четвъртък, 7 април 2016 г.

Avon Senses Winter Dreamland Raspberry and Apple Shower gel and Liquid Soap

       Ейвън не спират да обновяват асортимента си с душ гелове, кремове и редовно се появяват нови видове. Качеството им според мен обаче е малко променено. В опаковката ухаят хубаво, измиват кожата като всеки такъв продукт и не изсушават, но толкова. Аромата не се задържа след душ, но за 2,50-3 лв няма как да се очаква нещо повече. Пробвам от време на време някой вид, който ме грабне. Тази Коледа например лимитката беше с малина и ябълка.


      Dreamland мирише много готино и  не е поредния плодовоцветен аромат, ориенталски или пък морски. Ухае на коледни бисквити с канела, портокал и щипка джинджифил със сладко от малини. Да, точно на сладки, които носят духа на Коледа ми напомнят. Нали знаете онзи леко пикантен завършек, който придават портокаловата кора, канелата и джинджифила. Комбинацията им се е получила и си заслужава пробата. Цвета също са го докарали. Много наситен малинен, като на узрели и вкусни червени плодчета.


        Не знам дали има промяна във формулата им, защото не съм купувала скоро други душ гелове от Senses, но се пенят по-малко и дори при двойно количество от нормалното, пак не правят хубава пяна. Не е болка за умиране, макар че не ми се доставя удоволствие като няма пухкава пяна. Както казах вече, не изсушават кожата, но лосиона си е задължителен след баня. Не само заради липсата на аромат, а и хидратация с подхранване.


      Давам плюс само заради готиния пикантен аромат на малини. :)


вторник, 5 април 2016 г.

Real Techniques Bold Metals Collection

       Вече измина месец, откакто получих комплекта четки, които имитират луксозната серия Bold на сестрите pixiwoo. Още преди да бъдат пуснати в продажба си харесах трите за лице (без тази за фдт), но цените им ме спираха. А и трябваше да се ползва посредник до България, което щеше да ги оскъпи. Излизаха над 40 лв бройката, така че за мен си бяха мираж и ги отписах. Докато в един слънчев ден не прочетох при любима блогърка за копия на тези четки. Тя ги харесва много и включва в любими продукти, заедно с друга сръбска блогърка - mateja. Дори ги подари в гивауей съвсем наскоро. Как не ми беше дошло на ума, че китайците не спят! Комплекта ми излезна между 15-18 лв, което си е по 2 лв и малко на четка. Какво им плаща човек!


       Поръчах от buyincoins и пристигнаха очудващо бързо. За няма и 2 седмици. От продавача, от който ги е взела Петра (ибей), след нова година вече не изпращаше до България и се наложи да потърся резервен вариант. Намерих си. В момента обаче не го виждам, има само на бройки или по две, но пак няма да излезнат много повече, ако се закупят по отделно.


        Космите на всички са много меки и нежни към кожата. Няма нито една, която да дразни лицето и очите. Понеже и приятелка си взе комплекта, сравних всяка една и видях разлики, т.е. няма 2 напълно еднакви. Имат забележки между дръжката и металната част, която захваща космите. Лепилото леко се вижда, както и космите не са перфектни като се погледнат отдалеч. Страдат от малко косопад, като ги разглеждах забелязах. Моите обаче откакто ги изпрах, не съм забелязала да са изгубили и един косъм. На тези за руж имаше малко разминаване в цвета - едната беше с ягодоворозови косми, а другата с прасковенорозови. Нямат и надписи, както виждате, но смятам, че за тази цена, са страхотни!    


