събота, 31 октомври 2015 г.

Празни опаковки за октомври

     Нямах намерение да пускам такава публикация този месец, но в крайна сметка не са чак толкова малко празните опаковки и щяха да се съберат прекалено много за следващия. Та ето какво успях да изразходя през октомври:


     Времето вече е идеално за ароматни свещи, затова се заех със задачата да изгоря старите и чакащи своя ред. Тази в червено "Erotic" ухае леко на роза, но беше приятна и ненатрапчива. С шоколадовата на m&m се разбрахме едва тази година, защото миналата не я усещах изобщо. Предните 2 вечери я палих за по 3-4 часа и цялата стая миришеше от нея, а помещението не е никак малко. Освен на шоколад, мирише и някак опушено. Изгорих и два тарта на Yankee Candle - Candy Cane Lane & Snowflake cookies. Харесаха ми като аромати, но сега ще топя други, които ме чакат от миналата зима.
     За спиралата GG Supreme Length съм писала много, затова няма да се повтарям. Любима и незаменима! Крема с мед и мляко изразходих с мъка, защото го харесвам и не ми се искаше да свършва, но ще си го купя пак. Фдт Ever Lasting не е моя. Не успяваше дори да ми изравни тена, иначе наистина издържа цял ден, но след няколко часа носене, стои неестествено. Крема за ръце "Strawberry & Cream" е най-обикновен, лек и моментно хидратиращ. За студ и суха кожа не е решение. Околоочният гел Oriflame Essentials ползвам от близо година, много е икономичен. Нанасям го само сутрин, защото кремовете понякога не се сработват със сенките ми, а геловете попиват за секунди. Успява да охлади леко и да отвори очите, ако ви се спи. Остана ми още един продукт на Орифлейм, а именно любимият крем за лице от Swedish Spa. Един от най-добрите хидратиращи и подхранващи кремове, които съм ползвала е. "Балсам" е за сухи кожи. С плътна маслена текстура е. Сутрин се събуждам с лек слой, ако съм нанесла повече и за студените месеци, е чудесен! Пак бих го взела.


     В шишето от Avon Naturals приятелка ми беше отсипала от душ гела Senses Oriental Sanctuary и последният половин месец исках да го изразходя, затова и наблегнах на него. Пенеше се добре, не изсушаваше и аромата му ми допадна (наподобява ми джинджифиловия на маслото The Body Shop Ginger Sparkle, но е по-лек и обран). Mega Effects е хубава спирала, но макар да не съм я ползвала много, започна да ми се рони и се разделяме. Иначе страхотно удължава, извива миглите ми и издържа цял ден без да помръдне. Изразходих обожаваният от мен ексфолиант Planet Spa Heavenly Hydration със средиземноморска маслина. Ако трябва да избирам между скрабовете на Refan и този, май ще спечели вторият. Аромата на маслина и море е разкошен, кремест и луксозен. Кожата е мека след употреба, текстурата идеална и е много по-икономичен. Цената му е около 10 лв, когато са на промоция. Нямам търпение да си го набавя отново. Имам много сашета на фдт и реших, че е крайно време да ги елиминирам от шкафовете. Този от серията Luxe не е никак лош - покрива добре, но трябва да се работи бързо, защото за секунди започва да стяга, пудрена/суха му е консистенцията.
       Остана ми и на дъното от най-добрият заздравител/база на Eveline 8 in 1. Вече дообирам останалото, но вече имам нова опаковка. Не мога без него. Ноктите ми никога не са растяли по-бързо, не са били по-здрави и лака ми не е издържал толкова дълго време.
       Пастата за зъби на blend-a-med 3d White Luxe Glamour измива добре, но не избелва. Общо взето паста като паста. Не е и от парливите. В мини шишенцето до нея имах от шампоана на Schauma Push-upp volume, с киви. Не дава повече обем на моята коса, освен това я омазнява бързо и не бих си купила голяма опаковка. Иначе мирише добре, но толкова. А околоочният крем на Ziaja с маслина се оказа сравнително добър за моя все още "млад" контур. Някъде четох, че бил мазен и не попивал, но при мен е обратното. Сутрин дори ми опъва леко, но моята кожа около очите е доста суха. Помогна ми обаче с тъмните кръгове, откакто го ползвам не са така силно изразени и кожата ми е по-мека, гладка. Няма аромат и не дразни по никакъв начин. Много икономичен е. Пак бих го взела по-нататък.


