате поне 2-3 или пък да не си харесате. Аз обожавам плодовите и тези с орех, шеа, маслина. Тук са може би 1/3 от всичките ми. :)


      Ексфолиирайте поне веднъж седмично. Не свикнах със специален скраб за ръце и да ползвам отделно, но докато правя ексфолиация на тялото, напоследък прилагам процедурата и върху китките. Кожата ми става мека и гладка.
      Правейки снимките, установих за наличието на цели 3 броя и започвам от днес употребата им. Къде съм бляла пак, не знам. :)


    Да чукна на дърво, благодарение на изградените навици, смея да твърдя че от години не съм имала напукани, стигащи до кървене ръце. Трудно мога да усетя и да кажа за кремове нещо повече от нормалното, защото нуждите ми не са крещящи. Просто кожата си иска своето - хидратация и подхранване. Ежедневно!
     Сухи и разранени кожички - ужас за окото ми. Отвращавала съм се от подобни гледки и не препоръчвам да дърпате стърчат ли. Изрежете с нокторезачка! Има кремчета, стикове, писалки, масла и куп други неща специално за тях, които не са никак скъпи, а помагат много. Вземете си едно такова и вечер преди лягане или сутрин се мажете. Преди или след лакиране също. Особено при пилене, праха от ноктите се набива в кожата и поне моята изсъхва много. Затова винаги мажа. Правите ли го редовно, няма да имате проблеми с тях и да се налага дори да ги изрязвате. Моя милост е от щастливците, които нямат почти кожички и не режа. Ако видя, набутвам навътре и забравям. Това са продуктите ми за тази част то ръцете:





     Има и масла под формата на олио, но на мен лично са ми неприятни и не ползвам такива. Много популярно обаче е Solar Oil (CND). Друг известен техен продукт е Cuticle Eraser. Още в началото на манията ми го бях взела, но не бях супер впечатлена и с оглед на цената (20 лв за 15 мл) му, не повторих. При постоянна употреба свърши супер бързо. Опаковката му беше приятна за употреба, ухаеше на манго ако не се лъжа и хидратираше на момента. Дълготраен ефект обаче не видях. По-късно ровейки се из нета, забелязах че в ибей за същите пари мога да поръчам 50 мл от него, но така и не стигнах до там. Открих бюджетни помощници и нямах нужда от Cuticle Eraser повече. Лосионите им за ръце не успях да заобичам. Такъв мерак им бях хвърлила, че щях да вземам няколко. Пробвах 2-3 и установих, че освен опаковката и лекия краткотраен аромат, друго в тях оправдаващо цената от 20 + лева няма. Каква беше тази истерия покрай тях не разбрах.
     Avoplex на Опи има почитатели и той, но за него не мога да се изкажа. Ако някой го е ползвал, нека се включи. :)
     Да продължа с маслата. Имала съм и на SNB, като то изхвърча заедно с регулатора им.
Но пък разглеждайки сайта на Стар Нейлз, виждам че са пуснали доста неща. Хвърлете око, ако ви е интересно.
   Освен тези 2 продукта, сред блогърските среди супер хвален и използван е Lemony Flutter на Lush. 50 gr кутийка струва под 20 лв и може да се ползва освен за кожички и за китките, лактите... общо взето за груба кожа. Много е мазен и е добре да се мажете вечер, а и само през зимата. Лятото не бих препоръчала употребата му. Недостатък при него е бързото му разваляне. Lush се славят с натуралните си съставки и поради тази причина трябва да сте сръчни и до 6 месеца да кажем, да сте забравили за него. Аромата е на гранясал лимон и крема става лепкав, труден за разнасяне. Аз взех 1/4 от кутийката на приятелка, защото не ми се вземаше цяла и добре направих. Виждате колко съм изразходила от нея. Остатъка трябва да хвърля, вече отдавна не става.
                                          

      Другите от наличните ми са едно вазелинче и кремче на Avon. Тях ползвам през зимата, като второто и в топлите месеци. Не са кой знае какво, но вършат работа.
      Кремчето на p2 е приятно също. С аромат на кайсия (масло от кайсиеви ядки) е. Него ползвам в момента основно. Не е мазно, но хидратира и подхранва добре.
     Снабдете се със стъклена пила - от 3 год. съм с такава и буквално се родих. Преди нея ползвах метална, дори не се замислях от какво ужасно ми се цепеха ноктите, не предполагах. Щом я хвърлих усетих разликата. Миете я след употреба, подсушавате и е като нова. Педикюр, маникюр... всичко оформям с нея. В момента съм с втора подред, защото първата счупих след поредното изпускане. Отново избрах на Виан Перфект в среден размер. Цената е между 6 - 8,50 лв в зависимост от магазина.




