събота, 1 април 2017 г.

Нови придобивки 2017 (част 1)

        Измина почти половин година от последния ми такъв пост. В началото на есента ви показах какво съм си купила и не си помисляйте че съм спряла да пазарувам.... днес е време за следващата порция. Доста се колебаех дали да я подготвя, защото е трудоемко не само заснемането и обработката, а и писането, събирането на куп на всичко ново. Аз не съм от хората, които излизат и пазаруват наведнъж, а спонтанно се сдобиват с дрехи или козметика. Затова не е лесно да щракнеш заедно, но знам че това са едни от най-интересните публикации и надвих мързела днес.


        Не съм снимала абсолютно всичко, защото вече съм показвала в отделни публикации някои от продуктите. Например ружа Too Faced Papa Don't Peach, колекцията Geisha на Aura. По-голямата част разбира се я има. И отново ще е обемна информацията, затова се настройте за дълго четиво. :)


       Като блог с козметична насоченост, реших да започна първо с тази част. И за старт ще ви покажа какво пристигне в средата на март от Германия. Ина ме зарадва отново с пролетно пакетче. Вътре се криеха няколко сладурски лосиона на марката Treacle Moon, душ гелчета, руж, лак и все ароматни нещица.


        Буквално бях с усмивка до уши като отворих кашончето. Опаковки само в свежи и бонбонени цветове, от които лъхат сладки и неустоими аромати. Особено съм влюбена в лосиона на The Body Shop Italian Summer Fig. А звездата бяха еднорозите. След шоколада на Ritter Sport Einhorn, марките се състезаваха да пуснат продукт с този принт. То не бяха душ гелове, лосиони, кремове за ръце... но пък се продават успешно.


        Опаковката чай на Hema Earl Grey с лавандула е суууупер сладурска и си отива много на новата ми ментова кухня. Добре че си поисках малък рафт за стена за бурканчета с подправки. Пасва чудно! Вкуса му е горчив и особен, на мен ми напомня на кафето и не съм особен фен на подобен тип, но ще си го изпия. Някои сутрини ми трябва нещо точно такова отрезвяващо за събуждане. :)


        Вече успях да изпия и пакетчетата. Всички ми харесаха, но имам подобни вкусове. Пазя си опаковките ако все пак поискам нещо до зимата от тях. Шоколада с еднорог е обикновен млечен и доста сладък. Щом аз като лакомник се спрях на втората лентичка с блокчета, си представете. Но пък е вкусен. Прилича на нашия Млечен в сините опаковки.


       Миналата есен бях пробвала един страхотен кафяв шимър на Mesauda, ако не греша и много ми хареса. Ето че вече имам подобен в лицето на този на HEMA 852, та дори по-хубав. Нямам търпение да го сложа.


        Намерих страхотен суоч в нета, ако някой е по-любопитен. Снимката е от тук.


          Не че нямам ружове доживот, но още един никога не е излишен. Манията по този продукт във формата на сърце тръгна от Too Faced (поправете ме ако греша) и все още е хит явно. Този е в много красив розовонюдест цвят. Не е супер пигментиран и аз завъртам силно с мека четка, но пък позволява напластяване. С него не ползвам хайлайтър, защото е достатъчно озаряващ и сам. При мен стои повече розов, но и аз съм нанасяла няколко пъти само откъм розовата страна.


       Не успява да издържи перфектно докрая на деня, но все пак стои прилично до следобяд.


        Душ гела и пилинга с дива череша все още не съм пробвала. Не ухаят силно, това е което мога да кажа към момента.


        Наскоро постнах снимка в инстаграм с част от четките за грим в Елитис. И тази е от там. Копие на не знам вече коя марка. Имаше доста противоречиви мнения в нета - че не е удобна и въпреки това бях любопитна да пробвам. Струваше 3,88 лв и си взех за проба. Моето мнение обаче е съвсем различно. Четката нанася много добре и единственото неудобство идва от по-тънката дръжка преди главата. Има леко огъване, ако натискате. Но като цяло изобщо не е лоша и върши добра работа. Освен това засега почти не гълта продукт.



        Искам да ви покажа как изглежда след 3 нанасяния на фдт и без почистване:


      Косъма е мек, стабилно сбит и малката глава я прави удобна за зоната около носа и очите. Първият ден в който се гримира с нея, колежка ме попита "имаш ли фдт" и аз "да". Ами защото изглеждаш много свежо. А аз си мислех противното. Бях с Bourjois Healthy Gel Serum.


         Така и така започнах с четките, поръчахме с колежка в средата на ноември по 3 броя и имитацията на Zoeva 102 Silk Finish, която пристигна преди около 10 дни беше една от тях. Цели 5 месеца я чакахме, а основно заради нея се молих на приятелка да поръча. Но пък си заслужаваше.


    Изработката й е доста сполучлива, не се скубе и нанася страхотно. Има разлики с оригинала, но за по-малко от 3 $ е чудесна. Съжалявам за мърлявия вид, но не съм стигнала до пране тази седмица.



        Пристигна си и с предпазно за космите калъфче. Не съжалявам за покупката й.


        За да не се размина само с една, си избрах още 2 четки, една от които заглеждах отдавна.


        Черната мисля е копие на Marc Jacobs, исках повече контуриращата, но имаше някакъв проблем и не позволяваше поръчката й aliexpress. Тя също е хубава, прилича на Zoeva Powder Polish. Като голямо кабуки е, но с таклонов и набит косъм. Явно случих на кофти бройка, защото от едната страна има малко лепило на космите и като дръпна отгоре, се скубе. Ако не се пипа е ок. Доста големичка е, но нанася нелошо. Другата е за пудра и също много прилична. Косъма е изкуствен, мека и ако искате ефирно нанасяне, за това е идеална.

         Продължавам с няколко покупки от ДМ от миналата неделя. Видях че са намалени тези четки на 1,70 и понеже никога не са излишни, взех 2 за резерва. Овесените ядки ми свършваха тъкмо и реших да пробвам тези пълнозърнестите.


            Много приятно изненадана съм. Аз съм капризна що се отнася до тази зърнена култура, защото имам изисквания. Любимите ми на Слънчо намирам трудно и освен това, последната им партида беше кофти. Твърди и им трябваха поне 30-40 мин. за омекване, а аз понякога съм гладна и искам до 5-10 минутки закуската ми да е готова. Тези на ДМ са идеални за мен. Не се кашват, усеща се че ядеш ядка и на вкус са чудесни.


          Ментовият им чай е също попадение. След него си взех тези два от Кауфланд на botanical Home, понеже хванах намаление и бях впечатлена от Ментата им. Еликсира е с типичен за българските билкови чайове вкус. Напомня ми на Утро и Алпинист. Малината не е уау, но става. На Clipper е по-добра, но там говорим за 4 пъти по-висока цена.


        В края на февруари си взех отново от ДМ водата за уста на Colgate, за да разнообразя от Listerine. Беше намалена на 4 лв по спомен и й дадох шанс. Crest Pro-Health Advanced е другата паста на Crest, която получих за проба от вносителите. Все още не съм я отворила. Искам да посменя малко. Четох добри отзиви за ICER на Astera в блога на Живко и нея взех отдавна от Елитис, но и тя отлежава засега.



        Пяната на Balea Vanilla Berry купих заедно с ядките и четките за зъби. Мирише сладко и вкусно на червени плодчета. Затова ме изкуши. Аромата ми напомня на коледната лимитка на Yves Rocher със захаросани къпини от 2014. Но това не е пяна за под душа, както си мислех и ползвах веднъж. Добре че ме светнаха, иначе щях да я изхабя не по предназначение. :)


        Нанася се след баня, като лосион. Типично за лосионите на марката, попива за секунди и оставя приятен аромат. Идеална е за забързаните сутрини или ако не ви се чака. Не ухае силно, но се задържа около час поне. Розовата вода на Rozeda и скраба за лице Rose Rio поръчах от beautyshop.bg в началото на декември. Издирвах един лак и за да не пускам поръчка само за него, сложих в кошницата тези 2 продукта. Все още не съм ги отворила обаче. Искам да изразходя другите преди тях. Но искам да отбележа, че скраба е черен.
        Преди 2 седмици минах през Субра, защото знаех за промоцията на Avene през март и си взех за лятото слънцъзащитен крем за лицето. Исках да не оставя мазни следи и да е с висок фактор, нищо че ще го ползвам в градска среда. Избрах опаковка от 30 мл заради по-малкото количество. Искам да я изразходя до края на септември и да не хвърлям.


