събота, 18 януари 2014 г.

Торта с мюсли

    Добро утро :)

    Преди седмица попаднах на рецепти за такива торти в нета и веднага на следващия ден реших да направя. Напоследък ям почти само мюсли или овесени ядки с прясно/кисело мляко за закуска, та трябваше да разнообразя. Доста постна е моята, но за да не става много калорична, избрах точно тази.
    Необходими продукти:

- 1 пакет обикновени бисквити
- 1 кисело мляко (нисък процент масленост)
- 1 банан и 1 киви (или каквито други плодове желаете)
- мюсли
- мед или някакво сладко (може и захар, ваш е избора)

  Да подчертая, че я правих в малка правоъгълна кутия тортата и затова са в такова количество горните продукти. Искам да кажа, че ако решите да ползвате тавичка или по-голяма кутия ще ви трябват повече. :)


   Първо разбивате млякото, за да стане рядко и лесно за заливане, и добавяте мед (на цялата кофичка аз сложих 1 и 1/2 супена лъжица, не исках да е много сладко) или захар/сладко. Започвате с бисквитите - слагате 1 ред и отгоре нарязаните плодове, в случая банана и кивито. Не покривам изцяло с тях, да кажем 70 %. След това поръсвате с мюсли и накрая заливате с млякото. В тази последователност до третия ред бисквити, за толкова ми стигнаха на мен и точно се побраха в кутията. Като след него редите само плодове, заливате с млякото и тогава поръсвате с мюсли за украса. Слагате в хладилника за една нощ да омекне и на сутринта закуската ви е готова.


   Стигна ми за 3 пъти ядене и е достатъчно, т.к. на мен ми идва леко тежко (комбинацията от бисквити, мюсли и плодове явно става доста засищаща). Сутрин в 8 закусвам и до 12 съм сита. За хора трениращи или пък тръгващи по работа и нямащи време за втора лека закуска към 10 часа, е идеална или да разнообразите стандартните мюсли/овесени ядки.



   !!! Следващия път аз ще сложа кофичка и половина кисело мляко. Тортата стана много добре за моя вкус, но бисквитите явно поеха от млякото и така то изчезна половината сякаш, а между блатовете нямаше почти. Ще ми се да има повече. Така предполагам би била още по-сочна. :)

   Да вметна, че мюслите не се усещаха почти при ядене. Бях доста омекнали и се сляха с бисквитите явно. Така че тези от вас, които не ги обичат или не са яли и си мислят, че няма да им харесат - нека пробват този вариант. А и в комбинацията с плодове стават ммм... ;)
Съответно за онези от вас, които ги ядат с удоволствие - слагайте повечко. Аз реших да не прекалявам като за първи път.  И честно казано никога не смятах, че ще харесам мюсли или овесени ядки, но ме накараха да пробвам и в момента мога да ям само това. Пристрастена съм към тях. Плюс това ми дават страшно много енергия и тренировката по-късно ми се отразява чудесно.

петък, 17 януари 2014 г.

Perfect Sand S62

    Дълго време отлагах слагането на този пясък, по незнайно каква причина го отбягвах. Мислех си, че няма да ми хареса.... при все, че синият цвят ми е любим. И преди около 10 дни се престраших, и посегнах към него. Сега се чудя как не съм го носила по-рано. Той бил толкова хубав! Ярък, наситен, дълбок турскосин цвят! П-Р-Е-К-Р-А-С-Е-Н!


      На 2 слоя покрива идеално и изсъхва сравнително бързо. При нанасянето обаче има леки трудности. Втория пласт не е равен и не трябва да минавата от там, където вече има нанесен цвят. Не е болка за умиране, но си иска внимание.

     
      Относно трайността нямам забележки. Дори при вършене на доста домакинска работа и на следващия ден, има много малко чукнати връхчета и те се виждат само отблизо.