       Обожавам качеството на тоалетните води на C-Thru, но когато не ми се дават 20 лв за тях, защото прекалено бързо ми писват ароматите, съм посягала и към дезодорантите. Те са също толкова трайни, колкото ТВ. "Pearl Garden" не знам дали все още се предлага, напоследък забелязвам, че има много нови видове, но ми беше любим. Плодов, но не компотен аромат и с леки цветни акорди. Има чудесна трайност/шлейф и е достатъчно забелязващ се дори в студено време.
       За лакочистителя нa Ebelin и разредителя на Perfect едва ли мога да кажа нещо повече. Ползвам ги от години, за мен са най-добрите такива продукти.
       Остана ми само олиото за коса на Maccadamia Healing Oil Treatment. Споменах преди време, че маската за коса е най-доброто, което съм пробвала до момента. Възнамерявах и да има отделен пост за тези два продукта, но явно съм изхвърлила опаковката. Ползвах сашето 2 пъти, за толкова ми стигна маската, заедно с това олио и след това продължих само с него. Не е по-различно от останалите, които съм пробвала. Не утежнява косата, заглажда краищата, но не ми дава достатъчно блясък и мекота. Аромата ми е сходен с Thierry Mugler Angel. Плътен ванилов, ориенталски. Ефекта обаче от двата продукта, както писах лятото, ми допадна много. Мека, жива и лъскава по детски стана косата ми. Сякаш никога не съм ползвала преса, не съм третирала изобщо с каквото и да е. Повдигната от корените, чиста... коса мечта. Ако от тези 2 снимки можете да придобиете представа и какво се опитвам да кажа. Малко спомени от летните дни и къпинобер. :)


      И понеже уикенда е време за мързелуване, позволяваме си да се поглезим, включвам и това прегрешение, надявам се да обичате шоколади. :) Опаковките изхвърлих през седмицата, защото не устоят и успях да изям и двата.
      Milka choqSplash са едни от последните попълнения, появили се на шоко-рафтовете в хранителните магазини. Hazelnut - с лешниковия пълнеж е вкусен, но и ужасно сладък. Ако изядете целият не веднъж, премалява много. Относно вкуса, можеха да се постараят повече за пълнежа, не е от най-добрите. Другият с мента е идея по-обран по отношение сладостта, но и той според мен ако не сте чак такива любители на сладкото, ще ви дойде too much. Ментата е приятна, не пари като в Orbit Spearmint напр., но се усеща все пак. Вие пробвахте ли ги вече?





петък, 30 октомври 2015 г.

Oriflame Milk & Honey Body Products

    Меда и млякото в козметичните продукти са често срещани съставки и почти всяка марка има серия с такъв аромат. Но благоприятното им влияние за кожата е разковничето. Както в продукти за тяло, така и в бяла козметика, в козметика за коса. Орифлейм имат и в трите категории, като аз съм пробвала почти всичко от тях. Нямам разочарования досега.
    Преди няколко месеца ви писах за продуктите за лице, а днес избрах да споделя какво мисля за тези за тяло.


     Много харесвам кремовете за тяло на Орифлейм и "Milk & Honey" Gold Nourishing Hand & Body Cream също ми е любим. Текстурата му е лека, прилича на нещо средно между лосион и масло. Попива бързо и прави кожата супер мека, гладка, подхранена и хидратирана. Не оставя мазен филм и ви е нужно малко количество. Аромата е чудесен. Цялата серия ухае нежно и луксозно. Меда е доминиращ,а млякото убива от сладостта и става супер балансиран и чист. В момента струва 9,90 лв. Моята опаковка. Спокойно можете да ползвате и като крем за ръце. Има и още един вид, този, не знам обаче каква е разликата.