       От организирана игра в страницата на La Roche Posay спечелих през януари една от новите им мицеларни води Ultra - тази за чувствителна кожа. Получих я заедно с няколко тестера, но и тя си чака реда. Имам друга отворена и все още не съм я тествала. Очаквам да ми хареса предвид отзивите на останалите блогърки.


      С настъпването на топлото време, няма как да пропусне и дезодорантите. Все още не ползвам рол-они и си взех Invisible Dry на Dove. Ползвам го в момента, но нямам изградено мнение още. Не ме предпазва на 100 % обаче. Душ крема на Palmolive Chocolate Passion ми е от спечелен giveaway. Мирише страхотно и очаквам в банята също да ми хареса. Мицеларната вода на Nivea е най-слабата от всичко в дрогерията, което съм ползвала. Не оставя мазен филм, нито лепкав, но ми трябват поне 5-6 тампона и спиралата се сваля трудно с нея. Мъжката пяна за бръснене на Oriflame North се оказа при мен след промоция с балсам за след бръснене. Имам познат, който постоянно го търси и последния път му го взех, като оставих пяната за себе си. Ще я ползвам за бръснене на краката. Надявам се да върши работа, но и ми излезна почти без пари, така че няма да е голяма загуба.


        За 14-ти февруари от магазинчето за козметика Христина - бутик Лавендър, ме зарадваха с малък подарък: ексфолианта с малина и лосиона за ръце с шоколад, който може да се ползва и за тяло. Скраба ухае много приятно и ненатрапчиво.
        Никога досега не бях купувала кърпи за лице и случайно видях кутиите в Елитис докато избирах салфетки и кухненска ролка. Спомних си веднага за някакви от DM и грабнах една кутия, естествено с тематични шарки по нея. Сутрин и вечер обичам да си подсушавам лицето след измиване. Вършат ми хубава работа. Бяха 1,70 лв ако помня правилно.


        Когато пазарувам в мола, на излизане ми "регистрират" покупките в карта и трупам точки. Миналата седмица се оказа че имам точно 90, колкото й трябваха за свещите Sinnlig на Икеа. Затова веднага поисках да помириша наличните аромати и си избрах с люляк. Имала съм от тях със сметанов сладолед и беше страхотна. Тази също ухае много готино и силно на люляци.  А със сърцата на "Perfect Candle", ми е подарък от приятелка за 8 март. Нейния аромат е много лек.


         В началото на януари, Шведската спа терапия на Oriflame беше намалена и понеже много харесвам почистващата им глинени маска, си я поръчах отново. Заедно с околоочния крем от Кралската кадифена колекция, но не го пропуснах да снимам.


         Следват парфюмите. Казвала съм Ви, че на мен бързо ми писват и предпочитам малко количество. Затова и си купувам от познати съфорумки, когато ми попадне. Хем ми идват и по-тънко като цена, хем има по-голяма вероятност да ги изразходя. Сдобих се с:
                  Nina Ricci L'Extase Elixir EDP
                  Zadig & Voltaire This is her EDP
                  Guerlain Insolence EDT
                  Thierry Mugler Womanity EDP
                  Yves Rocher Comme Une Evidence EDP


         Кратка разходка в мол Марково тепе, завърши с малка покупка в Yves Rocher. Влезнах да разглдам какво предлагат и за да не съм капо, се сдобих с подхранващата им маска от серията Nutritive Vegetal. Останах много доволна от хидратиращата от Hydra Vegetal и бях любопитна за тази. Скраба за стъпала с био лавандула от години съм му хвърлила око и се реших да го пробвам. Изглежда с груби частици и се надявам да е толкова ефективен, колкото през опаковката. За околоочния гел Sensitive Vegetal вече имам публикация, така че няма да се впускам в повече обяснения.


         От декоративната козметика съм скромна. Повечето сте ги виждала в отделни постове вече и няма да описвам подробно. Само ще ви издам да хвърлите око на спиралата Shape it up.


        Avon Nutra Effects е доста хвалена серия и съм си подготвила за есента дневния им крем заедно с гел крема и почистващата пяна. Спечелих ги от кампания на марката през есента и очаквам да ми допаднат. Радвам се, че има SPF 15 дневният крем, за да не се налага да ползвам допълнителна защита.


         Взех и няколко аромата. Допълних TTA колекцията си с два от липсващите (остана ми само Together), а Premiere Luxe Oud ми хареса от виал и понеже ми попадна изгодно, го сложих в шкафа. Може да послужи и за подарък, ако не стигна до него скоро. :)
         Дезодоранта Life ми е подарък. Не очаквах аромата да е толкова силен, дори повече от на парфюма, но има леко спиртно начало.


         След като решиха да върнат черния сапун и маската за лице от Turkish Hammam, веднага побързах да си взема. Много ги харесвам. Затоплящата вулканична също ми е любима и я дебнех от миналата Коледа. Година чаках да се появи и я грабнах.


        Сдобих се и с няколко бижута. Комплекта обеци ви показах по Коледа, но всъщност сега започнах да слагам. Комплекта перли с пеперудки ми се стори доста приятен и го поръчах спонтанно. Допада ми изработката и нямам търпение да го нося.



        Часовник "Ellie" ми е подарък и нямам представа кога се е предлагал и още има ли го. Но е с чудесно качество и никъде няма надпис Avon, което още повече ми хареса. Стои много стилно, верижката му е като гривна в горната част и много му се радвам.




        И някои от последните ми водни стикери от bornprettystore. Има и такива, които вече съм показвала на маникюр, затова ги пропуснах.


         Последната ми поръчка беше шипната с голямо закъснение и не успях да се направя с коледните. Затова ще чакат следващия декември.


       Голямо попадение ми е това колие и ми носи страхотно настроение като съм с него. С червено червило е много готино.


         Не ме подмина и мен манията по чокърите. Направих си два.


         От Avon си взех и портмонето Molly Heart. Обожавам цветовете и флоралните принтове по него. Именно те бяха причината да го поискам. Идеално е за сезона. А и откъм изработка не е никак зле.





         Пантофките са също техни. Отново подарък от колежка. За пръв път ми минава нещо тяхно през ръцете откъм гардероб и съм изненадана от доброто качество. Изобщо нямат вид на китайски, кожата им е страхотна и си заслужават. Както и часовника, не знам кога са били в каталог и има ли ги все още.


        Вече приключих с козметиката. Дойде ред и на не по-малко любимата ми част, покупките за гардероба. Ако не са ви интересни, можете да спрете до тук.


         Голяма част са от H&M и все рокли, но напоследък ми е по-удобно с такива и наблягам на тях.


        Най-големият ми удар, са тези страхотни маратонки от детската серия на Adidas ZX Flux Hazcor. Мернах ги буквално, съвсем случайно докато разглеждах в obuvki.bg и ми останаха в главата. Постоянно получавам бюлетини и при поредното 20 %-ово намаление, просто не можах да устоя.


         Направо сами влезнаха в кошницата и без да се усетя, натиснах бутона поръчай.


        Толкова са свежи и такова настроение създават, че изобщо не съжалявам. Единствено трябваше да съобразя че щом са от плат, номера ми можеше да падне поне с половин и да взема 37,5 вместо 38. Но по-добре идея свободни, отколкото тесни.


        Много са удобни и ви гарантирам, че събират погледи. Всички ви гледат в краката. :)


        Ще ги нося с голямо удоволствие. Редовната им цена е 126 лв. Виждам, че номерата са се поизчерпали. Ако сте с малък крак, има вероятност да ви станат. И до утре включително отново имат намаление в сайта (20-30 %).


          Носих ги с тази пастелно розова пола, с рокля в подобен цвят и тюркоазена, всякак са готини.


          Ако имате фейсбук и следите страницата ми там, може би сте видели покупките ми от Deichmann. Чантата все още не съм носила, но маратонките са много удобни. И те са свежарки, радвам се че не избързах есента и не си взех подобните по-розови с пайети.