        Като съотношение цена-качество, пясъците на Perfect според мен са доста добри.


    В шишенцето лака изглеждаше като пастелен, но всъщност има фини блестящи частички, които проблясват красиво на лампа и слънце. Има лек седефен финиш. Цената на лаковете е около 3,50 лв.

четвъртък, 16 януари 2014 г.

Golden Rose Holiday 63

    Минаха точно 5 дни, откакто съм с красивия бледорозов пясък на Голдън Роуз от колекцията Holiday, No. 63. Въобще не очаквах, че аз която не харесва розовата гама и лаковете на марката, ще остане толкова време с него. А сигурно ви продъних ушите за лошото състояние на ноктите ми от известно време, но в случая е важно за трайността - щом изкара почти седмица (е днес вече с доста ожулени върхове и израстнал), мисля че си заслужава 4-те лева. :)
    Лятото носих 53 номер, копието на OPI Jinx/Zoya Destiny и тъмнолилавия (No. 58) и тогава сякаш не бяха толкова трайни или може би, защото са по-открояващи се цветове и бързо лъсваха.





   Точно на 2 слоя ми покри, никакви проблеми с нанасянето. Някои момичета се оплакаха, че искал 4 слоя при тях... вероятно има разлика в партидите и са случили на по-рядък. Моя обаче си е наред. Изсъхна бързо. Не сложих база този път и явно това повлия за голямата трайност.
Има много готини блестящи частички, които изглеждат бели, но всъщност са светлосини. Супер сладък и неангажиращ цвят.

   Моите снимки не знам дали станаха достатъчно добри, но Ради го е уловила перфектно и декорирала с чудни цветя. Насладете се на нейното ревю:
http://radi-d.blogspot.com/2013/07/pink-like-candy-floss.html

Колекция лакове за нокти - част 2

     Здравейте. :)

  Днес ще ви покажа обещаната втора порция "моята колекция от лакове". Исках да направя що годе добри снимки, доколкото мога и доста си поиграх. Сега вече ще имам накуп всичко. Жалко само, че ги няма 7 от Zoya лаковете ми - 2 са при съфорумка (Dream, Solange), а другите 5 явно съм скътала някъде у дома и ще трябва да ги потърся като се прибера. Ако не ги открия ще се наложи да си ги поръчам отново, защото са ми любими - America, Apple, Chloe, Ivanka, Zuza. 
   Тази година съм решила да сведа до минимум покупките на тези красиви "шишенца". Едно, че натрупах много и всякакви цветове, второ че много трудно харесвам нещо вече и трето - манията ми се ориентира надругаде. Не казвам, че ще спра да се лакирам и следя тенденциите в маникюра, но е време да спра това безразборно харчене за нещо, което само аз си виждам често. Носи ми удоволствие, но все пак - трябва да е с мярка. Ако до преди години бях готова да дам 100 лв и да поръчам 6-7 лака, то днес предпочитам да ги дам за дреха, обувки или екип за фитнеса. :)
   Та, това беше публикацията с първата порция:
http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.com/2013/12/1.html
    Сега ви поднасям следващата и надявам се да няма нужда от трета след година-две.








































   Та, това е моята "скромна" колекция. Обичам си я и за момента не ми се разделя с почти нищо. Иска ми се да я намаля, но не съм готова все още. :)
   Ще завърша със няколко желания, които искам да осъществя тази година. Малко са, но хубави.

 1. Zoya Kerry
 2. Zoya Sunshine
 3. Zoya Chita
 4. Zoya Nyx
 5. Zoya Liberty

  Наскоро TheBlackWidow показа суочове на новите пролетни пясъчни China Glaze, от които харесах 3 броя. Засега това е, което бих искала. Надявам се, да не напускат всички марки куп красоти и да ме изкушат. Бройка от 480 не е никак малко и няма необходимост от прекалено увеличаване, да не кажа никакво.

  Приятно разглеждане. ;)