вторник, 22 септември 2015 г.

Avon Care Light Moisture Refreshing Face Gel-Cream

     Гел-кремовете са една от текстурите, които избирам за топлите месеци и ми допада колко леки са, колко бързо попиват и освежават кожата на лицето. Идеална база са и за грима ми. Ползвам и кремове, но понякога ми идват мазни или не си пасват с фдт-ена или бб-крема, който нанасям. А и вече на пазара има богат избор, така че можете да си вземете каквото ви душа иска. :)
     Avon не са предпочитаната марка от мен за бяла козметика. Не помня и да съм си купувала техен крем за лице изобщо. Ако си вземам от каталог подобен продукт, то ще е на Орифлейм. Те за мен са по-добри откъм формули (в бялата козметика). Докато с парфюмите и червилата например, е точно обратното. Тук водят Avon. Миналата година обаче, моя приятелка с много суха и чувствителна кожа, която от най-малкото получава обриви, ми сподели че е приятно изненадана от гел-крема с краставица. Цената му беше смешна, 2,90 лв струваше и не се замислих изобщо. Казах си, че ако не ми допадне за лице, ще го измажа някъде другаде по тялото.


     Отворих гела съвсем наскоро, защото имах други наченати кремове и исках да поизмажа тях. И аз останах с добро впечатление, затова и всяка сутрин напоследък посягам към него. Аромата му е много лек и ненатрапчив. Мирише на краставица. Зеленият чай се усеща малко, но и по-добре. Цитрусови-киселяви нотки не бих понесла в крема ми за лице. Ако обичате продукти с алое, ще ви хареса. Нежен и приятен е, не дразни кожата. Текстурата му е въздушна направо, толкова леко се усеща, като водичка, а в същото време хидратира кожата чудесно. Попива бързо (за около минута) и не ми предизвиква потене през деня. Чудесно се сработва с фдт-ените също. Нужно ви е миниатюрно количество за цялото лице и спокойно мисля, че би ми стигнал за цяло лято поне за дневна грижа.


     Кутийката му не е нищо особено, но се затваря плътно и според мен не би направил поразии в багажа ви, ако решите да го носите при пътуване. Удобна е и не тежи.



     С 2 думи - хареса ми, доволна съм. А и цвета му, макар че няма никакво значение - бледа мента, ми е любим. :) Не ми е предизвикал проблеми досега, но след няколко дни ще ми е лек вероятно и няма да хидратира достатъчно. За лятото обаче го намирам за перфектен. Моята кожа е нормална към суха, но заради формулата си и особено цената, бих го препоръчала за проба и на момичета с мазна кожа. Не матира, но и не омазнява. Добър бюджетен продукт е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар