събота, 30 май 2015 г.

Avon Gel Finish Orange Crush

     Много съм капризна по отношение кораловите и оранжевите нюанси и трудно си избирам подходящ за мен. Имам 2 или 3 сред огромна колекция, които мога да посоча като наистина харесвани. "Orange Crush" обаче ме грабна от суочовете и реших да си го взема. Не сгреших и е това, което видях. Преди дни пък попаднах на идея за точки и си направих с Iceberg White, за който имам отделен пост. Много покривен и хубав бял крем е.




     Ярък е, но не неонов. Оранжев крем с коралов подтон. На живо и слънце е малко по-светъл. Снимките ми са правени на сянка, въпреки това мисля съм го хванала добре. Много цветно настроение дава. Покрива на 2 слоя и формулата му е лесна за работа, съхне бързо и с топа Catrice Gel & Shine, маникюра изглежда безупречно. Трайността му не е голяма, 2-3 дни е ок. На третия е с ожулени връхчета и поизносен. Цената му е 4-5 лв, така че не е голяма загуба. На педикюр вероятно ще издържа повече. Като знам колко хора предпочитат тази гама за летните месеци, а този не е стандартен корал, си струва да се погледне.





петък, 29 май 2015 г.

The Balm Mary Lou-manizer

      Безспорно един от най-купуваните, популярни и красиви хайлайтъри е Mary Lou-manizera. Много плътен, икономичен и блестящ е. Може да се ползва също и като сенки. Цвета му е светъл, златист и с топъл подтон. Мисля че е универсален и би отивал на всякакъв типаж.




      Освен като качество на продукта, хайлайтъра е със супер готин принт на кутията - във винтидж стил. Има огледало. Веднага ме препраща към пин ъп визията - червено червило, черна очна линия и добре подчертани скули. Пластмасова е опаковката, но не е от леките. Препоръчвам да внимавате, защото при изпускане почти на 100 % ще се натроши. Моята не и се е случвало това, но съм чела при други момичета.
  


      Търпи напластяване и с леко топване на четката изглежда нежно и не толкова лъскаво, но при повтаряне и вземане на повече продукт, няма как да останете незабелязани и да не блестите достатъчно. Съжалявам, че не успявам напоследък да снимам подобни продукти. Не мога да разбера на каква светлина да застана, за да се видят. В нета обаче е пълно с ревюта на хайайтъра, така че ако още не сте си го купили, можете да погледнете.



      Още като го получих се сетих, че имам нещо подобно като цвят и извадих да сравня. Говоря за хайлайтъра на Catrice от колекцията Spectaculart.  





 Разлика обаче има между двата продукта. Катрис е по-ефирен, не прави толкова плътен воал върху кожата и цвета му е много лек златист. Докато Mary Lou-manizera стои плътно, "мокро" и към бяло злато. И двата са хубави, просто дават различен финиш и в зависимост от това какъв ефект търсите, бихте посегнали към съответния. Напр. ако нося руж от типа на Milani Baked, бих сложила Catrice.
      Моят Mary Lou-manizer закупих от feelunique преди 2 години при летните намаления и ми излезна 30 лв. Сега обаче е по-скъп и лирата скочи много, затова излиза с 2 лв разлика, колкото тук, а в enzo е 35,90 лв. Струва си всяка стотинка, защото освен че е в красива кутия и прекрасен на лице, е супер икономичен и ще го имате с години. Освен него, има и по-розов вариант. Това е Cindy Lou-manizera. А бронзовият Betty Lou-manizer. Отдавна съм загледала Синдито и обмислям да си го вземам, но шкафа пращи от хайлатъри и все го пропускам. Иначе и той е с толкова добро качество. Пробвах го още миналото лято и ми направи страхотно впечатление. 

четвъртък, 28 май 2015 г.