     Много хора и мои приятелки буквално полудяват от звука, който издава стъклената пила при пилене и затова не мога да я ползват. Ако и вие сте от тях, намерете си хубава хартиена пила. Аз съм доволна от тази на Ревлон, която се води за меки и чупливи нокти. Груба е, но отнема много бързо то дължината. Скъсявала съм за секунди доста от дължината. Не съм я виждала обаче по магазините, моята я получих от размяна и се оказа находка. По 2 се продават в комплект. В сайтове съм ги срещала за около 5 лв. 
     За полиране и главно след като сте били с глитъри, можете да вземете по-фини пили. Аз съм доволна от тройката на Орифлейм и от 7-8 год. си ги поддържам. Много рядко ги ползвам, обикновено през зимата и карам доста време с тях. Перфектно ми заглаждат неравностите, а бялата без да преувеличавам - придава блясък почти като с топ лак, когато е нова разбира се.
    Купете си подходяща за вашите нужди основа /заздравител/.

 
От няколко години огромен мой помощник е Mineral Fix (Avon), който отдавна заслужи своята публикация, но все друго го изпреварва. Ноктите ми растяха като обезумели и се налагаше на 10 дни да скъсявам. Представете си, че сте били 20 дни с гел. Знаете как израстват от него. Бях забравила какво е цепене. Изхабила съм поне 6 опаковки от него /пращала съм на приятелки от лакове в тях и няма как да покажа всички, но открих 6 из несесерите и ги снимах/ и имам 3 нови в запас. Много рядко го пускат в каталозите вече и винаги, когато е намален, вземам по 1.
Недостатък за околните е цвета на ноктите, който придава след продължителна употреба. Стават оранжево-розови. Аз обаче не ходя без лак и въобще не ми прави впечатление. 



     От пролетта обаче покрай диетите ли не знам, но започнаха отново да ми се цепят. Случи се точно месец преди бала и минах на Micro Cell 2000. Имах мини опаковки от заздравителя и топ лака. Доста икономични са. Топа е тънък и само веднъж съм го слагала, но основата ми е половина вече и би стигнала за 3-4 месеца поне (редовна употреба).



   Помогна ми той, но не повече отколкото Минералите през годините. И пак се върнах на тях. Само показалците ми не са спрели с цепенето и вероятно, защото постоянно човъркам нещо с тях, горките не могат да живнат като хората. Изградих си някакви грозни навици и се опитвам всячески да ги спра, за да се оправят. А дано!
   Топ лака е на практика една от най-важните стъпки, за да изглежда лака безупречно и да издържа дълго. Има по-тънки и по-плътни такива, т.е. редки и с гъста консистенция. В началото нямах представа какво означава блясък като стъкло, но с помоща на Seche Vite & Poshe разбрах. И двата са много плътни, съхнат за минути, заглаждат черти и балони.....имат и своите недостатъци обаче. Отдръпват се. При Пош е малко и почти го няма, ако не е останал малко в шишето и сте нанесли не веднага след апликация на лака. Сеш при мен обаче се отдръпваше зверски и не се разбрахме. Освен това е много вреден, нещо което при Poshe липсва. Шишенцето ми е пълно с него.

                                     

Нямам оригинално на Poshe, купувам си от приятелка отливки в стерилно от аптеката и преливам в това на Seche. Излиза ми по-евтино.


Съставките на Seche Vite:
                                              

 
     Преди тях ползвах и бях много доволна от CND Speedey Dry, като имам цяло оригинално бутилче от него (3 пъти ми пълни съфорумка от нейната голяма опаковка в тази Avon-ската), но е тънък и почти го забравих. Свикнах с Poshe. Друг хубав, който сега поръчах пак е Orly Polishield. Също маха балони, съхне бързо и не се отдръпва. Идея по-тънък е той.


    От базата на CND нямам впечатления, защото я получих от размяна и не съм я ползвала достатъчно, за да изкажа мнение. Пък и човек със здрави нокти, едва ли би се впечатлил от каквато и да е. Слага я по навик.
    Зимата, когато нося глитъри слагам от тези Gel Re-fill на p2. Имам и подобен продукт от Есенс от гел серията им. С тях заглаждам грапавината, обикновените топове не могат да се справят с тази задача. Кофтито е, че създават дебел слой и лака пада на парчета, но няма пълно щастие. За съжаление май ги няма в България. На мен ми ги изпращат от Германия. Вършат работа и ако сте счупили нокът. Нанасяте ги като основа. Много са гъсти, другият им недостатък. Точат се на конци, но криво лято се справям.


