петък, 3 януари 2014 г.

China Glaze Mistletoe Kisses

    Дълго време преди около 3 години се дърпах от глитърите и лакове с подобни завършеци. Бях доста "консервативна" в това отношение. Носех едно и също, бледи и почти незабележими цветове. За неони и "натрошени играчки" не можеше да става дума. Малко по малко обаче от форума и моя приятелка започнах да харесвам и нося. Сега мога да сложа всичко, стига да ми отива цвета и да се възприема с него. Точно така се случи и с Mistletoe Kisses. Струваше ми се странно зелено с тези сребърни частици, но в момента е най-любимия ми коледен зелен лак и като цяло един от любимците ми в немалката колекция.


    Част е от коледната колекция за 2010 г. и сега разглеждайки суочовете и на останалите от нея, честно казано всички са хубави. Има някои, които не са толкова интересни и заслужаващи си, но като цяло бих ги носила до един.
http://www.scrangie.com/2010/10/china-glaze-tis-season-to-be-naughty_18.html

   Mistletoe Kisses покрива на 2 слоя, клони към рядка консистенцията и все пак няма проблем с нанасянето. Гладка е дори без топ лак, с него обаче става стъкло и има много хубав блясък.


    Времето за съхнене зависи и от основата, която сложите. Аз нямам проблем с това.
Трайността му при мен е много добра. Миналата Коледа изкарах 4-5 дни без пазене и накрая го свалих, защото беше израстнал. Тази година ноктите ми не са в особено добро състояние - цепят се и се чупят, но отново на 3 дни беше без поражения. Преди време лаковете на марката ми бяха супер нетрайни, явно зависи и от конкретен цвят или завършек.

    Все още се намира лака из ибей на нормална цена. В България мисля че е изчерпан или поне миналата Коледа го нямаше при вносителите. Преди това е бил намален на 7 лв. Аз се сдобих с цяло шишенце, благодарение на мила съфорумка. Не ми стигаше малкото количество, което ми изпрати приятелката ми. Прекалено хубав е, за да остана с него.




    А на Вас харесва ли ви и носите ли зелено по Коледните празници?



четвъртък, 2 януари 2014 г.

Radiant Lasting Shine Nail Color No. 150

   Честита нова година, момичета!
   Бъдете здрави, много щастливи и обичани! Вървете с високо вдигната глава и вярвайте в себе си и доброто. Нека 2014 да е по-успешна от предходната година.

 
                         Желая ви много нови козметични придобивки. :))


    Коледа отмина, но някои от нас се радват още на маникюри с такава тематика. :)
    Днес ще ви покажа моя маникюр за този празник. Не ми остана време да го покажа тогава, а и исках да видя колко дни ще издържи лака.
    Взех си го от съфорумка миналата година. Тя си го беше купила от Мория, но т.к. на мен много ми хареса, го платих и стана мой. :)


   Радиант, доколкото знам е професионална марка към Севънтийн (гръцката)
http://seventeencosmetics.com/en/ , но не съм открила техен сайт досега.
Друго нямам на марката за момента, от лака обаче останах доволна макар да очаквах обратното.



    Цвета е много интересен блестящ - от типа на Zoya Tomoko & OPI My favourite ornament, бежово злато за мен, ако изобщо може да съществува такова определение. За тези от вас, които не харесват и не носят пясъци, би бил чудесен. Аз съм фен и на двата вида завършеци.
Първия слой на Radiant No. 150 е доста прозрачен и очаквах да ми се изправи косата т нанасянето, но уви. С втория покри нормално. Рядък е, но с мъничко потупване всичко е точно. Съхне малко по-бавно, с бързосъхнещ топ съкращавате малко от времето. Очудващо ми издържа 3 дни, като го свалих с тук там оголени връхчета, а ноктите ми в момента се цепят и чупят постоянно (не знам каква е причината). Въобще очаквах да е много зле предвид състоянието им, но останах доволна. Блясъка не помътня. Не съм си пазила ръцете по никакъв начин. Цената му е 11,50 лв.



