събота, 30 септември 2017 г.

Придобивки - dm, Lilly, lidl, Deichmann, H&M и други

      Последният пост с нови придобивки, като изключим тези от Одрин, беше преди 2 месеца. В началото на изминалия вече септември, мислех да снимам какво съм си купила през август, но в крайна сметка стана 10-ти и отложих. Публикацията отново ще е дълга, затова се настройте за поне 15 минутно четиво. Така е като не снимам всеки месец. :)
   

      Нямам никакъв спомен кое точно съм купила първо, но започвам с банският от Приморско и последните сандали, които си взех от намаленията. Оказа се че почти всички ниски налични модели, ми правят някакви пришки и реших да си взема тези от Милвара. Уж са от естествена кожа, български и за нещастие отново имам проблем. Явно такъв тип, които са около глезена и с цип, не са ок за мен. Дано следващото лято да поомекнат и да не ми се появяват рани.




       Миналият месец направих поръчка от parfimo, понеже имаше някакво намаление, а имах нужда от обла четка за сушене. Покрай нея попаднах на парфюма Eau de Gaga, за който прочетох нелоши отзиви и реших да го взема.


         Търсех си повод да взема поне една от четките на HAKURO и не простих на тази за контур или хайлайтър. Според мен е много сполучлива. Нанасяла съм само хайлайт досега, защото за контур ми се вижда малка.



       Има леко мъжки привкус в първите минути, но като цяло аромата е доста добро попадение с дървесни и опушени нотки. Не е тежък като Черната орхидея на Том Форд и траен, обаче за парите си (под 15 лв струваше флакон от 30 мл), е чудесен. Не навлиза в чуждото пространство и аз предпочитам да го подновявам през деня. Две колежки много го харесаха и в момента чакаме новата поръчка. Тестерите по 50 мл струваха по 10,50 лв.


         Вече повече от месец ползвам и четката, но не се суша непосредствено след излизане от банята и затова ме скубе на места. Където има възелчета в краищата всъщност. Взех голямата и не сгреших, защото съм с доста гъста коса.



      В момента обаче бяха намалени отново и реших да пробвам тази, която отново е за сушене. Ще е при мен след 2 дни, затова прикачам снимка от нета. Поръчах си по-малката този път.


       В кутията от cultbeaty беше палитрата на ABH Modern Renaissance, за която имам вече отделен пост и не съм снимала.
       За рождения ми ден, от колежки получих подарък фотосесия при фотографката, която си избрах за снимките с розите. Не знам кога ще го ползвам, може да остане и за догодина. Искам нещо различно и трябва да реша на каква тема да е. Върти ми се нещо в главата, но има време.


         Миналият месец, покрай зареждането на trend it up в DM, имаше 20 % на всичко в магазина и уж отидох да разгледам какво има от новата марка.... та напълних торбата. Маслото от чаено дърво взех точно на рождения ми ден, защото скалпа ми се белеше около ушите. Бях чела за него, че помага за премахване на сърбеж и пърхут, когато се смеси с шампоана ви. И го ползвам вече втори месец. Доволна съм, освен това е икономично и тази опаковка струва 6 лв.


         Интересна ми беше новата самобръсначка на Wilkinson с 4 ножчета, а в момента виждам че трябва да има и резервни ножчета за нея. Ако е добра, ще ги потърся определено. Цената й е 4,59 лв. Заредих се и с пасти за зъби отново.

         От аптекa So pharmacy взех за проба мини от мицеларната вода на SVR, а от Медея, се сдобих с мини от хваления лосион за очен грим на Klorane и голяма опаковка от термалната вода на Avene. На колежка много й допадна, когато бяхме на морето и двете си разделихме един сет. Купих си и почистващият им гел за комбинирана кожа Cleanance, защото цялата серия беше намалена тогава и опаковката с карта ми струваше около 3,50 лв.


       Нямах интимен гел и ми се отвори възможност да пробвам набелязания на bio pha. Казват че на Sebamed е по-добър, но ще разбера като отворя този. Взех го от Лили.



         Последните месеци не съм поръчвала почти нищо от Avon. Спрейовете ми за стъпала свършиха и си взех с лавандула, както и дезодориращия. Мицеларната вода приютих главно заради факта, че имам почистващия гел, дневен и нощен крем + почистващата пяна от серията. Искам да ги ползвам заедно, а и струваше под 3 лв. Крема за ръце, стъпала и лакти с шеа съм имала. Майка ми има нужда от подобни подхранващи и хидратиращи продукти през студа, затова и купих нова опаковка. А новата база за нокти 7 in 1 взех от любопитство. Знаете за хобито ми "маникюр".


        На 18-ти имаше концерт в полза кампанията "една от 8" и нямахме възможност да отидем, но с колежките се включихме като си купихме билет. На неприсъстващите изпращат малко подаръче от Розовата им серия. На нас се паднаха тези колиета.


        Не очаквах да открия от водните стикери в Елитис, но при тази цена нямаше как да ги пропусна. Това бяха единствените свестни принтове, така че не очаквайте като в aliexpres...


       В поста ми с летните любимци ви показах тези сладурски обеци, но пак ще ги спомена. Страшно сладурски са и следващото лято ще ги нося отново с удоволствие.


        Не знам дали сте забелязали, но нямам конкретен стил. Нося всякакви дрехи. На периоди съм общо взето. Мога да ходя с черно и с кожени аксесоари, както и с жълта рокля с ярко червило. Това колие харесах много и вече носих доста през топлото с някои от черните ми рокли в по-спортен стил.



        От същото магазинче взех и тази рокля. Иска ремонт, но беше много красива и намалена на 50 %, заради което всъщност я грабнах. Идва ми леко широка в горната част, а от дантелата надолу има подплата, която надув и ме разширява и мисля да махна. Ще реша догодина дали да я оставя за подарък на някого или пък да я занеса на шивачка.


          За две седмици оставих трицифрена сума в Lidl. Отивам да разгледам и накрая на касата ми прилошава. Уж дребни нещица, но като си взел 10, няма как да оставиш 20 лв. Та в пристъп на лудост, награбих от козметичната им линия Cien - почистващия гел, околоочния крем, део спрей против изпотяване, мицеларната вода за чувствителна кожа заедно с лосиона за очен грим, почистващите тампони, крема за ръце с аромат Madame glamour (ако не знаете, техния парфюм е най-доброто копие на Chanel Coco Mademoiselle на пазара - 50 мл за 10 лв) и от еднократните кърпи за лице. Четох добри отзиви за продуктите и предвид бюджетните цени, не можах да се стърпя.


         Бях влюбена от брошурата в бодитата и бюстиета, които пуснаха преди 2 седмици и за това се завъртях край магазина. Доста избирах, защото и бялото ми хареса, но в крайна сметка се спрях на черното с акцент и не съжалявам. Смятам да го облека за повод с черен панталон. Ще стои страхотно.



        Дантелата е много красива и дори със сако, би било чудесно.



         Бюстието е също сполучливо според мен. Има подплънка, но не голяма. Ако сте с голяма гръдна обиколка помислете, защото аз закопчавам на последните дупки.



         Завъртайки се край храните и био щанда, отнесох тези бонбони с лешник (любимите ми на Amidala, които имитираха Ferrero Rocher вече няма от месеци и тези ми напомниха на тях), био чай на Lord Nelson, а диска на Лили Иванова взех след концерта й. Останах с прекрасни впечатления за нейното творчество, музиката й ме докосна много и исках да ми остане за спомен. Лайката на Dilmah купих от T-Market, когато пътувах и се оказа че е насипен. Та още не съм пила от него.


        Бонбоните ge Nuss са вкусни и шоколада сякаш е като този на Amidala, но са под различна форма и вкуса се усеща по различен начин. Млечен е и се топи, защото пълнежа е пралина и малките парченца лешници хрупкат готино. Струва си да ги пробвате. Кутията е от 20 броя и струва 5 лв.

 
       Очаквах да са по-малки предвид кутията, но всъщност са с нормален размер и чудесни за почерпка или пък допълнение към подарък за повод. Дано да не са лимитирана версия и да се задържат в Lidl.


        Ако сте опитвали от блокчетата на Mister Choc, онези в кутиите като класически шоколад, нещо подобно са. По-луксозна тяхна версия може би.


        Имаше нови шампоан, балсам, маска и олио с масло от макадамия на Cien през предходната седмица, а аромата им ме плени и си взех шампоана за проба. Измих се вече веднъж с него и ми хареса, но искам да тествам по-дълго. Имах нужда от нова вода за уста, а техните съм ползвала и не са лоши. Напоследък съм зациклила и вече не знам на коя марка да се спра. Пробвала съм почти всички марки в дрогериите: едни ми сладнеят, други са парливи и се чудя какво да купувам като изразходя поредната бутилка.



Миналият четвъртък пуснаха пантофи, терлички и от този тип "цвички", та ги уважих и тогава. Някои дами казват че се разлепяли бързо, но си пазя касовите бележки и ще връщам при подобна случка.



       На 18.09 буквално отворих Lidl. В 8 без 5 бях пред магазина, защото примрях за синята рокля от колекцията на Heidi Klum. Като лудите се събудих още в 4,30. Нямаше много хора, но за по-сигурно исках да мина рано и взема набелязаното. Белите сникърси пропуснах, ако ме следите в инстаграм сте прочели защо. Кожата им ми се стори тънка и лесна за напукване, затова ги подминах. А и муцуните им не ми допаднаха.



       Роклята е в много красив кобалтовосин цвят, но материята е изкуствена и копчетата са супер тънки и малки. Изкуствени седефени, които трудно се закопчават. Ако не беше цвета, не бих я погледнала. Взех 38 номер, защото съм с широк ханш и 36 ми теснееше. Та 38-цата пък ми виси и още умувам да я занеса ли на шивачка за леко свиване. С колан стои красиво и по тази причина ще я задържа.



        Взех и от дантелената черна в същия номер, нооо ми е широка и тя. Не ме грабна у дома и я върнах. Подплатата също е от кофти материя.



      Същото се случи и с жилетката на райе. Уж грабнах най-малкия номер, но освен че ми беше дълга и широка, се оказа и с дефект по левия ръб.



        Не е лоша като замисъл, но изработката и модела не са обмислени според мен.


       Ботите не бях планувала, но ми се сториха удобни и са модел, който нося доста и за момента съм ги запазила. Ще ги разнося вкъщи и се надявам да не се налага да връщам и тях.


Та финалното ми мнение е, че отзивите за Let's wow са малко преувеличени. На живо материите не са особено добри и затова дори няколко дни след лансирането й, в магазина имаше доста бройки. Пробвах якетата, кожата е мека и са удобни, но може би предпочитам да си купя от магазин за дрехи за тази сума.



       От няколко месеца исках Hermes Eau des Merveilles Bleue edT, но е скъп и не ми се откъсваха от сърцето парички за него. Взех си половин флакон от позната дама наското и следващото лято ще го уважа. Не е особено траен, но пък ухае супер свежо и нетипично.
 LR Karolina Kurkova ми е подарък от позната. Видях го случайно у тях и тя ми каза "ако ти харесва, твой е". На нея не й допадал. Без да съм чела пирамида и каквото да било за него, си казах "този бял флакон, крие бели цветя и тубероза сигурно". Веднага се сетих за Truth or Dare на Мадона и бях на 100 % права. Разликата е, че има доза сладост заради меда, но са мнооого сходни. Цената му е около 50 лв и издържа няколко часа. Има плътност и шлейф, така че потърсете си мостра за проба, ако сте любители на белоцветните парфюми.


        Получих и 2 сета с мини лакове на Ciate + корала на By Terry, като подарък от момичето с Hermes. Много са сладурски и съм благодарна за приятната изненада на дамата.


        Купих тази пудра за стъпала на Kokona за майка ми в началото на лятото, но тя каза че няма да я използва и си я прибрах. Ухае леко и приятно, но не съм я тествала достатъчно за обективно мнение. Спиралата на Givenchy Phenomen'eyes ми даде колежка. Има чувствителни очи и сваляла само с вода, а тази била водоустойчива и ходила по 2 дни като панда. Пробвах я и прави хубави миглите ми, но се работи по-бавно с нея и все още не мога да кажа повече.
        Свещта на Aura с аромат на ванилов къпкейк, ми беше част от подаръка от приятели за рождения ден. Бях я видяла като ходих на гости и харесах, затова ме зарадваха с нея. Купена е от Te-max. Мирише силно от буркана, но не знам като е запалена как е.


         Очната линия на Golden Rose Dipliner знаете колко харесвам и купих за трети път след поредното разочарование. Иска ми се да пробвам други, обаче като не знам какво ще получа и не ми се рускува. Това е най-евтината очна линия в дрогерията и се справя чудесно!


       Заедно с очната линия, взех и от новите ружове Pretty by Flormar Baked 09 Soft Coral. Задържах се дълго пред новия стелаж и ми хареса прасковенорозовия нюанс. Напомнят ми на Milani Baked, а бронза и на MAC.



        Работи се лесно с него, защото е мек и може да се напластява. Праши се леко, само ако загребете по-сериозно с четката. През деня избледнява малко, но финиша му е много красив. Има фин блясък и озарява чудесно. При мен е повече розов.


        Цената им е 10 лв, но в деня в който го купих имаше намаление на група продукти и ми излезна 8,40 по спомен.


        Много исках светлия хайлайтър от лятната колекция Tropical Splash на Флормар, но в магазина в Одрин беше изчерпан и се принудих да помоля позната за поръчка. Има близки в Истанбул, които ангажира и ми пуснаха желаните продукти, но изпуснахме най-желаното заради намаленията и въпреки това, не останах капо. Поръчката е пристигнала за ден. На кутията е залепена фактурата, а вътре имаше малко уплътнители, като фдт беше увит сам предвид чупливата опаковка.
         Реших да пробвам фон дьо тена им Smooth touch, един от намалени ружове, силно бленуваните сенки от печените и червило от матовите. Последното всъщност влизаше в кошницата като подарък, но след като хайлайтъра беше изчерпан, явно се е начислило като добавен от вас артикул.


        Но е с нетипичен и интересен керемиден червен цвят Ultra Matte 208 Red Terracotta, формулата изглежда от предпочитаните от мен, та не съжалявам за него. А и не знам дали вече ще има от тези гилзи при нас след смяната с Pretty.


       Всичките ми фдт се оказаха леко тъмни за тена ми напоследък и исках нещо по-светло за зимата. 01 Porceilain се оказа идеален и е най-светлия цвят, който изобщо съм пробвала след 01-цата Essence Camouflage 2 in 1. Защо и в България не предлагат за Снежанките точните нюанси? Дори засега ми идва леко бял, ако е нанесено по-голямо количество, но пък изравнява тена чудесно и издържа цял ден. Освен това има SPF 20, което е супер. Опаковката изглежда луксозна, тежка е и за цената от 16 лири с намалението, съм предоволна от тази покупка.


        Ако ви кажа колко ме беше яд, че не си купих тези сенки Terracotta 12 Jungle green като ги пробвах в магазина, та се чудех как да се сдобия с тях? Мацката ходи до Истанбул и там се оказаха изчерпани. Аз обаче не се отказах и следях наличностите в сайта. След хиляди премеждия, вече са при мен и нищо че лятото си отиде, ще си ги пробвам сега.


         Жестоко зелено са, но тук естествено точно красивите и ярки нюанси не се предлагат.


        Единичката Plastron също й бях поръчала, та единствено тя беше налична на място и ми донесе. Не намерих никакви реални снимки в интернет и се доверих на тази в сайта, откъдето я и видях, но се оказа разкошен цвят. Нещо средно между тъмнорозово и светло бордо. Нямам подобен в колекцията си.