Healthy Glowing Skin


        Преди да е влезнал юни и да е станало прекалено топло, реших да ви покажа как се гримирам пролетно време в дните, в които не искам перфектен грим. И пак да кажа колко обичам леката формула на Bourjois Healthy Mix Serum, с който съм и на снимките. Кожата е мека, сияйна, с равен тен, нужна ви е пудра задължително, но това е съвсем нормално за такъв тип продукт. Аз ползвам на Essence Oz the Great and Powerful Highlighting Powder. С нея винаги постигам естествен вид и не мога да прекаля. А и третата опаковка, която скоро ще отворя говори колко съм пристрастена към нея. Жалко че беше лимитка и ще се наложи да и търся аналог като я изразходя.


        Наскоро ви разказах и за друг мой толкова любим помощник, който също е част от грима, а именно дуо ружа на Flormar P115, без който не мога. С кафявата част контурирам, а с прасковената подчертавам изпъкналата част на бузките. Виждате колко естествено стои.
        Сенките ги пропуснах и заложих на Rimmel Scandaleyes 03 Brown. За горещините не знам как ще е, но до скоро без база ми издържаше целият ден без да изчезне или да се отбележи на костта. Много сполучлив!
        Миналият месец се сдобих най-сетне и с 2 молива за устни на Essence, та нямаше за кога да отлагам и вече кафевият е пробван. Ползвах и непоказвано до момента червило тук, а го имам отдавна. Bell не е никак лоша марка, подобна на Rimmel може би, но не е популярна и разпространена. Creamy Shine са с кремообразна формула, пастелни цветове с добра покривност и моето го купих след похвали от 2 приятелки. Не мога да кажа, че е уау и няма алтернатива сред останалите марки от този клас, но е приятно. Напомнят ми на сините гилзи на Rimmel. Аромата му е типичния за червилата. Не подчертава недостатъци и не се събира. Трайността му е 2-3 часа без хранене. Ще пиша за него в отделен пост повече.


     Спиралата честно казано нямам спомен коя точно е, но е една от последните 2, които изразходих и хвърлих - Astor Volume & Swirl или Oriflame Very me Extendalash. Харесвам когато миглите ми са извити, добре разделени и удължени, но с тези двете или поне първата това е мислия невъзможна. За такива ежедневни гримове обаче стават.



         С радост изпращам пролетта, макар да знам колко трудно понасям грим в горещините, но пък искам да си нося полите и рокличките, сандалите и да ми е леко. Затова и през тези дни залагам на ярки червила със спирала и малко руж. Сенките ги пазя за студовете. ;)

сряда, 27 май 2015 г.

Avon Mineral Crush "Ruby"

      Ruby е червеният пясък от последната серия Magic Effects Mineral Crush на Avon и който избрах да си взема за проба. Много подобен, ако не е и 99 % същия с OPI Magazine Cover Mouse е за мен. В началото мислех да поръчам тъмносиния или лилавия, но глитър частиците в тях ме отказаха. Та в крайна сметка пак се сдобих с цвят, който имам, но пък харесвам и ще нося. Освен с лимитираното OPI, мисля че от бюджетните марки доста сходен е и Golden Rose Holiday 56.



      Ruby всъщност се оказа доста добър. Не е много груб и с т.нар. захарен ефект, но все пак е пясъчен. Просто частиците са по-ситни и освен червените очевидно, има прекрасни златни и розови. Покрива идеално на два нормални слоя.



       Изненада ме откъм трайност, след бързото белене на Gel Finish. С него съм 3 пълни дни и връхчетата са едва ожулени и на някои пръсти почти не се усеща пясъчността, но това е на допир само. Отдалеч изглежда нормално. Обикновено при мен пясъчните лакове в по-ярки цветове не са особено трайни, но този е. Така че ако им се чудите, цената е като на Golden Rose Holiday и мисля достъпна. Съхнат бързо също, докато лакирате втората ръка, първата е вече суха.





       Направих и първият за сезона педикюр с него, идеален е за море. ;)