    Освен в Мориа, предполагам можете да го октриете и в други магазини, предлагащи марката.

вторник, 31 декември 2013 г.

Придобивки - декември 2013

    Здравейте, дами!

    Днес ще ви покажа какво купих и получих като подаръци през последния месец, а малка част от тях са и от ноември. Реших да събирам и така наведнъж да показвам, за да не се трупат много "еднозначни постове". На страницата в блога обикновено пускам по снимчица на нещата още като ги получа, но тук ще се накуп. :)))

   Първо искам да ви пожелая Весело посрещане на новата 2014 год. Нека бъдем по-добри, по-разумни, по-красиви. Семействата и приятелите ни да са здрави, щастливи и винаги около нас. По-малко ядове, нерви и повече усмивки. Обичайте се!
  Стремете се да постигате максималното и се раздавайте докрай! :)


   2014 ще е важна за мен - последна година студентка съм. Пожелавам си успешно завършване и реализация. На първо място са ми нужни спокойствие, здрави нерви и подкрепа. Предстои и сватба на моя добра приятелка, така че ще трябва да се подготвям отсега. Затова, ако изчезна.... да знаете, че времето не стига. Когато имам възможност, винаги отделям по час да се занимая с блога. :)

   Започвам с придобивките:

- козметични




       (нямам спомен дали съм ги показвала четките, но ги получих миналия месец от размяна)




   Като цяло ограничих покупката на козметика последния месец. Шкафовете вкъщи са пълни и все пак трябва да се ползва всичко. Срока минава, а постоянно излизат нови и нови неща. Няма как да имаме всичко. Ще се постарая и през следващата година да съм така разумна. :)

 - дрехи, обувки и аксесоари

      Напоследък започнах да купувам повече от тази част, защото успях да се "стегна" (да се взема в ръце) и да влезна в добра физическа форма. Продължавам с диетата и спортуването, чувствам се добре и комплиментите от приятелки, близки и познати ме мотивират още повече. Няма да ставам клечка разбира се :))) , но се старая да изглеждам добре. Винаги съм била максималистка и сега ще дам всичко от себе си, за да постигна желания резултат.
      Предварително се извинявам за някои от снимките, снимали са ме в магазина директно или аз сама у дома. Няма винаги страничен човек до мен.

    1. Яке/пухенка - тази година явно на мода е бежовото и кафявото (е и черното разбира се, то никога не излиза от мода) главно.... и след като всеки втори на улицата беше с такъв цвят яке или палто, а аз отдавна си го заплюх това, не се сдържах след като го премерих. Страшно топли, буквално съм изпотена с него. Изчистен и симпатичен модел, спортно-елегантно е според мен. Както с ниски ботушки, така и с токчета може да се носи.



   2. Боди и рокличка/сукман - видях я по случайност, стори ми се сладурска и реших да премеря. Оказа се, че стои много кукленско и я взех. Обаче времето е студено и понеже с къс ръкав, се наложи да си купя и боди. :))) Трябваше да не е като поло, каквито имам и покупката беше неотложна.


  3. Черна елегантна рокличка с дантела и розов сатен - беше останала едничка, голям размер и ми бе доста широка.... но цената ме изкуши и я взех. Свиха ми я, стана чудна.



  4. Блузка-поло с тюлени ръкави - тръгнах за подарък за приятелка, като преди това бях й купила туника/пуловер, после реших че ми харесва и ще си я оставя на мен... та купих това. Накрая се оказа, че нямам подобна блузка, а преди търсех такава и понеже пасна чудно на една от следващите покупки, намери място в гардероба ми. :)




  5. Ризки и скорт (пола-панталонки), копие на прочутия модел на Зара - изглежда ми същия в различен цвят естествено. С удоволствие бих си купила и син/бял. И трите неща бяха неочаквани за мен. Видях ги на закачалките и на майтап пробвах. Не подозирах, че ще ми стоят добре и ще се харесам с тях.