      Smooth touch Powder blush сложих в кошницата, за да достигна 60 лири за безплатна доставка. Не четох кой знае колко, но го избрах заради цвета. И този ми избор се оказа попадение. Ружа е в разкошен розов нюанс, но и качеството е на ниво.


       Финосмлян е и наистина като пудра. Разпрашва се леко, но се и прелива за секунди. Пигментиран е, обаче не може да заприличате на матрьошка. Издържа цял ден и нанесен с хубава четка, изглежда така сякаш професионален гримьор е минал. :) Той също беше сред намалените продукти и струваше 8,50 лири.


       И с него, приключих с козметичната част. Сега идва ред на гардеробните придобивки.
Много тънки пуловери са напускали по магазините, но все кофти материи за моя вкус. Хем прозрачни, хем при леко закачане и ще пуснат бримки. А като прибавим и студа, който се появи от раз, хич не е за тях. Днес излезнах до близкия пазар и си харесах тази мека блузка с перлички, които всъщност ме накараха да го загледам. Щеше ми се в бяло, но беше свършил. На розовия пък видях бримка брррр, а и нещо не се одобрих с него. Черното си е класика!


        Вталява, заради голите рамене изглежда секси и е много удобна!


       Тренда с бродерии е от миналата година, но аз едва сега започнах да се интересувам от него. Покрай целия този шум тогава, сякаш изгубих интерес да съм като всички около мен. Търся си черна чанта в момента и в Страдивариус има на добри цени, обаче мола ми е далеч и не знам докато стигна до там ще има ли. Риза на райе също бих взела, но не всяка цена. За сметка на това се сдобих с тази рокля. Нямаше по-малък номер и беше последната. Въпреки това, предвид модела, стои добре с колан и свободно пусната.


        Единствено бродерията не е добре направена, защото на места излизат конците, но не ми е особен проблем това.


       Видях това яке в магазин втора употреба, като беше чисто ново и с етикета. Беше точния номер за мен, модела ми допадна и цвета е актуален, но като гледам напролет може и да му дойде реда. Такъв студ е в момента, че вече си търся зимна шуба. :D



        В края на август отидох да правя компания на колежка, търсеше си къси панталонки и блузка за пътуване. Решихме да скокнем до мола за бързо, максимум за час и половина. Имаше тук там есенна стока, но основно разчистваха стари колекции и летните. Обаче такъв тур спретнахме, че буквално затворихме мола. Едва успяхме да регистрираме покупките в картата, стана 22 часа.
         Аз вече бях на есенна вълна и си взех тази тъничка рокля от H&M. Имам същата на цветя и с тъмносиня основа, носих я доста пролетта и мисля съм ви показвала. Чудесна е както за високи обувки, така и за пантофки или спортни. За момента трябва да я нося с клин или плътен чоропогащник, както и сако, но вярвам че няма да е толкова студено цяла есен.



          Отбихме се в CCC & Deichmann. Очите ми бяха привлечени от тези разкошни боти на рози. Останали само 2 номера - 37 и 38, точно моите в зависимост от модела и марката. Кажете ми това не е ли късмет? На касата продавачката ми казва "те не бяха за България, но погрешка ни ги изпратиха със стока и решиха да останат". Та не знам дали само за този филиал е имало. Понеже се колебаех за номера, нямах нормален чорап за проба и ме притесняваше че няма да мога да си сменя. Вътре са с вълна и ще топлят доста.



        Цената им е 129,90 лв, но са естествена кожа и смятам че дори са евтини предвид това, което виждам в останалите магазини.



          Естествено ме тревожеше номера и се намърдахме в LC Waikiki, където купих комплект от тези сладурски чорапи (сините не са от там). Исках да бъда сигурна, че съм взела точния и се върнах да премеря двата с памучни за маратонка. Като видях мента с корал и рапани, си представете реакцията ми и кое ще взема измежду тях и други разцветки. :D




        Освен горните боти, си избрах и тези от велур. Имам пола в същия цвят от H&M,  а миналата есен мерих същия модел в горчица и много се колебаех между него и други от CCC. Понеже избрах вторите, тази година се сдобих с него в синьо. Не знам ще мога ли да обуя и тях с полата заради ниските температури, но пък бяха намалени и не се сдържах. Вероятно на пролет ще ги уважа. :)
 
 

        В средата на миналия месец влезнах по път в магазините на Грация стил и си харесах тези оксфордки. Имах кеш от колегите като подарък, та реших да си направя подарък от тях. И модела, и нетипичната комбинация от цветове ми допадна. Надявам се само да нямам проблем с рани. Все още не съм ги обувала.