     Имате неравни и тънки нокти - за вас са основите /бази/ тип ridge filler. Бели или млечни на цвят и по-гъсти от стандартните. Те запълват/скриват неравностите и правят нанасянето на лака по-лесно. Essie имат много добър, който мислех да вземам, но май вече не се предлага или поне по щандовете тук. В сайта на Стар Нейлз можете да разгледате и асортимента на Jessica. Много добри мнения имаше от съфорумка за един техен топ лак. Не съм 100 % сигурна, но мисля че е този.
     Искате да свалите без проблем глитър с едно движение - отлепящата база (като тази на Есенс) е решението тук. Лака пада на люспа. Изадора предлагат такава, но на четворна цена и не знам до колко върши работа.


     За мазна плочка, се препоръчва обезмасляване с pH регулатор. Аз си бях набавила такъв още когато започнах да чета форума. Лака ми падаше бързо, но в последствие не видях ефект от него и го махнах. Имах този - цък
     По-късно се разчу, че Bonder на Орли толкова много удължавал трайността.... и аз да не остана по-назад го взех. Сякаш имаше свойството на регулатор и той. При мен не помогна. Опи също предлагат такъв продукт. Казва се Chip Skip.
     Можете да свалите глитърите, както обикновените лакове, но ако искате да щадите плочките си, поръчайте едни капачки (nail soakers) от ибей за 5 лв и ще се родите с тях.


   Нахлузвате розовата част, слагате напоен памук и затваряте с прозрачното капаче. След минута махате и всичко остава по памука.

    
     Последно - намерете си добър за вас лакочистител. Важното е да чисти лесно, но да не е толкова силен, че да побеляват кожичките и ноктите ви от него. Да е ацетонов, защото безацетоновите не чистят добре. Аз съм доволна и препоръчвам този на Ебелин с черната капачка. Писала съм вече за него в отделен пост.

     Разредителя е необходим за по-старите ви или бързосгъстяващи се лакове. Много икономичен и върши идеална работа точно този на Perfect. Не ви трябва друг по-скъп. Това ми е трета опаковка. Струва 2,50 и разреждам лакове, основи и топове с него.

     Ето и още няколко не толкова потребни и необходими пособия, които са в забвение при мен:


    Smudge Filler служи за коригиране на погрешно нанесен лак - поредната глупост на козметичната индустрия мога да кажа. След като имате Пош или Сеш, не ви трябва такова чудо. Служи, ако сте си легнали напр. с мек още лак, сутринта да поправите при щети.
    Другото пък (Liquid Freeze Quick Nail Dry) е олио за бързо сушене, но и за него казвам същото като при горното - безполезно. Имала съм спрея на марката. Голяма цапортия е за мен.
    Писалките за чистене и те за човек, свикнал да нанася лака почти перфектно, са ненужни. Моите така си стоят. Като знам, че съм дала по 6-7 лв поне за бройка, ми иде да се гръмна.
Орифлеймската е чисто нова. В нея се слага лакочистител. Ейвънската беше пълна, ползвала съм я преди малко, не е кой знае какво.


          И последните джунджурии, които имам за "цвят" и разнообразие:


     Другите ми съвети, които не са пряко свързани с маникюра, но помагат освен на него и на целият ни организъм са:
     Не забравяйте да пиете много вода! Страшно много приятели и познати ми споделят как не пият и по чаша на ден. Преди бях същата, но от както започнах да избирам какво слагам в устата си, виждам разликата. Кожата ми се изчисти, тъмните кръгове поизбледняха, ноктите и косата растат бързо.
    Яжте много плодове и зеленчуци. Млякото, сиренето, яйцата и кашкавала ги приемайте да не кажа ежедневно. В умерени количества разбира се.
    Яжте риба и пилешко месо.
    Мед също.
    Наспивайте се!
    Освен за косата и кожата, тези "правила" са важни и за ноктите. Ако не обичате нещо от тези храни, пийте витамини или някакви добавки.   
    Не се отказвайте! Резултатите няма да дойдат след седмица или месец. Трябва постоянство. Свикнете ли веднъж, забравяте за "задълженията".

    За край ви показвам преди 4 год. Ивчето какви нокти имаше. Снимките в началото на публикацията са доказателство какво прави редовната поддръжка и грижа. :)
    Виждате и една с жълт лак, която е от "дългия" ми период... всъщност ще ви спестя от още по-дългия. Дори не искам да отварям папките с такива снимки, защото аз не мога да ги гледам. Лопати и половина. Блазе на тези с хубави извити плочки. 



    Вадейки всичко за снимките, намерих каталог с интересни професионални продукти (изпратиха ми го с покупката на 2 лака от последната промоция пролетта), които се предлагат при вносителите на любимата ми марка лакове "Zoya" - www.beautyonebg.com и реших да го споделя с вас. Качвам го в отделен албум, защото иначе трябва да смаля снимките заради големия размер и едва ли ще можете да прочетете. Ето го тук - цък
    Стана доста дълго, но се надявам да е полезно. Ако съм пропуснала да спомена нещо, не се колебайте да ме питате.

    Спокоен и слънчев ден. :)