        Откакто ги получих, ги ползвам почти всеки ден. Ако държите наистина на хубави имитации, в aliexpress (вероятно и в ebay) имаше и бяха всяка една опакована по отделно, като оригиналите. На мен обаче тези кутии сметнах, че не ми трябват и ще изхвърля. Заради тях и надписа, нямаше смисъл да давам още 10 лева отгоре. Имаше и едно ревю, в което мацката показа едната четка за лице, която се беше разделила (дръжката от държача с космите), но това може би е въпрос на късмет. От моите единствено при последното пране забелязах, че тази за пудра се клати леко и ако се дръпне сериозно, има вероятност да се разлепи. Аз лично вече няколко пъти съм лепила четки с най-обикновено секундно лепило и няма никакъв проблем. Имайте го впредвид, ако ви се наложи подобна поправки. Действа безотказно. :)


         Започвам с четките за лице, защото те бяха главните виновници да поръчам комплекта. Най-любими са ми четката за руж, пудра и контур. 300 Tapered blush ползвах да не кажа почти през целия месец март. Главата и е с идеалната големина и форма. Загребва добре от продукта и го нанася равномерно без да разпрашва, освен ако не е много прашлив по начало. Дори я ползвам и за хайлайтър. Нанасям с едната страна руж, а с другата - хайлайтър. Много ми е удобна! Косъма е синтетичен.



          301 Flat Contour също обикнах и когато искам бързо да прелея и постигна безупречен завършек в контурирането, посягам към нея. Не ме разбирайте погрешно, продължавам да си ползвам и 109-ката на Zoeva, но нейната глава е по-малка (наполовина на 301) и става по-бавно, ако ползвате по-пигментиран продукт, ще ви се наложи да преливате да кажем около минута. Контура е някак по-отсечен. А с Flat Contour съм готова за секунди. Тя загребва и повече продукт, космите и са много сбити (гъста е) и това е причината да се работи бързо с нея. Подходяща е и за кремообразни продукти, защото както казах е с по-жилави косми и сбита. Ако ви трябва контурираща четка, хвърлете й поглед.



         Четката за пудра 100 Arched Powder е разкош. Пухкава, мека и с идеалната големина. Не е нито много голяма, нито пък малка. За мен е с точните размери. Супер приятно нанася пудра и прави невидим воал. Не можете да постигнете cakey ефект. Много естествен завършек придава. Поредната четка за пудра ми е, но е удоволствие да се гримирам с нея!



        Триъгълната за фдт 101 Triangle foundation исках най-малко, но за тези пари реших да взема цял комплект, а не на бройка. Формата и големината й ме притесняваха. Нея съм ползвала най-малко, защото ми е нужно повече време за да прелея добре фдт. Косъма е таклонов и не може хубаво и бързо като обла четка от типа на Експерта да разнесе продукта. Нужни са ми 2-3 минути поне и ако се увлека с количеството, може да ми се наложи да посегна към още една четка. Нанасяте с движения все едно боядисвате. Тук с въртеливи не става. Малката й глава е удобна за зоната около носа например, по-прецизна е, но не ми е любима като цяло. Приятелката ми казваше че едва ли ше я ползва точно нея, но преди няколко дни я питах как намира комплекта и сподели, че е свикнала - много добре преливала фдт. Явно е въпрос на свикване.



         Останаха трите четки за очи. Тях също не бях сигурна колко ще ползвам, но си казах ще им намеря приложение. Така и стана. Ъгловата 202 Angled liner най-малко ми трябваше, обаче се оказа много добро попадение. Освен за гел очна линия, е подходяща и за уплътняване на линията над миглите на горния клепач със сенки, също за опушване на сенки или молив под долните мигли, както и за попълване на веждите. Като цяло си върши работата перфектно и посягам към нея като ми е мръсна пенсила на Zoeva. Успешно я замества.


          Плоската 200 Oval Shadow ползвам за нанасяне на коректор. Добре прелива и си я редувам със Zoeva 142. Ползвах я няколко пъти и за сенки под веждата, но нямам навик да поставям там цвят и общо взето не е вариант за мен за тази зона. Нейните косми също са сбити, гъсти. Никак лоша не е, щом посягам към нея почти всяка втора сутрин.