     Smoothing Sugar Scrub е един от най-вървежните продукти на марката, затова и го върнаха отново. Беше спрян от продажба. Имала съм го и когато беше в старата опаковка, в бяло. Средноголеми и средногруби са частиците му, но перфектно ексфолиират и кожата ми става като кадифе. Не я изсушава, оставя я гладка и подхранена. Текстурата му е като на пресен мед, който тепърва започва да се захаросва. При разнасяне става бял, като пяна от сапун. Излиза безпроблемно от тубичката. В момента е на редовна цена, но в следващия каталог е намален на 8,90 лв.
      Отсипах в тази кутийка, за да покажа по отблизо:

       Лосиона за ръце "Softeting Hand Lotion" съм го имала и него в предишната бяла опаковка. Ефекта е като от крема за тяло, но е доста по-лек, попива за секунди и не оставя филм. Много ми допада опаковката, изглежда скъпа с помпичката. Удобна е и за употреба.


      Другият продукт за ръце е  "Moisturising Hand Cream". Той е с доста по-гъста, маслена текстура. Определено е по-добре откъм хидратация. Оставя лек филм, перфектен за следващите няколко месеца. Ако сте със сухи ръце, мисля че този е по-подходящ за вас от лосиона. В момента го има като част от комплект, вече е в бяла опаковка.



     
     Сапуна не съм отворила още, но аз и преди съм споменавала колко обичам сапуните на марката. Много са икономични, не се кашват и не изсушават кожата. А и точно тази серия е страхотна! Този струва около 3 лв при намаление.


        В момента обновяват опаковките на серията и в новата брошура са вече те. Има комплект от 3 продукта за 12,90 лв (крема за тяло, сапуна и крема за душ). В текущата можете да разгледате какво се предлага намалено, който желае. :)

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Impala Antibacterial Powder 02 vs. Impala Blush-on 02

     Impala е немска марка за декоративна козметика, която от години се продава на нашия пазар и е позната с бюджетните си продукти. Познати на повечето от вас са водоустойчивите, а от последните години и гел-моливите им за очи. Четките им за грим също може да се каже, че са от харесваните предвид ниския клас (от начинаещи), но не всички. Аз лично не съм ги пробвала, защото не ми вдъхват особено доверие на фона на моите. Имат обаче и много хубави пудри, както и ружове. Днес ще ви разкажа за компактната им антибактериална пудра и руж в прасковено-розовата гама.



 
      В ученическите си години ползвах само рефил пудрата на Constance Caroll, която купувах всяка година като изразходех до грам предишната. Спряха обаче да внасят цветовете, а и аз започнах да пробвам различни марки. Докато миналата есен моя позната не се появи пред мен с перфектно матирана кожа на лицето и се поинтересувах каква е пудрата. За справка тя е на 40, кожата й е мазна и има широки пори. Показа ми я и след 2-3 дни си купих Impala Antibacterial Compact Powder. В началото не я ползвах почти, защото си имах любима, но това лято жегите ме накараха да я извадя и да разбера колко съм пропуснала. Когато термометрите сочеха 40 + градуса, към обяд се е случвало в зоната на носа и челото ми да е появи лъщене, но и тогава имахме период на работа без климатици и е разбираемо. В момента обаче грима ми не помръдва от сутрин до вечер. Единствено в зоната на носа преди да сваля се забелязва леко изчезване и лъсване. Като цяло кожата ми изглежда перфектно дори след часове носене и е мека на допир. Към 10,30 сутринта:


     Освен това стои естествено, не се разпрашва и когато взема голямо количество с четка. Нанасям и с тампончето, което върви със самата пудра, то върши перфектна работа през лятото. Супер удобно и пухкаво е. Не ми се налага да го пера често. Аз нанасям с розовата му страна. Сякаш матира по-силно и прави много гладко лицето. Блестящи частици в пудрата няма. Не мога да излъжа за активното ползване, защото последните 3-4 месеца съм я вкарала в дневната си рутина, но както виждате не е мръднала почти и според мен ще стигне за още няколко месеца. Има си огледалце и се затваря стабилно опаковката, носила съм я няколко пъти с мен при пътуване и няма поражения по опаковката. Струва 4-5 лв и спокойно мога да я сравня с Healthy Mix (Bourjois) например, като за мен е по-добра от нея. Разликата в цената от 10 лв не е никак малка за този клас.
      Следобяд към 15-16 часа (на снимките съм и с ружа):


     За ружовете на марката бях чела 1-2 отзива и се препоръчваха като страхотни за парите си, затова и макар година да се дърпах, това лято си взех набелязания светъл прасковен цвят с розов подтон (02 номер). Има много ситен шимър, който не се вижда на лицето. Текстурата му е мека, но иска доста напластяване, за да си проличи че е нанесен при мен. Не е достатъчно пигментиран или е за много бели кожи. Сложила съм по 5 пъти с четката на снимките по-долу, иначе едва ли ще се забележи. Като трайност съм доволна и от грима личи, че не мърда и го свалям с малко избледняване вечер. Но за моят тен, трябва поне идея по-наситен цвят. Ако търсите супер естествен завършек и правите грим тип "без грим", тогава е ок. В противен случай ще останете разочаровани. Не се разпрашва. Цената му беше около 4 лв.