  6. Пола - тип цигара. Харесвам този тип поли, понеже не ме описват и издължават, елегантни са. Имах такава черна, но от друга материя и понеже вече ми е голяма (трябва да ходи за свиване отново), реших да си купя още една. Само едно сако и изчистена риза, ми остава да добавя към нея. :)

  7. Елегантна черна рокля - гледах ли гледах манекена и се предадох да меря. Заспа ми. :)
Колкото и се чудих, 2 дни по 2 пъти ходих да пробвам с различни чоропогащник и клин. Ако не я бях взела, сега щях да се тюхкам. Като се знам какво чудо на чудесата съм. :)



  8. Топ с дантела отново - подарък от моя приятелка. От доста време заглеждах подобни модели из магазините, но не се навивах да пробвам. Тя сякаш ми е прочела мислите. Щом се напъхах и в размер S, радостта е пълна. :)
(Двете снимки, на които съм облечена изглеждат бледи и поразмазани след като ги кача, но ги смалям заради размера - предполагам се вижда все пак.)




  9. Ментов пуловер-туника
     Знаете колко е голяма страстта ми към този цвят. Тръгна от маникюра и се пренесе в целия ми гардероб. За лекции или разходки ми е екстра. Лек, удобен и мекичък. Отново имах чуденка за него, беше ми свободен, но в крайна сметка не е нужно да е всичко плътно по мен.


  10. Пухена шапка - много неочаквана покупка от моя страна. Не нося принципно, освен ако не вали сняг.... Тръгнах с колежка по магазините да търся подаръци за 2 приятелки, а тя за себе си ушанки. Пробвах я на майтап, в сиво обаче и се харесах. Не я купих веднага, а продължихме да обикаляме. В друг магазин имаше повече цветове и т.к. от 3 години имам подходящи бели ръкавички, трябваше да ги събера да си правят компания. Маникюра е бонус. :)))

  
   11. Страхотни плетени ръкавели, шал и коледни термо чорапки




    12. Спортна ризка и кецове на точки
    Поръчах ги от sportsdirect, запалена от най-добрата ми приятелка. Постоянно ме изкушава и след като лятото премерих подобна нейна риза и червените кецки, а аз обичам точки много....ееее, не са ми толкова силни ангелите. :))





  13. Черни обувки - рокличката ми с дантела имаше голяма нужда от подобни, а и не само тя. Бях се отчаяла, че няма да намеря по това време... всичко по магазините в момента е обратно, а и номерата вървежните посвършили. Намерих ги на неочаквано място и след като ми се сториха удобни, с нормален ток и платоформа са, трябваше да ги взема. Нищо особено не са, но стоят много симпатично и дори за ежедневна обувка стават.


    - лакомства, коледни джунджурийки и 2 уреда за коса :)

    Тъкмо отвикне човек да хапва сладко и започват да му носят изкушения... кантара показва + 3 кг отгоре и утре отново започвам с хранителния режим, защото в противен случай ще стане страшно. Приятелките ми са виновни! :)
    Сешоара стана неотложна покупка също, след като в петък моя изгоря в ръцете ми. Беше на същата марка и в същия цвят, само че без шарките - евтини са, но ми вършат перфектна работа. Изпробвах го вече, удобен ми е и не съжалявам. Маша пък исках от много време. На 8-ми декември ме направиха с такава, косата ми издържа и смешната цена от 16 лв, се оказаха достатъчно добро оправдание да се прибере с мен вкъщи.






   Стана доста дълъг пост, но докато събера всичко. :)))
   Не успях да си купя хубави ботушки и чанта, но зимата все още не е свършила и има време за такива. Ако открия "моите", няма да им простя.
   А Вие какви подаръци си направихте и получихте за празниците?