         Преминавам към HM-ските ми покупки. Това е последната рокля/туника, която си взех. Абстрахирайте се от селфитата, все още не съм се научила как да боравя със самоснимачката и да не са разфокусирани кадрите. С колан над талията и обувки е много приятна и елегантна. Направи ми впечатление цената от 35 лв в сайта, а в магазина е 25 лв. Имайте го впредвид, ако поръчвайте онлайн.


     Заедно с нея си взех и тази кораловочервената с воали. Много ме беше грабнала, но 65 лв за тази материя ми се струваха доста. Миналата седмица обаче беше намалена на 30 и се реших. Закрепила съм деколтето със секретна игла, защото е прекалено разголено. Дори и бюст голям да имах, пак не бих я носила така.


        В началото на месеца си взех и тази в бордо с цветя. Отново я хванах намалена (от 35 на 12 лв). Създава ми едно настроение, точно като за отиващата си зима и настъпващата пролет.


       Имам забележка към копчетата на гърба, защото са ужасно много и трудни за закопчаване. Аз я обличам без да я разкопчавам, иначе е мъка. Материята се мачка, но за ежедневно носене ми е идеална. Не описва, мека е и удобна.



        По Коледа се сдобих с други 3. Към първата забележката ми беше в ръба, който са плеснали отпред, но ми допадна цвета и падналото рамо. С чокър ми харесва да я нося. Реалния цвят е на втората снимка.


     Следващата в черно и принт плетка все още виждам налична и се очудвам. За ценовия им диапазон, да попадна на подобно изпълнение и цена от 30 лв, беше изненада. Материята е плътна, качеството добро и съм много доволна че я взех. С 2 ръце ви я препоръчвам.


      Тази в розово е обикновена, но лека и я взех именно за дните, в които не ми е до строго и ангажиращо облекло. Беше намалена на 10 лв и се радвам, че я купих. За разходки е екстра.


       Влюбих се в тази пола при предпоследното ми ходене. Все още не съм измислила с кои обувки да я нося, но цвета е много мой и с риза в пудра или бяло, райе, би била чудесна.


  
        Една от най-любимите ми рокли е тази в сивосиньо и рози на Atmosphere. Открих я в магазин за втора употреба и с етикет. Макар че ми е по-голяма с един номер, нося 34-36 при такива модели, мисля че точно при този тип кройка може да се носи и по-широка. С колан също е красива.



      Последни няколко останаха. Обещавам. :) Подготвям се и за летния сезон вече. Силно се надявам да няма повече студ и дъжд, само хубаво слънчице.





       Още една находка от ВУ - изключително красива, не само откъм цветове, но и изработка. Роклята е от ZARA и не можете да познаете колко струваше. 2 лв! Гледах я от много време, но не смеех да я премеря. S-ка ми се струваше малко като за моите размери, а и това огромно деколте ме тревожеше. Дойде ми на ум да сложа изчистена блуза или ризка под нея, след което видях и намаление на всичко в магазина (по 2 лв) и беше знак.


     Моя е и си чакам 30 + градуса, за да я разходя. Толкова весело и цветно настроение носи.

        
         В магазин Barka имаха намаление и отнесох черната рокля с перата заедно с тази блузка. Втората вече носих по повод. Много е нежна и женствена.



        Бях с новите ми любими обеци с рози от полимерна глина, които сте виждали в instagram.


      Вече едва ли бих си позволила да нося толкова къси поли, но някога може и да се престраша. Синият цвят ме прави като бик, това е причината да се залепям като муха на мед на всичко в тази гама!


     Не че през зимата не носех шалове, но в момента се отприщих повече. Следващите купих преди нова година, но нося много през последния месец. Обичам да ги слагам сутрин, защото скрих зимните якета и те ме топлят в по-хладно време.





        Видяхте наскоро чантите, които ви похвалих (David Jones), но топлото време напомняше да им намеря и подходяща долна част. Тръгнах с идеята за по-ниски и удобни обувки, обаче се влюбих в тези и направих компромис.


       Не са ми толкова удобни колкото равни, но изработката им е добра. Кожата и стелката са от естествени материали, ортопедична стелка. Не съжалявам, защото ще ги нося с години.








          Това са моите попълнения за последните 6 месеца. Вие какво си купихте? Запълнихте ли липсите в гардероба и козметичния шкаф?