      Затваря се много добре опаковката и на ружа, има огледало и четка, но както виждате не съм ги ползвала. Нямам навика.



      Номера със срока на годност на пудрата са отпечатани на самата опаковка точно над стикера, но е толкова блед цвета, че чак аз се очудих като не видях. Трябваше ми известно време, за да открия. Моята е номер 02, изглежда с жълт подтон в опаковката, но на лицето ми пасва перфектно. Суочнала съм я и до ружа, напластих, за да си проличи.


      При мен розов цвят на скулите не виждам, както изглежда от суоча, стои прасковено.


     Харесвам и двата продукта, особено пудрата ми е любима. Ружа за мен е светъл и трябваше да си взема по-наситен цвят. Ако не сте им обръщали внимание досега, за ценовия си клас не са лоши.

сряда, 28 октомври 2015 г.

Грижа за чувствителни зъби и венци

     Чувствителните зъби и венци при мен са проблем от ежедневието. Затова и редовно търся спасение за тях и пробвам различни четки, води за уста и пасти. Напоследък ми се затвърдиха тези като любими и реших да споделя какво ми е мнението.


     От няколко години не мога да намеря подходящата четка, която хем да измива добре, хем да не разкървавява допълнително и да е с меки влакна. Пробвах на Dontodent, 2 вида Elgidium, които уж трябва да са добри, но или не ми допадаха как чистят и не се чувствах комфортно след измиване, или пък влакната бяха по-твърди от необходимото. Пролетта случайно се загледах в щанда с четки в DM и ми направи впечатление четката на Dental Eco Friendly със сребърни влакна. Имаше 2-3 вида. Първо взех тази с червено. Толкова ми хареса, че наскоро си купих нова, но със зелено.



     Минаха 3-4 месеца от употреба и е време да я сменя. Това е първата четка, която освен че е с меки влакна, успява перфектно да премахне всякакви остатъци от храна по зъбите ми и да достигне до труднодостъпните места като кътниците. Най-доброто е за мен от пробваното до момента и не мисля да я сменям. Не знам дали се вижда как са разположени влакната, но са тънички към върха и затова успява толкова добре да достига до някои места. Цената й беше около 3,50 лв.





      Пастата за зъби на Blend-a-med 3D White Luxe Glamour купих без големи очаквания. Исках някаква избелваща от известно време, за да сменям с Билка Paradont и сутрин да ползвам нея. Не е уау, но не е и лоша. Има приятен ментов вкус, бели и лилави са ивиците й. Измива добре зъбите. Не очаквайте обаче някакво избелване, подобно на посещение при специалист. Аз не пия кафе, вино и не пуша, така че ме устройва. Струва около 3,50 лв.


      За водата за уста на Listerine вече писах в последния ми пост за празни опаковки, че много я харесвам. Парлива е, но усещането след нея е несравнимо. Освен това е перфектна за болни венци. При болка са ми нужни 4-5 дни и забравям за нея. Лекува. Голямата бутилка от литър купувам за 10 лв, когато е намалена и си пресипвам в малката на Dontodent, от която отпивам по-лесно. Sensodyne ми я препоръча приятелка, докато стоях пред щанда в Елитис и се чудих коя вода да взема и не сбърках. Има лек ментов вкус, почиства перфектно и да скърцане зъбите, не предизвиква дискомфорт. И цената и обаче е по-висока. Предвид факта, че в Елитис е най-евтино, там струва 9,79 лв. За бюджетен нейн вариант бих определила Dentalux Sensitive, която е марка на Lidl. Естествено това не е оригиналната опаковка. Отсипа ми я приятелка. Освен свежото усещане, така почиства зъбите, че след 10 секунди джубурене, буквално започват да скърцат. Но не ми предизвиква парене и болка във венците, все пак е Sensitive. Тя толкова ми хареса, че в неделя си купих от другия вид. Не ми допадна толкова обаче, защото няма онова скърцащо усещане. :D Пак чисти, но не така. Но пък за 2,30 лв няма какво повече да искам и ще си я изразходя. Вкуса и ми напомня на сиропите за кашлица, на мен ми понася, да го имате предвид все пак. Има и зелена, ако сте я пробвали, споделете ми как я намирате.