          Последната е 201 Pointed Crease, която според мен също става за коректор, но аз лично я ползвам да нанеса сенки в сгъвката (някакъв матов и по-светъл цвят) и да прелея тъмния цвят в ъгълчето. По-голяма е от нормалното, но все пак ако имате голям клепач, няма да имате проблеми. Ако трябваше да си купя оригинала и да платя 30 лв, нямаше да я купя, но за тези пари съм щастлива че я взех. Върши ми идеална работа.



        На всички четки намерих приложение и нямам оплакване към никоя. За под 20 лв, съм повече от доволна и колкото издържат, все е от полза. Единствено 101 не ми е много присърце, но никога не е излишна още една.


         Докато взема Bold Metals, китайците вече са готови със следващата партида. Не знам тези колко са нови, но ги нямаше миналият месец, защото няколко пъти влизах в buyincoins.

понеделник, 4 април 2016 г.

Неутрален грим с Estee Lauder Deluxe Eye and Cheek Palette Pure Color Eyeshadow

         Тази седмица реших да започна с една от любимите ми комбинации за грим. С нея мога да бъда както на всеки повод с тъмно червило, така и всеки ден. Нежно и искрящо шампанско, допълващо се от неутрални кафеви матови цветове. Ползвах  коледния куфар за 2014 год на Estee Lauder.



       Ползвах цветовете 47 Nude Fresco & 63 Tempting Mocha за подвижния клепач. Омекотих погледа като нанесох на костта от 04 Wild Sable и 12 Wild Truffle, а в сгъвката сложих от 45 Lavish Mink. Спирала е Sumptuous Extreme, а очната линия Golden Rose Dipliner Black.


       Червилото е Rose Tea, което е също част от куфара на EL. Страхотно неутрално шоколадово без частички. Молива е Essence 05 Soft Berry. Фдт е Oriflame GG Long Wear Foundation, а пудрата Aura Shine Killer.


           Руж - Estee Lauder 04 Exotic Pink в комбинация с Milani Dolce Pink & Essence Fantasia Highlighter.


неделя, 3 април 2016 г.

Afrodita Spa emotion Body Butter Coco-nut

       Afrodita е българска марка, която със сигурност не ви е непозната. От доста дълго време е на пазара. Основана е през 1995 г. в Рудозем. Бюджетна е и много достъпна. Можете да я откриете дори в хранителни магазини и големи хипермаркети. Имат немалко продукти, но аз лично съм виждала само тоалетни млека, скрабове и масла за тяло. Купувала съм само от тоалетните млека и масла. Не са нещо невиждано, но за цената си, са приятни продукти и вършат работа. Особено млякото с жожоба съм вземала 2 пъти преди 10 години за сваляне на грим, когато нямаше мицеларни води и такова разнообразие на почистващи лосиони.
       Обожавам кокос и това е причината да се сдобия с този бутер. Аромата му не е силен и тропически, а по-лек и сметанов, затова и не се задържа за дълго. Ако харесвате наситения и типичен мирис на кокосов орех, този ще ви е лек.    


         Знаете че не се заглеждам особено по състава, но тук парафина е на второ място, така че вероятно не е особено щадящ и добър като грижа. :)


       Текстурата му е лека и малко водниста, прилича на по-плътен лосион, отколкото на масло. Напомни ми на лимитките на Balea, затова и не ви е нужно голямо количество. Попива бързо. Не мога да кажа, че подхранва и хидратира кой знае колко, но зависи и каква са изискванията и кожата ви. Един търси по-мазни масла, друг пък предпочита да се облече веднага. За всеки влак си има пътници. :)


        Хубаво е, че има силиконов предпазител, който прави вакуум и няма начин да се разсипе в случай че решите да го носите с вас при пътуване.


        Нелош продукт, който за цената от 3,50-4 лв. Може да ви помогне като омекоти и успокои сухата кожа, ако нямате друго под ръка.