вторник, 13 юни 2017 г.

The Body Shop Pinita Colada Body Sorbet and Body Butter

       The Body Shop това лято мога да ги аплодирам. Пуснаха отново миналогодишната серия Pinita Colada, както и Virgin Mohito. Според мен това са едни от най-готините им аромати, излизали някога. Аз харесвам всичко тяхно, но тези са ми любими. Особено Pinita Colada, ме плени още в първата секунда! Толкова тропически, летен и свежарски е. Сякаш сте на някой остров с много палми, сладки и узрели ароматни плодове. А лазурните води докосват нежно тялото ви. За Мохитото вече съм писала в тази публикация.


          И не само прекрасния летен аромат, но и опаковките лъхат на ваканция, плаж и море. Супер свежи, забавни, пленяващи окото от раз! Ето затова обичам да си купувам продукти на марката. Знаят как да ви извадят парите от портмонето! ;)


         Миналото лято не успях да си купя нищо от Pinita Colada, заради проблеми с плащането (британския сайт не приема с български карти, а уж сме го лъгали) и ме хвана яд. Бях решила, че ще си взема от mybodystore.bg и аха да поръчам, но благодарение на колежка си имам пресни и излезнали тази пролет от производство масло и сорбе.


         Fresh Body Sorbet не го бях обмислила и решила, че искам със сигурност, но прочетох доста положителни отзиви и за жегите е по-добър вариант от маслата им. С лека текстура, средно между гел и серум, която се нанася с лекота и абсорбира за секунди. Идеална е за сезона и изобщо не съжалявам че го купих. Страхотно е за забързаните сутрини, за вечерите преди разходки или по всяко едно време, ако обичате леките формули и които не омазняват.
          Сорбето не оставя никакви мазни следи и позволява да нанесете по-голямо количество. Хидратира повърхностно, но при 30 + градуса не ви трябва твърде богата консистенция. Мен ме устройва, при положение че съм със суха кожа по принцип.


        Аромата на сладък ананас и топлината на кокосовото мляко ще ви разтопят от удоволствие при употреба, че няма да искате да посегнете към друг продукт за тяло. Като най-вкусният безалкохолен коктейл е! А уханието не се задържа много дълго. При мен се усеща до час, което пък е супер за парфюма ми. Цената - 12 евро в магазина, а в британския сайт - 8,50 лири.


         Маслото е с типичната гъста текстура за марката, но не каквато е при коледните лимитки. Тук има пухкавост и лека въздушност. Като мус маскарпоне е, но с много сладък и вкусен ананас в него. Представете си тропически чийз крем, от който можете да изядете няколко купички.


        Разликата със сорбето е, че при маслото има идея повече сладост и аромата се задържа малко по-дълго. Относно формулата - дава повече хидратация и оставя филм. Не непоносим и лепкав, какъвто беше при Virgin Mohito, а като на плътен крем за тяло. Подхранва, освен че хидратира, което от сорбето не очаквайте. Цената на 50 мл е 6 евро, а на 200 мл - 17 евро.


         И двата продукта много ми харесаха, затова ви ги препоръчвам с 2 ръце. Ако живеете в чужбина или има на кой да поръчате, непременно го направете. Сигурна съм че ще останете много доволни!


        В случай че искате душ гел с аромата, но не ви се дават 11 лв/5 лири за The Body Shop, ви съветвам да потърсите една от последните лимитки за това лято на Balea Jamaica Vibes. Ухае мнооого сходно, на супер сладък ананас. Ако нямах срамно количество запаси, непременно щях да си го купя.

                                                       * снимка
        Душ геловете на Балеа са с чудесно за цената си качество. В момента са на цена от 2 лв.