          Много ще си ходят с любимите ми малинени червила. :)


        От същия магазин обаче, набелязах още един модел. Върнах се и го взех след няколко дни. Докато има номера, реших да се застраховам и да спя спокойно. Тази мента няма омръзване!


      Не съм купувала обувки на марката, надявам се да не няма разочарования. Приятелка си купува от години от там заради ниските цени и постоянно ми ги хвали. Ще видим дали ще се оправдаят и пред мен. Оксфордките мисля струва 63 лв, а ментовите 68.
      Приключиха и придобивките от категорията Мода. Останаха няколко разнообразни.
Всяка есен по това време поръчвам добавки - комбинация от калций, магнезий и цинк на майка ми, но тази реших да си взема и аз магнезий. Не се чувствам добре напоследък, нямам енергия и съм отпаднала, та след кратка информираност се спрях на тях. Дано ми повлияят положително. Поръчвам от sila.bg. Избрах си и един протеинов бар. А това саше е подарък, но не съм разучила какво точно е и ще мога ли да го изпия. Май не е за мен.


       Билетите за концерта на Лили и Графа, за мен значат много. Рядко ходя на подобни мероприятия и съм щастлива, че успях да чуя на живо примата на българския поп. От години си мечтаех и когато разбрах за турнето, бях убедена че ще отида. Макар че съм била на участие на Графа, не мога да пропусна и него. Смятам че ще е по-различно, харесвам музиката му и нямам търпение да стане 18-ти.


        Не знам дали съм споменавала, но обожавам да слушам музика и особено със слушалки. Слагам и не искам да чувам никой и нищо. Скапах поредния чифт след 4 години употреба още в началото на годината и все не ми оставаше време да потърся магазин, в който да отварят за проба. Затова и когато ме попитоха какво желая за рождения ден, веднага първо споменах слушалки. Не купувам и избирам скъпи, защото не виждам смисъл. Вземам от 15-20 лв и ми вършат перфектна работа. Ползвам ги както за телефона, така и за лаптопа. Нямам никакви забележки към този модел на A4 Tech. Баса е добър, звука също и модела е удобен. Предните ми бяха на същата марка и отново бях предоволна. Винаги обаче след известно време, каквито и да съм имала, едната слушалка започва да прекъсва. По тази причина ги сменям на 3-4 год.


        И последната, но може би най-важна покупка за ежедневието ми, е телефона. Oт 15 до 30 юли имаше намаления във vivacom и се реших да направя смяна. Бях със Samsung Galaxy J5 2016 от ноември миналата година, но не бях доволна изобщо. Нито от камерата, нито от начина на работа. Постоянно нямах памет и се актуализираха неизползваеми за мен приложения, които не могат да се изтрият или преместят в картата. През нощта и на изкуствено осветление не ми харесваше качеството на снимките, затова и го дадох на баща ми. Той е доволен пък, защото батерията държи до 3 дни като не са му включени мобилните данни и wi-fi. Аз се спрях на Huawei P10 lite и към момента съм много доволна. Няма недостатъците на Samsung-a, батерията и при него издържа 2-3 дни като не си играя много, дизайна ми допада и не мисля да го сменя скоро, ако не се наложи. Не ми се даваше голяма сума за устройство, защото за мен е важно да върши работа. За снимки си имам апарат и не виждам смисъл да плащам за марка.


С това приключих и поредния пост с нови придобивки. Ще се радвам да ми споделите вие какво си купихте през последните месеци и дали сте ползвали нещо от марките по-горе.


 Усмихвайте се и бъдете здрави. До скоро!