      Пастата на Астера с евкалипт и анасон ползвам от около седмица и едва ли мога да кажа нещо за толкова време, но ми допада. Бяла е на цвят. На мен вкуса не ми е неприятен, както споделиха някои момичета. Зъбите са много добре почистени след измиване и с естествения ми бял цвят. Не бих казала, че забелязвам избелване засега, затова ще ви споделя като я изразходя как е. Цената й е около 5 лв. 



     Какви са вашите зъби и изобщо какви паста, вода и четка ползвате? А конци?

вторник, 27 октомври 2015 г.

Zoeva Smoky Eyeshadow Palette

     Намирането на бюджетни качествени матови сенки е много трудно, да не кажа невъзможно. Освен пигментираността при този завършек, е важно и разпрашването, което както знаете е характерно за такъв тип. През последните години, откакто се гримирам и интересувам повече от този козметичен продукт, непрекъснато се оглеждам за хубави матирани цветове, но все удрям на камък и повечето на пазара са стандартните шоколадови, тоуп и черни/сиви. Тук там лилави или сини, които не са добри във всяко отношение. Когато се появи на пазара Zoeva Smoky Palette, веднага я пожелах и беше първата палитра на марката, която си поръчах. И не сгреших.


     Цветовете в Smoky са разкошни - интересни и с чудесно за цената си качество. Почти не се разпрашват, достатъчно пигментирани са (почти маслена е текстурата им) и могат да се правят всякакви визии. И по-семпъл, и по-драматичен грим. Има само 2 цвята с частички - Soul Searching & Dark Edge, които не са и типичните блестящи сенки, а с много фин и ненатрапчив блясък, стоят като намек. Затова е добре да имате подготвени някакви стандартни златисти, бежови, бронзови или каквито други цветове харесвате и носите за подвижния си клепач. Не всеки ден и не всеки, носи и харесва напълно матов грим.
    * Суочовете са върху матовата база на марката. За сравнение - за вчерашния пост с Naturally Yours ползвах NYX HD. Еднакво добре пигментирани са и с двете.



      Ненужно е да споменавам, че се преливат с лекота и са прекрасни за опушен грим, Но не би могло да бъде другояче, предвид факта, че палитрата се казва Smoky. Много добро впечатление ми направиха от Zoeva, не са използвали класическите карамелени и тоуп мат нюанси, които са характерни за костта и преливки. Обикновено не отиват на всеки грим и типаж. Sleep to Dream & Sweet Smell не ме правят изморена или с болнав вид, а пасват идеално. Естествено няма как да се разминем и без класическите тъмнокафяво и черно, но за къде без тях в смоуки палитра.




      Опаковката е още по-красива за мен с тези сини, сиви и лилави тонове. А посланието във вътрешната страна на капака "I can resist anything except temptation", я прави още по-привлекателна.


     Единствено мрън ще кажа, че изтеглих късата клечка откъм опаковка, защото хартиената беше с фабричен дефект. Не можех да извадя палитрата в началото и доста се мъчех. Накрая се принудих да я разлепя отпред, но нямаше друг начин. Оказа се, че лепилото е обхванало и капака на палитрата и бяха залепнали здраво. Няма обаче никакви поражения както виждате, не ми се е налагало и да я чистя. Като нова е, просто трябва да си залепя картонената кутия сега, за да мога да слагам палитрата в нея.



     Относно трайността, вероятно ще се повторя, но при мен сенките не мърдат от сутрин до вечер, не избледняват и ги свалям непокътнати. Ползвам и базата на Zoeva, и NYX HD.
Нейната цена също е 17,50 евро. Ако харесвате нюансите в Smoky и се гримирате редовно, имате начин да си я закупите, с 2 ръце съм за! Оше по-любима от Naturally Yours ми е Smoky!
И ето 3 грима, направени с палитрата (зуумнете за по-големи снимки :)):